Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 155

2018-03-14

Державне свято було започатковано минулого року. 14 березня 2014-го 500 бійців Самооборони Майдану відправилися формувати перший добровольчий батальйон.
«Рішення започаткувати це державне свято одразу отримало велику підтримку в суспільстві, - відзначила, вітаючи українських добровольців, голова ХОДА Юлія Світлична. - Адже кожен із нас добре пам'ятає події весни 2014 року, коли було створено перші добробати, та добре знає, що зробили для України добровольці».
Керівник області наголосила, що готовність українців полишити мирне життя та піднятись на захист Батьківщини «стала справжнім шоком для ворога нашої держави та зламала його плани». Саме своєчасна допомога добровольців надала можливості для подальшої розбудови професійної української армії.
Юлія Світлична закликала всіх жителів Харківщини в цей день вшанувати українських добровольців – і тих, хто продовжує захищати Україну в складі професійної армії, й тих, хто, виконавши свій обов'язок, повернувся до мирного життя.
«І, звичайно ж, у цей день ми віддаємо данину світлій пам'яті тих, хто не повернувся додому. Вони залишаться з нами назавжди, адже Герої не вмирають», - сказала керівник області.
Усім українським добровольцям, їх рідним та близьким вона побажала щастя, здоров'я та мирного неба над головою.

2018-03-14

14 березня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово–комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та пільг. Комісією було розглянуто 12 заяв та прийнято відповідні рішення: призначити субсидію 2 сім'ям, 2 сім'ям – державну соціальну допомогу, надати 3 сім'ям дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги; відмовити 5 сім'ям у призначенні державної соціальної допомоги.

2018-03-14

Внаслідок впливу двох активних циклонів в Харківській області очікуються складні погодні умови: 
17 березня сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву на 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с. На дорогах ожеледиця. 
18 березня сильний дощ з переходом в сильний сніг. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с. На дорогах ожеледиця.
19 березня сильний сніг, хуртовина, снігові замети (приріст снігового покриву 15 - 20 см). Місцями пориви північно-східного вітру, 15 - 20 м/с. На дорогах ожеледиця, сніговий накат. Зниження температури повітря до 8 - 13° морозу. 
Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме переважно 3 (червоний) рівень загрози порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної галузі.

2018-03-14

14 березня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів виїзний прийом громадян в Протопопівській сільській раді. До керівника району за допомогою звернулися з питань: організації харчування учнів 5-9 класів Протопопівського навчально-виховного комплексу; щодо капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Молодіжній.
Питання, озвучені в ході особистого виїзного прийому, будуть вивчені і надано всю можливу допомогу в рамках повноважень районної державної адміністрації.

2018-03-14

«Для мене велика честь вітати сьогодні у Києві щирого друга України. Сьогодні ми поглибили довірливий двосторонній діалог, який ще нещодавно ми мали нагоду розпочати у Відні»,  - наголосив Президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу для журналістів з Федеральним Президентом Республіки Австрія Александером Ван дер Белленом за підсумками переговорів.
Глава Української держави наголосив, що інтенсивність політичного діалогу за місяць, що минув, «є найкращою ілюстрацією активного розвитку взаємовигідного партнерства між нашими державами, між Урядом, між українським та австрійським Президентами».
«Фундамент нашого партнерства добре підкріплений й економічними показниками», - підкреслив Петро Порошенко. Він зазначив, що за 2017 рік торговельний оборот між нашими країнами зріс на 18,5 %, сягнувши 1,2 мільярда доларів США. В той же час український експорт до Австрії зріс на 48%.
Президент зазначив, що це є результатом вступу в дію Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом та привітав українських підприємців, які освоїли європейські стандарти та відкрили для себе дуже важливий ринок.

2018-03-14

14 березня спеціалістами служби у справах дітей районної державної адміністрації, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено черговий профілактичний рейд на території Дергачівської міської ради. Було обстежено 2 сім'ї, діти з яких перебувають на обліку в службі у справах дітей районної державної адміністрації. З батьками проведено профілактичні бесіди про належне виконання батьківських обов'язків.

2018-03-14

Черговий захід із передачі у власність земельних ділянок присвятили Дню українського добровольця.
Від імені голови ХОДА учасників АТО зі святом привітав її перший заступник Марк Беккер.
Українські воїни отримали накази про передачу у власність 82  земельних ділянок для ведення садівництва та 63 - для ведення особистого селянського господарства.
«Ділянки для ведення особистого селянського господарства знаходяться за межами населених пунктів Великобурлуцької селищної ради, ділянки для ведення садівництва - в садовому товаристві «Пересічанська слобода» в Дергачівському районі Харківської області», - повідомив начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.
Довідково. На даний час до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області надійшло 10 512 заяв від учасників АТО на оформлення земельних ділянок. Надано 7967 дозволів на розробку документації із землеустрою, на загальну площу 10063,8558 га. Прийнято 6339 наказів про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 6340 земельних ділянок загальною площею 7642,1235 га. Усього на Харківщині створено 19 садових товариств для учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів, зокрема 5 - на території Дергачівського району.

