Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 136

2018-05-09

Президент Петро Порошенко наголошує, що сьогодні «складено та підсумовано і зворотну ціну перемоги», яка спричинена не лише злодіяннями нацистів.
Він навів данні, які були оприлюднені спеціальною комісією при президенті Росії очолюваної колишнім фронтовиком, академіком і членом Політбюро ЦК КПРС Олександром Яковлєвим. «Майже мільйон радянських солдатів були розстріляні своїми. Точніше - 954 тисячі. І головним чином йдеться про ні в чому не винних людей», - навів данні цієї комісії Глава держави.
«Ні, це не цей президент її створив, який вчора заступив де-факто на свій п'ятий термін. Працювала ця комісія у дев'яностих роках, коли Росія ще цікавилася своєю справжньою, а не лубочно-пропагандистською історією. Коли ще там було дозволено шукати складні відповіді на складні питання», - сказав Петро Порошенко та закликав замислитися «наскільки ж по-різному ми бачимо і відзначаємо одну й ту саму дату».
«У них – цю війну виграв Сталін. У нас – цю війну виграв народ. Їм, як довели всі повоєнні десятиліття, перемога над Гітлером була потрібна для того, щоб підкорити інші країни. І «визволителі» або взагалі забули піти зі звільнених територій, або час від часу вдиралися туди на танках, - як в Угорщині в п'ятдесят шостому, як у Чехословаччині в шістдесят восьмому. А нам була потрібна лише власна свобода, власна незалежність, яку ми врешті-решт і отримали через 46 років після перемоги», - сказав Президент. Він додав, що «вони святкують у мілітарному угарі, агресивно наїжачившись на цілий світ, а ми відзначаємо ці дні разом з усією Європою».
«Ми кажемо: «Ніколи знову». Вони кажуть: «Можем повторить». І це не пуста риторика, а реальне брязкання зброєю, в тому числі і залякування країн Заходу ядерним ударом», - сказав Президент.

2018-05-09

9 травня на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулися урочистості з нагоди 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
В урочистих заходах взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших держав, воїни АТО, представники громадськості, керівництво області та району.
Звертаючись до всіх присутніх голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична відзначила: «Сьогодні ми дякуємо всім, хто воював за Україну. На знаковому місці для мирної Слобожанщини зібралися тисячі людей. Сьогодні вся Харківщина святкує перемогу над нацизмом, вшановує наших дідів та їх онуків, які сьогодні боронять кордони на сході нашої держави. Сьогодні зібралися всі: й ветерани Другої світової війни, і пост-військове покоління, і учасники бойових дій на Сході нашої держави. Усі разом ми відзначаємо знакову подію для України. І розуміємо, що тільки в єдності сила, - підкреслила Юлія Світлична. - Ми дякуємо кожному ветерану за їх бойові подвиги та трудові звитяги. Бажаємо міцного здоров'я, родинного затишку. Ветеранам та учасникам бойових дій на сході нашої держави бажаємо міцного духу, незламного характеру». 
Усіх гостей та учасників свята привітали святковим концертом, пригостили смачною польовою кашею.

2018-05-08

03 травня, напередодні Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, керівники районної державної адміністрації та районної ради відвідали та привітали ветеранів Другої світової війни. 
Керівники району поспілкувалися з ветеранами, подякували за Перемогу і вручили святкові продуктові набори.

2018-05-08

До уваги мешканців Дергачівського району!
Запрошуємо Вас взяти участь

9 травня 2018 року  о 10.00
в урочистих заходах з нагоди святкування  73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,
які відбудуться на території
Національного меморіального комплексу
«Висота маршала І.С. Конєва».
На вас чекає:
безкоштовна польова каша,
показ військової техніки,
святкова концертна програма.

2018-05-08

Шановні Дергачівці! Дорогі ветерани!
9 травня назавжди залишиться у пам'яті народу, як найсвітліший та найвеличніший день – день вічної і незгасної пам'яті за загиблими в роки війни, день беззаперечної перемоги над ворогом. Це свято – символ героїзму, самовідданої любові до рідної землі, нескореної сили духу захисників Вітчизни.
Сьогодні подвиг ветеранів додає нам сил і наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. 
Ми вдячні ветеранам за великий подвиг, мужність, патріотизм, незламну волю, вони завжди залишаться для нас взірцем служіння Батьківщині, своєму народу.
Щиро бажаю усім миру, єдності, свободи, щастя, злагоди, добробуту кожній родині та віри у те, що завтрашній день буде мирним, світлим і щасливим!
Голова районної

державної адміністрації     Костянтин Жидков

2018-05-08

Шановні земляки!
Прийміть найщиріші вітання з Днем пам'яті та примирення і 73-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
У серці кожного українця жива пам'ять про мужніх і незламних українців, про їхню жертовність в ім'я свого народу та рідної землі. 
Низький уклін ветеранам за чисте небо над Україною.
Бажаємо всім злагоди у суспільстві, щасливого сьогодення, надійного майбутнього для нашої рідної України та мирного неба над головою!
Перший заступник голови
районної державної адміністрації    Інна Гаплєвська

