Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 163

2018-02-23

Виконання в області урядової програми обговорили 23 лютого під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.
Звертаючись до учасників наради, Михайло Черняк нагадав, що в минулому році Харківщина була одним з лідерів у реалізації урядової програми, та наголосив на важливості 100%-го виконання програми у цьому році.
«Це одна з програм, яка дійсно працює - фінансується в повному обсязі, а головне, дає результат. За даними моніторингів, там, де програма добре реалізується, значно зменшилася кількість викликів екстреної медичної допомоги», - зазначив заступник голови ХОДА.
Він закликав керівників районів приділити особливу увагу роботі з людьми, які не мають можливості рухатися: організувати обхід таких пацієнтів лікарями та забезпечити їх препаратами у повному обсязі.
«Сільська медицина - один з головних пріоритетів як Президента Петра Порошенка, так і керівника області Юлії Світличної. Це справжня турбота про людей, яку вони відчувають безпосередньо», - підкреслив Михайло Черняк.

2018-02-23

В Дергачівському районі на базі районного військового комісаріату відбулися спільні штабні тренування з територіальної оборони, які були проведенні у період з 13 по 14 лютого 2018 року.
Під час навчань у районі успішно відпрацьовані заходи щодо забезпечення правового режиму у випадку введення воєнного стану на території області, управління силами і засобами, які залучаються до виконання завдань територіальної оборони.
До проведення тренувань залучалися: особовий склад Дергачівського РВК, підрозділи поліції, служби безпеки України, з надзвичайних ситуацій, пенітенціарної служби, Державної прикордонної служби, комунальні служби та керівний склад району. Усі учасники тренувань здобули практичні навички щодо дій, які відпрацьовувались під час навчань.
Спільні штабні тренування з територіальної оборони у Дергачівському районі проводились під керівництвом голови Дергачівської районної державної адміністрації Жидкова Костянтина Сергійовича.

2018-02-23

Шановні земляки!
Більшості жителів Дергачівського району доводилося відвідувати районний військовий комісаріат. Хтось отримував тут  необхідні документи чи допомогу, для когось тут починалась армійська служба, хтось вирішував виробничі питання.

У важкі часи для нашої Батьківщини кращі сини  і доньки України приходили до військкомату, щоб стати до лав її захисників. Дергачівці з честю виконували свій військовий обов'язок на фронтах Другої світової війни, в горах Афганістану, допомагали ліквідовувати аварію на Чорнобильській АЕС. З початком бойових дій на сході України жителі району також не стали осторонь. На  службу до військових частин  Збройних Сил України  вступили сотні наших земляків.
Майже всі військовослужбовці, які зараз проходять службу у Дергачівському районному військовому комісаріаті приймали  безпосередню участь в антитерористичній операції. І не тільки чоловіки. Наші жінки-військовослужбовці також не залишилися осторонь.
Наш колектив не на словах знає що таке війна. Ми бачили її потворне обличчя своїми очима, і як ніхто інший розуміємо ціну свободи і мирного життя. Ми дуже багато пережили разом, стали сильнішими і впевнено дивимося у майбутнє.
Сьогодні весь колектив військкомату прикладає максимум зусиль для того, щоб краще робити свою роботу, якісно та без затримок  обслуговувати всіх відвідувачів, надавати їм необхідну допомогу.
Робота з відвідувачами завжди була однією з самих важких, та таких, що потребують максимальної уваги  та  людяності. На теперішній час наша робота крім професійних якостей потребує ще й високої моральності та порядності. Саме тому в нашому колективі є неприпустимими прояви корупції.  Відкритість та прозорість наших відносин з відвідувачами  запорука того, що на колектив військового комісаріату не ляже пляма від незаконних дій когось із співробітників.
Тому, якщо Ви, так чи інакше, зіткнулися з проявами корупційних дій у Дергачівському районному  військовому комісаріаті, терміново повідомте про це за номером:
(097) 686-89-05;
або за телефонами «гарячої лінії» Харківського обласного військового комісаріату:
(057) 712-08-77 — з 9.00 до 17.00;
(063) 046-65-00 — з 17.00 до 9.00,
чи до правоохоронних органів, будь яким зручним для Вас способом.
Не лишайтеся байдужими до проявів корупційних дій з боку тих, чий обов'язок служити Українському народу!
З повагою,
військовий комісар Дергачівського РВК, підполковник                    В.М.Тріщенко

2018-02-23

23 лютого 2018 року перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак, керівники відповідних структурних підрозділів, установ району взяли участь у селекторній нараді обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка з питання: «Реалізація проектів регіонального розвитку Харківської області у 2018 році». 

