Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 151

2018-03-23

23 березня в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації підприємством ПП «ФОРВАРД ОРТО» було проведено виїзну консультацію з залученням лікаря-ортопеда та презентацією зразків ортопедичного взуття для здійснення замірів та підбору моделей за направленнями, виданими управлінням, для безоплатного забезпечення протезно-ортопедичними засобами реабілітації. Послугу було надано 10 особам, які виявили бажання замовити вироби у даного підприємства.

2018-03-22

Про це Петро Порошенко заявив у інтерв'ю виданню Hamburger Abendblatt, яке входить до німецького медіаконцерну Funke Media Group.
«Ми з особливою наполегливістю працюємо над членством в НАТО. Наша мета – у наступному 10-річчі стати членом Альянсу», - сказав  Президент. «Разом з Україною Північноатлантичний альянс став би сильнішим і ефективнішим, ніж сьогодні», - наголосив Петро Порошенко та зауважив, що «держави НАТО могли б повчитися в України, як протистояти Росії».
Говорячи про подальшу інтеграцію до Альянсу, Президент наголосив: «Нам потрібен тепер план дій для набуття повного членства в НАТО. Ми прагнемо отримати цей план дій до кінця 2019 року».
«Україна прагне якомога швидше виконати всі критерії для членства в НАТО і ЄС», - сказав Президент.  При цьому він підкреслив, що держава витрачає до 6 % ВВП на оборону. «Це в чотири рази більше, ніж у частини партнерів НАТО», - зауважив Президент України.

2018-03-22

До ювілею «боммерівці» приготували насичену програму: безкоштовні лекції, майстер-класи, концертні виступи та, звісно ж, кіносеанси.
Святкувати 110-річчя «Боммер» буде 23 та 24 березня.
Заходи розпочнуться 23.03 о 13:00 - привітаннями ювіляру від керівництва області та діячів кіномистецтва.
О 14:00 відбудеться лекція «Харківський кінематограф на початку ХХ століття» з проекту «Ніч історії Харкова».
О 15:00 – кіносеанс - українська молодіжна комедія «Прикольна казка» (реж. Роман Ширман).
О 18:00 - концерт «Рок-Time 110» (молодіжні аматорські колективи привітають «Боммер» з днем народження).
О 22:00 - DJ- вечірка «Bіrthday Party».
Перший святковий захід 24 березня розпочнеться о 14:00. Ним стане майстер-клас історика кіно, кінокритика Володимира Миславського «Французький кінематограф І пол. 20 ст.»
О 16:00 відбудеться презентація та перегляд прем'єри 2018 року, фільму «Казка про гроші» (реж. Олеся Моргунець).
О 18:00 – кіносеанс - «Сторожова застава» (реж. Юрій Ковальов).
Усі святкові заходи глядачі зможуть відвідати безкоштовно.
Довідка. Кінотеатр «Боммер» - найстаріший діючий кінотеатр у Східній Європі. Був заснований французами братами Боммер та відкритий 1908 року. Став на той момент першим, що був побудований за спеціальним проектом - для кінопоказів. Кінотеатр протягом усієї своєї історії розміщується в будівлі на вул. Полтавський Шлях, 6, та жодного разу не змінював свого призначення. Покази кінофільмів тут проходили навіть у роки Другої Світової війни.

2018-03-22

22 березня в районній державній адміністрації відбувся Пленум районної громадської організації ветеранів України в Дергачівському районі. На Пленумі розглянуті соціальні, житлово – комунальні питання; підведені підсумки роботи районної громадської організації за 2017 рік. В обговоренні взяли участь представники відповідних служб району.

2018-03-22

Про стан справ у галузі охорони здоров'я Харківщини та старт медичної реформи в регіоні розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході брифінгу 22 березня.
За інформацією заступника керівника області, визначатися з сімейним лікарем та педіатром для своєї дитини мешканцям області, як і всім громадянам України, варто з 1 квітня. При цьому граничних строків для підписання декларацій на даний момент немає - процес проходитиме поступово, щоб як пацієнти, так і лікарі мали змогу безболісно перейти на нову систему надання первинної медичної допомоги.
«Ця реформа дає змогу повернути авторитет професії лікаря. Сьогодні кожен має можливість обрати того фахівця, якому довіряє, а не того, до якого прив'язаний за територіальним принципом. При цьому якщо пацієнта не влаштовує лікар, з яким він підписав декларацію - його кваліфікація або особистісні якості, - він може дуже легко змінити сімейного лікаря. Для цього потрібно підписати декларацію з новим фахівцем, і попередня угода буде скасована автоматично. Це створюватиме здорову конкуренцію та спонукатиме лікарів відповідально виконувати свої професійні обов'язки та з відповідною повагою ставитися до пацієнта. Адже система «гроші йдуть за пацієнтом» передбачає, що лікар отримуватиме оплату за кожного пацієнта, і від їхньої кількості залежатиме прибуток медичного закладу», - розповів Михайло Черняк.
Для того щоб підписати декларацію з обраним лікарем, необхідно звернутися до закладу, в якому він працює, та мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон для підтвердження даних, які вноситимуться до електронної системи, за допомогою смс.
На даний момент робота з підключення лікувальних закладів до електронної системи eHealth триває. За даними, які навела у ході прес-конференції начальник Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, з 36 центрів первинної медико-санітарної допомоги в районах області до системи вже підключені 32. Також у системі зареєструвалися близько 400 з 760 лікарів первинної ланки.