2018-05-08

Дорогі ветерани та мешканці Дергачівського району!
Прийміть щирі вітання з Днем пам'яті та примирення і 73-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Свята пам'ять про ті страшні події залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої праці і вічної скорботи за тими, хто склав своє життя у цій боротьбі.
Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків, який надихає нинішніх захисників незалежності України, в ім'я європейського майбутнього держави.
Щиро бажаю міцного здоров'я, добра, злагоди, щасливого сьогодення і непохитної віри у те, що завтрашній день буде обов'язково мирним, світлим і щасливим!
Заступник голови 
районної державної адміністрації    Євген Жувак

2018-05-08

У ці травневі дні українці разом зі всім світом згадують події найкривавішої війни всіх часів. Це дні нашої спільної пам'яті про тих, хто загинув: героїв, які врятували світ, та невинних жертв нацизму. Пам'ять про ту війну є особистою для кожного з нас, адже в кожній родині є власна історія про долі рідних, які назавжди змінила Друга світова.
Українці зазнали непоправних втрат, але своєю мужністю, силою та сміливістю зробили незаперечний внесок у перемогу. І разом зі всім світом у ці дні ми промовляємо: «Ніколи знову». Ми розділяємо з десятками народів спільну перемогу та спільне горе від тих втрат і точно знаємо, що тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у Другій світовій війні. І так само – тільки підтримуючи один одного, можемо сьогодні протистояти новому світовому агресору.
Як і в 1939 – 1945 роках сьогодні українці знаходяться на передовій боротьби з ворогом, який прагне перекроїти не тільки карту України, а й мапу всієї Землі. У цій боротьбі ми не одинокі. Маємо підтримку абсолютної більшості держав світу, й з часом розуміння того, що відбувається нині в Україні, а разом із ним - і підтримка нашого народу - тільки зростають.
У ці дні ми згадуємо всіх, хто віддав життя за Україну – на фронтах Другої світової війни та на нинішньому східному фронті. Вшановуємо подвиги дідів та їх онуків. Щиро бажаю здоров'я та сил нашим ветеранам, а всім нам – мирного неба.
Ніколи знову!
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2018-05-08

08 травня в м. Дергачі біля обеліску «Вічний вогонь» відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
В урочистому покладанні квітів взяли участь керівництво району, представники служб, громадськості та молодь.

2018-05-08

У традиційному покладанні квітів взяли участь ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО, волонтери, представники громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування.
«Сьогодні Україна разом з Європою та всім світом відзначає День пам'яті та примирення. Ми вшановуємо мужність та відданість усіх тих, хто здобував перемогу в Другій світовій війні. Сьогодні ми повинні відкинути всі політичні та ідеологічні моменти, які роз'єднують наше суспільство, адже головною метою тих часів було визволити рідну землю від ворога. І, тільки об'єднавшись, ми досягли перемоги. Тому будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.
Вона повідомила, що 8 та 9 травня в області відбудеться близько 1300 заходів, що присвячені Дню пам'яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Так, 8 травня о 23:01 Харківщина долучиться до акції «Перша хвилина миру» - у цю мить буде запалено свічки пам'яті на згадку про тих, хто загинув у Другій світовій війні.
Центральний обласний захід 9 травня відбудеться на меморіалі в смт Солоницівці Дергачівського району.

2018-05-08

Це Петро Порошенко наголосив під час заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення у Києві.
«Лише сильна і боєздатна армія є головним чинником нашої безпеки», - підкреслив Президент під час відкриття фотовиставки «Герої».
«Розбудова армії – наш обов'язок перед прийдешніми поколіннями українців. У цьому наша шана світлій пам'яті полеглих у Другій світовій війні та усіх борців за українську державність», - наголосив Президент.
Глава держави також зазначив: «Разом з нашими партнерами ми прагнемо збудувати нову систему міжнародної безпеки, що була зруйнована агресивними діями країни-агресора Російської Федерації. Для цього необхідно створити надійний захист нашого суверенітету та територіальної цілісності, нашої незалежності в єдиній євроатлантичній системі колективної безпеки».
Президент особливо привітав військових курсантів та ліцеїстів, усіх молодих патріотів, які саме у цей час обрали для себе найпочесніший і найсвятіший фах – захищати свою рідну Україну, свою землю, свої родини від зазіхань ворогів. Обрали шлях захищати мир.
«Я вітаю усіх українських захисників, які зараз на передовій забезпечують мир та спокій нашої держави. Усіх тих, хто безкорисно допомагає нашим воїнам – наших волонтерів», - сказав Президент.
Петро Порошенко також подякував героям-воїнам, присутнім на відкритті фотовиставки, а також ветеранам. «Нехай український непереможний дух надихає усіх нас на віддане служіння Україні, на нові звершення і нові наші спільні перемоги», - сказав Президент.

2018-05-08

Відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2018 рік 11-13 травня 2018 року на спортивній трасі у с. Черкаська Лозова відбудеться перший етап чемпіонату України з кросу на легкових автомобілях та спеціальних автомобілях баггі.

2018-05-08

12 травня о 10.30 на базі спортивного комплексу Харківської державної зооветеринарної академії, відбудуться змагання з гирьового спорту за програмою обласної спартакіади з видів спорту серед районів області, міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад (ОТГ).


Подождите...