Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 138

2018-05-05

Вуличне освітлення планують реконструювати в чотирьох населених пунктах Дергачівщини.
Питання реалізації в районі ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною проекту «Енергія світла» розглянули в ході робочої наради начальник Управління ПЕК ХОДА Андрій Парамонов, голова Дергачівської РДА Костянтин Жидков та голова Дергачівської районної ради Геннадій Лазарєв.
«Розглядається можливість реконструкції вуличного освітлення в селах Великі Проходи (по вулицям Іллінська, Набережна, Річна), Малі Проходи (вул. Радіонівська). Також плануємо капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. 23 Серпня в місті Дергачі та переоснащення електричних мереж вуличного освітлення на вул. Скоробагатській у Кочубеївці», - повідомив за результатами наради Андрій Парамонов.
Нагадаємо, ініційований головою ХОДА Юлією Світличною проект «Енергія світла» передбачає повне вирішення проблем освітлення в усіх населених пунктах області протягом 2018 – 2021 років. На першому етапі - в 2018 році - світло з'явиться на 300 вулицях у 137 населених пунктах. Реалізація проекту стартувала з Коломацького району, де роботи провели в самому Коломаку та селі Шелестове.

2018-05-04

04 травня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Комісією було розглянуто 16 заяв та прийняті відповідні рішення, а саме: 15 особам призначено виплати державної соціальної допомоги та 1 особі відмовлено.

2018-05-04

Шановний Олександре Борисовичу!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам здоров'я, щастя, благополуччя, миру та злагоди.
Нехай Ваше життя поповнюється новими здобутками, втілюються плани, здійснюються мрії.

2018-05-04

04 травня під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова відбулася нарада з питання ходу підготовки до проведення Міжнародного фестивалю – конкурсу виконавців естрадної пісні «Жива вода», який відбудеться 17-19 травня 2018 року: 17-18 травня на базі санаторію «Бермінводи», 19 травня в районному Будинку культури.

2018-05-03

Змагання серед дорослих відбулись з 22 по 28 квітня в Києві. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.
Успішно харків'яни виступили в фехтуванні на шпагах серед чоловіків, здобувши перемогу в командних змаганнях та срібну нагороду - в особистому.
Євген Миргородський, Денис Потапенко, Роман Свічкар та Максим Хворост з команди «Харків-1» на шляху до фіналу здолали суперників з Миколаєва, Києва та Дніпра, а у поєдинку за «золото» перемогли з рахунком 45:42 другу команду Києва.
В особистих змаганнях серед чоловіків харківський шпажист Дмитро Карюченко посів друге місце. Він успішно провів п'ять поєдинків, але у фіналі поступився 6:2 киянину Юрію Тараненку.
Цей чемпіонат був етапом підготовки збірної України до чемпіонату Європи, який у червні відбудеться у Сербії, та до чемпіонату світу, який в липні цього року прийматиме Китай.

2018-05-03

Африканська чума свиней (АЧС) – особливо небезпечна висококонтагіозна вірусна хвороба домашніх і диких свиней, що характеризується швидким поширенням, високим ступенем смертності.
Гине до 100% захворілих свиней.
Африканська чума свиней не становить небезпеки для здоров'я людей.
Лікарські засоби для профілактики і лікування АЧС відсутні.
Джерелом хвороби є хворі свині, які виділяють вірус з сечею, калом, витіканнями з носа та іншими виділеннями.
Передача захворювання здоровим тваринам може здійснюватися через заражені вірусом корми, підстилку, гній, трупи і продукти забою тварин (м'ясо, м'ясопродукти, кров).
Клінічні ознаки захворювання: від зараження до появи клінічних ознак проходить 2-7 днів; у тварин підвищується температура тіла до 42°С, з'являються задишка, кашель, пропадає апетит, посилюється спрага, відзначаються напади блювоти і паралічу задніх кінцівок, на шкірі внутрішньої поверхні стегон, на животі, шиї, біля основи вух, на п'ятачку і хвості стають помітні червоно - фіолетові плями. Смерть настає на 1-5 день, рідше пізніше.
Щоб уникнути виникнення і розповсюдження африканської чуми свиней необхідно дотримуватися таких заходів:
- проводити щоденний огляд свиней з метою своєчасного виявлення можливого захворювання тварин;

