Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 149

2018-03-28

Можливі напрямки подальшої співпраці обговорили під час зустрічі керівництва області із заступником голови місії, радником-міністром Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою.
Потенціал Харківської області в ході зустрічі представили перший заступник голови ХОДА Марк Беккер і заступник керівника обладміністрації Анатолій Бабічев.
Мічіо Харада, в свою чергу, зазначив, що наш регіон відомий досягненнями у сферах ІТ-технологій, космічної промисловості та атомної енергетики. Підприємства, що працюють у цих напрямках, збирається відвідати японська делегація.
Марк Беккер запевнив, що обласна адміністрація надасть усю необхідну організаційну допомогу в проведенні цих зустрічей.
«Наші підприємства дійсно є активними учасниками низки міжнародних проектів у космічній сфері. Ці проекти розраховані до 2025 року. Що стосується атомної енергетики, то сьогодні обговорюється можливий спільний проект заводу «Турбоатом» і японської компанії «Тошиба», - зазначив перший заступник голови ХОДА.

2018-03-28

Відбувся одноденний інструкторсько-методичний збір з командуванням 5-ти облвійськкоматів, які підпорядковані Оперативному командуванню «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.
У заході, який відбувся на базі Харківського облвійськкомату, взяли участь директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов і працівники управління охорони здоров'я облдержадміністрації, офіцери регіональних структур Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.
«Проведення призову – це важливий загальнодержавний захід. Тому раджу військовослужбовцям не соромитися і звертатися по допомогу до місцевої влади, керівників громадських організацій чи ветеранів АТО, - звернувся до присутніх Олексій Максимов. - Адже призовна робота є частиною моноліту військово-патріотичного виховання молоді і від цього залежить мир в Україні. Так, на Харківщині відбір строковиків перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Юлії Світличної. Вірю, що ми успішно впораємось з поставленими завданнями і захистимо нашу державу».
У ході зустрічі начальник управління персоналу – заступник начальника штабу Оперативного командування «Схід» полковник Олександр Киричок визначив порядок проведення  занять, довів вимоги оборонного відомства в плані відбору солдат-строковиків, зупинився на викликах сьогодення та розповів про необхідність впровадження нововведень в роботі армійців.

2018-03-28

Про це повідомляють на офіційному сайті Президента України.
Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Сполучених штатів Америки в Україні Марі Йованович.
Посол США подякувала українській стороні за її солідарну реакцію з провідними демократичними країнами світу щодо видворення російських дипломатів у відповідь на агресивні дії Росії у світі.
Сторони обговорили шляхи подальшої взаємодії з просування реформ в Україні, а також актуальні питання співробітництва в рамках міжнародних організацій.

2018-03-28

28 березня заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак, військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату Володимир Тріщенко, лікар – член районної призовної комісії Ірина Жукова взяли участь у одноденному інструкторсько-методичному зборі з питання належної підготовки та проведення весняного призову громадян України на строкову військову службу у 2018 році, який відбувся в Харківському обласному військовому комісаріаті.
Військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату Володимир Тріщенко був нагороджений Грамотою Харківського обласного військового комісаріату за сумлінне виконання службових обов'язків та високі показники, проявлені у підготовці та проведені у Дергачівському районі призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2017 року.

2018-03-28

28 березня відбулося засідання районної координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням заступника голови районної координаційно-методичної ради з правової освіти населення Наталії Ярошенко. В межах правоосвітнього проекту «Я маю право!» був здійснений огляд презентаційних робіт районного конкурсу організації правового виховання в закладах загальної середньої освіти на тему: «Організація правового виховання в закладах загальної середньої освіти».
У конкурсі взяли участь вісім навчальних закладів району: Дергачівський ліцей №2, Пересічанський НВК, Солоницівский колегіум, Солоницівська гімназія №3, Слатинський НВК, Токарівський НВК, Безруківський НВК та Полівський НВК.
За підсумками розгляду конкурсних робіт, були розподілені призові місця наступним чином:
І місце посіли: Дергачівський ліцей №2; Солоницівський колегіум; Слатинський НВК;
ІІ місце розділили: Пересічанський НВК; Полівський НВК; Солоницівська гімназія №3;
ІІІ місце – Безруківський НВК; Токарівський НВК.

