Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 144

2018-04-12

На будмайданчик завітали заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк і заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.
Вони ознайомилися з етапами будівництва нового полігону складування ТПВ та сміттєпереробного заводу. Євгеній Шахненко зазначив, що реалізація проекту фінансується коштом Світового банку. Вся необхідна документація для отримання фінансування була передана в Кабмін Харківською облдержадміністрацією.
«Глава області Юлія Світлична приділяє особливу увагу питанню поліпшення екологічної ситуації в області і реалізації цього проекту, зокрема. Дотримання термінів і норм будівництва об'єкта знаходиться на її контролі», - зазначив заступник голови ХОДА.
Едуард Кругляк підкреслив, що Харківська область бере активну участь у міжнародних проектах, залучаючи фінансування. На підприємстві, яке побудують у Дергачівському районі, будуть застосовані всі технологічні можливості, які сьогодні використовують у країнах ЄС і США.
«Перше і основне - це екологічна безпека, яка буде тут досягнута. Друге, про що ми говоримо, - практична реалізація законів, пов'язаних з комплексом заходів щодо роздільного збирання сировини і її повторного використання. Сьогодні Харківська область першою в Україні реалізує проект, який передбачений Національною стратегією поводження з відходами», - сказав Едуард Кругляк.

2018-04-12

Почесними гостями відкриття традиційного фестивалю стали Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та голова ХОДА Юлія Світлична.
«Кожного року «Французька весна» особлива. Цього року вона більш потужна, модернова та європейська. Дуже сподіваюся, що це - запорука нашої плідної співпраці, яка дає нам не тільки ознайомитися з культурною спадщиною Франції, але ще й запровадити низку інших спільних проектів – в освітній та економічній сферах», - сказала Юлія Світлична під час урочистого відкриття фестивалю французької культури.
Керівник області відзначила, що такі заходи не тільки надають нашим народам можливості для кращого пізнання, але й надалі сприяють активізації економічної діяльності на теренах області.
Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон нагадала, що цього року Харків у 15-те прийматиме «Французьку весну».

2018-04-12

12 квітня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська взяла участь у нараді з питання розповсюдження досвіду пілотного проекту «Модернізація системи опалення житлового будинку за адресою:Харківська область, м. Чугуїв вул. Якіра, 32-Б», яка відбулася на базі Чугуївського міськвиконкому.

2018-04-12

В районній державній адміністрації за сприяння голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова відбулося жеребкування земельних ділянок серед учасників АТО.
За результатами жеребкування 54 учасники антитерористичної операції отримають земельні ділянки під індивідуальне садівництво площею 0,1Га на території Дергачівської міської ради.

2018-04-11

Такі дані навів заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час селекторної наради, що пройшла під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.
Михайло Черняк повідомив, що наразі в області до Єдиної медичної електронної системи eHealth під'єднані майже всі центри первинної медико-санітарної допомоги районів та міст обласного значення. Жителі регіону вже підписали майже 24,5 тис. декларацій про обслуговування з лікарями.
Заступник голови ХОДА відзначив, що в області проводиться роз'яснювальна робота як з пацієнтами, так і з медичними працівниками.
«У березні відбулась розширена нарада, яка була присвячена старту впровадження реформи. На нараді були присутні 750 лікарів з усієї області та міста Харків. Також при Управлінні охорони здоров'я ХОДА організовано «гарячу лінію». За перший тиждень було більше ніж 60 дзвінків. Телефонують не лише пацієнти, але й лікарі», - розповів Михайло Черняк.
Говорячи про заклади охорони здоров'я, які стали лідерами з підписання декларацій, заступник Міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк відзначив успіхи Харківської області, а саме - роботу Центру первинної медико-соціальної допомоги Чугуївського району.

2018-04-11

В Дергачівській районній державній адміністрації з 11 по 13 квітня 2018 року проводиться перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". Мета цього конкурсу - розвиток професійної та політично нейтральної державної служби, яка повинна слугувати інтересам людини і громадянина, бути відкритою і прозорою для суспільства.
На даному етапі Всеукраїнського конкурсу фахівці повинні  продемонструвати свою компетентність та практичний досвід у знанні законодавства України, професійних обов'язків та сучасних комп'ютерних технологій, умінні складати ділові документи.
11 квітня учасники Конкурсу пройшли онлайн-тестування на знання Конституції України та законодавства про державну службу.
Переможці Конкурсу будуть визначені 13 квітня після виконання всіх затверджених завдань.

2018-04-11

Дорогий український народе!
Сьогодні ми вшановуємо життєвий подвиг наших співвітчизників, які у трагічні часи Другої світової війни зазнали неймовірних жахів нацистських переслідувань, та пам'ять мільйонів людей, безневинно вбитих у гітлерівських концентраційних таборах та в'язницях.
Сучасному поколінню важко усвідомити, як маніакальні ідеї світового панування свого часу запаморочили масову свідомість аж настільки, що спричинили планомірне, холоднокровне вбивство мирних жителів Європи.
У тій спустошливій війні наш народ має свій, на жаль, дуже великий скорботний рахунок. Вічна пам'ять усім нашим загиблим землякам.
Долаючи біль минулого, ми прагнемо миру та глибокого осмислення уроків тієї світової трагедії, аби разом з іншими цивілізованими націями не допустити нічого подібного у майбутньому.
Низько вклоняюся перед героями і мучениками війни.
Бажаю усім вам, шановні співвітчизники, миру та усіляких гараздів.
Слава Україні!

