Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 245

2015-10-30

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації в районі станом на 30.10.2015 року в районі завершено збирання технічних культур та кукурудзи на зерно.
Соняшнику обмолочено 5922 га, намолочено 18465 т при середній урожайності 31 ц/га. Найвища урожайність цієї культури у ф/г “Відродження” - 52 ц/га.
Сої обмолочено 1236 га, намолочено 1877 т при середній урожайності  15,2 ц/га. Найвища урожайність становить 37,8 ц/га в ф/г “Планета”.
Кукурудзи на зерно обмолочено 4018 га, намолочено 24735 т при середній урожайності 62 ц/га. Найвищу урожайність отримали у ф/г “Відродження” - 98,7 ц/га. 

2015-10-29

28 жовтня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Черкасько-Лозівської сільської ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 8 громадян. Порушувалися питання надання матеріальної допомоги на лікування, розрахунку пенсії, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, комунальні питання.
На прийомі були присутні керівники служб району та представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. 

2015-10-29

Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.
28 жовтня в м. Дергачі відбулись урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України.
Голова районної державної адміністрації Політуха О.О., військовий комісар Дергачівського районного  військового комісаріату Тріщенко В.М. та сільські, селищні голови звернулися до призовників з побажаннями гідно служити у лавах Збройних Сил України, бути вірними бойовим традиціям своїх дідів і батьків, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази командирів.

2015-10-28

Дорогі жителі Дергачівщини, воїни-визволителі, ветерани Другої світової війни!
Від щирого серця вітаю вас з Днем визволення України від фашистських загарбників!
В цей день ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.
Минають роки, змінюються покоління, але пам'ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини.
Шановні ветерани! Ваші мужність і відвага, героїзм та нескореність духу є зразком для прийдешніх поколінь. Міцного вам здоров'я, довгих років життя, любові та уваги рідних.
Бажаю всім жителям Дергачівського району добра і здоров'я, миру і злагоди, плідної праці та вагомих здобутків задля процвітання рідного краю, зміцнення і розбудови незалежної Української держави.

 

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                   ПОЛІТУХА О.О.

2015-10-28

День визволення України від фашистських загарбників — це свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, в день повного витіснення угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття.
З нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників 28 жовтня в м. Дергачі біля братської могили радянських воїнів відбулась урочиста церемонія покладання квітів.
У церемонії покладання квітів взяли участь голова районної державної адміністрації Політуха О.О., перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б.,  голова Дергачівської районної громадської організації ветеранів України Дергачівського району Бережний М.М., представники служб району, громадських організацій, ветерани та молодь.

2015-10-22

21 жовтня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 4 громадян.  Порушувалися   питання надання матеріальної допомоги на лікування, підключення домоволодіння до газопостачання, ремонту дороги, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян.
На прийомі були присутні керівники служб району та представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2015-10-19

16 жовтня 2015 року на базі спорткомплексу «Енергетик» смт Солоницівка відбувся районний (ІІ) етап турніру 1000 команд. В І етапі приймали участь 15 команд, в ІІ – 8 команд. Переможцями змагань стали: І місце команда Дергачівської гімназії № 3, ІІ місце – команда Пересічанської ЗОШ, ІІІ місце – команда Солоницівського колегіуму, ІV місце – команда Дергачівського ліцею №2.
Вітаємо переможців змагань.

2015-10-16

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
21 жовтня 2015 року о 07 годині 52 хвилині та о 14 годині 25 хвилині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної  державної  адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням  електросирен.
Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи».

