Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 160

2018-03-01

Відповідні зміни внесли до обласного бюджету під час засідання сесії обласної ради 1 березня.
Видатки на адресну грошову допомогу жителям області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, збільшено на 29,5 млн грн. Загальна сума на рік тепер становить 40 млн грн.
Так, за інформацією голови обласної комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, заступника голови ХОДА Михайла Черняка, з початку року за фінансовою підтримкою звернулося понад тисячі осіб.
Він зазначив, що у порівнянні з попереднім роком кількість звернень і сума виділених коштів збільшилася більш ніж на 30%. Так, у 2017-му за цей період розглянули 676 звернень на 4 млн грн, а в 2018-му - понад тисячі на 6,2 млн грн. Так, з початку року станом на 21 лютого до відділу матеріальної допомоги вже надійшло 1340 звернень. Переважно жителі області просять компенсувати кошти, які були витрачені на лікування важких хвороб.

2018-03-01

Кошти на фінансування регіональних програм, які заохочують мешканців Харківщини до енергоощадження, виділили в ході ХV сесії обласної ради VII скликання.
Відповідні зміни внесли до обласного бюджету на 2018 рік.
Зокрема, на фінансування програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів, цього року передбачено 6,7 млн грн.
Минулого року кредити за цією програмою отримали 1340 жителів області.
«Ці кошти були використані для заміни вікон, дверей, балконів, утеплення фундаментів, дахів, стін будинків, встановлення котлів, систем опалення. Майже 90% від загальної суми витратили на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для житла», - розповіли в Управлінні ПЕК ХОДА.
На фінансування Програми стимулювання об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій у 2018 році виділено 1,3 млн грн.
За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, у 2017 році з обласного бюджету компенсацію «теплих» кредитів отримали 26 ОСББ та ЖБК області в загальному обсязі 1 млн 128 тис. грн.

2018-03-01

Загалом, згідно зі змінами, внесеними до обласного бюджету, на сферу охорони здоров'я додатково виділено майже 250 млн грн.
Так, на придбання сучасного високотехнологічного медичного обладнання в рамках реалізації програми «Здоров'я Слобожанщини» додатково виділено 60 млн грн. На зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я вторинного рівня, на базі яких передбачається створення лікарень інтенсивного лікування у складі госпітальних округів, планують спрямувати 5 млн грн. Ще 50 млн грн виділено для забезпечення лікарень інтенсивного лікування ІІ рівня комп'ютерними томографами.
Крім того, на забезпечення закладів високотехнологічним медичним обладнанням у рамках розвитку сільської медицини передбачено 20 млн грн.
Також виділено додаткові кошти на закупівлю обладнання та препаратів для медичних закладів області. Зокрема, для проведення діагностики та придбання медичних засобів для забезпечення лікування дітей, які страждають на онкологічні хвороби, придбання витратних матеріалів для проведення складних хірургічних втручань дітям при вроджених вадах серця, забезпечення дітей та вагітних, хворих на інсулінозалежний тип цукрового діабету, тест-смужками для вимірювання рівня глюкози крові, для придбання ендопротезів, проведення стентування та закупівлі клапанів для складних хірургічних втручань на серці.

2018-03-01

Необхідні на це кошти виділені з обласного та державного бюджетів. Відповідні зміни внесли в ході пленарного засідання сесії обласної ради 1 березня.
Для шкіл області придбають 80 сучасних кабінетів фізики, хімії, біології та географії (в тому числі 18 кабінетів - для закладів освіти м. Харкова). Також навчальні заклади отримають обладнання для проведення ЗНО з іноземної мови (для 432 аудиторій у 27 закладах освіти).
«Цього року вперше сертифікаційна робота з іноземної мови міститиме частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)». Тому було прийнято рішення виділити кошти на відповідне облаштування кабінетів для ЗНО», - зазначила директор Департаменту освіти і науки ХОДА Лариса Карпова.
Також у бюджет внесено зміни, якими 11,5 млн грн спрямовано на оснащення 26 опорних шкіл та Державного училища фізичної культури і спорту спортивними майданчиками та інвентарем.