2018-04-11

11 квітня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Інни Гаплєвської відбулося засідання робочої групи для здійснення заходів, пов'язаних з організацією короткотермінового відпочинку «Путівка вихідного дня» звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції у санаторно-курортних закладах Харківської області.
Робочою групою було розглянуто 3 заяви від учасників АТО та прийнято рішення про направлення їх на відпочинок до санаторно-курортних закладів Харківської області.

2018-04-11

Загалом для фінансування ремонту та утримання доріг місцевого значення у регіонах уряд передбачив у Державному дорожньому фонді субвенцію в розмірі 11,5 млрд грн.
Як зазначають у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України, це рекордна для України сума, яка буде адресно спрямована на дороги місцевого значення. Розподіл субвенцій відповідає протяжності доріг місцевого значення в областях.

2018-04-11

Проект презентують 13 квітня, одразу після цього розпочнеться будівництво. Запрацює новий університетський простір наприкінці 2018 року.
«Харків – місто університетів, освітній центр України. Це наша перевага, яку маємо постійно примножувати. Саме тому ми завжди підтримуємо реалізацію на Харківщині інноваційних проектів у сфері освіти, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Такі проекти, як інноваційний кампус у НТУ «ХПІ», розширюють можливості для навчання та подальшого працевлаштування молоді, а також створюють умови для об'єднання інтелекту й підприємницьких здібностей і тому мають стати місцем народження перспективних стартапів».
За задумом ініціаторів - НТУ «ХПІ» та проекту UNIT.City - інноваційний кампус (innovations campus) має стати простором освіти й розвитку підприємництва.
«Мета проекту - створити в Харкові умови, щоб талановиті IT-фахівці, студенти, автори стартапів та підприємці мали повноцінний доступ до знань і ресурсів та розвивали свій бізнес в Україні. Це допоможе підтримувати високий рівень харківських фахівців, впроваджувати передові технології у промисловий сектор регіону і підприємництво», - говорять організатори.

2018-04-11

Захід відбувся на збірному пункті обласного військового комісаріату.
Для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Весна-2018» відправлено 80 осіб. Побажати хлопцям доброї служби прийшли представники місцевих органів самоврядування, ветерани Збройних сил України, учасники АТО, батьки та рідні призовників.
«Мені приємно побачити кращих із кращих наших земляків, які не стали ухилятися від виклику до військкомату, а вже завтра - захищатимуть рідну державу. Так, попереду буде чимало труднощів, але винагородою стануть: мужній погляд, міцні м'язи та вміння перемагати. Служіть, як кажуть, з легким серцем, а ми всі на вас чекатимемо вдома», - звернувся до новобранців військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.
За давньою традицією, хлопців благословив представник Української православної церкви КП отець Дмитро.
Цього дня на плацу військової установи свій професійний вишкіл продемонстрували кращі воїни Збройних сил України та Національної гвардії.
Довідка. Весняна призовна кампанія на Харківщині триватиме у період з 2 квітня по 31 травня. Протягом цього часу 1400 хлопців віком від 20 до 27 років стануть до лав Збройних сил України та інших військових формувань. Торік на Харківщині у квітні-травні на строкову службу направлено 1200 юнаків, а восени 2017 року новобранців було лише 700.

2018-04-11

Під керівництвом Михайла Черняка відбулося засідання робочої групи з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
На початку зустрічі заступник голови ХОДА відзначив, що цього місяця в Україні згадують Чорнобильську трагедію. Тому напередодні за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної разом із громадськими активістами було розроблено сценарій заходів.
Так, 24 квітня з 12:00 до 14:00 в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі (мала зала ХНАТОБу) відбудеться урочистий концерт, присвячений роковинам Чорнобильської катастрофи. 26 квітня орієнтовно о 10:00 - церемонія покладання квітів у Молодіжному парку.
Проект обласного плану містить низку заходів з охорони здоров'я, соціального захисту, просвітницькі заходи, що відбудуться в усіх районах області.
Також, як відзначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, 19 травня особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та члени їх сімей зможуть відвідати зону відчуження та зону безумовного (обовיязкового) відселення.

2018-04-11

Рішення про передачу в державну власність - в управління ХОДА - цілісного майнового комплексу стадіону прийняли в ході засідання Кабміну 11 квітня.
Голова ХОДА Юлія Світлична подякувала всім, хто був залучений до процесу повернення «Металіста» в державну власність.
«Стадіон «Металіст» - це спортивне серце Харкова, спорудження європейського рівня, і невлаштованість ситуації з правом власності на цей об'єкт створювала цілу низку організаційних труднощів. Тепер всі питання вирішені, за що велика подяка Президенту, Прем'єр-міністру, Генеральному прокурору України та, звичайно, харківській громаді, яка завжди займала активну позицію щодо долі стадіону», - сказала керівник області.
Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що в жовтні минулого року харківський суд прийняв рішення про спецконфіскації майнових прав футбольного клубу «Металіст», який належав олігархові Сергію Курченку.
«Я особисто тоді дав гарантію, що Міністерство юстиції зі свого боку забезпечить оперативну процедуру щодо повернення в державну власність цього об'єкта, який був вкрадений у українського народу», - підкреслив міністр юстиції.

2018-04-11

Сьогодні, 11 квітня на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів відбулося ознайомлення з проектом будівництва сміттєпереробного заводу. В заході взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, керівництво Дергачівської районної державної адміністрації, інвестори.


Подождите...