2018-02-23

В січні-лютому 2018 року в Харківській області сталося 2 нещасних випадки при використанні газу в побуті. В результаті недотримання елементарних правил безпеки, постраждало 6 мешканців області, серед яких 2 дітей.
Найчастішою причиною отруєння чадним газом є самовільне втручання споживачів в роботу димових і вентиляційних каналів будинку, перекриття доступу повітря в приміщення для відводу продуктів згоряння,  використання несправних газових приладів, їх самостійний ремонт.
В Чугуєві смертельний нещасний випадок стався через зміну власником житла конструкції димоходу. Після блокування вентиляційного каналу чадний газ накопичився в приміщенні. А в селищі Бабаї, Харківського району через недотримання правил використання газу постраждала ціла родина з 4 чоловік.
«Правила безпеки – це не примха і не вигадка газової компанії. Це заходи, які збережуть здоров'я та життя наших клієнтів. Адже за газове обладнання в будинку, димоходи, вентканали та безпеку своїх родин відповідають самі споживачі газу», -  зазначив головний інженер ПАТ «Харківгаз» Вячеслав Іванченко.

 

2018-02-23

Дата: 21 березня 2018 року, 11:00 – 14:00
Місце проведення: м. Харків, пл. Свободи, 6, північний корпус Харківського Національного Університету ім. В.Н. Каразіна, зала культурного центру, 3 поверх
Організатори: Національне Бюро програми ЄС «Креативна Європа» у співпраці з Харківською обласною державною адміністрацією, Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Харківським Національним Університетом ім. В.Н. Каразіна, Харківським університетським консорціумом.
Реєстрація:  21 березня 2018 року, 10:30 – 11:00, у фойє зали культурного центру ХНУ ім.. В.Н. Каразіна на підставі заповненої електронної заявки
Запрошуємо представників культурних та креативних індустрій міста Харкова та Харківської області, високо мотивованих керівників організацій, менеджерів/керівників проектів урядових та неурядових організацій до участі у тренінгу «Написання заявок на конкурси програми ЄС Креативна Європа».


2018-02-23

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії підписання низки угод між ПАТ «Укрзалізниця», ПАТ «Укрексімбанк» та «General Electric US» щодо закупівлі, модернізації, лізингу локомотивів американського виробництва.
«Це важливий день для всієї економіки України», - сказав Глава держави. Він зазначив, що у червні минулого року під час його візиту до США на зустрічі із Президентом Дональдом Трампом була досягнута домовленість про необхідність наповнити українсько-американські відносини абсолютно конкретним і практичним змістом.
«І це відбулось. Ми домовились про співпрацю в оборонній сфері, в енергетичній сфері, в машинобудуванні, транспортному будуванні, в харчові й переробній промисловості. Домовились про збільшення американських інвестицій в Україну», - сказав Президент. Він нагадав про початок поставок американського вугілля в Україну, інвестування в харчову та переробну промисловість.
Глава держави також зауважив, що під час першого візита керівництва компанії General Electric він запросив їх увійти до складу Інвестиційної ради при Президенті України. «Ми домовились продемонструвати, що за дуже короткий термін ми опрацюємо контракти співпраці між залізницею і General Electric», - додав він.

2018-02-22

«Шахтар» переміг італійську «Рому» в матчі 1/8 фіналу з рахунком 2:1.
Зустріч у відповідь команд відбудеться 13 березня в Римі на «Стадіо Олімпіко», і її результатом для Харкова може стати проведення на нашому стадіоні першого в його історії матчу 1/4 Ліги Чемпіонів.
Разом із українськими та італійськими вболівальниками команди на трибунах стадіону «Металіст» підтримували керівник ХОДА Юлія Світлична, голова представництва Євросоюзу в Україні Хюґ Мінґареллі та посол Італії Давіде Ла Чечіліа.

