Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 159

2018-03-02

02 березня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було розглянуто 16 заяв щодо призначення (відновлення) соціальних виплат та прийняті відповідні рішення: 14 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, 1 особі відмовлено у призначенні виплати державної соціальної допомоги та 1 особі відновлено виплату пенсії.

2018-03-02

01 березня 2018 року Костянтин Жидков взяв участь у ХV сесії Харківської обласної ради VII скликання.
За ініціативи голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова та сприяння голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної з обласного бюджету були виділені кошти на капітальний ремонт стадіону «Авангард» в м. Дергачі та будівництво світлофорного об'єкту на перехресті вул. Малоданилівський шлях, вул. Зелена, пров. Набережний в смт Мала Данилівка.

2018-03-02

Це Петро Порошенко заявив під час засідання Ради національної безпеки та оборони.
Глава держави проінформував, що протягом 2017 року чисті активи українських банків з державним російським капіталом скоротилися на третину, а обсяг розміщених в них коштів фізичних та юридичних осіб зменшився на 28% і 34% відповідно.
«За три останніх роки частка банків з державним російським капіталом в чистих активах банківської системи України зменшилася практично вдвічі: з 10,6% до 5,6%. Ці сухі цифри є аргументованою відповіддю на соковиту брехню, яка повсюдно ллється, про нібито якесь домінування установ з російським капіталом у банківській системі України під тим чи іншим прикриттям», - розповів Президент.
За словами Глави держави, очевидним є процес виходу з українського ринку банків з державним російським капіталом, який є поступовим, регульованим і не стимулюється жодним державним органом України. «По-перше, його треба здійснити так, щоб не завдати шкоди українській економіці і забезпечити стабільність функціонування банківської системи України. По-друге, подбати про те, щоб збереглися кошти українських підприємств та вклади фізичних осіб-українців, які прийшли в ці банки ще задовго до початку російської агресії», - зауважив Президент.

2018-03-02

Це було наголошено під час спеціальної наради з питань роботи Національного агентства із запобігання корупції.
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від керівництва НАЗК найближчими тижнями забезпечити якість роботи баз даних, якість процесу заповнення електронних декларацій і ефективність системи перевірки декларацій на предмет дотримання антикорупційного законодавства.
«Мені потрібно, аби збоїв системи декларування не було, - звернув увагу прем'єр-міністр. – Не менш важливою є підготовка і запровадження системи автоматичної перевірки декларацій. Це питання треба вирішити. Аби мільйони декларацій були перевірені, і по них мають бути висновки – чи відповідає закону, чи є такими, що потребують реагування антикорупційних органів».
Прем'єр звернув увагу, що вплинути на цей процес він, як очільник уряду, не може, адже  НАЗК – незалежний орган. «Я ціную вашу незалежність, але система має працювати, як годинник», - сказав Володимир Гройсман.

2018-03-02

Необхідні для цього кошти виділили з обласного бюджету під час ХV сесії обласної ради VII скликання.
Новий транспорт придбають для загальноосвітніх навчальних закладів Близнюківського, Вовчанського, Зміївського, Кегичівського, Краснокутського, Лозівського, Первомайського районів, а також шкіл Зачепилівської, Коломацької, Нововодолазької, Чкаловської громад.
Також кошти виділені на придбання автобусу для Харківської обласної станції юних туристів.
«Основна діяльність комунального закладу спрямована на надання туристичних послуг для дітей шкільного віку. Транспорт повністю вийшов з ладу, цей автобус був вкрай необхідний», - пояснили в Департаменті науки та освіти ХОДА.
Загалом на оновлення парку шкільних автобусів передбачено спрямувати 23,2 млн грн з обласного та місцевого бюджетів, а також освітньої субвенції.

2018-03-02

02 березня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації, заступника голови комісії І.Б. Гаплєвської відбулося засідання постійно діючої комісії з питань передачі в оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району.
Було розглянуто питання щодо передачі в оренду частини нежитлового приміщення загальною площею 30,0 м2, за адресою: Харківська область, м. Дергачі, вул. Леонова, 1Б, для розміщення службового приміщення.
За рішенням комісії переможцем конкурсу визнано ФОП Романович Анна Сергіївна.

