Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 142

2018-04-18

18 квітня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово–комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та пільг.
Комісією було розглянуто 30 заяв. Прийняті відповідні рішення: призначити субсидію 13 сім'ям, державну соціальну допомогу 7 сім'ям, надати 7 сім'ям дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги, відмовити у призначенні державної соціальної  допомоги 3 сім'ям.

2018-04-18

Деталі проекту обговорили 18 квітня під час зустрічі заступника голови ХОДА Михайла Черняка з делегацією Норвезької місії радників з питань верховенства права в Україні.
Як розповів виконувач обов'язків керівника місії Віллі Гіл, проект міжнародної технічної допомоги «Повномасштабне впровадження пробації в Україні» має на меті розвиток системи альтернативних покарань, не пов'язаних з утриманням у місцях позбавлення волі. На думку норвезьких фахівців, обмеження свободи для людини, яка залишається у соціумі, має більший ефект та створює умови, які запобігають новим злочинам.
«Одне з наших завдань - запровадити дострокове звільнення за умови подальшого нагляду з боку органів пробації. У першу чергу, пілотний проект стосуватиметься жіночої колонії у Качанівці», - розповів Віллі Гіл.
Михайло Черняк зазначив, що в Харківській області протягом останніх кількох років було реалізовано багато успішних пілотних проектів, і наш досвід став прикладом для інших регіонів.

2018-04-18

18 квітня у заході взяв участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.
Форум «Роль стандартів та технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації» відбувається за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та підтримки ХОДА.
Відкриваючи захід, Марк Беккер привітав присутніх від імені голови облдержадміністрації Юлії Світличної та побажав учасникам плідної співпраці.
«Без метрології та технічного регулювання розвиток економіки, промисловості, наукових досліджень неможливий, - зазначив Марк Беккер. - Те, що серія регіональних форумів починається саме з Харкова, невипадково. Адже саме в нашому регіоні видатним вченим Дмитром Менделєєвим була відкрита перша повірочна палатка для повірки і таврування торгових мір і ваг, від якої бере свій початок вся Державна метрологічна служба України. Окрім того, Харківська область сьогодні активно розвивається, зокрема, мова йде про промисловість, яка є провідною галуззю економіки. І ми цим пишаємося».

2018-04-18

18 квітня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання робочої групи для здійснення заходів, пов'язаних з організацією відпочинку звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, у санаторно-курортних закладах Харківської області.
Робочою групою було розглянуто 4 заяви щодо направлення на короткотерміновий відпочинок звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. Прийнято рішення про видачу направлень на відпочинок до санаторно-курортних закладів Харківської області. 

 

 

2018-04-18

Під час заходу Петро Порошенко офіційно прийняв Звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет офіційно передав Президенту Звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання українській церкві Томосу про автокефалію, підписане усіма архієреями УПЦ КП.
«Я думаю, дуже багато років мільйони українців мріяли про те, щоб Господь послав нам нашу Об'єднану Православну Помісну Церкву. Дехто втратив надію, дехто продовжував вірити. І Божа допомога дає мені зараз підстави стверджувати, що ми близькі до отримання Томосу на Автокефальну Помісну Церкву, як ніколи», - сказав Президент.

2018-04-18

У неформальному спілкуванні зі спортсменами візьмуть участь близько 150 вихованців спеціалізованих шкіл-інтернатів.
Зустріч відбудеться 19 квітня в конференц-залі СК «Металіст». Початок заходу - о 10:00.
Призери та учасники Паралімпіади поділяться з дітьми своїми історіями успіху. Також під час заходу відбудеться презентація Харківського регіонального центру «Інваспорт», який надає можливості талановитим спортсменам-початківцям з особливими потребами досягти успіху в спорті.
Крім того, запланована інтерактивна гра в настільні ігри - діти гратимуть у командах з паралімпійцями під керівництвом ігротехніків з «Іграду».
Організаторами заходу є громадські організації «Здорова нація - майбутнє України» та «Українська спільнота молоді» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та радника голови ХОДА з питань молоді та спорту Катерини Садурської.

2018-04-18

18 квітня голова ХОДА взяла участь у зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій.
Прем'єр-міністр України зосередив увагу керівників регіонів на підтримці реалізації урядових програм на місцях. Зокрема, увагу було приділено розвитку сфер освіти та охорони здоров'я, реалізації програми «Доступні ліки», урядових програм з підтримки бізнесу, а також розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації.
У ході наради керівник Харківщини порушила низку питань, вирішення яких потребує урядової підтримки. Серед них - завантаження замовленнями державних промислових підприємств регіону.
«Держава багато зробила, щоб завантажити харківські заводи. Промислове виробництво в області зростає вже третій рік поспіль – починаючи з лютого 2016-го. Подальші резерви бачимо у розвитку суміжних виробництв, що дозволить додатково завантажити провідні підприємства області», - відзначила Юлія Світлична.
Вона запропонувала надати доручення органам державної влади, щоб розпочати активне залучення державних промислових підприємств до програм модернізації у ключових галузях економіки України.