2018-03-01

01березня 2018 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков бере участь у пленарному засіданні XV сесії Харківської обласної ради VІІ скликання.

2018-03-01

Про плани розвитку інфраструктури в регіоні голова ХОДА розповіла, підбиваючи підсумки сесії обласної ради.
Юлія Світлична відзначила, що коштом обласного бюджету цього року буде профінансовано реконструкцію та будівництво близько 200 інфраструктурних об'єктів.
«Виділятимемо фінансування й на розбудову дорожнього комплексу, ремонтуватимемо водогони, каналізаційні мережі, окрему увагу приділимо питанням енергоефективності та енергоощадження. Комплексно підійдемо до вирішення проблем освітлення в населених пунктах області. Будемо вирішувати цю проблему, зосереджуючись на освітленні доріг з пішохідними зонами, житлових районів, зон відпочинку та зон біля об'єктів соціальної інфраструктури. Енергія світла нарешті дійде до кожного району Харківської області», - сказала Юлія Світлична.
Вона наголосила, що 2018 рік стане роком будівництва на Харківщині.
«Продовжимо будівництво великих регіональних об'єктів національного масштабу, - відзначила 

2018-03-01

Голова ХОДА розповіла про проекти, які будуть реалізовані в сфері освіти регіону в 2018 році.
«Якщо минулого року ми збудували дві нові школи, то цього року зробимо акцент на укріплення матеріально-технічної бази та самих будівель опорних шкіл. Фінансування таких робіт у 6 опорних школах області вже закладено в обласний бюджет. Йдеться про школи Лозівського, Первомайського, Зміївського, Краснокутського, Барвінківського та Балаклійського районів. Окрім шкіл у районах, підтримуємо й установи міста Харків. Закупатимемо нові кабінети фізики, біології та хімії», - сказала Юлія Світлична.
Голова ХОДА повідомила, що поруч з кожною опорною школою буде збудовано спортивний майданчик.
«Будемо продовжувати також реконструкцію дитячих садочків. Плануємо в 2018 році відкрити 20 нових дитячих садків та розширювати групи в тих, що вже існують. Те ж саме стосується й облаштування дитячих садочків новим устаткуванням та обладнанням», - відзначила керівник області.

2018-02-28

Таке доручення глава ХОДА Юлія Світлична дала всім підрозділам, які відповідають за життєзабезпечення регіону, у зв'язку з майбутніми снігопадами.
За інформацією Харківського гідрометцентру, ввечері 27 лютого в південних районах області почнеться снігопад. 28 лютого - 1 березня на всій території регіону очікується сильний сніг, заметіль, на дорогах - ожеледиця і снігові замети. Вітер - до 25 м/с.
Питання, пов'язані з роботою всіх служб в умовах негоди, а також план оперативного реагування на можливі наслідки снігопадів обговорили 27 лютого в ході засідання обласного штабу з надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

2018-02-28

У зв'язку з цим власників авто просять бути максимально уважними за кермом та без нагальної потреби не користуватися власним транспортом.
За інформацією Харківського гідрометцентру, 28 лютого в області очікується хмарна погода, вночі сильний сніг, хуртовина, на дорогах - ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 9-14° морозу, вдень 2-7°.
1 березня синоптики також прогнозують дуже сильний сніг та хуртовину, на дорогах - ожеледицю та снігові накати. Вітер східний, 17-22 м/с, на півдні області - до 25 м/с. Температура повітря вночі становитиме 5-10° морозу, вдень 2-7°.
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок. Тих, хто вимушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на дорогах, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети.
За інформацією Служби автомобільних доріг Харківської області, найімовірніші замети на дорогах Куп'янського району, у напрямку на Сімферополь, у Нововодолазькому та Красноградському районах, у Валківському районі - біля села Сніжків.
До розчищення доріг області готові 742 одиниці спецтехніки, ще 480 можуть бути залучені додатково в разі потреби. Запасів піщано-сольової суміші у дорожників достатньо, запасу пального вистачить на 6 днів роботи в посиленому режимі.