2015-10-13

Вітаю вас з Днем захисника України!
Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків.
Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.
День захисника України – це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати звитяги предків, які своїми ратними звершеннями здобули та відстояли нашу свободу і незалежність.
Захисниками України є не лише військовослужбовці, а усі громадяни, які своєю сумлінною професійною чи волонтерською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, інформаційний захист держави.
День захисника України ми відзначаємо у свято Покрови Пресвятої Богородиці, адже традиція вшанування нашого війська бере свій початок ще із часів Київської Русі та козаччини.
У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.
Цього дня ми знову повертаємося пам'яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків.
З нагоди свята вітаю усіх, хто носить високе звання захисника України, та бажаємо успіху тим, у кого іспит на нього ще попереду. Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

  

З повагою ,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                               О.О. ПОЛІТУХА

2015-10-13

10 жовтня 2015 року команда Дергачівського району приймала участь в обласній спартакіаді серед районів і міст обласного значення з шахів, яка проходила на базі шахово-шашкового клубу «Вундеркінд» в м. Харків.
Команду представляли: Гасанов Ельдар  - гросмейстер, Михайліченко Володимир – МС з шахів, Сліпко Олександр – І розряд, Кириченко Валентина – ІІІ розряд. Представник команди – Марєйкіна Валерія – завідувач сектору у справах молоді та спорту районної державної адміністрації.

2015-10-13

За підтримки голови районної державної адміністрації Політухи О.О. 04 жовтня 2015 року на базі Дергачівського районного Будинку культури відбулась відкрита першість Дергачівського району серед дітей, дорослих та 2-3 розрядів з шахів.
В заході взяли участь 40 учасників, всі були відзначені пам'ятними призами, а 1-5 місця – грамотами та подарунками від сектору ту справах молоді та спорту районної державної адміністрації.

2015-10-09

Наближається період для любителів позбирати та поласувати грибами. Саме таким треба знати, що гриби – їжа небезпечна і найоптимальніший варіант вберегтися від цієї небезпеки – це відмовитися від грибних страв взагалі або звести харчування грибами до мінімуму. Якщо ви все ж не можете відмовитися від грибної спокуси, тоді вам корисно буде знати кілька важливих речей, а саме:
- не купуйте гриби на стихійних ринках. Натомість, споживайте лише ті, які продають у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках) та ті, про які відомо, що вони їстівні;
- значна кількість грибів, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Якщо вживати їх декілька днів підряд - також може статись отруєння; 

2015-10-09

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації в районі продовжуються збиральні роботи.
Соняшнику обмолочено 5463 га, намолочено 16295 т при середній урожайності 30 ц/га.
Сої обмолочено 1065 га, намолочено 1643 т при середній урожайності  15,4 ц/га.
Продовжується збирання кукурудзи на зерно. Обмолочено 1504 га, намолочено 8569 т при середній урожайності 57 ц/га.

2015-10-08

Щиро вітаю юридичну громадськість із професійним святом – Днем юриста!
Сьогоднішній день є святом людей, життєве кредо яких – боротися за справедливість, за ствердження Закону і Права, за честь і свободу людини.
Вам – досвідченим знавцям права, фахівцям юридичної науки і практики належить нелегка, але надзвичайно відповідальна і почесна місія гарантування дотримання норм законів, верховенства права, забезпечення юридично гарантованих прав та інтересів громадян, суспільства та держави.
Бажаю вам творчої наснаги, міцної команди, нових успіхів та досягнень, витримки у складних ситуаціях і зважених рішень.
Нехай оптимізмом і натхненням, плідною працею і хорошим настроєм повниться кожен ваш день. Високий професіоналізм і працездатність будуть винагородженні повагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті їх конституційних прав і свободи.
В день професійного свята зичу вам здоров'я, радості, добра, світлого майбуття. Хай чисте сумління і власна гідність супроводжують вас на професійному шляху, а тепло, щирість, віра і любов — у родинному житті.


Голова районної
державної адміністрації                                                                 О.О. ПОЛІТУХА 

2015-10-08

07 жовтня 2015 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшли мешканці гуртожитку по вул. Центральна, 18 .м. Дергачі  стосовно житлового питання. Також звернулися громадяни району з пропозицією облаштування території району, комунальних та земельних питань.
На прийомі були присутні представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.
На прийомі був присутній кореспондент районної газети «Вісті Дергачівщини».

                        


Подождите...