Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 157

2018-03-12

Петро Порошенко висловив вдячність НАТО за тверду позицію підтримки України та підкреслив, що одним з ключових пріоритетів національної безпеки нашої держави є досягнення критеріїв членства в Альянсі.
«Вітаю важливе, довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу», - зазначив Президент на своїй офіційній сторінці у Facebook.
«Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Саме про це йшлося під час моєї останньої зустрічі з Генеральним Секретарем НАТО у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з Віце-Президентом США», - наголосив Петро Порошенко.

2018-03-12

25 лютого 2018 року відзначатимемо 100 років, відколи Тризуб став державним гербом УНР, а 1 березня виповнюється 100-річчя ухвалення закону УНР про гривню.
Відповідно до Указу Президента України від 22 січня 2016 року №17 “Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років” (пункт 2) вшанування подій та видатних учасників Української революції є одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017–2021 роки. Планом заходів із відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років і вшанування пам'яті її учасників на період до 2021 року, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 777-р, передбачено урочисте відзначення 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом Української Народної Республіки й організацію до цієї дати інформаційних, навчально-виховних, культурно-мистецьких та інших заходів.
Український інститут національної пам'яті розробив інформаційні матеріали до 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом УНР. Під час підготовки тематичних заходів,  виступів і звернень представників влади, публікацій у засобах масової інформації пропонуємо враховувати такі тези:

- Тризуб має тисячолітню історію. У давні часи це був знак князівського роду Рюриковичів – правителів Русі.
- У часи Української Народної Республіки Тризуб затверджено державним гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії.
- У ХХ столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянська тоталітарна система затаврувала його як “націоналістичний знак”. Використання Тризубу в СРСР заборонялося, “винуватців” жорстко карали.
- Відновивши незалежність у 1991 році та обравши Тризуб державним гербом, Україна продемонструвала наслідування традицій Української Народної Республіки.
- Російська агресія в Криму і на сході України розпочалася із знищення Тризуба як маркера української ідентичності.
- Тризуб об'єднує українських патріотів, які сьогодні захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.
- Для українців у всьому світі Тризуб символізує зв'язок із Батьківщиною.

 

2018-03-10

Збірна України завоювала одразу п'ять нагород, три з них – на рахунку харків'ян.
Так, п'ятиразовим паралімпійським чемпіоном став Віталій Лук'яненко (біатлон, спринт серед чоловіків з вадами зору), срібну медаль виборола Оксана Шишкова (біатлон, спринт серед жінок з проблемами зору), бронзову - Людмила Ляшенко (біатлон, спринт серед жінок з ураженням опорно-рухового апарату).
Після першого змагального дня збірна України розташувалася на четвертому місці медального заліку  Паралімпіади-2018. Випереджають українців лише США, Франція та збірна нейтральних паралімпійських спортсменів.

2018-03-09

Заходи з нагоди 204-ї річниці з дня народження видатного поета та мислителя відбулись біля пам'ятника Тарасу в Харкові.
Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер та заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев разом із керівництвом апарату та структурних підрозділів обласної адміністрації, представниками обласної та міської рад, духівництвом, громадськістю та студентами поклали квіти до монумента Кобзарю в саду імені Тараса Шевченка.
Під час заходу лунали пісні на вірші поета «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Думи мої, думи мої».

2018-03-07

Дорогі жінки Дергачівщини!
Прийміть щирі вітання з прекрасним святом краси і любові – Міжнародним жіночим днем 8 березня!

Все найсвітліше, що є у нашому житті, – весна, радість, щастя, кохання, пов'язане з Жінкою – берегинею роду.
Ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас ніколи не оминає турбота чоловіків, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог.
Сьогодні важко назвати хоч одну сферу діяльності, де б не працювали жінки, адже неможливо уявити собі жодну професію без чарівних посмішок, дбайливих рук і небайдужих жіночих сердець. Ваша енергія, відповідальність, активна життєва позиція несуть у світ злагоду, добро та любов.
Сердечно бажаю вам міцного здоров'я, великого жіночого щастя, добра, любові. Будьте завжди усміхнені, сповнені надій та оптимізму.
Голова
Дергачівської районної державної адміністрації    Костянтин Жидков

2018-03-07

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди Дня народження Великого Кобзаря за участю керівництва районної державної адміністрації, районної, місцевих рад, депутатів районної та місцевих рад, працівників організацій, установ, служб району, громадськості.

2018-03-07

Голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів з питання «Про стан протидії злочинності та корупції правоохоронними органами Дергачівського та Золочівського районів Харківської області протягом 2017 року та заходи, спрямовані на посилення діяльності на вказаному напрямку у першому півріччі 2018 року».