2018-03-28

28 березня в райдержадміністрації відбулася виїзна нарада під головуванням начальника Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Андрія Парамонова, за участю голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, заступника голови районної державної адміністрації Євгена Жувака, керівників відповідних служб району, структурних підрозділів райдержадміністрації, Малоданилівського, Солоницівського селищних голів, першого заступника Дергачівського міського голови з питання переведення мешканців багатоквартирних будинків смт Солоницівка, смт Мала Данилівка та м. Дергачі на індивідуальне опалення.

2018-03-28

28 березня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів виїзний прийом громадян в Солоницівській селищній раді.
До керівника району звернулися жителі смт Солоницівка, с. Куряжанка, с. Сіряки та с. Подвірки. Зокрема, учасник бойових дій в зоні АТО, житель селища Солоницівка просив допомоги у виділенні йому житла. Житель с. Куряжанка звернувся з проханням сприяння у здійсненні капітального ремонту дорожнього покриття “Солоницівка-Куряжанка”. Питання ремонту дороги та благоустрою села порушували жителі села Сіряки. Мешканці села Подвірки просили допомоги у вирішенні питання належного надання послуги центрального опалення в квартирах та проведення ремонту покрівлі будинку. 
Питання, озвучені в ході особистого виїзного прийому будуть вивчені, громадянам буде надано всю можливу допомогу в рамках повноважень районної державної адміністрації та відповідно до чинного законодавства.

2018-03-27

22 та 23 березня в манежі КДЮСШ «ХТЗ» відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23 років.
Участь у змаганнях взяли 135 найсильніших борців цієї вікової групи з усієї країни, а за їх підсумками господарі килимів завоювали 2 золоті та 6 бронзових медалей.
Чемпіонами України стали Ярослав Фільчаков (вагова категорія - до 82кг) та Артем Новіков (вагова категорія - до 87кг).
У цій же ваговій категорії до 87кг бронзову медаль здобув ще один харківський борець Григорій Шахмурадян. Також бронзовими призерами чемпіонату стали Руслан Конєв (вагова категорія - до 82кг), Микита Ухатюк (вагова категорія - до 63кг), Андрій Кулик (вагова категорія - до 67кг), Руслан Русанов (вагова категорія - до 98кг) та Владислав Коваленко (вагова категорія - до 130кг)
За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України, яка боротиметься за медалі чемпіонату Європи U-23, який в червні відбудеться в турецькому Стамбулі. 

2018-03-27

27 березня заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак провів особистий прийом в Безруківській сільській раді.
До заступника голови райдержадміністрації звернувся мешканець сільської громади з питання будівництва дитячого садка в с. Безруки. Євген Жувак надав роз'яснення заявнику щодо алгоритму вирішення зазначеного питання Дергачівською районною державною адміністрацією.

2018-03-27

Про перерахунок пенсій військовим області розповіли на брифінгу 27 березня директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрій Шпарга та начальник обласного Пенсійного фонду Віктор Ачкасов.
За даними, які навів під час брифінгу Юрій Шпарага, сьогодні в Харківській області проживають понад 850 тисяч пенсіонерів, з них близько 43 тисяч - військові пенсіонери. Це 10% від загальної кількості військових пенсіонерів країни. Середній розмір пенсії в області становить 2530 грн, військової - 2890 грн.
«Постановою № 103 Кабінету міністрів передбачено підвищення військової пенсії на 62%. У середньому підвищення становитиме 1500 грн. Виплату підвищеної пенсії передбачено з 1 січня 2018 року. Закінчити перерахунок і виплатити всю суму підвищення - з 1 січня - всім військовим пенсіонерам планується у квітні. Після цього вони отримуватимуть підвищену пенсію за звичним графіком», - розповів Юрій Шпарага.
Перерахунок пенсій здійснюється, виходячи з довідки про грошове утримання, яку надає силовий підрозділ, до якого належав пенсіонер.
Наразі такі довідки відповідні силові підрозділи надали щодо близько половини військових пенсіонерів Харківщини.