2018-04-18

Під час зустрічі голова ХОДА та Меліса О'Рурк обговорили результати двосторонніх відносин і намітили плани щодо подальшої співпраці.
Юлія Світлична окреслила соціально-економічну і суспільно-політичну ситуацію у регіоні, відзначивши значний потенціал Харківщини у багатьох сферах.
«За соціально-економічним розвитком Харківська область займає провідні позиції. Незважаючи на те, що ми маємо спільний кордон з Росією та Донецькою й Луганською областями. Саме в цьому і особливість, що прикордонний регіон розвивається динамічніше і швидше, ніж ті, що знаходяться на кордоні з Євросоюзом», - сказала Юлія Світлична.
Вона відзначила результати, які регіон має у промисловості, освітній сфері та спорті.
«Маємо імідж безпечного регіону, де проводяться спортивні змагання міжнародного рівня. Це дозволяє не тільки популяризувати спорт, а й пожвавити економіку, показати міжнародним партнерам, що Харківщина - стабільний регіон, - зазначила Юлія Світлична. - Ми цінуємо підтримку іноземних партнерів. Завдяки прямій співпраці з міжнародними представництвами маємо можливість розказати про потенціал та можливості Харківської області. І тим самим активізувати двосторонні відносини. Найкращим результатом є відкриття нових виробництв на території регіону або підписання договорів і контрактів щодо співпраці з харківськими підприємствами».
Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні відзначила, що Харківщина є пріоритетним регіоном.

2018-04-18

18 квітня відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з представниками громадської організації «Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих безвісти і загиблих захисників України», громадської спілки «Координаційна рада громадських організацій ветеранів АТО» за участю голови та заступника голови громадської організації «Дергачівська районна спілка ветеранів АТО».
Були обговорені питання патріотичного виховання молоді, надання допомоги сім'ям загиблих учасників АТО. В ході зустрічі було акцентовано на цікавому досвіді спільної роботи двох районів – Дергачівського та Валківського – об'єднавши можливості планується створення табору з військово-патріотичного виховання підростаючого покоління.

2018-04-17

18 квітня 2018 року о 14 годині 25 хвилині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Уривчасте звучання електросирен означає – «УВАГА ВСІМ!». Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

2018-04-17

У січні-березні 2018 року видобуток ПАТ «Укргазвидобування» склав 3,764 млрд куб. м природного газу - це на 67,2 млн куб. м більше, ніж у І кварталі 2017 року.
За інформацією Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА, технологічні заходи першого кварталу та плани другого кварталу щодо введення нових свердловин з буріння, капітального ремонту свердловин, операцій з інтенсифікації видобутку, збільшення на 50% колтюбінгових робіт та введення в експлуатацію 22 км газопроводу «Валюхи» закладають підвалини для забезпечення планових показників видобутку й у першому півріччі 2018 року.

2018-04-17

Голова ХОДА бере участь у першому в історії Атлантичної ради США виїзному регіональному заході. Місцем його проведення було обрано Харківщину.
17 квітня в нашому регіоні проходить ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною». Відкриваючи захід, голова ХОДА Юлія Світлична привітала представників Атлантичної ради США в Харкові та подякувала міжнародним партнерам за підтримку України та довіру до регіону.
«Ми високо цінуємо, що місцем проведення сьогоднішнього заходу стала саме Харківська область. Харків'яни стали прикладом того, як найбільші виклики створюють і найбільші стимули для змін, - сказала голова ХОДА. - Ще 4 роки тому перед нами був широкий спектр реальних загроз. Найбільшою з них була втрата території, але разом із керівництвом держави ми змогли відповісти на це повною перебудовою сектора безпеки. Три роки тому перед регіоном ще стояла загроза втрати економіки. Відповіддю на це стали національні та регіональні реформи, які підтримали люди на місцях. Як результат – Харківська область очолила урядовий рейтинг розвитку областей, наступного року повторила цей результат і зараз бореться за лідерство вже утретє. Ми настроєні на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат».

2018-04-17

17 квітня 2018 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань звільнення громадян від сплати за соціальне обслуговування в структурних підрозділах територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації.
Комісією було розглянуто 7 заяв щодо надання безоплатного соціального обслуговування у відділенні денного перебування у вигляді відвідання лекцій, бесід, зустрічей, занять у гуртках, занять ЛФК, екскурсій, участі в самодіяльних художніх колективах та прийняті відповідні рішення:    7 особам надати дозвіл на безоплатне обслуговування у відділенні денного перебування.

2018-04-17

17 квітня в нашому регіоні проходить ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною».
Відкриваючи захід, голова ХОДА Юлія Світлична привітала представників Атлантичної ради США в Харкові та подякувала міжнародним партнерам за підтримку України та довіру до регіону.
«Ми високо цінуємо, що місцем проведення сьогоднішнього заходу стала саме Харківська область. Харків'яни стали прикладом того, як найбільші виклики створюють і найбільші стимули для змін, - сказала голова ХОДА. - Ще 4 роки тому перед нами був широкий спектр реальних загроз. Найбільшою з них була втрата території, але разом із керівництвом держави ми змогли відповісти на це повною перебудовою сектора безпеки. Три роки тому перед регіоном ще стояла загроза втрати економіки. Відповіддю на це стали національні та регіональні реформи, які підтримали люди на місцях. Як результат – Харківська область очолила урядовий рейтинг розвитку областей, наступного року повторила цей результат і зараз бореться за лідерство вже утретє. Ми настроєні на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат».

2018-04-17

17 квітня заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак взяв участь у нараді Харківської обласної державної адміністрації з питання організації, підготовки та проведення ювілейної XXX Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2018».


Подождите...