Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 158

2018-03-06

Олена Курбатова, яка зараз разом із чоловіком виховує 10 дітей-сиріт, отримала орден княгині Ольги III ступеню.
Напередодні жіночого свята – 8 березня – в гості до родини Курбатових у селище Пісочин завітала голова ХОДА. Юлія Світлична від імені Президента України привітала мати-виховательку з високою державною нагородою та побажала родині любові, щастя й затишку.
«У Харківській області зараз більш ніж 4000 дітей-сиріт. Вони потребують особливої підтримки, і ми робимо все для того, щоб таку підтримку надати, - сказала керівник області. - Тільки минулого року на Харківщині створили 17 будинків сімейного типу, де дітей виховують, як у родині. Ми продовжимо створювати умови для таких сімей. Також триватиме робота із забезпечення дітей-сиріт квартирами в різних районах області».
Дитячий будинок сімейного типу батьків-вихователів Олексія та Олени Курбатових був створений у 2009 році. Зараз родина виховує десятьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 6 хлопчиків та 4 дівчаток.

2018-03-06

Це Петро Порошенко заявив в інтерв'ю британському виданню Financial Times.
«Ми запускаємо величезний антикорупційний пакет. Перш за все, ми представили абсолютно незалежну антикорупційну інфраструктуру, Національне антикорупційне бюро»,- зазначив Глава держави.
Президент також наголосив, що НАБУ є абсолютно незалежним, тому що зараз відкрито кримінальні справи проти низки міністрів, керівників урядових установ, чиновників з регіонів, членів парламенту, включаючи членів правлячої коаліції. За його словами, за 1692 корупційними справами отримано рішення українського суду лише впродовж 2017 року.
Петро Порошенко особливо акцентував, що Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про антикорупційний суд, ініційований ним. «Ми маємо майже конституційну більшість на підтримку моєї ініціативи», - відзначив він.
Президент нагадав, що ініціював звернення до Венеційської комісії щодо цього проекту закону. «Венеційська комісія заявила, що він повинен відповідати національному законодавству», - зауважив він.

2018-03-06

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час всеукраїнської селекторної наради 6 березня.
Нарада пройшла під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.
«На сьогодні в області немає жодних ризиків щодо проведення планової вакцинації. Ми забезпечені різними вакцинами на термін від кількох місяців до року», - розповів Михайло Черняк.
Зокрема, в області в наявності понад 34 тис. доз вакцини проти кору. З початку року щеплення отримали 21,5 тис. дітей, що становить 28% від річного плану.
Залишок вакцини проти туберкульозу становить майже 111 тис. доз при річній потребі в 96 тис. доз. Залишок вакцини проти дифтерії, коклюшу та правця - понад 54 тис. доз (забезпеченість на 6 місяців). Анатоксин проти дифтерії та правця (для ревакцинації у 6 років) наявний у кількості 62 тис. доз, яких вистачить до кінця року. Залишок оральної вакцини проти поліомієліту становить майже 85 тис. доз, цього також вистачить до кінця року. Також у наявності 3,6 тис. доз інактивованої вакцини проти поліомієліту. Залишок вакцини від гепатиту В становить 113 тис. доз, чого вистачить на 6 місяців.

2018-03-06

Голова ХОДА ознайомилася з ходом відновлювальних робіт на головному «культурному» будівництві регіону.
Зараз на будівництві Харківської обласної філармонії працює близько 150 чоловік - архітектори, скульптори, будівельники, оздоблювачі. Фахівці розпочали найбільш відповідальну та складну частину роботи - відтворення унікальної гіпсової ліпнини в старовинній великій залі філармонії. Паралельно монтують підіймальний механізм в оркестровій ямі, який дозволить їй працювати в трьох різних площинах і збільшувати залу до 770 місць.
«Реконструювати будівлю обласної філармонії харків'янам обіцяли протягом 10 років, а ми завершимо будівництво за 2 роки. Маємо в цьому питанні потужну підтримку Президента України та Кабінету міністрів України, - сказала Юлія Світлична. - Значну кількість робіт вже виконано, зараз ідемо за графіком і зробимо все, щоб двері великої зали були відкриті для харків'ян у 2019 році».