2018-02-22

Три роки тому наш регіон болісно відчув, що таке тероризм. Вибух, який стався під час мирної ходи в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, уніс життя чотирьох земляків. Данило Дідік, Микола Мельничук, Ігор Толмачов та Вадим Рибальченко. Ми маємо пам'ятати ці імена. Маємо пам'ятати, на що ладен був піти ворог нашої держави задля досягнення своїх цілей, та ніколи не пробачити цього.
Перед пам'яттю жертв теракту біля Палацу спорту сьогодні маємо два несплачених борги. Перше і головне - винні в цій трагедії мають бути покарані. І я наголошую на обов'язку державного обвинувачення довести справу до логічного завершення, яким може бути лише максимально суворий вирок суду для тих, чия провина буде доведена.
Друге – це пам'ять. Пам'ятати всіх. Пам'ятати завжди. Упевнена, що молоде покоління харків'ян має знати про таких своїх однолітків, яким був 15-річний Данило Дідік.
У цей день прошу рідних загиблих прийняти мої щирі співчуття, а всіх харків'ян – вшанувати пам'ять Данила Дідіка, Миколи Мельничука, Ігоря Толмачова та Вадима Рибальченка.
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2018-02-22

Засідання відбулося 21 лютого під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.
На розгляд комісії було винесено 300 звернень жителів області. Сума коштів, передбачених обласним бюджетом для надання допомоги цим громадянам, - 2 млн грн.
Як зазначив Михайло Черняк, зараз у порівнянні з попереднім роком кількість звернень і сума виділених коштів збільшилася більш ніж на 30%. Так, у 2017-му за цей період розглянули 676 звернень на 4 млн грн, а в 2018-му - більше тисячі на 6,2 млн грн.
«З початку року до відділу матеріальної допомоги вже надійшло 1340 звернень, ще 388 перенесли з минулого року. В основному жителі області просять компенсувати кошти, які були витрачені на лікування важких хвороб», - пояснив Михайло Черняк.
Також на засіданні комісії повідомили, що на сьогодні середній розмір допомоги, яка надається заявникам, склав близько 6 тисяч гривень.
Нагадаємо, що на минуле засідання комісії, яке відбулося 7 лютого, винесли 498 звернень, у тому числі - від 127 учасників АТО. Допомогу надали 477 громадянам на суму 2,8 млн грн.

2018-02-22

Це Глава держави заявив під час засідання Воєнного кабінету.
Підписуючи Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», Петро Порошенко чітко наголосив: «Україна залишається відданою мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій».
Глава держави зазначив, що підтвердженням цьому є його тверда позиція, а також позиція Міністерства закордонних справ, парламенту, народних депутатів, відповідних міністерств і відомств у рішучому відстоюванні цього питання. «Боротьба за розгортання класичної миротворчої місії відповідно до рішення Ради безпеки ООН, яка б дозволила забезпечити безпековий компонент відновлення суверенітету над окупованим територіями України», - зазначив він та наголосив, що це рішення підтримується понад 75% українців.