- не згодовувати свиням харчові відходи і відходи, отримані після забою свиней, без термічної обробки ( проварювання);
- не купувати корми і кормові добавки невідомого походження у невстановлених торгових місцях (обов'язкові наявність документів, що підтверджують походження та безпеку кормів, наявність дозволу на торгівлю і т.д.);
- не купувати живих свиней, м'ясо та м'ясопродукти у невстановлених торгових точках, без ветеринарних супровідних документів;
- допускати ветеринарних лікарів на територію приватних подвір'їв для огляду свиней та проведення заходів;
- негайно повідомляти про всі випадки захворювання свиней фахівцям ветеринарної служби ( тел.:3-21-29);
- не допускати відвідування особистих подвір'їв сторонніми особами;
- постійно вести боротьбу з гризунами;
- не завозити свиней без узгодження з Державною ветеринарною службою району з інших регіонів.
ПАМ'ЯТАЙТЕ:
Виконання Вами цих рекомендацій – спрямоване на попередження заносу АЧС на територію Ваших подвір'їв та запобігання економічних збитків.

2018-05-03

03 травня службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено черговий профілактичний рейд на території Малоданилівської селищної ради. Під час рейду було обстежено житлово-побутові умови проживання 1 сім'ї, в якій виховується двоє малолітніх дітей. За результатами обстеження  було проведено профілактичну бесіду з батьками та складено відповідний акт.

2018-05-03

03 травня в районній державній адміністрації відбулася нарада під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва, начальника Управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Андрія Парамонова.
В ході наради обговорені питання про проведену роботу з переведення на індивідуальне опалення мешканців багатоквартирних будинків Дергачівського району та стан реалізації заходів Проекту модернізації та енергозбереження для систем вуличного освітлення Харківського регіону «Енергія світла» до 2021 року.

2018-05-03

Під головуванням Глави Адміністрації Президента України відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.
«Україна повністю готова до проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу», - сказав Ігор Райнін у своєму вступному слові. Глава Адміністрації Президента зазначив, що «цьогорічна подія – фінал Ліги чемпіонів - сталася завдяки скоординованим зусиллям різних органів під постійною координацією та за всебічної підтримки Президента України».
Він нагадав, що за ініціативи Президента Петра Порошенка та за підтримки Федерації футболу України наша країна отримала право приймати фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА.
Він також зазначив, що «свідченням високого рівня довіри до України є також той факт, що наша країна вже не вперше стає місцем, де проводяться масштабні та видовищні події світового рівня».
Вже 24 травня відбудеться фінальний матч жіночої Ліги чемпіонів між німецьким «Вольфсбургом» та французьким «Ліоном» на стадіоні «Динамо» ім. В.Лобановського. А 26 травня на НСК «Олімпійський» у Києві відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. У фіналі почесний трофей розіграють іспанський «Реал» та англійський «Ліверпуль».

2018-05-03

Про перспективи ЕСКО в українських містах розповідали представники місцевої влади та інвестори на IV Форумі енергоефективного партнерства.
Укладені у 2016 році перші ЕСКО-контракти вже демонструють свою результативність.
У Миргородському районі Полтавської області за результатами двох ЕСКО-проектів економія газу склала понад 60%, а коштів – біля 1,3 млн гривень.
У Каневі завдяки модернізації освітлення у дошкільному навчальному закладі економія витрат на електроенергію сягнула 70 %.
«У результаті маємо чимале зменшення енергоспоживання та заощаджені кошти, які залишаються у місцевих бюджетах і стимулюють подальший розвиток енергосервісу. При цьому активізується малий і середній бізнес, зростають виробничі потужності у сфері енергоефективності та збільшується кількість нових робочих місць», - пояснив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.


2018-05-02

Шановна Таміло Дмитрівно!
Прийміть щирі вітання та теплі побажання з нагоди Вашого ювілею!
У цей святковий день бажаємо Вам здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях та щоденних справах.
Нехай Вас завжди супроводжує удача, ідеї та задуми завжди реалізуються, зусилля приводять до поставленої мети, а будні і свята наповнюються радістю, світлом та любов'ю рідних Вам людей.