2018-03-06

06 березня в районному Будинку культури відбулися урочисті заходи до Міжнародного жіночого дня.

2018-03-05

З 5 березня в регіоні працюватимуть тільки дитячі сади.
«Було прийнято рішення не переривати оголошені напередодні канікули для школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів, - повідомили в Департаменті науки та освіти ХОДА. - По-перше, це пояснюється поганими погодними умовами та низьким температурним режимом в установах освіти (їх необхідно прогріти), по-друге - тим, що багато студентів і школярів уже встигли роз'їхатися. З 5 березня продовжать роботу тільки дитячі садки».

2018-03-05

05 березня 2018 року відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець на базі Харківського центру професійно – технічної освіти державної служби зайнятості.
На початку апаратної наради голова районної державної адміністрації та заступник голови районної ради вручили Подяку голови райдержадміністрації та голови районної ради та привітали колектив управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, який взяв участь в обласному та Всеукраїнському фотоконкурсах «Рідна країна – працьовита Україна», за результатами яких отримав I місце в обласному конкурсі та II – у Всеукраїнському. Голова Харківської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України Пластун Людмила Володимирівна вручила начальнику управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  Приходько Наталії Юріївні Почесну грамоту Центральної Ради Профспілки соціальної сфери України.
В ході апаратної наради були розглянуті питання:
1. Про роботу дорожнього господарства району під час несприятливих погодних умов.
2. Про підсумки проведення громадських робіт в районі у 2017 році та завдання на 2018 рік.
3. Про організацію проведення призову громадян до лав Збройних Сил України.
4. Презентація Харківського центру професійно – технічної освіти державної служби зайнятості.

2018-03-05

05 березня 2018 року відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з колективом Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Керівник району ознайомився з роботою Центру, оглянув навчальні приміщення.
В ході зустрічі були обговорені питання співпраці Центру з навчальними закладами Дергачівського району з метою підвищення рівня знань старшокласників про основні тенденції на сучасному ринку праці та актуальні професії, спеціальності.

2018-03-03

У зв'язку з цим власників авто просять бути максимально уважними за кермом та без нагальної потреби не користуватися власним транспортом.
За прогнозом Українського гідрометцентру, 3 березня внаслідок впливу активного циклону в Україні очікуються складні погодні умови. У Харківській області прогнозують сильний сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок. Тих, хто вимушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на дорогах, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети. 

2018-03-03

2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано.
«Офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізував досить велику кількість масштабних проектів на території України. І мені приємно, що Харківська область має можливість брати участь у цьому процесі, - сказала Юлія Світлична. - Ми готові робити все, щоб зарекомендувати себе як надійного партнера, який відкритий для нових технологій і проектів. Мені приємно, що офіс JICA розглядає Харків і Харківську область для реалізації проектів у сфері екології. Ми довго чекали на прихід інвесторів з такими проектами. Нарешті цей час настав. Зі свого боку готові надати всю необхідну інформацію про екологічний стан області, а також про перспективи і можливості реалізації проектів в цій сфері».
Такаакі Кавано зазначив, що держава зацікавлена в реалізації проектів в сфері екології в трьох регіонах України, в тому числі і Харківській області.

2018-03-03

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу на обробку шляхів регіону використали 600 кубометрів піщано-соляної суміші.
«Товщина снігового покрову в області зараз від 25 до 50см, місцями перемети сягають 2,5м, - повідомили в САД. - На дорогах області працює 286 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та 150 одиниць  сторонніх організацій. Задіяно більше 320 робітників».
На найбільш складних ділянках працюють роторні механізми (4 на дорозі Чугуїв – Мілове, 1 – на трасі Київ – Харків – Довжанський, 1 – на напрямку Ізюм – Барвінкове та ще 1 в Балаклійському районі). Також залучено спеціальну техніку ДСНС: ІМР-2 на автомобільній дорозі Київ-Харків-Довжанський та БАТ 1 на Чугуїв – Мілове.
«Найбільш складні погодні умови спостерігаються на напрямках Куп'янськ – Сватове, Харків – Слов'янськ, Харків – Дніпро, Харків – Зміїв, Харків – Лозова, Ізюм - Барвінкове, - повідомили в САД. - На дорогах загального користування Харківської області працюють 18 майданчиків для відстою великовагового транспорту. Проїзд дорогами загального користування державного значення Харківської області забезпечено».
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок. Тих, хто змушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт уздовж проїжджої частини доріг, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети.

