Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 146

2018-04-06

Можливі напрямки реалізації спільних проектів і залучення інвестицій обговорили в ході зустрічі 6 квітня голова ХОДА Юлія Світлична та віце-президент Hyundai Corporation Ю Хосонг.
Презентуючи партнерам потенціал Харківської області, голова ХОДА відзначила широкий спектр можливостей промислових підприємств регіону, а також високий кадровий потенціал і якість підготовки фахівців робітничих та інженерних професій.
«Ми відкриті для співпраці з міжнародними компаніями й готові спільно реалізовувати проекти, в тому числі такі, що мають інноваційну складову», - сказала Юлія Світлична.
Вона також підкреслила, що в регіоні є промислові майданчики, які здатні виробляти все необхідне для сфери залізничного господарства.
«Ми із задоволенням розглянемо всі наявні у вас інвестиційні пропозиції», - зазначив віце-президент Hyundai Corporation.

2018-04-05

Як обрати сімейного лікаря, що необхідно для того, аби підписати декларацію, чи під'єднаний медзаклад вашого району до e-health – спеціалісти нададуть роз'яснення з цих та інших питань.
Телефон «гарячої лінії» - (057) 705-31-52. Графік роботи – з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 (перерва – з 13:00 до 14:00). На питання жителів Харківщини відповідатимуть спеціалісти Управління охорони здоров'я ХОДА.
На «гарячу лінію» також приймаються питання й звернення щодо дії програми «Доступні ліки» на Харківщині.

2018-04-05

На полігоні 92-ї окремої механізованої бригади відбулась практична фаза командно-штабних навчань з територіальної оборони, яка проводиться під керівництвом Оперативного командування «Схід».
Близько півтори сотні бійців роти охорони Богодухівського районного військкомату виконали бойові стрільби зі стрілецької зброї, а також, разом з досвідченими інструкторами, відпрацювали спеціальні тактичні вправи, потренувались у наданні першої медичної допомоги пораненим у бою тощо.
«Практичні заняття на полігоні є невіддільною частиною командно-штабних навчань з територіальної оборони, які наразі проходять на Харківщині. Окрім стрільб зі зброї, було відпрацьовано низку інших питань, які спрямовані на покращення професійного рівня кожного бійця», - зазначив заступник Харківського обласного військового комісара підполковник Андрій Семенович.
5 квітня відбудеться попереднє підбиття підсумків командно-штабних навчань.

2018-04-05

05 квітня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела особистий прийом в Прудянській селищній раді.
До першого заступника голови райдержадміністрації звернулися мешканці селищної громади з питань: поточного ремонту дороги по вул. Слав'янська, капітального ремонту дороги Дергачі – Козача Лопань, надання роз'яснень щодо Порядку монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті; реконструкція приміщення для харчового блоку дитячого садочку; вирішення питання вуличного освітлення по вулицях Межовка, Лагути, Річна.
Всі громадяни, які звернулися до першого заступника голови районної державної адміністрації, отримали необхідні роз'яснення. Питання, які потребують детального вивчення, Інна Гаплєвська взяла під особистий контроль.

2018-04-05

Про це Петро Порошенко сказав на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.
«Це (децентралізація - ред.) питання цивілізаційного вибору, політичної культури, і, якщо хочете, національної безпеки», - підкреслив Глава держави.
«Погляньмо на це з досить несподіваного ракурсу, з точки зору євроатлантичної інтеграції. Ну, здавалося б, де децентралізація, а де НАТО? І як вона може бути пов'язана з нашим майбутнім членством у Північноатлантичному альянсі? Тим не менше, у Річній національній програмі під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік, яку я своїм указом затвердив тиждень тому, один з ключових розділів присвячений децентралізації», - зазначив Президент.
Він додав: «Тобто, децентралізація в Україні стала частиною наших міжнародних зобов'язань. Чому? Тому що реалізація стратегічного курсу держави на вступ до НАТО вимагає не тільки модернізації Збройних сил, що ми надзвичайно ефективно зробили за ці чотири роки, побудувавши нову армію, нові ЗСУ».
За словами Президента, модернізації потребує і прагнення держави жити згідно з демократичними принципами, поважати права й свободи громадянина. «Ще раз наголошую, що децентралізація наближає владу до людини, скорочує час для прийняття і реалізації рішень», - сказав він.

