Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 150

2018-03-26

Захід пройде 26 березня о 16:00. В експозиції представлено понад 400 робіт членів Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Овчаренко та їх учнів.
Виставку присвячено 25-річчю Харківського міського клубу писанкарства та Великодню.
Відвідувачі побачать традиційні українські писанки-восківки та різні види орнаментації пасхальних яєць – різьба та інкрустація по дереву, плетіння, розпис на кераміці, травлення й різьблення, бісерки-восківки.
Наразі члени клубу презентують проект «Символіка у писанкарстві», метою якого є розкриття змісту орнаментів.
Також під час роботи виставки будуть проходити майстер-шоу з писанкарства, майстер-класи за замовленням.

2018-03-26

Це Петро Порошенко сказав на урочистому заході з нагоди відзначення 4-ї річниці НГУ.
Президент відвідав Міжнародний міжвідомчий багатопрофільний центр підготовки підрозділів Національної гвардії України та привітав особовий склад НГУ з професійним святом.
Глава держави наголосив, що рівно 4 роки тому у березневі дні народилося легендарне військове формування, бійці якого першими стали на захист територіальної цілісності і недоторканості держави. «Ви першими дали відсіч російській агресії проти України. Ви першими підставили братерське плече Збройним силам України, які тоді лише почали відроджуватися», - наголосив Петро Порошенко.
Глава держави нагадав, як 13 березня 2014 року було проголосовано закон про відновлення Національної гвардії України, потім відбулось складання першої присяги першим батальйоном Нацгвардії, який сформувався на базі сотень самооборони Майдану.

2018-03-26

26 березня на базі Пересічанського навчально-виховного комплексу відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва, заступника голови районної ради Віри Стрілець, депутатів Пересічанської селищної ради.
В ході апаратної наради були розглянуті питання:
1. Про готовність до приписної кампанії «Обери свого лікаря».
2. Про підготовку до проведення комплексу весняно-польових робіт.
3. Про хід підготовки до весняного призову громадян на строкову військову службу.
4.Перспективи розвитку Пересічанської селищної ради на 2018 рік. Проблемні питання, що потребують першочергового вирішення.
Керівники районної державної адміністрації, районної ради, учасники апаратної наради відвідали новий дошкільний підрозділ Пересічанського навчально-виховного комплексу. 

2018-03-26

26 березня 2018 року спеціалістами служби у справах дітей районної державної адміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, сімейним лікарем Прудянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та інспектором ювенальної превенції Дергачівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Харківській області було проведено позачерговий рейд на території Слатинської селищної ради, на підставі повідомлення про жорстоке поводження з дітьми від фахівців районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, з метою з'ясування обставин в листі. За результатами рейду малолітню дитину, за заявою матері, було влаштовано до дитячого відділення КЗОЗ РТМО «Дергачівська центральна районна лікарня» для оздоровлення, з подальшим влаштуванням до санаторію.

2018-03-26

28 березня 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в Солоницівській селищній раді.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

2018-03-26

27 березня 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови райдержадміністрації Євгеном Жуваком у Безруківській сільській раді.

2018-03-26

Заступник голови ХОДА відвідав район з робочою поїздкою.
Зокрема, Михайло Черняк відвідав амбулаторію загальної практики-сімейної медицини селища Манченки, яка входить до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги Пісочина.
В амбулаторії працюють два сімейних лікарі, три медичні сестри та дві молодші медичні сестри. Також до складу закладу входить фельдшерський пункт. У закладі є денний  стаціонар на шість ліжок. В амбулаторії проводяться й виїзні консультації лікарів-спеціалістів Мереф'янської центральної районної лікарні. Заклад забезпечений новим автомобілем для виїзду на виклики пацієнтів.
«Амбулаторія надає медичну допомогу мешканцям селища Манченки, сіл Санжари, Травневе, Барчани, Спартаси, Ударне, Мищенки, Нестеренки, Гурине, Горіхове. Загалом у закладі обслуговуються 4 тисячі осіб», - розповіла завідуюча амбулаторією Алла Кузьменко.
За її словами, до старту медреформи готуються дуже активно - з населенням проводять роз'яснювальну роботу, більшість пацієнтів уже надали документи, необхідні для підписання декларації.
«За нашими підрахунками, наразі кожен з сімейних лікарів уже має близько півтори тисячі пацієнтів. Реформа впроваджуватиметься поступово, тому впевнена, що нова система запрацює успішно», - зазначила Алла Кузьменко.