2018-03-02

03 березня 2018 року очікуються складні погодні умови: сильний сніг з дощем, хуртовина, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Пориви південно-східного вітру 15-20 м/с.
Районна державна адміністрація спільно з Дергачівським районним відділом ГУ ДСНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району до обережного пересування на вулицях населених пунктів та дотримання правил безпеки.

2018-03-02

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець розповіли про те, як ліквідовували наслідки негоди в регіоні, та про готовність до нового удару стихії.
«Енергопостачання в населених пунктах області, які були знеструмлені через негоду, повністю відновили близько 21:00 1 березня. Останнім під'єднали село Роздолля в Первомайському районі, - розповів Євгеній Шахненко. - Безумовно, є відключення, які не пов'язані з погодними умовами (десь аварійна ситуація на трансформаторі, десь - замикання). Усі котельні працюють у штатному режимі, запаси вугілля на Зміївській ТЕЦ - 124 тисячі тонн, запасу достатньо до кінця опалювального сезону. Ситуація по роботі ТЕЦ-5 теж стабільна».

2018-03-02

Необхідні для цього кошти за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної виділили з обласного бюджету під час сесії облради 1 березня.
У 2018 році в області планують реалізувати 137 відповідних проектів – по декілька в кожному з районів. Серед проектів – капітальне будівництво та реконструкція вуличного освітлення на окремих вулицях та в цілих селах, капітальні ремонти та технічне переоснащення наявних мереж. У декількох населених пунктах запланована заміна світильників на енергоощадні.
«Питання освітлення населених пунктів в області комплексно не вирішувалось не просто роками – десятиліттями. За цей час мережі дійшли до гнітючого стану, у багатьох селах та селищах освітлення взагалі немає чи воно працює лише на кількох вулицях, - сказала голова ХОДА. – З проханням вирішити цю проблему до мене постійно звертаються люди під час зустрічей у районах та виїзних прийомів громадян. Упевнена, що цю ситуацію необхідно вирішувати терміново, якісно та комплексно. Фінансуватимемо ці роботи з обласного бюджету. Розраховую, що до цієї роботи долучаться й місцеві громади, адже зараз, завдяки децентралізації, вони мають значно більші фінансові можливості».

2018-03-01

Про ситуацію, що склалася в регіоні у зв'язку з рясними снігопадами та поривами вітру, повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.
«На дорогах області працює 370 одиниць техніки, обмеження руху на центральних дорогах регіону немає, - зазначив Євгеній Шахненко. - Перемети та затори - на трасі Київ - Харків - Довжанський, однак транспорт пропускаємо. Близько 14 населених пунктів області повністю знеструмлені (3 у Валківському районі, 5 - у Близнюківському, 3 в Борівському та 3 в Куп'янському). 10 знеструмлені частково. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Юлії Світличної всі служби регіону працюють у посиленому режимі. При облдержадміністрації постійно діє оперативний штаб, який координує роботу в регіоні. Ситуація контрольована».
За інформацією диспетчерської служби Департаменту цивільного захисту ХОДА, на дорогах області за цю добу працювали 295 робочих. На проїжджу частину висипали понад 1560 кубометрів піщано-сольової суміші та 36 тонн солі.
За прогнозом синоптиків, удень 1 березня в області продовжить йти сильний сніг, пориви вітру сягатимуть 17-22 м/с, місцями - до 25 м/с. Температура повітря вдень - від 0 до 5 градусів морозу.
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок. Тих, хто змушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт уздовж проїжджої частини доріг, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети.

