Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 156

2018-03-13

13 березня в залі засідань райдержадміністрації відбулося пленарне засідання позачергової ХХІХ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання.
Були розглянуті питання:
1. Про участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році міні-проекту «Сучасній школі – надійний паркан».
2. Про участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році міні-проекту «Збереження пам'ятника архітектури, як відродження культурної спадщини».
3. Про участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році міні-проекту «Стимул».
4. Про участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році міні-проекту «Плюхландія – містечко здоров'я (встановлення басейну в ДНЗ «Рома + Машка»)».
5. Про участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році міні-проекту «Ігровий дитячий комплекс «Веселі джунглі»».

2018-03-13

Це питання було розглянуто під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації та представників прокуратури Харківської області, яке пройшло під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної.
«Головною метою Антикорупційної програми є впровадження комплексної системи заходів щодо запобігання та протидії корупції в апараті та структурних підрозділах ХОДА. Крім того, впровадження програми повинно мінімізувати ризики втягнення посадових осіб - незалежно від займаної посади - в корупційну діяльність, сформувати у державних службовців цілісне та єдине усвідомлення  неприйняття корупції в будь-яких її проявах», - відзначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.
Він повідомив, що програма була затверджена відповідним розпорядженням голови ХОДА та направлена на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції.

2018-03-13

У ході розширеного засідання колегії ХОДА та прокуратури Харківської області керівник області наголосила на необхідності притягнення до відповідальності роботодавців, які не сплачують заробітну платну своєчасно.
При цьому тим представникам бізнесу, які відповідально ставляться до своїх обов'язків перед працівниками, необхідно надавати підтримку та виключити будь-які прояви тиску з боку органів влади, наголосила Юлія Світлична.
«Сьогодні і Президент України, і Кабінет Міністрів впроваджують низку заходів, спрямованих на підтримку бізнесу. Створено всі умови, щоб вести чесну підприємницьку діяльність, - зазначила голова ХОДА. - Є роботодавці, які зловживають своїми можливостями. До них необхідно вживати заходи згідно з буквою закону. Правоохоронні органи мають працювати якісно, але жодного тиску на відповідальний бізнес не повинно бути».
У ході засідання Юлія Світлична дала доручення підрозділам ХОДА разом із контролюючими органами посилити роботу щодо оплати праці на підприємствах, де утворилися або збільшилися заборгованість із заробітної плати.

2018-03-13

Збірна України з синхронного плавання успішно стартувала в новому сезоні Світової серії.
На першому етапі серії, який з 9 по 11 березня відбувся в столиці Франції, наші спортсменки здобули сім медалей, в тому числі три золоті.
З французького етапу збірна України, до складу якої увійшли харківські майстрині синхронного плавання Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Владислава та Марина Алексіїви, Валерія Апрєлєва, Олександра Кашуба, Яна Нарєжна, Катерина Резнік, Марта Федіна та Аліна Шинкаренко, повертається додому з 3 золотими, 2 срібними та 2 бронзовими медалями.
На цих змаганнях харків'янкам не було рівних майже в усіх видах командних змаганнях. Вони посіли перше місце в змаганнях комбінованих груп з результатом 92.1000 бали, випередивши збірні Іспанії (90.6333) та Китаю (86.0667). Здобули золоті нагороди в хайлайті (86.0667), де друге місце посіли француженки (85.8000), а бронзу завоювала команда Ізраїлю (78.9000). Також на рахунку українок було «золото» в довільній програмі груп. За свій виступ вони отримали від суддів 91.6667 бали, перевершив результати збірної Франції (86.0333) та Білорусії (83.4000), які, відповідно, зайняли друге та третє місце.

2018-03-13

12 березня спеціалістами служби у справах дітей районної державної адміністрації було здійснено перевірку стану організації виховної роботи та ефективності заходів з питань попередження правопорушень і злочинів серед учнів Прудянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

2018-03-12

Шановні мешканці Дергачівського району – призовники, батьки.
 Звертаюся до призовників, насамперед до їх батьків!

