Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 162

2018-02-27

У Харківській області створено Регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області рішень про стягнення аліментів до складу якого увійшли начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова - голова штабу, представники Національної поліції, Прикордонної служби, Департаменту соціального захисту населення та керівники всіх відділів державної виконавчої служби міста Харкова та Харківської області.
Одним з пріоритетних напрямків у роботі Мін'юсту та загальнонаціонального право просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» є виконання рішень про стягнення аліментів.
Однак, цей проект не обмежується правороз'яснювальною роботою, а й здійснює комплексну реформу примусового виконання рішень, спрямовану на підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання.
6 лютого 2018 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» та запрацював реєстр боржників аліментів, який доступний кожному.

2018-02-26

28 лютого 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в Полівській сільській раді.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

 

2018-02-26

01 березня 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Малоданилівській селищній раді.

2018-02-26

27 лютого 2018 року о 10.30 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови райдержадміністрації Євгеном Жуваком у Протопопівській сільській раді.

2018-02-26

26 лютого в Дергачівській районній державній адміністрації відбувся виїзний захист магістерських робіт випускників Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Свої магістерські роботи захищали випускники, які були направлені на навчання  районною державною адміністрацією:
Сафарова Ірина Вікторівна – на тему «Державна політика в сфері дошкільної освіти в умовах сталого розвитку»;
Спольник Олена Борисівна – на тему «Державна політика у сфері сільського зеленого туризму в Україні»;
Гузенко Ірина Анатоліївна – на тему «Особливості державного регулювання демократичного виборчого процесу в Україні».
Усі випускники отримали найвищі оцінки «відмінно» екзаменаційної комісії, яку очолювала директор регіонального інститут Л.О. Бєлова, мають намір повернутися працювати до районної державної адміністрації та застосувати отримані під час навчання знання у відповідних сферах.

2018-02-26

Прес-конференція «Від безробітних малозабезпечених - до підприємців: як непрацюючі стають бізнесменами» пройде 28 лютого об 11:00 у медіа-центрі «Время» (вул. Сумська, 72).
Захід ініційований консорціумом з реалізації пілотного проекту щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності, який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.
У прес-конференції візьмуть участь:
- заступник голови ХОДА Михайло Черняк;
- директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага;
- директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко;
- координатор з комунікативної роботи проекту «Рука допомоги» Інна Шинкаренко.
На захід планується запросити до 10 учасників проекту, які отримали фінансову допомогу і вже запустили бізнес.
Консорціум оплачує проїзд учасникам проекту.
Тривалість прес-конференції - 1 година.
На захід запрошуються журналісти як харківських, так і загальноукраїнських ЗМІ (онлайн-видання, радіо, телебачення). Контактна особа: Інна Шинкаренко, тел. (050) 382-39-52.

2018-02-26

Дергачівський районний військовий комісаріат запрошує військовозобов'язаних на службу до військового резерву. Перебування у резерві це – поєднання основної роботи та військової кар'єри без відриву від дому та сім'ї. За період проходження служби у військовому резерві йде вислуга років та присвоюються чергові військові звання. На час зборів — один раз на 2 роки: ви користуєтесь всіма правами військовослужбовців, виплачується  зарплата за місцем роботи, йдуть додаткові виплати та «добові».
Бойовий резерв Збройних Сил України — це формування армії нового зразка!
Підпиши контракт з військовою частиною на проходження служби у військовому резерві!
Звертайся до Дергачівського районного військового комісаріату!
Наша адреса: м.Дергачі, вул. Сумський шлях, 17
Телефони: 2-08-11, (093)-320-03-63, (050)-406-89-89

 

2018-02-26

Загалом українська збірна математиків виборола шість медалей, посівши загальнокомандне третє місце на престижних міжнародних змаганнях Romanian Master in Mathematics.
Олімпіада проходила з 21 по 26 лютого. Участь у турнірі взяли 107 школярів з 18 країн світу.
До команди України увійшло вісім учасників, четверо з яких - учні з міста Харків. Здобутки нашої команди – золота, чотири срібні й бронзова медалі. Усі представники Харківщини отримали нагороди: Нго Нгок Тхай Шон, учень Харківського фізико-математичного ліцею № 27, завоював золоту медаль; Роман Сарапін і Микита Веприк, також учні 27-го ліцею, вибороли срібні медалі; Ілля Коваль, учень Харківського навчально-виховного комплексу № 45 «Академічна гімназія», отримав бронзову медаль.
Romanian Master in Mathematics - це престижне міжнародне змагання, куди отримують запрошення країни, які з року в рік показують високі результати на Міжнародній математичній олімпіаді.