2018-03-21

Перед проведенням відкритого тренування збірної України в Харкові на стадіоні «Металліст» відбулась акція для дітей-сиріт, вихованців закладів освіти інтернатного типу, а також юних футболістів, що тренуються в ДЮСШ області.
З уболівальниками та майбутніми зірками українського футболу зустрілися керівник області та головний тренер збірної України. Вони передали дітям м'ячі та взяли участь у спільній фотосесії.
«Мені приємно, що всі ми маємо можливість побувати на одному з найкращих стадіонів України, а також те, що цей стадіон приносить удачу футболістам, які на ньому грають, - сказала Юлія Світлична. - І мені приємно говорити, що збірна України, яка провела два матчі тут, провела їх успішно. Це означає, що футбол в Харкові розвивається та буде розвиватися. Це означає, що футболу в Харкові щастить».
Андрій Шевченко відзначив, що він сам та гравці збірної України при проведенні матчів та тренувань у регіонах країни завжди намагаються відвідати якомога більше дитячих спортивних закладів, спортмайданчиків тощо.

2018-03-21

Харківські спортсмени здобули на зимових Паралімпійських іграх 12 медалей.
2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук'яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та золото в естафеті отримав Юрій Уткін.
Переможців, які прибули на Батьківщину з Південної Кореї, зустрічали на площі Конституції в Харкові.
«Дякую вам за ваші здобутки. Упевнена, що попереду у вас ще велика кількість перемог. Ми за вас вболіваємо, ми вами пишаємося, ще не раз зустрінемося та будемо підтримувати вас», - сказала Юлія Світлична.
Паралімпійська чемпіонка, володарка 6 медалей Оксана Шишкова подякувала всім харків'янам, які опівночі зібралися для того, щоб привітати спортсменів.

2018-03-21

Уночі 21 березня на Харківщині зустріли героїв зимової Паралімпіади в Пхьончхані.
«Ви – дійсно гордість Харківської області, яка заслуговує на особливу увагу та повагу. Саме такими людьми має пишатися Харківщина, - звернулася до спортсменів голова ХОДА Юлія Світлична. – Я прийняла рішення представити Віталія  Лук'яненка та Оксану Шишкову до звання «Почесний громадянин Харківської області».
Нагадаємо, харківські спортсмени здобули для збірної України найбільшу кількість медалей Паралімпійських ігор – 12 з 22. 2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук'яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та золото в естафеті отримав Юрій Уткін.

2018-03-21

Мінагрополітики інформує про державні програми підтримки аграріїв.
Що потрібно зробити для того, щоб стати учасником урядової програми підтримки утримання молодняку великої рогатої худоби, можна дізнатися, переглянувшивідеоролик.
Допомога надаватися фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.  Зокрема, програмою держпідтримки передбачено компенсацію у 2500 грн громадянам за утримання молодняку великої рогатої худоби до 13 місяців.
У бюджеті-2018 на підтримку розвитку тваринництва виділено 4 млрд грн.

2018-03-21

Важка техніка розширює проїжджу частину в Шевченківському, Ізюмському та Балаклійському районах.
Уночі на дорогах Харківщини працювали 220 одиниць спецтехніки та 263 робітників дорожнього господарства. Для обробки доріг  протиожеледними матеріалами використали 1188 кубометрів піщано-сольової суміші. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області. Наразі проїзд дорогами регіону забезпечено.
«Працювало 4 ротори, які ліквідовували снігові перемети та розширювали проїзну частину у Вовчанському, Куп'янському та Лозівському районах. Сьогодні працюють три ротори - в Шевченківському, Ізюмському та Балаклійському районах», - відзначили в САД.
На шляхах області також триває й робота техніки облавтодору, яка розчищає сніг та обробляє проїжджу частину піском та сіллю.
За інформацією дорожників, за останню добу в регіоні випало від 10 до 15 см снігу, місцями утворилися перемети до 1,5 м.