Без сумніву, Ви виховали свого сина найкращим, розумним, відповідальним, чесним. Здавалась нещодавно Ви опікували його маленьким, привчали до порядку, дисципліни, навчали премудростям такого нелегкого життя.
Але настав  час, коли ваш син повинен самостійно приймати рішення і нести за них відповідальність.
Служба в армії – сходинка у розвитку вашої дорослої дитини, як особистості. Це своєрідний іспит, як для сина, так і для Вас.
Найголовніше — це щоб Ваш син зробив правильний вибір – стати Захисником Вітчизни, а Ви, як батьки відчували гордість за те, що син служить в армії.
Тому, звертаючись до Вас, наголошую, що до 30 березня 2018 року призовникам потрібно обов'язково прибути до Дергачівського районного військового комісаріату для уточнення облікових даних та визначення придатності до проходження строкової військової служби.
Призовник самостійно обирає де проходити військову службу – у Збройних Силах України, Національній Гвардії України, Державній прикордонній службі України.
Батьки та призовники запрошуються на бесіду до військового комісара Дергачівського районного військового комісаріату Тріщенка Володимира Миколайовича, під час якої  отримають відповіді на всі запитання щодо проходження строкової військової служби.
Довідки за телефонами:  (093)-320-0363, 2-08-11
Нагодуємо, що 15.02.2018року Президент України підписав Указ № 33/2018 “ Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році ”  
Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України та на виконання законів України «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про Національну гвардію України» Президент України
ПОСТАНОВИВ:
Призвати у квітні - травні 2018 року на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Згідно п.7 ст. 2 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу” строкову військову службу громадяни України проходять у Збройних Силах України та інших військових формуваннях з метою здобуття військово-облікової спеціальності, набуття практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни.
Відповідно до вимог п.8 статті 15 Закону України “Про військовий обов'язок та військову службу” призовники, яким надійшла повістка районного військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці; у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці (Дергачіівського РВК)  в 10 (десятиденний) строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України (з 01 квітня 2018 року).
Відповідно до п. 7, пп. 8 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції не направлятимуться.
Ухилення від призову на строкову військову службу тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 335 ККУ (обмеження волі терміном до трьох років).
З повагою,
Військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату підполковник  Тріщенко Володимир Миколайович

2018-03-12

12 березня в районній державній адміністрації посадовими особами Дергачівського районного військового комісаріату проведено інструкторсько-методичне заняття на тему: «Зміни в порядку бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, органами місцевого самоврядування та підприємствами на період мобілізації та на воєнний час»  з посадовими особами органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, установ Дергачівського району.

2018-03-12

Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації повідомляє, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості створення на ній зони відпочинку на території Малоданилівської селищної ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Замовником детального плану є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – приватне підприємство «Перспектива-ДІ»,  кваліфікаційний сертифікат серія АА № 001676 від 22.07.2013.
Детальний план території розробляється з метою створення зони відпочинку. Загальна площа території в межах ДПТ становить 3,5 га.

2018-03-12

Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації повідомляє, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення об'єктів індивідуального садівництва на території Малоданилівської селищної ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Замовником детального плану є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – приватне підприємство «Перспектива-ДІ»,  кваліфікаційний сертифікат серія АА № 001676 від 22.07.2013.
Детальний план території розробляється з метою розміщення на ділянках, що знаходиться у власності громадян, кварталу садівничої забудови. Загальна площа території в межах ДПТ становить 18,7 га.

2018-03-12

ідділ містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації повідомляє, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній об'єктів виробничо-складського призначення на території Солоницівської селищної ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Замовником детального плану є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – ФО-П Капустенко С.В.,  кваліфікаційний сертифікат серія АА № 002975 від 12.05.2016.
Детальний план території розробляється з метою розміщення об'єктів виробничо-складського призначення на території виробничого майданчика ТОВ «Завод покрівельних матеріалів «Акваізол». Загальна площа території в межах ДПТ становить орієнтовно 6,0 га.

2018-03-12

12 березня відбулася нарада під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю начальника Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Дергачівському та Золочівському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрія Мозгового. В ході наради були обговорені основні аспекти загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та законодавчі ініціативи Міністерства юстиції України щодо протидії рейдерству – «МАСКИ – ШОУ СТОП!». 

2018-03-12

Відповідний Меморандум про співпрацю було підписано між Міністерством освіти і науки України та Асоціацією «Інформаційні технології України».
За інформацією Урядового порталу, спільна робота МОН та Асоціації буде спрямована на створення сучасного освітнього середовища, запровадження ефективного регулювання ринку освітніх технологій, сприяння розвитку цифрових компетенцій та електронного навчання в суспільстві.
«Сьогодні цифрові освітні технології набувають неабиякої популярності. Вони допомагають створювати інтерактивні та цікаві матеріали для учнів, забезпечують доступ до якісної освіти, дають змогу вчителям дистанційно підвищувати кваліфікацію, відкривають нові можливості для навчання впродовж життя», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

2018-03-12

12 березня під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова відбулася нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації за участю представників проектної організації ТОВ «СПЕЦПРОЕКТМОНТАЖ» з питання розроблення містобудівної, землевпорядної та проектно-кошторисної документацій для будівництва центру надання адміністративних послуг в м. Дергачі. В ході наради була представлена візуалізація майбутнього будівництва.

2018-03-12

14 березня 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в Протопопівській сільській раді.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

 

2018-03-12

15 березня 2018 року о 13.00 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Пересічанській селищній раді.


Подождите...