Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 279

2014-07-11

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку Дергачівської райдержадміністрації, станом на 11 липня сільськогосподарські підприємства району приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 9680 га обмолочено 117 га, що становить 1,2 %, намолочено 412 тонн зерна при середній урожайності 35,2 ц/га. (У 2013 році на цю дату було обмолочено 4683 га, 35,7 % від плану, намолочено 16282 тонн при середній урожайності 34,8 ц/га).

 

2014-07-11

В повному розпалі проходить підготовка до збиральної компанії 2014 року. Хлібороби району в повну силу готуються до збирання хліба, адже Дергачівська земля дає щедрий врожай, і зібрати його без втрат-основна мета. Спекотними кліматичними умовами під час збиральної компанії склалася пожежонебезпечна ситуація в місцях збирання врожаю, саме зараз необхідно прийняти всі міри по належному забезпеченню та виконанню правил пожежної безпеки при збиранні зернових.
До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння (комбайни - 2 вогнегасниками, 2 штиковими лопатами, 2 мітлами, автомобілі та трактора - 1 вогнегасником, 1 штиковою лопатою, іскрогасником), корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі. Збиральну техніку необхідно регулярно перевіряти на щільність з'єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора з блоком двигуна.

2014-07-11

З метою забезпечення належного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дергачівська районна державна адміністрація виконує свої повноваження, дотримуючись умов прозорості та відкритості як розпорядника інформації.
Протягом І півріччя 2014 року на офіційному сайті райдержадміністрації (http://dergachirda.gov.ua/) було оприлюднено більше 200 розпоряджень голови районної державної адміністрації з основної діяльності.
У розділі «Доступ до публічної інформації» офіційного сайту розміщено систему обліку публічної інформації (реєстр документів). Станом на 1 липня 2014 року до системи обліку внесено 2492 документи.

 

2014-07-10

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 21 травня 2014 року №236 затвердив Положення про Державну фіскальну службу України.
Головою Державної фіскальної служби призначено Ігоря Білоуса (розпорядження КМУ від 06.06.2014 від №624-р).
Першим заступником Голови став Володимир Хоменко (розпорядження КМУ від 06.06.2014 №625-р), заступником Голови – Анатолій Макаренко (розпорядження КМУ  від 06.06.2014 №626-р).
Згідно з положенням, Державна фіскальна служба України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. 

2014-07-10

В Україні впроваджуються європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Від її якісної та ефективної організації залежить довіра громадян до органів влади.
Протягом першого півріччя 2014 року Центрами обслуговування платників Дергачівської ОДПІ надано 40,2 тис. інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, в тому числі частка адміністративних послуг складає більше 3,5 тис..Крім того, у центрах обслуговування платники можуть подати звітність та отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису.

 

2014-07-10

На інформаційному порталі допомоги розміщена інформація для громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території АР Крим та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони України.
На урядовому сайті також можна знайти правову інформацію, контакти соціальних служб, і найголовніше - житло. Вже зараз для людей, вимушених тимчасово покинути свої будинки, є більше 22 тисяч варіантів розміщення. Паралельно з житлом є можливість шукати дитячі сади і школи для дітей і роботу для дорослих.

2014-07-09

За 6 місяців на території району зареєстровано 104 пожежі, що на 52% більше, ніж за аналогічний період 2013 року, коли трапилося 52 пожежі. Матеріальні збитки становлять 2 млн. 567 тис.грн., що більше ніж в 2 рази, чим за аналогічний період минулого року. На пожежах загинуло 2 людини та 3 особи отримали травми. На території району в місті Дергачі та селищах міського типу сталося 76 пожеж, в селах було зареєстровано 26 випадків та за межами населених пунктів виникло 2 пожежі.

 

 

2014-07-08

08 липня в залі засідань районної державної адміністрації відбулось засідання Президії голів первинних ветеранських організацій Дергачівської районної громадської організації ветеранів України.
В порядку денному були розглянуті питання:
1. Про підсумки роботи районної громадської організації ветеранів України за ІІ квартал 2014 року.
2. Про звернення активу обласної ветеранської організації.
3. Різне.
Учасники засідання обговорили актуальні питання роботи первинних ветеранських організацій району, намітили шляхи їх вирішення.

2014-07-08

З метою відпрацювання додаткових заходів щодо безпеки державного кордону на українсько-російській ділянці в межах Дергачівського району відбулась робоча поїздка голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської та завідувача сектору з питань оборонної, мобілізаційної роботи та роботи з правоохоронними органами апарату районної державної адміністрації Ольги Шкредової до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» та місцевого пункту пропуску «Журавлівка».

2014-07-07

У день літнього сонцевороту приходить до нас свято Івана Купала. І вже стало традицією влаштовувати в цей день народне гуляння у с. Протопопівка. Найколоритніше і найвидовищне свято дарує нам духмяне українське літечко, прикрашаючи голови молодих дівчат у чарівні віночки із польових трав і даруючи можливість насолодитися яскравими вогнищами на берегах місцевих ставків. 6 липня на території Протопопівської сільської ради відбулося фольклорне свято «Ой, на Івана та на Купала, дівчина долю свою виглядала».

 

 

2014-07-07

У кожному селі по своєму святкують Івана Купала. Так і в Козачій Лопані свої звичаї. Вже третій рік поспіль козачолопанська громада зібралася на водоймищі Куликове, щоб відсвяткувати загадкове свято вогню і води. Розпочалося свято театралізованою постановою в якій  йшла боротьба добра над  нечистою силою. Всі ми повинні завжди вірити в добро, бо там де душі чисті не приклеїться зло.


2014-07-02

Під керівництвом голови Дергачівської райдержадміністрації Миколи Веретейнікова та голови Дергачівської районної ради Михайла Бушева відбулось командно-штабне тренування за участі керівників органів управління та підрозділів цивільного захисту районної ланки Дергачівського району територіальної  підсистеми цивільного захисту Харківській області єдиної державної системи цивільного захисту України, сільських, селищних і міського голів на тему «Організація локалізації та ліквідації надзвичайних ситуацій місцевого рівня на системах життєзабезпечення району».

2014-07-02

02 липня 2014 року головою районної державної адміністрації Миколою Веретейніковим проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю начальника відділу освіти районної державної адміністрації Сергія Крижного.

2014-07-02

Шановні працівники державної податкової служби!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди річниці від дня створення Державної податкової служби України.
Своєю повсякденною працею ви сприяєте наповненню бюджетів усіх рівнів та виконанню соціальних програм. Віримо, що ваш високий професіоналізм і відданість службовому обов'язку й надалі сприятимуть зміцненню партнерських відносин з платниками податків.
Нехай у ці дні міцніє віра у важливість обраного трудового шляху, не покидає творчий дух і бажання працювати задля збагачення державної казни на благо громадян нашої країни.
Бажаємо подальших успіхів і нових здобутків у роботі, міцного здоров'я вам та вашим рідним, миру, спокою, сімейного затишку й впевненості у завтрашньому дні.
Нехай доля буде прихильною до Вас, а Ваш високий професіоналізм працює на благо України.

З повагою,

Голова Дергачівської районної державної адміністрації
Микола ВЕРЕТЕЙНІКОВ

                     Голова Дергачівської
                     районної ради

                     Михайло БУШЕВ

2014-07-01

Шановні співвітчизники!
О двадцять другій годині в понеділок 30 червня сплив термін дії одностороннього припинення вогню.
В межах плану з мирного врегулювання ситуації на Донбасі такий крок було вперше ініційовано 20 червня.
27 червня Україна продовжила його ще на три дні.


Подождите...