Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 141

2018-04-21

21 квітня Дергачівський район долучився до щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».
В рамках благоустрою проведено прибирання територій закладів охорони здоров'я, освіти, культури, підприємств, організацій і установ та прилеглих і закріплених за ними територій, об'єктів масового перебування та відпочинку населення. Здійснено упорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків.
За ініціативи голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова апарат та структурні підрозділи райдержадміністрації здійснили упорядкування території на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С.Конєва».
Кожен повинен розуміти, що чистота міста та району залежить саме від нього. Тому подбаємо про чистоту навколо себе, не будемо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров'я і краси нашої країни.

2018-04-21

21 квітня в нашому регіоні проходить День благоустрою.
У впорядкуванні території регіону в цей день беруть участь близько 250 тисяч осіб. Акцію підтримали понад 5 тисяч підприємств і організацій. По всій області в цей день планують ліквідувати 700 звалищ сміття, висадити 20 тисяч дерев, 5 тисяч кущів і вивезти на полігони 5 тисяч кубометрів сміття.
Співробітники Харківської обласної державної адміністрації також беруть участь у Дні благоустрою. Цього року керівництво й апарат ХОДА, а також обласної ради беруть участь у благоустрої території на Висоті маршала Конєва.
«Це історичне місце. Безумовно, воно цінне для всіх харків'ян і жителів області. І ми своєю працею сьогодні повинні показати, що ми цінуємо та шануємо всіх рідних і близьких, які захищали нашу землю», - пояснив вибір місця для роботи перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.
Заступник очільника області Анатолій Бабічев нагадав, що вже 8 - 9 травня тут пройдуть заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
«Сюди прийде багато людей, тому вважаю, що провести День благоустрою саме тут - це правильне рішення. Сьогодні вся громада Харківської області вийшла на суботник. Це прекрасна можливість виїхати за місто, подихати свіжим повітрям, що завжди додає емоцій та енергії для подальшої роботи», - сказав Анатолій Бабічев.

2018-04-20

Питання перевірки об'єктів з масовим перебуванням людей розглянули 19 квітня під час засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.
За  інформацією т.в.о. заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Сергія Колосовського, всі керівники ТРЦ, у яких проходили перевірки, притягнуті до адміністративної відповідальності. Один матеріал спрямовано до суду, чотири - готові до передавання. Всього заплановано перевірити близько 500 об'єктів.
«На сьогодні жахлива ситуація склалася з ТРЦ «Дафі». Там останні 4 роки не проводилося перевірок, шляхи евакуації перепланували. Замість них - магазини, а деякі шляхи евакуації взагалі закриті. Керівники ТРЦ повідомлені. Для усунення недоліків їм надано місяць. В іншому випадку матеріали будуть спрямовані до суду для призупинення діяльності», - зазначив Сергій Колосовський.
Марк Беккер доручив керівництву профільних структурних підрозділів ХОДА взяти ситуацію на контроль.

2018-04-20

Під час заходу Петро Порошенко дав старт роботі системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.
Президент повідомив, що РНБОУ за активної участі Міністерства інформаційної політики, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Національної ради телебачення і радіомовлення, СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.
«Ми захистимо українців від «інформаційної отрути», яка приходить до нас з Російської Федерації», - заявив Петро Порошенко та наголосив на важливості сьогоднішнього рішення Верховної Ради «у захисті територіальної цілісності в релігійному і конфесійному сенсі» (Звернення до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу на автокефалії Українській Православні Церкві – ред.).

2018-04-20

З метою забезпечення чистоти та порядку, підвищення рівня благоустрою населених пунктів Дергачівського району, 21 квітня 2018 року буде проведено День довкілля.
Під час акції планується здійснити висадку дерев та кущів, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, вивезти сміття, відремонтувати дитячі майданчики, привести до належного санітарного стану території підприємств, власних земельних ділянок, місць загального користування тощо.
У свою чергу, Дергачівська районна державна адміністрація спільно з Харківською обласною державною адміністрацією також долучаться до проведення районних заходів з благоустрою.
Запрошуємо усіх небайдужих мешканців, підприємців, керівників та працівників підприємств, установ, організацій та депутатів взяти участь у районних заходах з благоустрою.