2018-03-27

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про варіанти вирішення проблеми низьких пенсійних виплат для людей зі значним розміром трудового стажу та малими зарплатами.
«Проблема полягає у тому, що суми внесків до пенсійної системи є різними. З 2000 року все прозоро та зрозуміло – державного регулювання практично не було. А ось трудовий стаж людей, які вийшли на пенсію до 2000 року, прийшовся переважно на радянські часи. І тут виникають запитання, тому що тоді держава регулювала зарплати – фактично встановлювала їх. До того ж були сфери, які хронічно недофінансовувалися. Наприклад, селяни в колгоспі – що вони могли на трудоднях заробити? Навіть, коли їм почали платити після 1965 року, це були копійки. А санітарка, молодший медичний персонал, зарплати 60-80 карбованців. 40 років людина працювала і має пенсію 1300-1400 гривень», - сказав Андрій Рева.

2018-03-27

З такою пропозицією голова ХОДА виступила на засіданні Бюро Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.
Заходи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи відбуваються протягом 26 - 28 березня в Страсбурзі. 26 березня низку питань, у тому числі проект порядку денного 34-ї сесії Конгресу, розглянули в ході засідання бюро цієї впливової європейської організації. Сама сесія триватиме 27 та 28 березня та буде присвячена питанню місцевого та регіонального урядування, заснованого на забезпеченні прав.
Під час засідання бюро його члени розглянули стан місцевої та регіональної демократії в Боснії та Герцеговині, Молдові, Туреччині, Нідерландах тощо. Окремим пунктом обговорення стали напрями співпраці Конгресу з країнами Європи. У рамках обговорення Віце-президент Палати регіонів Конгресу Юлія Світлична порушила питання подовження реалізації програми «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні», яка надавала широкі можливості для навчання депутатам та співробітникам органів місцевого самоврядування.
«Реформа місцевого самоврядування в Україні та децентралізація влади потребують постійної підтримки, яка може бути надана Конгресом шляхом забезпечення діяльності відповідного проекту в Україні», - підкреслила Юлія Світлична.

2018-03-27

Про це йдеться в Указі Глави держави №87/2018.
Так, «за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру» почесне звання «НАРОДНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ» наданоМихайлу ТЯГНІЄНКУ - провідному майстрові сцени комунального закладу «Харківський академічний російський драматичний театр імені О.С.Пушкіна».
Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ» надано:
- Тетяні АНДРІЇВСЬКІЙ - артистці розмовного жанру комунального підприємства «Харківська обласна філармонія»;
- Олександру ЛАПІНУ - артистові-вокалісту, провідному майстрові сцени державного підприємства «Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В.Лисенка».
Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ» надано Вірі СТАРЧЕНКО - завідувачці трупи обласного комунального закладу «Харківський академічний театр музичної комедії».

2018-03-26

За чотири роки своєї нової історії Національна гвардія України постала як справжня запорука стабільності та миру в країні. Під час проведення антитерористичної операції саме Нацгвардія є одним зі стовпів оборони нашої країни на Сході.
Нацгвардійці не тільки гідно виконують свій обов'язок у зоні АТО, але й забезпечують порядок у мирних регіонах країни, охороняючи учасників масових заходів, стратегічні об'єкти та державні будівлі. Бійці Національної гвардії України сьогодні є прикладом мужності та патріотизму, вірності військовій присязі.
У цей день ми віддаємо шану всім героям-нацгвардійцям, які віддали життя за свободу й незалежність України. Їхні імена назавжди увійшли в історію нашої держави.
Щиро вітаю воїнів Національної гвардії України з професійним святом! Бажаю вам і вашим родинам здоров'я, благополуччя, тепла та миру - й у ваших оселях, і в Україні.
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2018-03-26

Президент Петро Порошенко заявляє, що членство у Європейському Союзі і Північноатлантичному Альянсі є стратегічною метою України. Глава держави наголосив, що має намір ініціювати внесення змін до Конституції для того, щоб зробити цей процес незворотнім.
«Членство в Альянсі –  це наша стратегічна мета. І найближчим часом я планую ініціювати внесення змін до Конституції для того, щоб зробити цей процес незворотнім, вказавши у Конституції стратегічну мету розвитку держави – членство у Європейському Союзі і членство у Північноатлантичному Альянсі», - сказав Президент під час виступу на урочистостях з нагоди  26-ї річниці створення Служби безпеки України.
Петро Порошенко також зазначив, що остаточна редакція нового Закону «Про національну безпеку» передбачатиме запровадження цивільного парламентського контролю за діяльністю Служби. «На мою думку, так само як і наших партнерів, це важливо, аби повною мірою забезпечити відповідність Закону стандартам НАТО», - зауважив він.


Подождите...