Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 283

2014-06-04

З нагоди православного свята Святої Трійці  та з метою задоволення попиту мешканців  та гостей  Дергачівщини  на сільськогосподарську продукцію та продовольчі товари за цінами від товаровиробника.

2014-06-04

04 червня 2014 року головою районної державної адміністрації Миколою Веретейніковим  проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, заступника начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олексія Дзіговського, начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Ольги Власенко, начальника юридичного відділу апарату райдержадміністрації Лариси Ярової, начальника відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Тетяни Катречко, начальника Відділу Держземагенсва в Дергачівському районі Станислава Халіна.

2014-06-03

Філія - Харківське обласне управління АТ «Ощадбанк» пропонує придбати «Військові» казначейські зобов'язання, кошти від реалізації яких будуть спрямовані на підтримку української армії.
«Військові» казначейські зобов'язання випущено Міністерством фінансів України на пред'явника в документарній формі номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців або при поверненні зобов'язання. Розмір доходу за кожним купоном є фіксованим і становить 35 гривень. Загальний обсяг випуску цих цінних паперів становить 100 млн. гривень із строком обігу 24 місяці відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2014 року № 100 «Про випуск казначейських зобов'язань «Військові».

2014-06-03

03 червня голова Дергачівської райдержадміністрації Микола Веретейніков провів апаратну нараду у залі засідань райдержадміністрації з сільськими, селищними, міським головами за участю голови районної ради Михайла Бушева.
Під час засідання було розглянуто 6 питань.

 

2014-06-03

03 червня 2014 року відбулася робоча поїздка голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова до Вільшанської селищної ради. Голова райдержадміністрації ознайомився з роботою селищної ради, СТОВ  «Вільне»,   Вільшанської лікарні, школи, Будинку культури, ДНЗ «Світанок».


2014-06-02

З метою реалізації Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей у літній період з 2 червня по 18 червня 2014 року на базі загальноосвітніх  навчальних закладів району у 25 таборах відпочинку з денним перебуванням буде оздоровлено 3213 школярів.

2014-06-02

31 травня 2014 року в навчальних закладах району пройшли випускні вечори. Всього  випущено  близько  500  учнів із них 29  медалістів.
В районному Будинку культури відбулися урочисті заходи для випускників шкіл міста Дергачі.
В урочистостях взяли участь: голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова районної ради Михайло Бушев, Дергачівський міський голова Олександр Лисицький, педагогічні працівники навчальних закладів м. Дергачі та батьки випускників.

 

 

2014-06-01

Дитинство - це чудова пора сподівань та здійснення мрій.
У перший літній день в Україні, як і в усьому світі, відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей.
Вітаючи зі святом, зичу вам, дорогі хлопчики та дівчатка, міцного здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул.
Але не забувайте, що ви - майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Тож наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, щоб стати гідними громадянами України.

2014-05-30

В период с июня по сентябрь 2014 года ПАО «Харьковгаз» проведет планово-техническое обслуживание газового оборудования потребителей в Богодуховском, Дергачевском и Золочевском районах.
С информацией о времени проведении ПТО можно ознакомиться на официальном веб-сайте предприятия http://kharkivgaz.com.ua/novini-pat-kharkivgaz.
На время выполнения работ газоснабжение в домовладения будет приостановлено.

2014-05-30

Сердечно вітаю Вас зі святом останнього дзвоника, що символізує закінчення навчального року. Для багатьох учнів – це успішне подолання чергового рубежу в шкільному житті, перехід до наступного класу, а для випускників сьогоднішній день особливо пам'ятний. Адже вони прощаються зі школою і вирушають у самостійне доросле життя.
Щиро бажаю Вам, шановні випускники, міцного здоров'я, успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів!

                       


2014-05-30

На протязі квітня та травня пройшли чергові відповідальні та престижні шахові змагання.
З 3 по 11 квітня у Харкові на базі шахових залів КЗ "КДЮСШ №5" (де працює старшим тренером відділення "Шахи" автор цих рядків) пройшло найголовніше шахове змагання року – фінал чемпіонату Харківської області з шахів серед чоловіків 2014 року. Змагання проводиться при підтримці президента громадської організації "Харківська обласна федерація шахів", ректора ХНУВС С.М.Гусарова, який забезпечує гідний призовий фонд цих змагань вже на протязі декількох років. Дергачівський район мав тут дуже представницьку делегацію – 11 спортсменів із 42 учасників. Тож і не дивно, що багато призів поїхало саме на Дергачівщину! Перше місце дуже впевнено завоював один із найсильніших наших шахістів, міжнародний майстер із с. Безруки Володимир Михайліченко (7,5 очок із 9 можливих). Також в основні призи пробився ветеран Дергачівських шахів, мешканець смт. Солоницівка Г.І.Варченко. Перший у номінації серед ветеранів – малоданиловец М.А.Матяш. Перший у номінації серед школярів – дергачівець Рустам Бандалієв. На закритті змагання С.М.Гусаров з гумором відмітив, що із Дергачівською шаховою бандою дуже важко воювати!

2014-05-29

В Харківській області працює «гаряча лінія» для громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Луганської та Донецької областей. Для вирішення питань, пов'язаних з тимчасовим перебуванням в Харківській області слід звертатися за телефоном (067) 579-42-63.

2014-05-28

28 травня — свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні — День прикордонника. Це свято завжди відзначають службовці, офіцери, ветерани прикордонних військ.
Сьогодні цей день прославляє роботу прикордонників-льотчиків, які несуть службу на повітряних кордонах своїх держав. Це свято прикордонників-моряків, які охороняють водні простори. Також це день кожного постового, який стоїть на кордоні Батьківщини, захищаючи її від незаконних дій і посягань.

 

2014-05-28

Центральная избирательная комиссия завершила подсчет голосов на выборах президента Украины в Харьковской области. По результатам обработки 100% протоколов кандидаты набрали:
Петр Порошенко - 364 тыс. 671 голос (35,27%);
Михаил Добкин - 271 тыс. 386 (26,24%);
Сергей Тигипко - 88 тыс. 281 (8,53%).

2014-05-28

20 травня 2014 року Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради в Лісопарку (м. Харків) проведені обласні змагання учнів навчальних закладів із спортивного орієнтування. У заході взяли участь 183 юні орієнтувальники (15 команд) із Балаклійського, Валківського, Дергачівського, Золочівського, Нововодолазького, Харківського, Чугуївського, Шевченківського районів, міст Чугуїв та Первомайський, Комінтернівського, Дзержинського районів м. Харкова, Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради. Учасники змагалися на дистанції «Заданий напрям».


Подождите...