2018-03-14

У Відні буде відкрито один із перших «Українських інститутів». Це стало можливим завдяки підписанню Угоди про співробітництво між Австрією і Україною в освітній і культурній сфері, яке відбулося сьогодні у Києві. Про сказав Президент Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ по завершенні переговорів із Федеральним Президентом Австрійської Республіки Александером Ван дер Белленом.
«Цією Угодою відкриваються нові можливості для співпраці між нашими вищими навчальними закладами і установами. Зокрема, угода передбачає відкриття у Відні одного із перших філіалів «Українського інституту», - сказав Глава Української держави. Він подякував Президенту Австрії за його активні зусилля, докладені до можливості підписання документу.
Петро Порошенко повідомив, що за його дорученням Міністерство закордонних справ України розробило абсолютно нову концепцію «Українського інституту».

2018-03-14

На додатковий попередній конкурсний відбір подали 15 інвестиційних проектів у сфері енергоефективності медичних установ.
Про це повідомили під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Захід пройшов під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненко.
Він нагадав, що додатковий конкурсний відбір інвестиційних проектів і програм за напрямом «енергоефективність державних і комунальних медичних установ» проходив з 1 лютого по 5 березня 2018 року.
Як зазначив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов, інформацію щодо проведення додаткового конкурсного відбору повідомили структурним підрозділам ХОДА, районним державним адміністраціям, міськрадам міст обласного підпорядкування, керівникам ОТГ.

2018-03-13

Петро Порошенко під час переговорів поінформував Віце-Президента Європейської Комісії – Високого Представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріку Моґеріні про хід реформ, які були здійснені наприкінці 2017 року на початку 2018 року в Україні.
«Я дуже дякую за позитивну оцінку реформ, яку дала пані Віце-Президент». – сказав Глава держави, звертаючись до Федеріки Моґеріні.
«Я запевнив і пані Віце-Президента, і наших партнерів з ЄС, що українська влада і я, як Президент, не будемо зупинятись і не будемо збавляти темпів у реформуванні держави незважаючи на те, що у 2019 році відбудуться президентські вибори, і парламентські вибори також недалеко», - додав він.

2018-03-13

Уряд розпочне підвищення пенсій в межах чинного законодавства ще до ухвалення відповідного закону.
Основі виплати розпочнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року. Тобто в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу (Міноборони, МВС, та інші) - пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (окрім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуться: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.
Пенсії будуть підвищуватися поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року,  пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн. Таким чином за два роки військові пенсії  зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.

2018-03-13

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.
Глава держави зазначив, що цей законодавчий акт є довгоочікуваним, адже до цього часу діяльність товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю в Україні регулювалася законом про господарські товариства, прийнятим ще у 1991 році.
«І от, на сьогоднішній день Парламент проголосував. І вже припиняється така юридична форма, яка працювала в нас з 1991 року», - зауважив Петро Порошенко. За його словами, новий Закон стосується більшості суб'єктів малого та середнього бізнесу і дає можливість ефективно захистити учасників таких товариств.

2018-03-13

12 березня на зимових Паралімпійських іграх, які проходять у південнокорейському Пхьончхані, харківські спортсмени поповнили медальну корзину збірної України сріблом та бронзою в лижних гонках.
Срібною призеркою в лижних гонках на довгій дистанції (15км) вільним стилем серед жінок з вадами зору стала Оксана Шишкова разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Козаковим. На фініші харків'янка показала результат 49:19.5, відставши від чемпіонки Світлани Саханенко з Білорусії на 7.8 секунди. Це вже друга срібна медаль Оксани на цій Паралімпіаді. Першу, нагадаємо, вона завоювала в біатлонному спринті.
На цій же дистанції в змаганнях стоячи серед жінок з ураженням опорно-рухового апарату ще одна харківська лижниця Людмила Ляшенко з результатом 51:06.6 посіла третє місце. Для Людмили це друга бронзова нагорода на цих Паралімпійських іграх: ще одну вона завоювала в біатлоні у спринті.

2018-03-13

Щиро вітаємо з перемогою нашу землячку Оксану Шишкову, яка виборола срібло та золото у змаганнях з лижних гонок та стала чемпіонкою XII зимових Параолімпійських ігор у Південній Кореї у місті Пхьончхані.
Бажаємо Оксані здоров'я, успіхів та нових перемог. 

2018-03-13

Питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.
Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Юлія Світлична наголосила на тому, що наразі з боку влади є повне сприяння розвитку бізнесу на території регіону.
«Зроблено чимало кроків, щоб підвищити рівень захищеності бізнесу та виробника, надати сприятливі умови та спростити ведення бізнесу. Відповідальність підприємств та їх керівників повинна бути дзеркальною, - підкреслила керівник області. - Якщо ми говоримо про людей, то перша умова: потрібно платити заробітну плату. Накопичувати борги підприємствам неможливо за однієї простої причини – потрібно піклуватися про людей. Це особливе завдання кожного керівника та органів влади зокрема».
Юлія Світлична відзначила, що рішення розглянути стан виплат зарплат у області на колегії ХОДА прийняли кілька місяців тому – в ході підсумкової колегії обласної прокуратури.


Подождите...