2018-02-24

У фіналі харків'янка обіграла спортсменку з РФ Дарину Касаткіну 6:4, 6:0.
Dubai Tennis Championships категорії WTA Premier пройшов 24 лютого в Об'єднаних Арабських Еміратах.
Вітаємо Еліну Світоліну з гідною перемогою!
Нагадаємо, 19 лютого харків'янка залишила чільну трійку рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Перед цим вона програла Петрі Квітовій з Чехії в третьому колі турніру Qatar Total Open категорії WTA Premier 5.
У січні Еліна стала переможницею турніру Brisbane International, а потім вийшла до чвертьфіналу Australian Open, що є найкращим її результатом на цих змаганнях.

2018-02-24

Спортивна споруда була повністю зруйнована та не працювала останні п'ять років. З результатами відновлювальних робіт, які провели в басейні за останні два роки, ознайомилася в ході робочої поїздки на Лозівщину голова ХОДА Юлія Світлична.
У басейні Лозівської дитячої спортшколи тепер мають змогу безоплатно займатися 120 юних вихованців. Для них обладнали приміщення басейну на 500 кв. м з площею водної поверхні 300 кв.м та шістьма доріжками. Також є роздягальні, душ – усе необхідне для занять цим видом спорту.
«Останній капремонт у ДЮСШ «Юність» проводили в 1988 році, басейн не працював з 2013-го, - відзначила голова ХОДА. – За останні два роки ми провели комплексну реконструкцію: відновили покрівлю спортшколи, систему вентиляції та кондиціювання повітря, реконструювали басейн, душові тощо. Також капітально відремонтували залу для занять фітнесом. Роботи триватимуть – уже розпочато реконструкцію фасаду будівлі».

2018-02-23

Про роботу підприємств ЖКГ у зимовий період та розрахунки споживачів Харківщини за енергоносії розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час всеукраїнського селектора 22 лютого.
Нарада пройшла під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка.
Доповідаючи про ситуацію в області, Євгеній Шахненко повідомив, що на даний момент централізованим теплопостачанням забезпечені 1651 об'єкт соціальної сфери (100%) та 8368 житлових будинків, які обслуговують 780 котелень (100%).
«Позаштатні ситуації ліквідуються силами аварійних бригад, які працюють на підприємствах у цілодобовому режимі. Крім того, для реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій цілодобово в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА працюють диспетчерські служби», - зауважив Євгеній Шахненко.

2018-02-23
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з обдарованою молоддю наголосив на необхідності створення умов, щоб українські вчені не покидали Україну і не виїжджали працювати за кордон.
«Ми все будемо робити для того, щоб у нас для молодих вчених, якщо вони мають талант, хист і нестримне бажання займатися наукою, створити максимальні умови. В жодному разі не можна допустити, щоб вчені вимушені були покидати Україну», - наголосив Глава держави. Він додав, що жодним чином не заперечує можливість виїзду та навчання студентів за кордоном і розуміє переваги братніх університетів та української вищої школи. «І щоб вони гарантовано поверталися додому», - зазначив Президент. Він зауважив, що за статистикою, раніше, коли направляли студентів вчитися за кордон значна частина залишалася працювати там.
«Сьогодні Україна має створити всі умови, щоб і випускники вищих навчальних закладів, і вчені мали можливість себе реалізувати. Дивлячись в очі сьогоднішнім молодим вченим і школярам - майбутнім вченим, мені приємно бачити, що в них очі горять, що вони вірять в те, що вдасться реалізувати свої напрацювання. Україна сьогодні потребує ваших інноваційних підходів до вирішення актуальних проблем сьогодення», - наголосив Глава держави.
2018-02-23

23 лютого 2018 року в приміщенні Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови Дергачівської районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Комісією було розглянуто 14 заяв щодо призначення (відновлення) соціальних виплат та прийняті відповідні рішення, а саме: 10 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, 4 особам відмовлено у призначенні.

2018-02-23

23 лютого 2018 року перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак, керівники відповідних установ району взяли участь у селекторній нараді обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Черняка з питань: «Про стан виконання Урядової програми «Доступні ліки»; «Про стан підготовки закладів охорони здоров'я до функціонування в умовах реформи в галузі охорони здоров'я».


Подождите...