Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 153

2018-03-19

Про здобутки харківських спортсменів на ХІІ зимових Паралімпійських ігах, які проходили з 9 по 18 березня у Пхьончані, розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час прес-конференції 19 березня.
Він нагадав, що загалом у змаганнях взяли учать спортсмени з 49 країн світу, які змагалися у 6 видах спорту - біатлоні, кьорлінгу на візках, гірських лижах, лижних перегонах, следж-хокеї та пара-сноуборді.
Збірну команди України представляли 33 спортсмени, серед яких 10 помічників для атлетів з вадами зору, з 9 регіонів. Вони виступали у трьох видах спорту - біатлоні, пара-сноуборді  та лижних гонках. У загальному заліку наша збірна посіла 6 місце, завоювавши 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей.
«Харківську область представляли 9 спортсменів, серед яких 4 гайдів-помічників. Вони здобули 12 медалей. Зокрема, 2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук'яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та золото в естафеті отримав Юрій Уткін», - підсумував Анатолій Бабічев.

2018-03-19

21 березня 2018 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

2018-03-18

Харківський боксер у дуже непростому 12-раундовому поєдинку переміг француза Мехді Амара в поєдинку, який пройшов у нью-йоркському «Медісон Сквер Гарден».
Наш земляк зберіг за собою звання непереможного бійця в категорії до 79,4 кг. На рахунку Гвоздика вже 15 перемог, з яких 12 нокаутом.
Титул тимчасового чемпіона світу WBC дає Олександру право бути одним з перших у черзі на чемпіонський поєдинок з канадцем Адонісом Стівенсоном, який у даний момент володіє поясом WBC.
«Усі харків'яни вболівали сьогодні за земляка, і новина, яку ми отримали з США, дуже радує. Вітаю спортсмена із заслуженою перемогою, впевнена, що попереду в Олександра - титул чемпіона світу WBC. Він як ніхто заслуговує на це», - підкреслила Юлія Світлична.
Нагадаємо, харків'янин Олександр Гвоздик виступає в напівважкій ваговій категорії (до 79,4 кг). Він став бронзовим призером Олімпійських ігор у Лондоні в 2012 році та є чемпіоном Північної Америки за версією NABF у важкій вазі.

2018-03-18

Про це під час засідання обласного оперативного штабу 18 березня повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.
«Усього щодоби на чергування заступає 500 чоловік особового складу, в розпорядженні яких 140 одиниць техніки. У резерві в нас ще 90 одиниць техніки. У тому числі - 50 автомобілів підвищеної прохідності. У разі необхідності ми можемо вивести весь особовий склад на казармений стан - це близько 2 тисяч рятувальників», - повідомив Олександр Волобуєв.
За його словами, в Куп'янську, де були великі перемети, зараз чергує ВАТ (великий артилерійський тягач), в Люботині - інженерна машина розгородження.
«На ніч ми виставляємо великий піротехнічний автомобіль на базі КрАЗ, який надає допомогу на великому підйомі в районі Покотилівки, - зазначив Олександр Волобуєв. - За минулу добу серйозних подій не було. У Зачепилівському та Нововодолазькому районах області, а також Київському районі міста Харкова були невеликі підтоплення в приватних будинках. Ми швидко цю ситуацію ліквідували. Є повна взаємодія з усіма службами. Ми цілодобово моніторимо ситуацію в області».

2018-03-18

18 березня в районній державній адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Костянтин Жидков відбулося засідання районного оперативного штабу з вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення належного функціонування систем життєзабезпечення населення та оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації протягом зимового періоду 2017-2018 років; засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

2018-03-18

Троє наших спортсменів – Юрій Уткін, Людмила Ляшенко та Оксана Шишкова – разом із волинянкою Юлією Батенковою-Бауман у фінальний день змагань у Пхьончхані перемогли в мікс-естафеті 4х2,5 км.
Українці подолали дистанцію за 24 хвилини та 31,9 секунди. Другими фінішували канадці, третіми – німецькі спортсмени.
Загалом на XІІ зимових Паралімпійських іграх у Пхьончхані збірна України здобула 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.

2018-03-16

16 березня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було розглянуто 33 заяви  щодо призначення (відновлення) соціальних виплат та прийняті відповідні рішення: 30 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, та 3 особам відновлено виплату пенсії.

2018-03-16

Юлія Світлична відзначила заслуги Ольги Соколенко та її колективу в організації міжнародних заходів, які відбулись у Харкові в 2017 році.
«Минулого року Kharkiv palace приймав двох європейських лідерів - Президента Литви  та Президента Польщі. Дві дуже серйозні та важливі зустрічі за участю Президента України та лідерів європейських держав пройшли саме тут, в цьому готелі, в Харкові», - нагадала голова ХОДА.
У 2017-му цей готель також став головним майданчиком, де пройшло засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи. У заході взяли участь близько 100 депутатів з 31 країни світу. Традиційно саме тут проходить Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» У вересні 2017 го форум відвідалиделегації більш ніж 30 країн світу та 15 послів.
«Тут регулярно проводяться важливі конференції та форуми. І візитівка Харкова - готель Kharkiv palace - завжди створює високий рівень комфорту. Безумовно, таких якісних заходів не було, якби їх не забезпечували ви - весь великий колектив, який працював днями та ночами, організовував, докладав зусиль - і робив все на найвищому рівні. Нам приємно, що найбільший інвестор Харківської області завжди з радістю приймає всі міжнародні заходи та заходи національного масштабу тут, у Харкові», - сказала Юлія Світлична.
Від імені Президента України вона передала директору ТОВ «Харків Палас» Ользі Соколенко державну нагороду -Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня.