2018-02-28

27 лютого в ХОДА відбулось засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.
Відкриваючи захід, заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев запросив учасників наради вшанувати пам'ять героїв, що загиблі у боротьбі за незалежність України, хвилиною мовчання.
«Саме в цей день, 27 лютого 2014 року, спецпідрозділи ГРУ Росії зайняли приміщення Верховної Ради і Ради міністрів Криму. Того ж дня Верховна Рада Криму оголосила про проведення на півострові референдуму про приєднання до Росії», -  нагадав Анатолій Бабічев.

2018-02-28

Про те, як в регіоні ліквідовують наслідки негоди, повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.
«Ситуація контрольована, на дорогах області працює 348 одиниць техніки. Проїзд дорогами забезпечений, випадків заторів і зупинки транспорту за ніч не було, були поодинокі випадки витягування машин із заметів – через перемети, - розповів Євгеній Шахненко. - Полтавська область у себе обмежила рух, тому на території Харківської області великогабаритний транспорт стоїть на майданчиках відстою, обмежень руху на Харківщині немає. Станом на 7:00 протягом ночі через сильний вітер по всій області 13 населених пунктів було відключено. 6 - у Первомайському районі, 3 - в Ізюмському районі, 1 - у Кегичівському, 1 - у Вовчанському, 2 - у Шевченківському. 7 знеструмлені частково. Протягом 3-4 годин розраховуємо відновити електропостачання – аварійні бригади працюють. Кожні 2 години інформація щодо підключення електрики буде оновлюватися. У місті обривів немає».
Дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок без нагальної потреби. Тих, хто вимушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на дорогах, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети. 

2018-02-28

28 лютого в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово–комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та пільг. Комісією було розглянуто 20 заяв та прийняті відповідні рішення: призначити субсидію 9 сім'ям, 4 сім'ям – державну соціальну допомогу, надати 4 сім'ям дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги; відмовити 1 сім'ї у призначенні державної соціальної допомоги; відкласти розгляд заяв 2-х сімей щодо призначення державної соціальної допомоги до додаткового обстеження матеріально-побутових умов.

2018-02-28

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, товщина снігового покрову в регіоні становить 15 - 35 см, місцями перемети до 70 см.
«Станом на 9 годину ранку проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування Харківської області, - повідомили в САД. – На дорогах області зараз продовжує працювати 263 одиниці техніки (198 – харківського облавтодору та 65 – залученої). За добу на обробку покриття використано 545 кубічних метрів піщано-сольової суміші та 11 тонн технічної солі».
Працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду - як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження.
«Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка, що здатна для буксирування, - повідомили дорожники. - На дорогах загального користування Харківської області працює 18 майданчиків для відстою великовагового транспорту».
У Службі автомобільних доріг попереджають: за прогнозами синоптиків, увечері 28 лютого до Харківської області зайде новий циклон, який принесе ще більше снігу.
«Звертаємося до учасників дорожнього руху з проханням не завдавати перешкод в роботі снігоприбиральної техніки та бути пильними та уважними в місцях проведення робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, дбати про власну безпеку та безпеку інших», - попередили дорожники.
На дорогах області при САД цілодобово чергують робітники та спеціальна техніка. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера (057) 336-77-00.

2018-02-28

Загалом, завдяки проекту, 480 малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб вже повернулися на ринок праці.
Підсумки реалізації проекту «Рука допомоги» на Харківщині у 2017 році підбили під час круглого столу 28 лютого.
Проект Міністерства соціальної політики України реалізується за підтримки Світового банку. Харківщину, поряд з Львівською та Полтавською областями, було обрано для пілотної реалізації проекту. Його втіленням на території регіону займався Департамент соціального захисту населення ХОДА разом з обласним центром зайнятості.


Подождите...