Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 139

2018-05-02

Передбачається, що вже в новому опалювальному сезоні допомога видаватиметься «живими» грошима, які можна буде використати на свій розсуд.
«Однак перехід до монетизації можливий тільки в тому випадку, якщо система субсидій буде соціально справедливою – державну допомогу будуть отримувати ті, хто дійсно її потребує, - зазначають урядовці. -  Започаткована кілька років тому ініціатива надання прямої допомоги уразливим верствам населення у вигляді субсидій довела свою ефективність. Втім, з часом вона стала потребувати удосконалення – передусім, у бік збільшення адресності».
Зокрема, на урядовому порталі говорять, що реєстр субсидіантів, який напрацьований Мінсоцполітики, виявив чимало випадків, коли люди вдавалися до різних хитрих схем, щоб отримати допомогу на сплату комунальних послуг. За словами урядовців, про такі ситуації розповідали також і додзвонювачі урядової «гарячої лінії» 15-45, і читачі teplo.gov.ua.
«Відтак, нова програма житлових субсидій, яка починає діяти з 1 травня 2018 року, є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни спрямовані на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошт всіх платників податків», - пояснюють на урядовому порталі.

 

2018-05-02

02 травня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков в ході робочої поїздки до Проходівської та Русько-Лозівської сільських рад, ознайомився з визначенням місць для будівництва нових сільських медичних амбулаторій в селах Великі Проходи та Руська Лозова. 
Відповідно до ініційованої Президентом України реформи сільської медицини, будівництво нових сільських медичних амбулаторій сприятиме підвищенню доступності та якості надання медичних послуг у сільській місцевості.

2018-05-01

Дитяча залізниця традиційно розпочала роботу 1 травня.
Юних залізничників і пасажирів з відкриттям сезону привітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
«Уже 78 років дитяча залізниця «Мала Південна» робить багатьох дітей щасливими. Майже 1100 вихованців «Малої Південної» протягом 6 місяців будуть дарувати радість дітям і дорослим. Бажаю гарних подорожей», - звернувся до господарів і гостей свята Анатолій Бабічев.
У день відкриття сезону на всіх гостей чекали святковий концерт, конкурси, розваги та можливість покататися на двох потягах - «Україна» та «Юність Південної».
З 1 по 31 травня та з 1 вересня по 31 жовтня дитяча залізниця працює тільки по суботах, неділях і святкових днях. З 1 червня по 31 серпня - щодня (вихідні - понеділок і вівторок). У вихідні в травні курсуватимуть по 9 потягів на день. Рух відкривається о 10:30, а останній поїзд відправляється о 16:20.

2018-04-28

28 квітня відбулось нагородження кращих команд турніру, що проходив у Харкові протягом останніх трьох днів.
У змаганнях, що відбувалися в Палаці спорту «Локомотив», взяли участь 95 спортсменів з України, Туркменістану, Узбекистану та Казахстану. Перемогу в турнірі здобула збірна нашої країни.
«Хоча перемогу здобула Україна, проте насправді перемогла дружба, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична, вітаючи спортсменів. - Сьогодні всі харків'яни, всі любителі боксу бачили яскраві матчі європейського рівня. І ми вкотре доводимо, що Харків - це спортивна столиця України».
Нагадаємо, в 2017 року Харків прийняв матчі чемпіонату Європи з боксу – цей турнір вперше проходив у нашій країні. Наше місто стало успішним для збірної України – наші боксери стали чемпіонами Європи.

2018-04-27

У змаганнях, що відбуваються в палаці спорту «Локомотив», беруть участь 95 спортсменів з України, Туркменістану, Узбекістану та Казахстану.
26 квітня в урочистому відкритті Міжнародної матчевої зустрічі з боксу за участі команд чотирьох країн взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична. Вона привітала всіх учасників та вболівальників на Харківщині.
«Сподіваюся, що Харків запам'ятається вам добрими враженнями, а кожен з уболівальників, спостерігаючи за яскравими матчами, отримає позитивне враження, - сказала керівник області. – Спорт у Харкові розвивається, він має добрі традиції та хорошу історію. І ми будемо її продовжувати. Минулого року ми на високому рівні провели перший в Україні Чемпіонат Європи з боксу. І я вітаю збірну України, яка на ньому взяла найбільшу кількість нагород. Бажаю справедливих змагань. І нехай переможе найсильніший!»
Учасники матчевої зустрічі – це одні з топових боксерських команд світу. Вони є володарями значної кількості нагород останніх чемпіонатів світу, Олімпійських ігор та змагань Всесвітньої серії боксу.
Одразу після церемонії відкриття розпочався бій між командами України та Туркменістану.
Бої турніру триватимуть з 26 по 28 квітня. На найближчі дні розклад такий:
27 квітня
14:00 – 16:00  Казахстан 2 – Туркменістан