2018-03-16

16 березня заступник голови районної державної адміністрації  Євген Жувак привітав особовий склад Дергачівського районного військового комісаріату з нагоди Дня мобілізаційного працівника та вручив подяки від голови Дергачівської районної державної адміністрації та голови Дергачівської районної ради.

2018-03-16

За інформацією МОН України, таким вступникам не потрібно зараз реєструватися та складати ЗНО для бакалаврів.
Для вступників на магістратуру, яким треба буде складати єдиний вступний іспит чи випробування (так зване «ЗНО на магістратуру»), реєстрація на тестування почнеться 14 травня. Їм не потрібно проходити ту реєстрацію, яка відбувається зараз – з 6 лютого до 19 березня, - адже це реєстрація на ЗНО для вступників на перший курс на ступінь бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).
Відповідне роз'яснення надає МОН України, оскільки отримує дедалі більше запитів від тих, хто планує цього року вступати на магістратуру на основі бакалавра чи спеціаліста.
«ЗНО на магістратуру» потрібно буде складати двом категоріям вступників.

2018-03-16

У зв'язку з цим власників авто просять бути максимально уважними за кермом та без нагальної потреби не користуватися власним транспортом.
За прогнозом Українського гідрометцентру, 17-19 березня внаслідок впливу двох активних циклонів у нашій області ускладняться погодні умови. Так, 17 березня прогнозують сильний сніг із дощем, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; 18 березня - сильний мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу; 19 березня сильний сніг, хуртовини. Опади супроводжуватимуться сильним вітром - із поривами до 15-20 м/с. У неділю та понеділок очікується зниження температури повітря до 10 - 16° морозу.
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок. Тих, хто вимушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на дорогах, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети. 

2018-03-16

Шановні працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення Дергачівського району!
З нагоди вашого професійного свята прийміть щирі вітання та слова вдячності за сумлінну, самовіддану працю!
Сфера житлово-комунального господарства є однією з найважливіших та соціально значущих для розвитку і процвітання району. Завдяки вашому професіоналізму та наполегливості створюються комфортні умови для проживання мешканців Дергачівщини, забезпечується благоустрій, охайність і чистота вулиць, надаються якісні побутові послуги.
Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, достатку, миру та злагоди.
Голова Дергачівської районної державної адміністрації           Костянтин Жидков

2018-03-16

Головний спеціаліст сектору з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА Олександр Денисов бере участь у програмі MATRA.
Навчання проходить з питань верховенства права на тему «Доброчесність державних службовців». Серед основних критеріїв для участі у програмі МАТRА було зазначено досвід роботи у формуванні політики щодо доброчесності на державній службі та сфері антикорупційної діяльності й вільне володіння англійською мовою.
«Для участі в тематичному курсі було відібрано 5 кандидатів від України. Інші чотири представляють центральні органи влади: це співробітники НАБУ, НАЗК та секретаріатів Кабінету Міністрів і Конституційного суду України, - повідомили в секторі з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА. – Той факт, що наш співробітник став єдиним представником регіонів України в цій програмі, свідчить про велику увагу, яку приділяє роботі в напрямку боротьби з корупцією керівництво області та особисто голова ХОДА Юлія Світлична».

2018-03-16

Нарада пройшла 16 березня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.
Учасники засідання розглянули питання соціального захисту, медичного обслуговування, працевлаштування учасників АТО, виділення земельних ділянок для них тощо.
«Держава надала учасникам антитерористичної операції низку прав та пільг. Це право на отримання землі. Пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, інвалідам І та ІІ груп і членам сімей загиблих - можливість отримати грошову компенсацію для придбання житла. Ми на обласному рівні ініціювали та запровадили декілька надзвичайно важливих програм. Серед них - програма співфінансування придбання житла, яка успішно діє на Харківщині з 2016 року. Програма відпочинку у санаторних закладах області на вихідних тощо. Сьогодні робимо все, щоб всебічно вирішувати питання наших бійців», - зауважив Михайло Черняк.
За даними, озвученими в ході наради директором Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрієм Шпарагою, сьогодні на обліку в органах соцзахисту області перебуває майже 13 тисяч учасників АТО, з них 147 - особи з інвалідністю внаслідок війни. Крім того, в області налічується 254 члени сімей загиблих.
«За дорученням голови ХОДА в усіх районних державних адміністраціях введено посаду радника з питань допомоги учасникам АТО або самі учасники АТО входять до складу дорадчих органів. На місцях було організовано відвідування за місцем проживання інвалідів війни та членів сімей загиблих для вирішення їхніх соціально-побутових питань», - розповів Юрій Шпарага.

2018-03-15

14 березня голова ХОДА взяла участь у відкритті музичного фестивалю, який проходитиме у регіоні до 29 березня.
«Харків, як завжди, знаходиться в авангарді подій. Мені надзвичайно приємно, що саме в нашій області формуються нові тенденції розвитку мистецтва та культури. Я впевнена, музичний фестиваль, який триватиме протягом двох тижнів, дасть нам змогу насолодитися віртуозністю талановитих музикантів не лише з Харкова і України, але і всього світу. І я дякую усім, хто був причетний до організації масштабної події - Kharkiv music fest. Бажаю всім слухачам насолоджуватися чарівним мистецтвом, бажаю всім гарного настрою і позитивних емоцій», - сказала Юлія Світлична під час урочистого відкриття музичного фестивалю.
Спадкоємець тогорічного музичного фестивалю «Дзеркальний струмінь» - Kharkiv music fest – проходитиме на базі ХНАТОБу та Харківської філармонії. Під час фестивалю на цих майданчиках відбудеться 7 музичних концертів. Проте класичну музику в ці дні харків'яни матимуть змогу почути й у найнесподіваніших місцях. Відкриває фестиваль концерт з американським акцентом під назвою «З нового світу».


Подождите...