2018-04-05

5 квітня голова ХОДА бере участь у розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, що проходить під головуванням Президента та Прем'єр-міністра України у Вінниці.
«Децентралізація – це найуспішніша реформа, яка була ініційована Президентом України і зараз активно впроваджується урядом, - відзначила керівник Харківщини Юлія Світлична перед початком наради. - Влада пообіцяла передати кошти на місця, і влада тримає слово. На прикладі Харківської області: бюджет розвитку збільшився в 5 разів. І це нам дозволяє будувати: метрополітен, нові школи, дитячі садочки, спортивні майданчики, центри адміністративних послуг. Уже добудовуємо великий комплекс філармонії, на який чекали харків'яни понад 10 років, та будемо братися до будівництва нового онкологічного центру. Сьогодні будемо зосереджуватися на питаннях подальшого розвитку – без зменшення темпів: будемо розвивати громади, райони області, а також у цілому країну».

2018-04-05

Про підготовку до весняно-польових робіт у регіоні розповів під час брифінгу 5 квітня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.
Він повідомив, що в цьому році аграрії області планують посіяти ярові зернові культури на площі 1 млн 47 тис. га. З них близько 285 тис. га будуть засіяні кукурудзою на зерно, 140 тис. га - ярим ячменем. Збільшуються площі посіву під горіх - його, згідно з прогнозами, посіють на 48 тис. га.
Що стосується технічних культур, то соняшник планують посіяти на рівні минулого року - на площі 470 тис. га. Картоплю і овочі будуть вирощувати на площі 90 тис. га, кормові культури - також на 90 тис. га.
Аграрії готові взятися до весняно-польових робіт, як тільки дозволять погодні умови, і техніка зможе зайти в поле.

2018-04-05

Про це інформують у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.
За даними Пенсійного фонду України, у квітні будуть повністю завершені перерахунки військових пенсій. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких колишні військовослужбовці проходили службу (Міноборони, МВС та інші) - пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Станом на 4 квітня до органів Пенсійного фонду надійшло 87 % від загальної кількості зазначених у списках осіб, пенсії яких підлягають перерахунку.
У березні поточного року за наданими довідками проведено перерахунок та забезпечено виплату пенсій понад 106,6 тис. пенсіонерам на 475 млн грн (виплата за січень – березень 2018 року). Надалі ці пенсіонери будуть отримувати підвищені пенсії. Близько 126 тис. пенсіонерів уже включено у відомість на виплату пенсій у квітні на суму 659 млн грн.
«Таким чином, станом на 4 квітня проведено перерахунок пенсій 232 861 пенсіонеру на суму 1 млрд 134 млн грн. Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тис. осіб. Усі перерахунки пенсій військовим пенсіонерам буде завершено протягом квітня», - говорять в уряді.

2018-04-04

Перспективні напрямки співпраці нашого регіону з містом Вейхай провінції Шаньдун обговорили в ході зустрічі керівників структурних підрозділів ХОДА з китайською делегацією.
За інформацією, озвученою в ході зустрічі директором Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрієм Колосом, минулого року зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Китаєм склав 315 млн дол. При цьому експорт склав 45 млн дол.: це, перш за все, продукти харчування харківського виробництва, продукція машинобудування і високотехнологічне обладнання.
«Так, завод ФЕД минулого року уклав контракт на постачання обладнання для авіаційної промисловості Китаю на 25 млн дол., - уточнив Андрій Колос. - Китайські інвестиції в Харківську область на даний момент складають 2,1 млн дол. У нас є багато напрямків для розширення співпраці і значного збільшення цих показників».
Крім економіки, між нашим регіоном та Китаєм налагоджено співпрацю в сфері освіти і науки. У 22 харківських вишах навчається 400 студентів з Китаю. Науково-дослідні інститути Харкова та Китаю співпрацюють у сфері рослинництва, зокрема - виведення нових сортів сільськогосподарських культур.