16:00 – 19:00  Україна 2 - Казахстан 1
19:00 – 21:00  Україна 1 – Узбекистан
28 квітня
12:00 – 16:00  Узбекистан - Україна 2

16:00 – 18:00  Україна 1 - Казахстан 1.
У суботу, 28 квітня, о 18:00 відбудеться церемонія нагородження переможців та призерів змагань.

2018-04-27

За сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Міжнародної Федерації  Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця на території Дергачівського району впроваджується проект з Підтримки домогосподарств внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та демобілізованих учасників АТО району шляхом надання  цільової грошової допомоги  для початку відновлення джерела прибутку. Така допомога надаватиметься  шляхом перерахування коштів для придбання виробничих ресурсів та засобів, в тому числі обладнання і т.д. Сума гранту становить  26 000 грн. Участь в  програмі можуть  взяти внутрішньо переміщені особи працездатного віку старше 18 років та домогосподарства внутрішньо переміщених осіб, демобілізовані учасники АТО з низьким прибутком та без прибутку. Програма спрямована на підтримку  найбільш вразливих верств населення, а саме :
1. Домогосподарства з особами/особи з обмеженими можливостями (інваліди 1-ї та 2-ї груп).
2. Домогосподарства/особи, які опікають людей похилого віку (старше 65 років).
3. Одинокі годувальники з дітьми молодше 18-ти років.
4. Багатодітні сім'ї (з дітьми молодше 18-ти років).
5. Сироти.
Інформацію щодо отримання  цільової грошової допомоги та участі у Програмі можна отримати за тел. 095–00–80–840

2018-04-27

У заході взяли участь близько 100 представників казначейства з усіх регіонів країни.
Під час заходу обговорили питання перерахування міжбюджетних трансфертів у 2018 році місцевим бюджетам, застосування нового порядку проведення розрахунків. Також була акцентована увага на одному з найважливіших завдань роботи служби – забезпеченні заходів безпеки в органах казначейства - та підбито підсумки електронного декларування працівниками казначейства за 2017 рік.
«Центральному апарату сьогодні - 23 роки, а обласні казначейства були утворені в грудні 1995 року. Керівник ГУ Державної казначейської служби України в Харківській області Раїса Єремейчук працює з першого дня його роботи. Команда тут сильна, потужна. На території Харківської області є 39 територіальних органів. Це одна з найбільших областей. Всі питання вирішуємо у правовому полі. Мені дуже приємно було сьогодні чути слова вдячності харківським казначеям за ту роботу, яку вони проводять», - сказала голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.
У ході колегії вона розповіла про успішну реалізацію проектів із запровадження прозорого порядку бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Також мова йшла про проведену роботу щодо переходу розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на систему дистанційного обслуговування з використанням програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – казначейство».


2018-04-27

Про це повідомили під час брифінгу в ХОДА 27 квітня.
За інформацією заступника голови ХОДА Михайла Черняка, заходи до Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройдуть у всіх районах області та місті Харків.
«8 травня головний захід в обласному центрі відбуватиметься на меморіалі в Лісопарку. 9 травня центральний обласний захід проведемо в Дергачівському районі на Висоті маршала Конєва. Це історичне місце, з якого розпочалося визволення Харкова під час Другої світової війни. Тут буде традиційне покладання квітів, польова каша. Планується участь представників громадськості та ветеранських організацій», - повідомив Михайло Черняк.
Покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку заплановано на 10:00 8 травня. Захід на Висоті маршала Конєва 9 травня розпочнеться об 11:00.
Для забезпечення громадського порядку під час проведення масових заходів 8 і 9 травня залучать 3,5 тисячі правоохоронців.