2018-04-20

20 квітня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було розглянуто 5 заяв щодо призначення (відновлення) соціальних виплат та прийняті відповідні рішення: 3 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, 1 особі відмовлено в призначенні виплати щомісячної адресної допомоги та 1особі призначено допомогу по безробіттю.

2018-04-20

20 квітня службою у справах дітей районної державної адміністрації було здійснено перевірку стану виховної роботи та ефективності заходів з питань попередження правопорушень і злочинів серед учнів Солоницівської гімназії №3.

2018-04-20

20 квітня в районному Будинку культури відбулося районне свято обдарованості «З вірою в майбутнє», яке проведено спільно з Харківським університетом внутрішніх справ.
У заході взяли участь голова Дергачівської районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова Дергачівської районної ради Геннадій Лазарєв, ректор Харківського Національного університету внутрішніх справ, генерал поліції третього рангу, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України Валерій Сокуренко, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Олександр Бандурка, перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак, начальник управління освіти, культури і туризму районної державної адміністрації Наталія Давидова.
Стипендіати, переможці обласних предметних олімпіад, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів, виставок, змагань 2017 року та поточного навчального року, педагогічні працівники, які підготували учнів-переможців конкурсів; керівники закладів освіти,  представники влади і громадськості, випускники Харківського Національного університету внутрішніх справ були відзначені нагородами.

2018-04-19

Шановна Аліно Михайлівно!
Дергачівська районна державна адміністрація щиро вітає Вас з Днем народження!
Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, щастя, благополуччя, сімейного добробуту!
Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи!

2018-04-19

Його метою є створення платформи для сприяння реалізації бізнес-ідей студентів, молодих науковців закладів вищої освіти Харківської області та всіх охочих.
Проект допоможе учасникам реалізувати свої бізнес-ідеї, залучити доступні мікрокредити, отримати безкоштовну консультацію та допомогу експертів бізнесу.  
Відкриття бізнес-інкубатору відбудеться 20 квітня о 14:00 на базі кінотеатру 8½ (вул. Донець-Захаржевського, 6/8).
Проект реалізується за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Спілки підприємців Харківської області, Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва та інших.

2018-04-19

Скористатися нею можна в «Ощадбанку», «Укргазбанку» та «ПриватБанку».
Відшкодування пропонується у розмірі:
- 20 % – на придбання «негазових» котлів (35 % - для субсидіантів);
- 35 % – для утеплення індивідуального житла;
- від 40 % до 70 % – для ОСББ на утеплення багатоповерхівок.
Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади, повідомляють на урядовому порталі. На сьогодні діє 128 місцевих програм здешевлення «теплих» кредитів, зокрема, у 18 регіонах, 48 районах та 62 містах.
Для кожної родини є унікальна нагода отримати подвійну, а інколи й потрійну фінансову допомогу при утепленні житла.

2018-04-19

Про хід реалізації медичної реформи на Харківщині розповів під час брифінгу 19 квітня заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
Він повідомив, що за кількістю підписаних на даний момент декларацій наш регіон є лідером у національному рейтингу.
«Питання в процесі виникають - і у пацієнтів, і в лікарів. Ми проводимо постійні наради. В обласній адміністрації було створено «гарячу лінію», на яку надходить до 90 дзвінків на день - у тому числі від лікарів», - зазначив Михайло Черняк.
Загалом процес підписання декларацій проходить без суттєвих проблем. Але в області зафіксовані поодинокі порушення з боку лікарів, які відмовляли пацієнтам через прописку.
«Ці випадки не системні, більшою мірою пов'язані з тим, що не всі розуміють, як це має бути. Ми реагуємо на такі випадки. Треба пам'ятати, що найголовніший принцип медичної реформи - екстериторіальність. Кожен може обрати лікаря у будь-якому закладі, без прив'язки до прописки», - підкреслив заступник голови ХОДА.

2018-04-19

19 квітня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела виїзний особистий прийом в Слатинській селищній раді.
До першого заступника голови райдержадміністрації зверталися за допомогою у вирішенні соціальних питань; ремонту дороги  Дергачі – Козача Лопань у 2018 році.
Всі питання, озвучені у ході прийому, Інна Гаплєвська взяла під особистий контроль.

2018-04-19

19 квітня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков взяв участь у пленарному засіданні позачергової ХХХ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання.

2018-04-19

Заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак взяв участь у нараді Харківської обласної державної адміністрації з питань будівництва в соціальній сфері та житлово-комунального господарства.


Подождите...