2018-03-07

Шановні Дергачівці!
7 березня 2018 року виповнюється 95 років утворення 
Дергачівського району!
Дергачівщина має свій особистий колорит, багату історію та свої культурні традиції. Район розвивається, зростає його економічний та культурний потенціал, життя людей змінюється на краще, стає комфортнішим та багатшим. І все це завдяки працьовитості і небайдужим серцям, натхненній праці дергачівців, взаєморозумінню та налагодженій конструктивній співпраці та взаємодії районної державної адміністрації з обласною державною адміністрацією, районною, місцевими радами, депутатами всіх рівнів, керівниками підприємств, організацій та установ району. Разом ми крокуємо у європейське майбутнє, розвиваємося, покращуємо благоустрій району.
Нехай нас завжди об'єднує любов і небайдужість до рідного краю, адже саме спільними зусиллями кожного дня ми маємо творити наш Дергачівський район заради майбутнього наших дітей та поваги до наших батьків.
Дергачівщині – нових досягнень та подальших успіхів в усіх справах і починаннях.
Голова районної 
державної адміністрації    К.С.ЖИДКОВ

2018-03-07

Про це повідомляють у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м.Харків).
У регіоні успішно триває приписка юнаків 2001 року народження при районних (міських) військових комісаріатах.
«Переважна більшість хлопців, а це понад 5500 осіб, повністю придатні для військової служби і вже отримали приписне посвідчення. Півтисячі мають серйозні хвороби і, на жаль, вже ніколи не зможуть похизуватися погонами. Ще декілька сотень ми направили на поглиблене обстеження у цивільних лікарнях для остаточного визначення їхнього стану здоров'я. Близько 700 юнаків своєчасно не прибули до райвійськкоматів за нашим викликом, але до 31 березня у них ще є час», - розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

2018-03-07

Змагання пройдуть 9-10 березня в спорткомплексі «Локомотив» ім. Г.Кірпи.
У півфіналах зустрінуться:
14:00 - БІПА (Одеса) - Хімік (Южне);
17:00 - Дніпро (Дніпро) – Авантаж-Політехнік (Харків).
10 березня о 14:00 відбудеться фінальний двобій, у якому зустрінуться переможці півфінальних пар.
В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА зазначають, що харківський «Авантаж-Політехнік» уже створив сенсацію, здобувши право грати у півфіналі, його суперником буде чинний володар Кубку і нинішній одноосібний лідер Суперліги Парі-матч «Дніпро».
8 березня о 18:00 у ПС «Локомотив» (вул.Велика Панасівська, 90) відбудеться прес-конференція, присвячена «Фіналу чотирьох» Кубку України, у якій візьмуть участь головний тренер клубу-господаря події «Авантаж-Політехнік» Тимур Арабаджі, головний тренер клубу чинного володаря Кубку України «Дніпро» Денис Журавльов, а також представники організації, яка проводить змагання, ФБУ.
В Управлінні нагадують, що акредитація на «Фінал чотирьох» для представників ЗМІ триватиме до 8 березня включно. Свої заявки можна надсилати на електронну адресу h_paliy@ukr.net (ім'я, прізвище, посаду і засіб масової інформації).

2018-03-07

Про це інформують на урядовому порталі.
Пенсійний фонд з другої половини березня розпочне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати розпочнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року. Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу - Міноборони, МВС та інші. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду.
Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (окрім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуться: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.
Пенсії будуть підвищуватись поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн. Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.

2018-03-06

5 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з делегацією Республіки Узбекистан.
До складу делегації увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв і заступник хокіма (глави місцевої адміністрації) Ташкентської області Ільзат Касімов.
Предметом обговорення стали результати активізації двостороннього співробітництва, які були досягнуті за останній рік, і подальші плани.
«Ще в 2016 році ми з вами визначили план розвитку. Як результат, маємо зростання зовнішньоторговельного обороту - плюс 15%, - навела дані Юлія Світлична. - Це добра тенденція, але в нас ще досить великий потенціал. Тому думаю, що подальший розвиток двосторонніх відносин між Узбекистаном і Харківською областю дасть нам можливість поліпшити наші економічні показники, а також налагодити нові взаємини між промисловими підприємствами Харківської та Ташкентської областей».

2018-03-06

06 березня вранці, голова райдержадміністрації Костянтин Жидков, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, помічник народного депутата України В.М.Кацуби Олександр Цупило, депутати районної ради, керівники служб району привітали жінок Дергачівщини з Міжнародним жіночим днем 8 Березня

2018-03-06

06 березня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів «гарячу» телефонну лінію.
До голови райдержадміністрації звернулася мешканка м. Дергачі з питання відновлення роботи радіоточки по вул. Культури; мешканець з с. Дубівка Токарівської сільської ради звернувся з питання відновлення роботи аптечного пункту в Дубівській медичній амбулаторії; мешканка с. Лужок просила сприяти у створенні автобусного маршруту Мала Данилівка – Лужок; мешканці Проходівської сільської ради звернулися з питань виплати частини невикористаної суми субсидії.
Сприяння у вирішенні всіх питань, які були озвучені в ході «гарячої» телефонної лінії, Костянтин Жидков взяв під особистий контроль.

2018-03-06

06 березня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, заступник голови районної ради Віра Стрілець взяли участь у підведенні підсумків роботи Дергачівського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області за 2017 рік. Кращі працівники управління були відзначені Почесними грамотами Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради. Керівники району передали особовому складу 52 комплекти спецвзуття, яке було придбано на виконання «Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту в Дергачівському районі на період 2017-2019 років».


Подождите...