Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 251

2015-07-13

11 липня 2015 року на території Токарівської сільської ради відбулись громадські слухання з питань формування спроможних територіальних громад.
Участь у громадському слуханні взяли члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, депутати, члени виконавчого комітету та мешканці Токарівської сільської ради.

2015-07-13

За підтримки голови районної державної адміністрації Політухи О.О. відбулася зустріч молоді Дергачівського району із параолімпійською чемпіонкою -  Шишковою  Оксаною Валеріївною –  фіналісткою Кубку світу 2009 року з лижних гонок та біатлону м. Сьюсьоен (Норвегія, зайняла 4 та 6 місця з біатлону, 8 місце — лижні гонки). Також є фіналісткою чемпіонату світу 2009 року у м. Вуокатті (Фінляндія), де зайняла 4 місце з біатлону (довга дистанція) серед спортсменів-інвалідів з вадами зору. Брала участь у зимовій Паралімпіаді у Ванкувері (Канада). Спортсменка здобула дві срібні медалі у біатлоні (перегони з переслідування на 7,5 км) за результатами виступу на Кубку світу 2011 року. Отримала «срібло» та «бронзу» в естафеті, взявши участь у Кубку світу 2012. На Чемпіонаті світу 2013 року у м. Солефті (Швеція) була нагороджена бронзовою медаллю в біатлоні (середня дистанція) і стала срібною призеркою 2014 року на змаганнях у  м. Вуокатті (Фінляндія) спортсменка отримала «бронзу» у змаганнях з біатлону (гонка переслідування). У місті Оберстдорф (Німеччина) , брала участь у змаганнях за першість фіналів Кубку світу з зимових видів спорту серед спортсменів з вадами зору та ураженнями опорно-рухового апарату. Лижні гонки проходили із 16 по 19 січня 2014 року і Оксана Шишкова отримала срібну (спринт вільний стиль) та бронзову медалі (довга дистанція 15 км, вільний стиль), переможець фіналу Кубку світу 2013 року. Тренер Ворчак М.В.

2015-07-13

З 28 червня по 10 липня 2015 рокуна Львівщині успішно відбувся чемпіонат України зі швидких шахів і блискавичної гри (чоловіки, жінки). Змагання відбулися під егідою Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнської та обласної федерацій шахів за активної підтримки сектору у справах молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації та ВФСТ «Колос».
Переможців та призерів чемпіонату України 2015 року зі швидких шахів і блискавичної гри вітали голова обласної федерацій шахів Тарас Керницький, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, представники федерації шахів України Олег Товчига та Назар Фірман. Чемпіони, призери та їхні персональні тренери нагороджені дипломами, медалями Міністерства молоді та спорту України, федерації шахів України та сувенірними подарунками від Львівської обласної шахової федерації.
Головний суддя змагань - арбітр ФІДЕ Олександр Прохоров (м. Львів); головний секретар змагань - арбітр ФІДЕ Олег Товчига (м. Київ), суддя-організатор - Назар Фірман (м. Львів). Участь у змаганнях серед чоловіків взяли 104 учасники, серед яких 10 міжнародних гросмейстерів, 13 міжнародних майстрів, 11 майстрів ФІДЕ, 12 майстрів спорту України.

2015-07-09

Розширюючи географію надання послуг, з 1 липня Укрпошта відкрила двосторонній обмін міжнародними електронними переказами Єврожиро з поштою Болгарії.
Для споживачів з України та Болгарії це означає скорочення термінів пересилання грошових переказів до 2 годин (залежно від режиму роботи відділень поштового зв'язку та рівня їх автоматизації) на відміну від 2-хтижнів, як це було раніше.
До останнього часу пересилання грошових коштів поштовими переказами між двома країнами здійснювалося на паперових носіях.

2015-07-09

Сільськогосподарські підприємства району розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур.
Всього по району підлягає до збирання 13176 га. Прогнозований валовий збір складає більше 40 тис.т при середній урожайності 31 ц/га.
За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 09 липня 2015 року обмолочено  218 га  (2 % до площі  збирання),  намолочено  542 тонни зерна, в т.ч. обмолочено 138 га озимої пшениці, намолочено 446 т при середній урожайності 32 ц/га та 80 га гороху, намолочено 96 т при середній урожайності 12 ц/га..
Першими приступили до збиральних робіт  С(Ф)Г  „Пересічне”,  Підприємство ДВК-109,    ПСП „Сад”, С(Ф)Г „Обрій” та ТОВ СП „Вікторія ВТ”.

2015-07-09

Повідомляємо, що завдяки зусиллям силових служб району а саме: Дергачівського РВ ГУМВС України в Харківській області та Дергачівського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області проведено рейд по боротьбі з незаконним продажем бензину на узбіччях доріг Дергачівського району.
Дергачівська районна державна адміністрація висловлює подяку співробітникам Дергачівського РВ ГУМВС України в Харківській області та Дергачівського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області за активну участь у наведенні порядку на дорогах і боротьбу з незаконним продажем палива.

2015-07-08

08 липня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено виїзний прийом громадян на території Солоницівської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшли громадяни, які порушували питання житлово-комунального господарства та інші.
Для вирішення піднятих питань та надання роз'яснень на прийомі були присутні керівники служб району, представники органів місцевого самоврядування та представники райдержадміністрації.
На прийомі був присутній кореспондент районної газети «Вісті Дергачівщини» та ТРК «Елітон».

