Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 161

2018-02-28

28 лютого голова ХОДА відвідала Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Вона привітала з отриманням дипломів магістрів 458 випускників вишу.
Звертаючись до майбутніх державних управлінців, керівник області передала їм вітання від Президента України Петра Порошенка та наголосила на важливості здобуття державними службовцями як теоретичних знань, так і практичного підґрунтя.
«Шановні магістри, все у ваших руках, - сказала Юлія Світлична. - Ми можемо мати гарну державу, ми можемо впевнено дивитися в майбутнє, тому що кожного дня робитимемо все задля того, щоб наша держава жила якісніше, спокійніше та розвивалася».
Голова ХОДА відзначила, що великою мірою саме завдяки завзятості, професіоналізму, патріотичності, принциповості та наполегливості державних службовців і діячів, які відстоюють кожного дня державну справу, Харківська область сьогодні задає тон усім регіонам України.

2018-02-28

Його започаткували Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА.
Новий безкоштовний навчальний курс «Школа малого бізнесу (І рівень)» стартує 13 березня 2018 року й орієнтований на тих, хто бажає розпочати власну справу.
Програма курсу складатиметься з 10 занять у формі семінарів-практикумів та майстер-класів. Заняття будуть проходити 2 рази на тиждень (вівторок, четвер), з 15:00 до 17:00 за адресою: Держпром, 3 під'їзд, 5 поверх, зала засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.
За підсумками курсу слухачі отримають базові знання та навички, які необхідні для ведення успішної підприємницької діяльності.

2018-02-28

Шановні журналісти!
Дорогі українці, які дивляться нас онлайн та по телебаченню!
Відлік нового політичного сезону в Україні традиційно ведеться із лютого, коли розпочинається чергова сесія Верховної Ради України. Формально вона відкрилася ще шостого, але лише вчора розпочалися повноцінні пленарні засідання.
Як Президент разом з усім суспільством очікую від парламенту важливих рішень, - причому вже протягом найближчих тижнів. Рішень з кадрових питань. Йдеться про голосування за голову Національного банку України. Ми маємо звернення наших міжнародних партерів, Міжнародного валютного фонду. Мені дуже приємно, що під час зустрічі фракції пообіцяли підтримати запропонованого мною кандидата на посаду Голови Національного банку України. Це дуже важливо для країни.
Найближчим часом я чекаю і, нарешті, призначення повністю оновленого складу Центральної виборчої комісії. Ми перевищили вже цей термін. Впевнений в тому, що кандидатури, які пройшли ретельне обговорення у фракціях. Також сподіваюсь, що Парламент підтримає мою пропозицію.
Дуже важливо, щоб ми завершили доукомплектування Конституційного Суду. Я днями призначив представників від Президента, які пройшли конкурсний відбір і також чекаю результативного голосування в Парламенті. Важливо, що також відбулося призначення аудитора НАБУ, омбудсмена та нового складу Рахункової палати. Бачите скільки питань треба вирішити вже і зараз. Це потребує консолідованої і об'єднаної позиції парламенту і коаліції.

2018-02-28

За інформацією Дергачівського ВП ГУ НП в Харківській області 01.03.2018 року по Харківській області очікуються складні погодні умови: вночі сильний сніг, хуртовина, снігові замети, ожеледиця, вітер східний, до 15-20 м/с, вночі місцями 25 м/с. По Харківській області місцями ожеледиця.

2018-02-27

За прогнозами Гідрометцентру, протягом 27 – 28 лютого, 01 березня 2018 року очікуються складні погодні умови у вигляді сильного снігу, збільшення снігового покриву, хуртовини, на дорогах ожеледиця, пориви вітру будуть посилюватися до 15-20 м/с. Можливі надзвичайні ситуації.
Районна державна адміністрація спільно з Дергачівським районним відділом ГУ ДСНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району до обережного пересування на вулицях населених пунктів та дотримання правил безпеки.

2018-02-27

Про реалізацію програми в умовах децентралізації говорили під час семінару 26 лютого.
Зустріч пройшла за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремета, директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, голів ОТГ Харківщини та керівників фермерських господарств.
Так, Віктор Шеремета відзначив, що наразі дуже важливим питанням є донесення до сільгоспвиробників змісту урядової програми.
«На підтримку малих фермерських господарств і створених ними кооперативів Державним бюджетом України на 2018 рік передбачено 1 млрд грн у рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», що в 40 разів більше, ніж у середньому за 2010-2017 роки. Половина цієї суми йде на здешевлення кредитів», - відзначив заступник міністра.
Зокрема, було наголошено, що державна підтримка включає виплати дотацій для зниження вартості агротехніки та кредитів, компенсації вартості закупівлі насіння українського виробництва та інші напрямки.

2018-02-27

Такі дані навели в ході засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва. Засідання відбулось 26 лютого під головуванням Юлії Світличної.
Члени комісії розглянули питання, які виноситимуться на розгляд XV сесії Харківської обласної ради VII скликання.
Зокрема, було підбито підсумки соціально-економічного розвитку регіону в 2017 році.
За інформацією, озвученою заступником директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександром Лукашовим, минулий рік Харківщина завершила з індексом зростання промислового виробництва 106,1% - це найкращий показник за останні 10 років. При цьому індекс зростає другий рік поспіль. Харківщина - єдина індустріальна область України, де досягнуто такого результату.
Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів. Найбільшу генерацію прибутку демонструє машинобудування, за рахунок, у першу чергу, внутрішнього ринку.