2018-03-21

МОЗ разом із Мінрегіоном розробили та затвердили Порядок формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги.
Тепер є законодавче підґрунтя для прийняття планів розбудови мережі «первинки» у сільській місцевості, повідимив Урядовий портал.
Більше 13 мільйонів українців, які живуть у селах, потребують кращого доступу до якісних медичних послуг, тому першочергове завдання – створити мережу медзакладів, щоб людям не доводилося долати десятки кілометрів до найближчої амбулаторії, а лікарі були зацікавлені їхати працювати в селах. Наприкінці минулого року набув чинності Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».
У бюджеті передбачено 5 мільярдів гривень, які зокрема будуть використані для будівництва нових амбулаторій, житла для лікарів, придбання медичного обладнання та службового транспорту.
У грудні минулого року Уряд доручив Міністерству охорони здоров'я разом з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробити та затвердити Порядок формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги.

2018-03-21

21 березня 2018 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
До керівника району звернулися жителі міста Дергачі, селищ Солоницівка, Слатине, Мала Данилівка та села Безруки.
Зокрема, учасник бойових дій в зоні АТО, житель селища Солоницівка, просив допомоги у вирішенні питання належного надання послуги центрального опалення в його квартирі.
Жителька селища Мала Данилівка звернулася з питання щодо проходження строкової військової служби в лавах Збройних Сил України свого онука.
Також, на прийом звернулася представниця ініціативної групи села Безруки з проханням сприяти подальшому розслідуванню факту побиття жителя села.
До очільника району звернулися мешканці міста Дергачі з питання пільгового проїзду в транспорті, надання роз'яснення щодо нарахувань за послугу газопостачання, подальшого ремонту стадіону в місті Дергачі.
Під час прийому порушені питання були обговорені з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району, дані відповідні доручення.
Вирішення питань, озвучених у ході прийому, Костянтин Жидков взяв під особистий контроль.

2018-03-21

21 березня на засіданні Кабінету Міністрів України була затверджена Державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки.
Це перший в історії України довгостроковий план, який дозволить уже найближчими роками провести масштабне відновлення українських доріг і розвинути транспортну мережу України, інтегрувавши її до європейської транспортної системи. Активна робота з реконструкції доріг державного значення за новими стандартами розпочнеться вже у 2018 році.
Цього року Уряд виділяє рекордні 45,7 млрд грн на ремонт і будівництво доріг за принципово новими стандартами якості. Також очікуються додаткові надходження – до 6 млрд грн – від «митного експерименту» на місцеві дороги.
Загалом уже цього року плануються роботи на 218 об'єктах - це понад 3 тис. км.
Програма до 2033 року передбачає обсяг фінансування близько 298 млрд грн за рахунок різних джерел фінансування.
Щодо нових стандартів, то з 2018 року Уряд обіцяє запровадити 4-рівневий контроль якості реконструкції і будівництва доріг та збільшення термінів гарантійних вимог: не менше 5 років для середнього поточного ремонту та не менше 10 років – для капітального ремонту автошляхів.
За підрахунками розробників програми, сумарний економічний ефект для національної економіки від її реалізації становитиме близько 984 млрд грн. Виконання Програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення - буде створено 55 тис. робочих місць у дорожній галузі, будівельній індустрії, дорожньому машинобудуванні та сфері обслуговування об'єктів придорожньої інфраструктури.

2018-03-21

Президент України Петро Порошенко повідомив про «надзвичайно важливі переговори по диверсифікації джерел газопостачання», які відбулися в ході його офіційного візиту до Держави Катар.
«Ми домовилися про те, що Катар готовий надати нам скраплений газ», - сказав Президент України у коментарі та повідомив, що постачання катарського природного скрапленого газу можливе через термінал в Польщі, а також за турецьким маршрутом через Босфор. Глава держави зауважив, що переговори з цього питання відбудуться вже найближчим часом.
Президент також підкреслив, що «ці джерела постачання скрапленого газу від надійного партнера України – Катару створять унікальні можливості підвищення нашої енергетичної безпеки».

2018-03-20

17 та 18 березня в харківському Палаці спорту «Локомотив» тхеквондисти з 20 країн світу змагалися за медалі міжнародного турніру класу G-1 «Ukraine Open Cup 2018».
Міжнародний рейтинговий турнір з олімпійського тхеквондо «Ukraine Open Cup» традиційно пройшов у Харкові та зібрав чимало зірок вітчизняного та світового спорту. Цього року до Харкова завітали понад 350 тхеквондистів з різних країн світу.
Потужним складом виступили на домашньому кубку українці, в тому числі спортсмени Харківської області. Спільними зусиллями трьох вікових категорій: дорослі (2001 рік народження та старші), юніори (2001-2003 р.н.) та кадети (2003-2005 р.н.), харків'яни вибороли 11 золотих, 4 срібні та 11 бронзових медалей.


Подождите...