Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 166

2018-02-19

16 лютого 2018 року в Прудянській загальноосвітній школі відбулися загальношкільні батьківські збори за участю представників служби у справах дітей районної державної адміністрації, інспектора ювенальної превентивної діяльності Дергачівського ВП ГУ НП в Харківській області, де були розглянуті питання щодо причин невідвідування учнями школи без поважних причин. Батьки учнів були ознайомлені з постановою Кабінету Міністрів України  від 13.09.2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів».

2018-02-19

Престижну премію вихідцю з Харківщини та його колезі Александеру Бейлінсону присудили за цикл робіт із алгебраїчної геометрії, теорії зображень і математичної фізики.
Український математик член-кореспондент НАН України Володимир Дрінфельд впродовж тривалого часу працював у Харківському фізико-технічному інституті низьких температур імені Б.І. Вєркіна НАН України. Він відомий завдяки тому, що збагатив світову науку видатними результатами в галузі алгебраїчної геометрії над полями позитивної характеристики, математичної фізики й теорії деформацій алгебраїчних структур. Ці результати стали основою нових розділів сучасної математичної науки – теорії модулів Дрінфельда та теорії квантових груп. За цими напрямами досить широке коло спеціалістів проводять подальші інтенсивні дослідження, котрі змістовно впливають на розвиток різних галузей математики й фізики. Результати Володимира Дрінфельда, що стосуються зазначених вище проблем, містяться в переліку досягнень, за які автора нагородили Філдсівською медаллю у 1990 році.

2018-02-19

21 лютого 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови райдержадміністрації Євгеном Жуваком у Проходівській сільській раді.

2018-02-17

17 лютого 2018 року в смт Пересічне Дергачівського району відбулося культурно-мистецьке свято Масляна-2018.
Святковий захід відбувся за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева, керівництва Дергачівської районної державної адміністрації, районної ради, директора Центру розвитку місцевого самоврядування у Харківській області Діани Барінової, мешканців Дергачівського району.
До уваги присутніх було представлено театралізоване дійство, святковий ярмарок, конкурсно-розважальну програму для дорослих та дітей, частування кашею та млинцями.

2018-02-17

17 лютого заступник голови ХОДА з робочою поїздкою відвідав Дергачівщину.
З керівництвом місцевої РДА, а також  селищними та сільськими головами Анатолій Бабічев обговорив питання соціально-економічного розвитку та розбудови інфраструктури.
«Із освітянами району вибудували конкретні плани щодо створення опорних шкіл, - повідомив заступник голови ХОДА. - Окрему увагу приділили створенню районного інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими потребами. За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної такі центри цього року створимо в усіх районах Харківської області».
Також під час поїздки на Дергачівщину Анатолій Бабічев відвідав святковий захід з нагоди Масляної в селищі Пересічне, де кожна сільська й селищна ради району презентували свої творчі здобутки та спортивну майстерність.

2018-02-16

16 лютого 2018 року в VIP – залі районного Будинку культури відбувся публічний звіт голови Дергачівської районної державної адміністрації Костянтина Жидкова «Про результати роботи Дергачівської районної державної адміністрації за 2017 рік».
В заході взяли участь: адміністративно – господарський актив району, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники громадських організацій, професійних спілок, засоби масової інформації.
Голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков та голова районної ради Геннадій Лазарєв провели церемонію нагородження за підсумками соціально-економічного розвитку Дергачівського району у 2017 році. Кращі трудові колективи та працівники були відзначені Почесними грамотами Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради з врученням цінних подарунків. Фото кращих колективів та працівників буде розміщено на районній Дошці пошани.

2018-02-16

16 лютого Степан Полторак перебуває з робочою поїздкою на Харківщині.
Міністр оборони України відвідав Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Він представив особовому складу навчального закладу нового керівника – генерал-майора Олександра Турінського, який тимчасово виконуватиме обов'язки начальника університету. За даними Міністерства оборони України, Олександр Турінський до призначення на цю посаду виконував обов'язки начальника штабу – першого заступника командира повітряного командування «Центр» Повітряних сил ЗС України.