2018-03-03

Президент Петро Порошенко особливо відзначив солідарну підтримку всіма українцями дій влади щодо забезпечення стабільної роботи газотранспортної системи України у зв'язку з погрозами РАО «Газпром» припинити виконання контракту з постачання природного газу.
«Я дуже дякую українцям за національну солідарність, яку вони проявили вчора, відгукнувшись на звернення щодо скорочення споживання газу. На 25 млн кубічних метрів газу вчора Україна скоротила споживання. Це і є ознака нашої солідарності. Це 14% від загального обсягу споживання», - зазначив Глава держави під час наради на підприємстві  «Укртрансгаз».
«Оскільки система вже збалансована і стабілізована, я ще раз хочу подякувати українцям, подякувати НАК «Нафтогаз України» за цілодобову рішучу роботу, Уряду, який в енергетичному штабі позавчора і вчора спрацював дуже ефективно, обмежуючи споживання в освітніх закладах і переключивши споживання енергогенерації з газу на мазут», - додав Глава держави.

2018-03-03

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.
«Рейси на Відень з аеропорту «Харків» здійснюватиме лоукост-перевізник Wizz Air. Відкриття рейсів – з 25 листопада цього року. Перельоти виконуватимуть двічі на тиждень», - розповіла керівник області.
За інформацією авіакомпанії Wizz Air, вильоти у Відень відбуватимуться по середах та неділях, з 23 березня 2019 року частоту рейсів планують збільшити до трьох разів на тиждень (по вівторках, четвергах та суботах).
Нагадаємо, цього року відкривається низка нових рейсів з аеропорту «Харків» до Європи. Вже у квітні відкриються рейси до німецького Дортмунда, італійського Мілана та грузинського Тбілісі. У червні – до Іспанії (Барселона), Кіпру (Ларнака), Чорногорії (Тіват), Болгарії (Бургас), Італії (Ріміні) та Польщі (Катовіце). У планах на 2019-й – відкриття прямого сполучення з Великою Британією.

2018-03-02

Президент Петро Порошенко підписав Закон України від 6 лютого 2018 року № 2277-УІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків».
З метою зменшення рівня кредитного ризику, забезпечення безпеки банківських операцій, підвищення надійності й стабільності банківської системи, захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку Законом, зокрема передбачається створення та ведення Національним банком України Кредитного реєстру – інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, зміну, використання, поширення (надання) інформації про кредитні операції банків та про стан виконання зобов'язань за такими операціями, аналіз та кваліфікацію кредитів.

2018-03-02

ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ПІДПРИЄМНИЦТВА (далі – ХРФПП) спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації планують проведення нового безкоштовного навчального курсу «Школа малого бізнесу (І рівень)», який розпочнеться 13 березня 2018 року.
Даний курс орієнтований на тих, хто бажає розпочати власну справу стартаперів.
Програма курсу складатиметься з 10 занять у формі семінарів-практикумів та майстер-класів.
За підсумками курсу слухачі отримають базові знання та навички, які необхідні для ведення успішної підприємницької діяльності.
В якості експертів будуть залучені фахівці Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, коучі, бізнес-тренери та практикуючі юристи.
Початок курсу: 13 березня 2018 року. Заняття будуть проходити 2 рази на тиждень (вівторок, четвер), з 15.00 до 17.00.
Місце проведення: м. Харків, майдан Свободи 5, будівля Держпром,      3 під'їзд, 5 поверх, зала засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації.
Контактний телефон: 757-42-32.
Для участі у семінарі необхідна попередня реєстрація за електронною адресою: economist@kharkiv.biz.ua. Дедлайн для подачі заявок — 12 березня 2018 року. Участь безкоштовна.
Також, із попередньою програмою занять можна ознайомитись за наступним посиланням: http://www.kharkiv.biz.ua/shkola-malogo-biznesy/.


Подождите...