Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 243

2015-12-14

Відповідно до Указу Президента від 10 листопада 2006 року № 945/2006, щорічно14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Висловлюю щиру подяку усім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.
Цього дня Україна вшановує героїв, висловлює подяку за неоціненні зусилля та самовідданість, які вони принесли в жертву заради майбутнього всієї нації. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди та відзнаки.
Сьогодні кожен повинен пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над силою техногенного походження та шанувати героїв-чорнобильців.
Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті, які виявили героїзм та мужність у тих надзвичайно небезпечних, екстремальних обставинах.
Щиро бажаю всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров'я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.
Нехай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи! 

 

Голова районної
державної адміністрації                                                                            ПОЛІТУХА О.О.

2015-12-14

29 років минуло з того часу, коли в Україні сталася найбільша у світі на той час, техногенна  катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС.
Вона стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Однак, наслідки цієї трагедії могли бути ще набагато масштабнішими.
Наші співвітчизники не роздумуючи стали до боротьби з грізним і небезпечним ворогом... І ціною неймовірних зусиль, власного здоров'я та життя вони зупиняли ядерну біду, що панувала над аварійним енергоблоком та далеко поширювалася за його межі.

2015-12-11

Допоможіть врятувати життя!
Звертаємось до всіх небайдужих людей за допомогою у лікуванні Крижного Сергія Григоровича, начальника відділу освіти Дергачівської районної державної адміністрації, який хворіє на запальний процес печінки. Будемо вдячні за будь яку допомогу!
Реквізити для допомоги:
ПриватБанк:
Номер картки: 4731217103511596
Крижний Сергій Григорович

2015-12-10

09 грудня 2015 року головою  районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено виїзний прийом громадян на території Малоданилівської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 6 осіб. Громадяни звернулися зі зверненнями комунального характеру, підвищення рівня обслуговування транспортного зв'язку, земельні питання. Також було порушене питання отримання житла демобілізованому учаснику зони АТО, яке голова взяв під особистий контроль.
Для оперативного вирішення піднятих питань на прийомі були присутні керівники служб району, які надали кваліфіковані консультації та роз'яснення щодо вирішення порушених у зверненнях питань.

 

2015-12-10

12 грудня 2015 року об 11.00 запрошуємо всіх на підведення підсумків конкурсу-огляду клубних закладів району "Естафета культури-2015", яке відбудеться у Дергачівському районному Будинку культури.

2015-12-09

08 грудня 2015 року в залі засідань районної ради відбулася друга частина І сесії Дергачівської районної ради VII скликання за участю голови райдержадміністрації Політухи О.О. 
У ході пленарного засідання були прийняті такі рішення:
1. Про встановлення голові Дергачівської районної ради категорії посади та присвоєння рангу.
2. Про визначення умов оплати праці голови Дергачівської районної ради.
3. Про утворення постійних комісій Дергачівської районної ради VІІ скликання.

2015-12-09

05 та 06 грудня 2015 року у м. Харків відбувся Відкритий чемпіонат України по пауерліфтингу та жиму штанги лежачі. У змагання взяли участь 170 атлетів з різних куточків України, а це Київ, Одеса, Харків, Суми, Кіровоград, Донецька область, Харківська область – Балаклея та Дергачі, а також з м. Бєлгород Російської Федерації.
Найстарший спортсмен змагань дідусь 78 років у ваговій категорії до 82.5 кг. пожав110 кг. Наймолодшому учаснику змагань виповнилося 8 років, хлопчина зі своєю вагою 48 кг. пожав 25 кг.
Команда секції «Характер» районного Будинку культури на змагання виставила команду з 6 спортсменів, у складі команди виступали також тренери Віктор Гилун і Андрій Покусай.