2018-04-26

Сьогодні, 26 квітня українці та увесь світ згадують одну з найстрашніших катастроф людства – вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Минуло 32 роки з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної трагедії світового масштабу. 
Ми згадуємо про героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров'я рятували людство від жахливих наслідків катастрофи. 
В Дергачівському районі мешкає 550 ліквідаторів аварії на ЧАЕС, їх родин та 120 переселенців із зони відчуження, яким ми надаємо підтримку. 
Вшановуючи пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, висловлюємо вдячність та бажаємо здоров'я, добробуту та довгих років життя!
Голова районної 
державної адміністрації         Костянтин Жидков

2018-04-26

26 квітня керівництво районної державної адміністрації, районної, місцевих рад, депутатський корпус, представники служб району, громадських організацій, ветерани та молодь взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС м. Дергачі.

2018-04-26

Це Петро Порошенко наголосив під час виступу на заходах, присвячених 32-м роковинам аварії на ЧАЕС.
«Аварія на Чорнобильській станції породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. І це потребує наших рішучих і об'єднаних дій. Дій працівників станції. Дій ліквідаторів і всієї України, і української влади, і дій всього світу», - сказав Петро Порошенко.
За словами Президента, для їх розв'язання і безпечного утримання виведених з експлуатації потужностей Україна залучає і витрачає значні матеріальні, фінансові, інтелектуальні та інші ресурси.
«Про наслідки катастрофи я вже говорив неодноразово. Повторюватися не хочу і не буду. Сьогодні ми тут для того, щоби гарантувати подальшу безпеку українцям, всім європейцям. Щоби звернути  увагу на важливі проекти, які крок за кроком ми спільно з партнерами втілюємо в життя і гарантуємо їх безпекову експлуатацію», - сказав він.
«Подолання наслідків Чорнобильської катастрофи потребує чітко скоординованих зусиль всієї міжнародної спільноти. Масштаб Чорнобильської катастрофи має планетарний характер. Ніхто не відчуває себе в безпеці, поки ми не налагодимо ефективну систему екологічного захисту і подолання наслідків цієї катастрофи», - сказав Петро Порошенко та додав, що трагедія не визнає національних кордонів. При цьому він зазначив, що «така позиція поділяється нашими партнерами».

2018-04-25

Коли дитина оточена любов'ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима - у неї щасливе дитинство... 
Та, на жаль, є діти, які зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна дитина-сирота чекає, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім'ю... 
Візьміть дитину у родину - це не просто гарне гасло... Це крик душі кожної дитини, позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Вона самотня, зневірена, пригнічена... 
Кожен з вас може стати надією для таких дітей. Кожен може врятувати їх від самотності, подарувати віру і радість життя. Діти – як соняхи. Ці дивовижні рослини не можуть існувати без сонячного світла, без ніжного дотику його променів. Вони повертають свої голівки назустріч сонцю і вітають його своїм цвітом. Скільки таких "соняхів", які чекають світла та ніжності в дитячих будинках, інтернатах. Соняхів, які чекають життєдайного світла від слова МАМА. Чи знаєте, скільки їх так і не відкрившись, засинаючи просять у Бога - "Нехай прийде мама". Скільки з них мріє вимовляти це слово, не в думках, а дивлячись у люблячі мамині очі, а, коли вони зустрічають новий день, їхні серця тремтять у надії: Ось, сьогодні ці дорогоцінні промені проллються в життя словами" Я твоя мама!" Не жалійте любові. Любіть усупереч всьому. Хай ці маленькі серця відкриваються для того, щоб черпати у вашій любові добро і віру. 
Якщо Ви відчуваєте, що Ваша сім'я може прихистити сироту, просимо звертатися в Службу у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації, за адресою: 62303, Харківська область, м. Дергачі, пл. Перемоги, 1, Будинок культури, 2 поверх, к. 225, 226, 
тел. (05763) 3-01-49, 3-41-76

2018-04-25

Шановні мешканці Дергачівського району!
З метою покращення якості правоохоронних послуг та визначення проблем безпеки на території району запрошуємо Вас взяти участь у соціологічному опитуванні. Пройти опитування можна на комп'ютері, планшеті або смартфоні за посиланням:
http://survey. univd.edu.ua/index.php/448549?lang=uk

2018-04-25

Голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков взяв участь у робочій нараді Харківської обласної державної адміністрації з питання підготовки до відзначення Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


Подождите...