2018-04-04

До Національної електронної системи охорони здоров'я вже приєдналися 69 установ регіону.
За оцінками Міністерства охорони здоров'я України, за кількістю медзакладів, які приєдналися до електронної системи eHealth, Харківська область посідає 2 місце у країні.
«Реєстрація була розпочата вчора. На даний час до eHealth приєдналися 69 медичних закладів (1150 лікарів). Підписано понад 8 тисяч декларацій», - зазначила в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.
До Національної електронної системи охорони здоров'я приєдналися низка закладів Великобурлуцького, Дворічанського, Куп'янського, Печенізького, Чугуївського, Балаклійського, Коломацького, Богодухівського, Барвінківського, Сахновщинського та Краснокутського районів.
Інформацію щодо системи eHealth можна знайти тут.
Нагадаємо, 97% пацієнтів у районах області позитивно висловилися щодо підписання декларацій з сімейними лікарями. 

2018-04-04

Рішення – давати гроші пільговикам на руки чи залишити все, як є, прийматимуть мери міст.
На «гарячу лінію» Кабінету міністрів України «15-45» надходили непоодинокі скарги про те, що пільговикам - чорнобильцям, учасникам бойових дій, дітям з багатодітних сімей, ветеранам військової служби, особам з інвалідністю тощо - відмовляють у безкоштовному проїзді в громадському транспорті. З іншого боку, частими були нарікання перевізників, які заявляли про свої фінансові втрати, бо за щось потрібно ремонтувати транспортні засоби та підтримувати їх у належному стані.
«Уряд нещодавно прийняв збалансоване рішення, затвердивши Порядок монетизації пільг на проїзд та рекомендувавши органам місцевого самоврядування змінити філософію як у відношенні до пільговиків, так і до перевізників. Люди повинні отримувати гроші на руки і самостійно оплачувати проїзд у тому чи іншому громадському транспорті на міських, приміських та міжміських маршрутах», - розповідають у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.
Протягом двох місяців – до 1 червня 2018 року – обласні державні адміністрації мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам. А органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз.

2018-04-04

За підтримки ХОДА в регіоні реалізують проект «Соціальна картка учасника антитерористичної операції».
З 2018 року в торговельних мережах «Восторг», «Дігма» та «Ділайт» військовослужбовці, які проходили чи проходять службу на сході України та мають статус учасника АТО, можуть отримати знижки на всі товари в розмірі від 5 % до 8 %. Для того, щоб отримати знижку, необхідна лише картка «ПриватБанку».
«Ініціативу громадської організації «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО правоохоронних органів» щодо реалізації такої програми підтримала голова ХОДА Юлія Світлична, - відзначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. - Були надані доручення відповідним структурним підрозділам, після чого почалася кропітка робота з бізнесовими структурами та банківськими установами. Деякі представники соціально відповідального бізнесу відгукнулися. Ми - на початку великого шляху, масштабної роботи. Я впевнений, що інші торгові мережі, банки також підтримають цю ініціативу, і вона буде реалізовуватися по всій Україні. Сьогодні населення активно підтримує учасників АТО, достатньо високою є довіра до Збройних сил України».

2018-04-04

04 квітня 2018 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
До керівника району звернулися жителі селищ Солоницівка, Козача Лопань,  Мала Данилівка, Пересічне та села Протопопівка. Зокрема жителі селищ Солоницівка та Козача Лопань звернулися за допомогою у вирішенні житлово-комунальних питань а саме: встановлення індивідуального газового лічильника в квартирі, вирішення питання газопостачання та капітального ремонту будинку.    Мешканці села Протопопівка та селище Пересічне звернулися стосовно вирішення порядку виділення земельних часток (паїв) на місцевості та  приватизації земельної ділянки.       Окрім того, жителі селищ Мала Данилівка та Козача Лопань звернулися з питання придбання дитячої інвалідної коляски та ліків.
Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, Костянтин Жидков пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в межах повноважень районної державної адміністрації та відповідно до чинного законодавства.


Подождите...