2015-07-08

07 липня 2015 року в приміщенні Безруківської сільської ради відбулось засідання LХIІ сесії VI скликання Безруківської сільської ради на якій обговорювалось питання «Про розгляд пропозиції Русько-Лозівської сільської ради щодо об'єднання та співпраці між населеними пунктами відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад»».
Участь у сесії взяли віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Харківського регіонального Офісу реформ у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., радник голови районної державної адміністрації на громадських засадах Осадчий О.С., депутати  та члени виконавчого комітету Безруківської сільської ради.вської сільської ради у зв'язку з великою віддаленістю населених пунктів.

2015-07-08

07 липня 2015 року в Дергачівській виправній колонії (№109) - єдиній в Харківській області установі із сільськогосподарським профілем – було розпочато «ЖНИВА-2015».
Для збору озимої пшениці на поля підприємства вийшло 3 комбайни та 6 машин для перевезення зерна. Для належного та своєчасного проведення збиральної кампанії залучено 29 засуджених. На випадок виникнення пожежі на полях організовано чергування пожежного автомобіля установи.
«Зима була сприятлива, вологості в грунті вистачало. Отже, сподіваємось на середню врожайність - десь 30-35 центнерів з 1 га», - каже начальник Дергачівської виправної колонії (№109) підполковник внутрішньої служби Ігор Яковлєв.

2015-07-08

Останнім часом у фінансовому середовищі України спостерігається значне пожвавлення у секторі здійснення грошових переказів. Для пересічних українців ця фінансова операція є досить актуальною, про що свідчать статистичні дані. Так, у першому кварталі2015 року було здійснено грошових переказів в Україну з-за кордону на суму більше 500 млн дол. США. За межі України перевели майже 137, 8 млрд. дол. США (в еквіваленті). Обсяг переказів у межах України склав 12,6 млрд. грн.
Де ж краще отримувати послуги грошових переказів? Сьогодні на території України діє 43 системи грошових переказів. Однією з найнадійніших та зручних для споживача є система грошових переказів «Поштовий переказ», яку пропонує національний оператор поштового зв'язку Укрпошта. Дана платіжна система зареєстрована в Національному банку України та підтримана ВПС.
Чому саме Укрпошта?

2015-07-08

В Дергачівській районній державній адміністрації 3 липня 2015 року під головуванням голови Дергачівської районної державної адміністрації О.О. Політухи відбулося засідання Ради протидії злочинності і корупції при районній державній адміністрації.
На засідання Ради був запрошений депутат Харківської обласної ради, голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю О.М. Бандурка.

2015-07-07

З червня 2015 року Укрпошта розпочала впровадження нової послуги з пересилання відправлень – «Прискорена пошта». Відтепер українці можуть у найкоротші строки відправити пошту в будь-який куточок країни.
Відправлення «Прискорена пошта» доставляються адресату в цей же день, за умови, якщо вони прийняті для доставки в межах міста або надійшли з інших міст до 12 год. Відправник може адресувати відправлення як на адресу одержувача, так і на адресу будь-якого відділення поштового зв'язку (по принципу складу). В обох випадках буде забезпечено найкоротші строки пересилання. 

2015-07-07

1 липня 2015 року 14 засуджених Дергачівської виправної колонії (№109) отримали документ про присвоєння їм ідентифікаційного номеру.
Робота щодо забезпечення засуджених картками платників податків проводиться в установі постійно, отримання засудженими вищезазначеного документу дає можливість вчасно та в повному обсязі сплачувати податки з заробітної платні осіб відбуваючих покарання, та в разі наявності позову дає можливість сплачувати кошти достроково.

2015-07-07

Можливість зекономити кошти і час – завжди актуальна для кожного. Існує мінімум три типи ситуацій, коли можна значно полегшити життя за допомогою пошти, – і в прямому, і в переносному значенні.
Перший тип ситуацій – коли вам потрібно щось комусь передати. Наприклад, цікаву книжку або підручник, дитячі речі чи якісь предмети побуту тощо. Чи замислювалися ви про те, що замість того, щоб їхати на зустріч особисто, ви можете скористатися поштою?Адже у більшості випадків відправити посилку буде дешевше (тим паче – в межах області), ніж витрачати кошти на проїзд у транспорті! Це може бути актуально, як у великому місті, де з одного кінця в інший доводиться їхати з пересадками кількома видами транспорту, і у випадку, коли вам потрібно поїхати до сусіднього населеного пункту. Крім того, ви можете зекономити час і власні сили, щоб не обтяжувати себе зайвою поїздкою у літню спеку чи зимовий мороз. Адже лише Укрпошта має сьогодні найрозгалуженішу мережу по всій Україні, яка налічує близько 12 тис. поштових відділень, 9 тис. з яких знаходяться в сільській місцевості.

2015-07-06

04 липня 2015 року в с. Черкаська - Лозова відбулись громадські слухання з питань добровільного об'єднання територіальних громад.
Участь у громадському слуханні взяли голова районної державної адміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Політуха О.О., віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Харківського регіонального Офісу реформ у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, депутати та мешканці Черкасько – Лозівської сільської ради.


Подождите...