2018-02-22

Захід пройде 22 лютого в м. Києві. Харківщину на ньому представлятимуть 12 молодих науковців та їх наставників.
Петро Порошенко проведе зустріч з учнями, студентами, переможцями міжнародних учнівських олімпіад та науковцями - лауреатами премій Президента України для молодих вчених 2017 року.
До складу делегації Харківської області увійшли:
- Сергій Кригін - золотий призер міжнародної олімпіади з фізики - та його наставник Ілля Гельфгат, учитель КЗ «Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області»;
- студенти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна: Вікторія Ковальова (срібний призер міжнародної олімпіади з фізики), Юрій Рузін (бронзовий призер міжнародної олімпіади з біології);
- молоді науковці Харківського державного університету харчування та торгівлі: Наталя Гринченко - кандидат технічних наук, докторант; Ольга Некласа - кандидат технічних наук, докторант; Олександр Нагорний - кандидат технічних наук, старший викладач; Раїса Плотнікова - кандидат технічних наук, старший викладач, яким надано премію за роботу «Інноваційні технології харчової продукції, одержаної шляхом сферифікації». У складі делегації від університету: Олександр Черевко – доктор технічних наук, професор, ректор університету та Павло Пивоваров – науковий керівник молодих науковців, доктор технічних наук, професор кафедри технології харчування університету;
- молоді вчені Інституту рослинництва імені В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України: Оксана Посилаєва - кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, Павло Чернишенко - кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, яким надано премію за роботу «Обґрунтування пріоритету селекційно-технологічних розробок для сталого виробництва сої в Україні».
У рамках зустрічі молоді вчені презентуватимуть свої виставкові експозиції наукових розробок.

2018-02-22

Ці кошти виділяють для проведення енергоефективних заходів в 6 школах області.
Навчальні заклади, які очікує реконструкція, визначили члени комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР. Засідання комісії відбулось 22 лютого в ХОДА.
Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, цього року кошти спрямують на утеплення фасадів, ремонт покрівель шкіл та благоустрій територій. Наступного року проведуть внутрішні роботи та придбають необхідне обладнання.
Так, ДФРР профінансує такі проекти:
- 9 млн виділено на капітальний ремонт Олексіївського НВК у селі Олексіївка Первомайського району;
- 11,2 млн - на капітальний ремонт будівлі ліцею №1 у Змієві;
- 8 млн - на проведення капремонту Краснопавлівської ЗОШ I-III ст Лозівського району (смт Краснопавлівка);
- 9,7 млн - на капітальний ремонт Барвінківської ЗОШ I-III ст №1;
- 7млн - на капремонт приміщення та благоустрій Балаклійської ЗОШ I-III №6, яка постраждала під час НС на 65-му військовому арсеналі;
- понад 13,7 млн - на реконструкцію ЗОШ I-III ст у селі Пархомівка Краснокутського району.
Усього на реалізацію проектів у сфері освіти за рахунок ДФРР буде виділено 58 млн 607 тис. грн.

2018-02-22

Траурний захід відбувся 22 лютого біля пам'ятного каменю загиблим.
Харків'яни, рідні загиблих під час мирної ходи, учасники АТО, волонтери та представники обласної влади відкрили пам'ятний захід гімном України. Тут відбулася панахида за загиблими.
Отець Віктор Маринчак прочитав молитву за упокій душ загиблих від теракту.
«Молимося за тих, хто три роки тому загинув на цьому місці, схиляючись перед їхньою пам'яттю, передаючи їм нашу подяку, любов і обіцянку бути натхненними в продовження того шляху, яким вони йшли тоді, - відзначив отець Віктор. - Суспільство – це всі ми, і кожен з нас за щось відповідає, тому й кожен з нас несе часточку вини перед загиблими. Але їхня загибель не є незмістовною та безглуздою - ні в якому разі. Є глибокий смисл у тому, що людина іде вперед, несучи прапор, і приймає своїми грудьми удар супротивника. Є глибокий сенс, що люди стверджують права, гідність і свободу свого народу».

2018-02-21

Захід відбудеться 23 лютого в Харківській торгово-промисловій палаті (пр. Московський, 122б). Початок - о 9:40.
Семінар проводиться Громадською радою при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Комітетом з питань підприємництва в сфері житлового та комунального господарства при Торгово-промисловій палаті України за підтримки ХОДА.
«Основною метою семінару є створення раціональної дискусії між представниками влади, котрі утримують та управляють житловим фондом компаній і водо-, теплопостачальних підприємств. Під час семінару будуть надані роз'яснення окремих положень законодавства та проектів нормативно-правових актів реформування житлово-комунального господарства та механізмів енергоощадження», - розповіли організатори.
До участі у заході запрошуються представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій житлово-комунального господарства з Харківської, Донецької, Луганської, Полтавської та Сумської областей.
Початок реєстрації учасників - 09:00.
Контактна інформація - за посиланням.


Подождите...