2018-02-27

Під час зустрічі обговорили питання державної підтримки аграрного бізнесу та перспективи розвитку в сільській місцевості.
Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер підкреслив, що розбудова аграрного бізнесу – це один з пріоритетів стратегії розвитку Харківської області.
«Система підтримки фермерства дозволить дати новий імпульс розвитку галузі сільського господарства на конкурентній основі. Головне завдання на найближчий час – це створення необхідних правових та фінансових умов для розвитку фермерських господарств та кооперативів, а також поліпшення їх матеріально-технічного стану», - сказав Марк Беккер.
Крім того, Марк Беккер поінформував заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремету про розвиток агропромислового сектору регіону. Він відзначив, що виробничу діяльність в області здійснюють 2 тисячі сільськогосподарських підприємств різних форм власності та господарювання, в тому числі 1,3 тисячі фермерських господарств. Разом сільськогосподарськими підприємствами області, включаючи фермерські господарства, виробляється 57% всієї валової продукції сільського господарства, решта 43% - господарствами населення.

2018-02-27
Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України».
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку нагороджено 108 воїнів. Високих державних нагород удостоєно 105 військовослужбовців Збройних Сил України, з яких 43 посмертно і 62 поранених, 2 співробітники Міністерства внутрішніх справ України, що також представлені до нагороди посмертно та один поранений військовослужбовець Національної гвардії України.
Бійці, відзначені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність» III ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни», брали участь у антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

2018-02-27

Харків'янка побила національний рекорд України серед жінок зі стрибків з жердиною у приміщенні.
Легкоатлетичні змагання AllStarPerche - 2018 у французькому місті Клермон-Ферран відбулися 25 лютого.
Марина з першої спроби подолала 4.62м та після рекордного стрибка спробувала штурмувати ще й 4.72 м, проте ця висота поки що не підкорилася.
Попередній рекорд України - 4м 60см - належав Ганні Шелех з Донецької області та був встановлений 11 лютого 2012 року. В січні цього року Марина повторила рекорд Ганни, а тепер перевершила його.
На жаль, попри рекордний стрибок увійти до трійки призерів на змаганнях у Франції Марині Килипко не вдалося. Вона посіла четверте місце. Виграла турнір з результатом 4.86м американка Кеті Наготт. Росіянка Анжеліка Сідорова з таким же результатом посіла друге місце. «Бронзу» здобула француженка Ніно Гійом-Ромаран, яка стрибнула на 4.72м.

2018-02-27

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення ХОДА.
Під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відмітив, що з початку року в області зберігається позитивна динаміка щодо скорочення кількості підприємств – боржників із заробітної плати.
«У минулому році їх кількість скоротилася з 98 до 64. Станом на 26 лютого цього року мають борги 56 підприємств. Не вдається досягти позитивної динаміки скорочення боргу на підприємствах державної форми власності. Обласна державна адміністрація спрямувала листи до центральних органів влади, яким вони підпорядковані, з метою вжиття дієвих заходів щодо погашення боргів», - сказав Юрій Шпарага.
За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію заборгованості. Керівники підприємств визначили терміни ліквідації боргів.

2018-02-27

Концерт відбудеться 2 березня о 19:00 у Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13).
Цим вечором за диригентським пультом стоятиме музикант з Норвегії Роман Рєзнік. Він також відомий як фаготист, успішно виступає як соліст і камерний музикант, а так само в складі симфонічних оркестрів Осло, Стокгольма, Гетеборга, Берліна і багатьох інших.
Програма:
І відділення:
Ф. Мендельсон. Увертюра «Казка про прекрасну Мелузіну».
А. Вівальді. Концерт для фагота з оркестром.
ІІ відділення:
Ф. Мендельсон. Симфонія № 4 ля мажор.

2018-02-27

Військовослужбовці зможуть отримати ази всіх професій, яких потребують бойові підрозділи Збройних сил.
Всього ж за лютий військкоматами Харківщини було призвано біля 200 чоловік на службу за контрактом як до навчальних центрів, так і безпосередньо до військових частин.
Понад 30 % контрактників мають бойовий досвід, отриманий переважно під час служби в зоні АТО. Майже 5 % з тих, хто підписує контракт, складають жінки, котрі володіють чи отримують медичні професії, професії тилового забезпечення, зв'язку й т. ін.
«Харківщина зараз займає провідні позиції з комплектування контрактників. І темпи виконання завдань, як свідчать результати поточного місяця, не знижуються, - говорить військовий комісар полковник Юрій Калгушкін. - Люди готові захищати Батьківщину, таких людей з часом стає все більше, й це дає впевненість у тому, що обороноздатність нашої держави неухильно зростає».

2018-02-27

27 лютого 2018 року заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак провів особистий прийом в Протопопівській сільській раді.
До заступника голови райдержадміністрації за допомогою звернулися мешканці сільської громади з питань сприяння в ремонті господарської будівлі; капітального ремонту дорожнього покриття на ділянці Вільшани – Протопопівка. Заявники отримали необхідні консультації. Питання, які потребують детального вивчення, Євген Жувак взяв під особистий контроль.

2018-02-27

Кабмін у рамках поглиблення децентралізації передав землю сільгосппризначення поза межами населених пунктів першим семи об'єднаним територіальним громадам.
Рішення про передачу земель було ухвалене на рівні уряду наприкінці січня, і сьогодні вступає в практичну фазу реалізації.
Коментуючи процес, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що реформа децентралізації, яка розпочалася рівно 4 роки тому – в лютому 2014 року, стала незворотною, передача фінансових та адміністративних повноважень закріплене законодавчо.
«А сьогодні, 27 лютого 2018 року, ми віддаємо те, що належить людям – передаємо землю у власність громадам», - сказав Глава Уряду.
За його словами, процес передачі земель буде завершений до кінця поточного року. «У громадах є повноваження, ресурси, (буде) земля – будь ласка, налагоджуйте життя», - сказав Володимир Гройсман.


Подождите...