2018-03-26

Рішенням Харківської обласної ради від 8 грудня 2016 року № 311-VII запроваджено проведення щорічного конкурсу журналістських робіт «Історії успіху громад». Конкурс запроваджено з метою донести до аудиторії та поширити ідею про те, що перетворення на краще у державі – і в маленькому селі, і в мегаполісі – насамперед, залежить від ініціативності жителів, від їхнього бажання долучитися до відродження величі Харківщини.
У рамках Конкурсу передбачені наступні номінації:
– «Краща публікація у друкованому ЗМІ»;
– «Краща он-лайн-публікація»;
– «Кращий радіо-матеріал»;
– «Кращий відео-матеріал»;
– «Краща публікація у шкільному ЗМІ».
Для участі у конкурсі потрібно заповнити он-лайн-заявку (https://goo.gl/forms/1LQKіаH4zNB0XvRs1).
Прийом заявок та матеріалів: до 31 березня 2018 року.
До участі у Конкурсі допускаються матеріали, створені у 2017 – 2018 р.
Автори, які стали переможцями конкурсу у відповідних номінаціях, нагороджуються преміями та дипломами:
1 премія – 7 тис. грн., 2 премія – 5 тис. грн., 3 премія – 3,0 тис. грн. у кожній з номінацій.
Нагородження переможців відбудеться у червні до Дня журналіста.
Просимо Вашого сприяння у розповсюдженні інформації серед представників місцевих ЗМІ та загальноосвітніх шкіл краю.
З умовами Положення про Конкурс можна ознайомитись на сайті Харківської обласної ради (http//oblrada.kharkov.ua) у розділі «Конкурси, гранти».

Запитання, що виникатимуть у зв'язку із участю у Конкурсі, можна поставити за тел.. (057)-700-53-05, (057)-715-73-63 або надіслати їх на електронну адресу: pressa@oblrada.kharkov.ua.

Керуючий справами
виконавчого апарату
Харківської обласної ради                                                   С. Клименко

2018-03-24

«Кожен рік із 26-ти, протягом яких працює Служба безпеки України, є по-своєму важливим і по-своєму особливим. Але, нема навіть про що дискутувати, саме останні чотири – найважливіші, найскладніші, переламні. М'язи, які СБУ наростила за ці роки, вселяють страх у ворогів і впевненість в українське суспільство. СБУ нарешті стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян», - наголосив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди  26-ї річниці створення Служби безпеки України.
Глава держави зауважив, що нинішня річниця Служби безпеки збіглася в часі із процесом переформатування антитерористичної операції. «АТО для вас стала не просто школою життя, а самим життям. Хочу нагадати, що першими своє життя у 2014 році віддали саме працівники Служби. Назавжди у лавах Служби залишаться її офіцери та працівники, які своїми життями пожертвували заради України», - сказав Петро Порошенко.
Присутні вшанували хвилиною мовчання працівників СБУ, які віддали своє життя захищаючи Україну.

2018-03-23

23 березня голова ХОДА зустрілася з харківськими чемпіонами та призерами Зимових Паралімпійських ігор у Пхьончхані, їх тренерами та гайдами.
«Ми надзвичайно вражені тим результатом, який ви маєте цього року, адже за кількістю золотих медалей це кращий результат за останні декілька десятиліть, - відзначила керівник області, звертаючись до спортсменів. - Ви зробили все задля того, щоб прапор України піднімався та звучав гімн України на найвищому світовому рівні. Не всі отримали медалі, але представляти свій рідний край на Паралімпійських іграх – це вже велике досягнення. І я впевнена, що попереду ще багато перемог та гарний емоцій. Ви продемонстрували, що своєю працею можна всього досягти».
Паралімпійська чемпіонка Оксана Шишкова, яка привезла на Батьківщину з Пхьончхану 6 медалей, подякувала всім, хто вболівав за збірну України, та Юлії Світличній особисто за організовану в Харкові зустріч.
.