2015-12-09

04 грудня 2015 року у Дергачівському районному Будинку культури відбулось святкування 90-річчя Дергачівського театру. На сцені Дергачівського РБК вшановували не тільки діючі театральні колективи, а й акторів, які у минулому грали у театрі та творили історію Дергачівського театру. Подарунком акторам були гучні оплески глядачів і традиційно усім акторам були подаровані квіти, а кращі були відзначені почесними грамотами.
На заході були присутні поважні гості, заступник начальника департаменту культури і туризму Плотнік Н.А., заступник директора обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Мякіннікова Л.М., перший заступник голови райдержадміністрації Гаплєвська І.Б., радник голови райдержадміністрації Осадчий О.С., керуючий справами апарату виконавчого комітету районної ради Несміян Л.В. вітали ювілярів, вручали грамоти, дарили подарунки та бажали довгого творчого життя. 

2015-12-08

Новорічні та різдвяні свята - це одні з найбільш яскравих, цікавих і очікуваних подій року. Традиційно в цей період значно зростає кількість культурно-масових, концертно-гастрольних та розважальних заходів.
Головні площі та концертні майданчики практично всіх міст та селищ нашої країни прикрашаються святковими ялинками, під якими проводяться різноманітні театралізовані, видовищні програми та постановки. Різні заклади, в тому числі будинки культури проводять численні святкові заходи, дискотеки тощо.
Зазвичай, проведення подібних заходів супроводжується танцями, співами, виконанням пісень, музичним супроводом тане обходиться без використання персонажів мультиплікаційних фільмів, казок та улюблених кінострічок.
Все це допомагає створити гарний настрій та відповідну чарівну, святкову атмосферу.

2015-12-08

Міністерство соціальної політики України повідомило, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 19.08.2015 № 604 “Деякі питання виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення, (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту”.Відповідно до частини третьої статті 6 Закону України “Про волонтерську діяльність” цією постановою:
• затверджено Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення анти терористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту (додається).

2015-12-08

За підтримки голови районної державної адміністрації  Політухи О.О., сектору у справах молоді та спорту районної державної адміністрації на чемпіонат України з  шашок – 64 серед чоловіків та жінок до м. Дніпропетровськ, були направлені спортсмени району.  А саме, першорозрядниця Супрунова Ксенія,  разом з тренером, міжнародним гросмейстером Бойко Сергієм Михайловичем , який виступав серед чоловіків.
Склад чемпіонату серед жінок був дуже сильний. Три екс-чемпіонки світу, чемпіонки та призерки чемпіонатів світу, Європи  серед молоді, юніорок.

2015-12-07

Шановні працівники місцевого самоврядування та депутати рад усіх рівнів!
Щиро вітаю вас із Днем місцевого самоврядування! Саме ви своєю роботою формуєте відношення населення нашого регіону до влади загалом. Саме до вас приходять із проханнями, ідеями, пропозиціями представники місцевих громад, і саме вам випала висока честь представляти їх інтереси.
Це велика відповідальність, яка невпинно зростає разом із проведенням у нашій країні процесів децентралізації та об'єднання територіальних громад. Уже сьогодні, завдяки бюджетній децентралізації, органи місцевого самоврядування отримали значно більші фінансові можливості, ніж це було навіть рік тому. Завдяки реформі, ініційованій Президентом України Петром Порошенком бюджет Харківської області цього року зріс майже на 4 мільярди гривень. Повноваження влади на місцях тільки зростатимуть, тому дуже важливим є ваше розуміння того, що разом із тим суттєво збільшуватиметься й рівень вашої відповідальності – в першу чергу перед людьми, які вас обрали.
Переконаний, що в Харківській області в органах місцевого самоврядування працюють професійні, активні й небайдужі люди, які гідно справлятимуться з усіма викликами та новими обов'язками, виправдовуючи довіру керівництва країни.
Хочу побажати вам у цей день сил, наснаги, успіхів у роботі, здоров'я та щастя й, звичайно ж, мирного неба над головою.