2018-05-02

Перші роботи в рамках проекту, ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною, стартували в Коломацькому районі.
Тут монтують освітлення в двох населених пунктах. У самому Коломаку ліхтарі встановлюють на трьох вулицях (вул. Піддубного, пров. Піддубного та вул. Д. Бєдного), які не освітлювалися протягом тривалого часу. Завершити роботи планують у травні, після чого Коломак буде освітлений на 100%. Також роботи проводять на вул. Усачова в селі Шелестове - тут освітлюють дорогу до місцевої школи. Усього в ході робіт в районі планують встановити 27 освітлювальних приладів.
«Впровадження проекту дозволить вирішити соціально значущу проблему для більш ніж 4200 жителів двох населених пунктів району», - відзначив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Андрій Парамонов.

2018-05-02

14 дітей - переможці предметних олімпіад, конкурсів МАН та інших інтелектуальних змагань - безкоштовно відпочинуть тиждень на березі моря в Дурресі.
Новий культурно-освітній проект реалізується в області з ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної.
«На відпочинок і навчальні програми до Албанії ми відправляємо 14 дітей з різних районів і міст Харківської області. У подорож відправляються діти, які відзначилися на конкурсах МАН, олімпіадах, інших інтелектуальних змаганнях і своїми результатами показали, що вони дійсно талановиті. Я впевнений, що ця поїздка - гарний стимул вчитися і добиватися успіхів у навчанні. Це перший подібний проект, але я впевнений, що він буде мати продовження», - сказав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
2 травня він в аеропорту «Харків» проводжав школярів в Албанію. Анатолій Бабічев зазначив, що такий проект вдалося реалізувати завдяки тому, що ініціативу глави ХОДА Юлії Світличної підтримали Почесний консул Республіки Албанія в м. Харкові Шахін Омаров, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Польщі (за сумісництвом - в Україні) Шпреса Курета, а також авіакомпанія «Турецькі авіалінії».

2018-05-02

«Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» терміново запрошує на роботу:
– водія вантажних автомобілів;
– механізатора;
– дорожніх робітників.
Умови роботи:
– офіційне працевлаштування та соціальні гарантії згідно КЗпП України;

–  графік роботи обговорюється на співбесіді.
Оплата праці висока.
За більш детальною інформацією просимо звертатися за адресою: м. Дергачі, вул. Лозівська, 86.

2018-05-02

Керівник Державного агентства автодоріг України Славомір Новак розповів про важливі зміни в управлінні галуззю та про те, які автошляхи будуть відбудовані.
47 млрд грн цього року - на дороги
«Треба визнати, що ми отримали у спадок погані дороги, - говорить Славомір Новак. -  Зі 170000 км українських доріг станом на 2016 рік понад 90% були визнані такими, що не відповідають нормам. Причина такого стану – хронічне недофінансування ремонтно-будівельних робіт та утримання доріг, низька якість виконання робіт. Протягом 10 років будівництво, капітальний ремонт та реконструкція в країні майже не проводилися. У 2016 році ми відновили 900 км доріг. У 2017 – вже понад 2000 км. Цього року буде відновлено близько 4000 км доріг».

Він нагадав, що лише за півтора року в системі управління дорожньою галуззю здійснено фундаментальні зміни та упроваджено європейські засади. Однією з основних є Дорожній фонд, який забезпечить гарантоване фінансування українських доріг. Цього року на ремонти і будівництво доріг буде спрямовано близько 47 млрд грн.
Місцева влада отримала 11 млрд грн на ремонт місцевих доріг
До початку цього року кошти на ремонти виділялись у «ручному режимі». Саме тому деякі дороги не ремонтувались роками, а то і десятиліттями. Ще однією найважливішою реформою у дорожній сфері є децентралізація.

«З цього року Укравтодор відповідальний за ремонт і утримання доріг тільки державного значення (46 985 км). Кошти для ремонтів доріг місцевого значення (123 000 км) передаються через Дорожній фонд на місця – до обласних державних адміністрацій.
Це суттєвий фінансовий ресурс – цього року 11 млрд грн. Відтепер немає потреби випрошувати кошти на ремонт місцевої дороги у держави: кожен регіон отримує ресурси і сам визначає, які дороги потребують ремонту», - говорить керівник держагентства.


Подождите...