2018-03-01

28 лютого Юлія Світлична зустрілася з делегацією Мінкульту, яка прибула на Харківщину з метою оглянути локації проектів, що стали переможцями конкурсу «Малі міста  - великі враження».
«Ми раді увазі, яку Міністерство культури приділяє Харківській області, та нашій плідній співпраці, - відзначила голова ХОДА, відкриваючи зустріч. –Україна доєдналася до Року охорони культурної спадщини, та в 2018-му цьому напрямку буде приділена особлива увага. У нашому регіоні є велика кількість об'єктів культурної спадщини, що внесені до державного та місцевого реєстрів. З тими можливостями, які отримав обласний бюджет завдяки децентралізації, та з тими пріоритетами, які ми окреслили в розвитку регіону, сьогодні робимо все, щоб якомога більше уваги приділити розвитку культури. Постійно беремо участь у національних програмах та розробляємо регіональну програму охорони культурної спадщини».
Керівник області відзначила, що вітає рішення Міністерства культури щодо внесення будівлі Держпрому до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятки національного значення.

2018-03-01

З відповідними зверненнями виступили в ході чергової сесії облради 1 березня депутати, що представляють декілька районів.
«Користуючись нагодою, хочу від усієї Богодухівщини подякувати вам, Юліє Олександрівно, за постійну підтримку нашого району, - звернулась до керівника ХОДА депутат облради Ольга Львова під час обговорення звіту про виконання в 2017 році Програми економічного і соціального розвитку області. - 13 млн грн субвенції було отримано торік нашим районом з обласного бюджету. Це нові дахи на школах, це газопостачання, це нові системи опалення, понад 1 млн грн отримали на підтримку міні-проектів. Рік тому під вагою снігу був зруйнований дах двоповерхової житлової будівлі в селищі Горького. Це відбулось о 5-й ранку, завдяки блискавичній реакції Юлії Світличної вже о 7:00 на місце прибув Євгеній Шахненко, який  миттєво організував роботи, було зроблено новий дах, будівлю капітально відремонтовано».
Депутат від Золочівщини Євгеній Шатохін сказав, що, оскільки він є жителем Дергачівського району, то хоче відзначити роботи, які проведені на його малій батьківщині.
«Від себе особисто та від жителів Дергачівського району хочу висловити слова подяки Юлії Світличній за роботу по програмі соціально-економічного розвитку за 2017 рік. Ми бачимо, які позитивні зрушення відбуваються в Дергачівському районі. Це капітальний ремонт поліклініки, капітальний ремонт пологового відділення, капітальний ремонт хірургічного відділення, побудова спортивного майданчика з твердим покриттям. Нарешті відновили роботу, яку не проводили 25 років, – це ремонт дороги Козача Лопань – Дергачі. Жодного селища та села немає в Дергачівському районі, де б не проводилися роботи. Сподіваємося, що в 2018 році буде така ж плідна співпраця».
Результативність роботи керівництва області також відзначив депутат від Харківського району Володимир Рожанський.
«Титанічна робота проведена в Харківському районі. Побудована школа в Пісочині в районі Мобіль - як на мене, вона не має аналогів в Україні. В експлуатацію в січні 2018 року здано новий ФОК», - навів приклади того, що було зроблено, Володимир Рожанський.

2018-03-01

Відповідне рішення ухвалене під час сесії обласної ради 1 березня.
Програму забезпечення публічної безпеки і порядку, протидії злочинності на території Харківської області на період 2018-2019 років було розроблено Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА разом з фахівцями Консультативної місії ЄС в Україні, представництво якої працює в Харкові.
Серед головних завдань, визначених Програмою, - забезпечення порядку в громадських місцях, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, зниження тиску злочинного середовища на громадян, підприємців. Окрему увагу автори документу приділили заходам поліцейського піклування: запобігання насильству в сім'ї, превенції правопорушень на побутовому ґрунті, на ґрунті зловживання алкогольними напоями. Планується також запровадження системних заходів захисту дітей від протиправних посягань, ювенальної превенції, запобігання втягненню підлітків у протиправну діяльність, попередження бездоглядності, безпритульності, жебракування серед дітей.

2018-03-01

Необхідні кошти на реалізацію заходів двох обласних програм виділили в ході засідання сесії облради 1 березня.
Так, у рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік передбачено виділення коштів на розробку історико-архітектурного опорного плану смт Шарівки та виготовлення облікової документації для занесення палацово-паркового комплексу «Садиба» у смт Шарівці до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.
Як зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович, приведення до ладу документації – це перший крок на шляху до реконструкції цього пам'ятника національного значення.


Подождите...