2018-03-23

Президент України Петро Порошенко прийняв Міністра у справах Європи та закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана.
Президент України висловив вдячність за незміну підтримку Францією територіальної цілісності та суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території українського Криму.
Президент Порошенко та Міністр Ле Дріан обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН, яка б охоплювала всю окуповану територію, включаючи українсько-російську ділянку кордону. Сторони підтримали важливість виконання безпекових умов Мінських домовленостей та вагоме значення продовження роботи в Нормандському форматі. Співрозмовники також підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.
Окрему увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері військово-технічного та економічного співробітництва за фінансової підтримки Франції.
Важливу увагу також було приділено продовженню курсу реформ в Україні за підтримки з боку ЄС, в тому числі Франції.
Глава держави поновив запрошення Президенту Французької Республіки відвідати Україну найближчим часом.

2018-03-23

Голова ХОДА взяла участь у дискусійній панелі під час зібрання батьківської громади в Харківському санаторному навчально-виховному комплексі №13.
Керівник області відвідала навчальний заклад 22 березня. Вона ознайомилася з роботою НВК, оглянула нове обладнання, яке придбали протягом останнього року, поспілкувалася з колективом і вихованцями та взяла участь у сучасному варіанті «батьківських зборів» - дискусійній панелі.
Головною темою для обговорення за участю голови ХОДА, вчителів та батьків стала реалізація освітньої реформи на Харківщині.
«Сучасна школа повинна бути оновленою, доступною та цікавою для дітей, - акцентувала Юлія Світлична, розпочинаючи спілкування з батьками вихованців НВК. - Над цим ми й працюємо разом із Міністерством освіти. За останні 3 роки зроблено чимало для розвитку освіти. Минулого року ми провели ремонти майже в 200-х освітніх закладах, цього року збільшили вдвічі фінансування. Продовжимо ремонтувати, закупати нове обладнання, сучасні кабінети, які будуть цікаві для дітей. Харківщина рівняється на Нову українську школу, яка з цього року активно буде запроваджуватися в державі».

2018-03-23

Шановні співробітники Служби безпеки Дергачівщини!
Вітаю вас з професійним святом –Днем Служби безпеки України!
Захист національних інтересів, територіальної цілісності та державного суверенітету України, її економічний, науково-технічний та оборонний потенціал є сьогодні пріоритетним завданням. 
Український народ пов'язує гарантії захисту інтересів рідної країни, безпеки та міцності української держави, забезпечення своїх прав і свобод з вашою професійністю, відповідальністю, патріотизмом.
Від щирого серця бажаю вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, тепла, миру і добра.
Голова
Дергачівської районної державної адміністрації Костянтин Жидков

2018-03-23

25 березня відзначатимуть 26-у річницю з дня створення Служби безпеки України.
«СБУ є однією з найважливіших ланок безпекового сектору держави. Її значна роль тільки зросла в умовах зовнішньої агресії, - наголосила голова ХОДА, звертаючись до керівництва та співробітників Управління СБУ в Харківській області. -Той факт, що харків'яни сьогодні відчувають себе в безпеці, що до регіону вдалося повернути міжнародні, масові та спортивні заходи є великою мірою результатом ефективної роботи СБУ в координації з облдержадміністрацією та іншими правоохоронними органами».
Керівник області відзначила самовіддачу працівників Служби та їх готовність працювати в режимі 24/7.
«На таку роботу беруть людей особливого ґатунку. Тому і статус Служби завжди був і надалі буде дуже високим, - сказала Юлія Світлична. - Дякую всім справжнім професіоналам та патріотам, які в складі СБУ цілодобово, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік захищають безпеку громадян України, мир та спокій на нашій землі. Бажаю вам здоров'я, щастя, професійних успіхів та нових звершень в ім'я України!»


Подождите...