2018-02-16

16 лютого 2018 року під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася нарада з питання перспективи розвитку та шляхів розширення мережі соціальних аптек у Дергачівському районі.
В ході наради Костянтин Жидков представив тимчасово виконуючого обов'язки директора комунального підприємства «Соціальна аптека Дергачівської районної ради» Полесську Ірину Вікторівну.

2018-02-16

Під час засідання також були окреслені пріоритети діяльності Кабінету міністрів на 2018 рік.
Згідно з чинним законодавством уряд має щорічно звітувати про свою діяльність. Протягом перших 45 днів року Кабінет міністрів готує річний звіт і передає його на розгляд профільних комітетів Верховної Ради. За рішенням депутатів звіт може бути заслухано в сесійній залі або презентовано лише в парламентських комітетах,  як це відбувалося минулого року.
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував звіт уряду, який наведено нижче.

2018-02-16

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні голова ХОДА зустрілася з родичами трьох харківських Героїв України – Євгена Котляра, Владислава Зубенка та Юрія Паращука.
Керівник області відзначила, що подібні зустрічі з родинами героїв проходять регулярно протягом року.
«Ми намагаємося разом робити все від нас залежне, щоб харків'яни та молодь не забували того, що люди зробили в лютому 2014 року. Тоді, коли здавалося, що наша держава котиться в прірву, саме сотня найсильніших, найбільш мужніх людей стала, як стіна, між цією прірвою та майбутнім», - сказала Юлія Світлична.
Вона запевнила рідних Героїв України, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку керівництва області у вирішенні будь-яких питань, що виникають.

2018-02-16

16 лютого 2018 року в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації відбулося свято Масляної.
В урочистому святі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови районної ради Віра Стрілець, представник Харківської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України.
До уваги присутніх було представлено театралізоване дійство, кожен мав змогу почастуватися різноманітними смаколиками.

2018-02-16

Питання створення такого документа обласного рівня голова ХОДА обговорила під час робочої зустрічі з експертами.
Учасниками зустрічі стали заступник голови ХОДА Михайло Черняк, головлікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1 Роман Марабян, радники голови ХОДА Алла Ройтблат, Вікторія Мілютіна, Наталія Куфтеріна та заступник начальника Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Галина Сіроштан.
Відкриваючи нараду, голова ХОДА зазначила, що область давно потребує програми розвитку паліативної медицини.

2018-02-15

15 лютого 2018 року в м. Дергачі відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виводу військ з Афганістану за участю керівництва районної державної адміністрації, районної, міської рад, депутатів районної та міської рад, помічників народних депутатів, керівників організацій, установ, служб району, громадських організацій, районної спілки ветеранів Афганістану, учнівської молоді.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, які виконували миротворчі місії. 

2018-02-15

Це сказав Петро Порошенко на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.
«Сьогодні в цій залі присутні багато з тих, хто з першого дня вийшов на Майдан. І був там пліч-о-пліч з українським народом. Це був протест проти свавілля режиму. Особливо тоді всіх вразила організованість і рішучість ветеранів-афганців, які зіграли важливу роль у тому, що наш Майдан вистояв, і Революція Гідності також перемогла значною мірою дякуючи вашим зусиллям», - звернувся до присутніх Петро Порошенко.
Президент особливо відзначив важливість і надзвичайну цінність застосування бойового досвіду афганців для українського війська: «Особливо, це відбувалось на моїх очах, у перші, найтяжчі місяці війни, у захисті України від російської агресії». «І по сьогодні сотні загартованих у боях ветеранів перебувають на передньому краї боротьби з агресором, виконуючи надважливі завдання у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інших силових підрозділів», - додав він.

2018-02-15

Сьогодні ми вшановуємо воїнів-інтернаціоналістів, учасників локальних конфліктів. 
15 лютого 2018 року – 29-а річниця виводу військ з Афганістану. З 1979 року до 1989 року близько 160 тисяч українців пройшли через війну в Афганістані.
Ми висловлюємо подяку українським воїнам-інтернаціоналістам, які з честю виконали свій військовий обов'язок та продовжують вносити свій вклад у патріотичне виховання молодого покоління. 
Бажаю українським ветеранам міцного здоров'я, успіхів, родинного затишку та миру.

Голова 
районної державної адміністрації       Костянтин Жидков


Подождите...