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                         Ігор Райнін

2015-12-07

Шановні депутати, керівники та працівники органів місцевого самоврядування!
Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем місцевого самоврядування!
Вам випала почесна і відповідальна місія – представляти громади, знати їх проблеми й докладати усіх зусиль для їх вирішення. Саме через органи самоврядування громадяни реалізують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади.
Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців нашого району.
Тож нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя нашого народу.
Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, родинного затишку та здійснення всіх ваших життєвих планів і сподівань.

Голова районної
державної адміністрації                                                                                      ПОЛІТУХА О.О. 

2015-12-04

Шановні військовослужбовці Збройних Сил України!
Вітаю Вас з Днем Збройних Сил України! Відзначаючи це свято, ми віддаємо глибоку повагу всім, хто захищав честь і свободу рідної землі, хто служить справі зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки нашої держави.
Український народ високо цінує ратну службу воїнів, які виконують покладений на них конституційний обов'язок, забезпечують надійну оборону Вітчизни, її недоторканність. Адже кожен з них захищає територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Мужність, героїзм і патріотизм наших воїнів здатні подолати будь-які перешкоди на шляху до миру в Україні. Це вони - наші герої захищають наші життя і свободу, вони проливають кров за нашу незалежність, вони ціною свого життя зупиняють агресора.
З кожним днем зростає військова міць України і авторитет її військової організації. Українці довели, що здатні подолати всі труднощі і створити Збройні сили, які забезпечать мир і спокій нашіх громадян.
Сьогодні Ви - в центрі уваги всього українського суспільства, яке пишається подвигами солдатів і офіцерів, що допомагають країні вистояти, даючи відсіч зовнішньому агресору. Ваші доблесть і честь є прикладом не тільки для учасників бойових дій, а й для тих, хто працює на мирній землі.
Від усієї душі бажаю вам гідно пройти цей нелегкий, але почесний шлях.
Нехай щира любов до України, народна повага надихають Вас на нові звершення у благородній справі служіння рідному народу. А любов ваших рідних і близьких підтримує, зігріває і додає відваги!
Бажаємо всім миру та спокою на українській землі! Щастя, добра, злагоди Вам і Вашим родинам!
Слава Героям! Україна Слава! 

Голова районної
державної адміністрації                                                                                      ПОЛІТУХА О.О.


2015-12-04

Шановні воїни Збройних сил України!
Щиро вітаю вас із професійним святом! Ваші мужність, героїзм та патріотизм стали в ці дні запорукою спокійного життя населення Харківщини. Ви захищаєте наше мирне небо, тому значущість вашої щоденної праці важко переоцінити.
За останні два роки престиж професії військового в нашій країні надзвичайно зріс, зросла й майстерність армії, відчутно покращився рівень озброєння.

Наше завдання на найближчі часи – підняти на новий рівень усі питання соціального захисту військових. У цьому напрямку вже проведено велику роботу. Сьогодні учасники антитерористичної операції мають змогу за рахунок коштів бюджету Харківської області проходити оздоровлення в кращих спеціалізованих санаторних закладах регіону. На Харківщині працюють усі державні програми, розраховані на учасників АТО, у тому числі й програма виділення земельних ділянок, за якою землю в регіоні отримали вже понад 700 учасників бойових дій. Певен, що це лише початок, адже в керівництва держави та регіону є повне розуміння того, наскільки велику роль у житті країни відіграє наша армія.
У День Збройних сил України ми не тільки вшануємо всіх героїв, що боронять нашу незалежність, але й обов'язково згадаємо тих, хто віддав своє життя за мирне майбутнє нашої країни. Вічна їм пам'ять та слава!
Усім воїнам української армії в цей день хочу побажати міцного здоров'я, щастя, наснаги та перемог. Тим, хто сьогодні знаходиться на передовій, - повернутися додому живими й здоровими. Ми всі чекаємо на вас!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                         Ігор Райнін


Подождите...