Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 167

2018-02-15

Петро Порошенко разом із дружиною відвідав презентацію проектів Меморіалу Героїв Небесної Сотні та Музею Революції Гідності.
Президент  наголосив, що радий тому, що «громадськість довго, аж до хрипу сперечалася, якими ж мають бути меморіал та музей». «Ніхто не робить це під ковдрою, і особисті симпатії та антипатії не відіграють вирішального значення. На жаль, дискусії цій не було видно кінця і я, зі свого боку, зробив все можливе для того, щоб наше обговорення стало максимально предметним. Щоб з'явилися нові, дуже цікаві, європейські, небанальні проекти. Але одночасно щоб кожен міг ознайомитись з ними, дати оцінку, і до розробки були залучені найкращі українські та іноземні фахівці», - зазначив він.

2018-02-15

15 лютого 2018 року в Дергачівській районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення; було розглянуто 137 заяв та прийняті відповідні рішення про надання матеріальної допомоги.

2018-02-15

Сьогодні ми вшановуємо українських воїнів, які виконували свій обов'язок під час збройних конфліктів у різних точках земного шару. Лише через війну в Афганістані пройшли 160 тисяч наших земляків, і багато з них не повернулися додому. У цей день – день остаточного виведення радянських військ з Афганістану – ми згадуємо тих, хто загинув на чужині, та вклоняємося їхній пам'яті.
Також 15 лютого – це та дата, коли маємо ще раз сказати слова щирої вдячності українським ветеранам локальних конфліктів за участь у сьогоднішній обороні України. Адже їх досвід став значною допомогою в боротьбі з російським агресором на сході країни. Їх приклад та їхня мужність надихають нове, молоде, покоління захисників України.
Щиро бажаю українським ветеранам міцного здоров'я, сил та мирного неба над головою.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2018-02-15

У заходах до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
Покласти квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам 15 лютого прийшли представники афганської спільноти, чорнобильці, ветерани АТО, представники обласної державної адміністрації, обласної та міської рад та інші жителі Харкова.

2018-02-15

15 лютого 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації.
Комісією розглянуто 9 заяв: про призначення громадянки піклувальником для неповнолітньої дитини – сироти; про визначення порядку спілкування батька з його малолітнім сином; про перевірку цільового витрачання аліментів; про надання висновків щодо доцільності позбавлення батьківських прав громадян, які належним чином не виконують батьківські обов'язки; про надання висновку щодо вирішення спору про доцільність визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком та інші. За результатами розгляду прийняті відповідні рішення.

2018-02-15

У програмі візьмуть участь фольклорні колективи Харківської області.
Свято Масляної «Вся надія на Колодія» відбудеться на мальовничій території ОКЗ «Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди» 17 лютого.
Інтерактивну програму Масляної у Сковородинівці із виготовленням традиційних колодок, обрядом пов'язування колодок  неодруженим хлопцям, народними забавами у супроводі автентичних пісень для гостей свята проводитиме гурт «Воріття».
Харківський державний університет харчування і торгівлі підготував оригінальні млинці із начинкою, а сковородинівські господині – найсмачніші вареники, сакральну страву Сиропусного тижня.

2018-02-14

Голова ХОДА бере участь у засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Ключовими темами для обговорення під час заходу стали подальше запровадження децентралізації, налагодження роботи Дорожнього фонду та реалізація реформи сільської медицини в регіоні.
«Процес децентралізації набирає обертів, - наголосила керівник області, відкриваючи засідання. - Ми вже об'єднали 12 громад, і вони ефективно працюють. Головне для нас – не кількість об'єднань, а їх якість. На квітень цього року заплановано створення ще п'яти нових об'єднань. І мені приємно казати, що деякі місцеві громади приєднуються до вже створених ОТГ. Це означає, що ми йдемо правильним шляхом та демонструємо результат».

2018-02-14

Про це повідомила Юлія Світлична під час засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.
Вона зазначила, що Харківщина активно долучається до розвитку мережі центрів інклюзивної освіти.
«До кінця 2018 року інклюзивно-ресурсні центри буде створено в кожному районі області, - відзначила голова ХОДА. - Мені приємно, що голови ОТГ також долучилися до цього процесу, сьогодні ми підписали відповідний меморандум про співпрацю. Розглянемо можливість створення ресурсних центрів у ОТГ, долучивши до цього спеціалістів та запроваджуючи єдині норми державних стандартів до розвитку надання освітніх послуг».
Нагадаємо, цього року в області планується створити 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек. Перший інклюзивно-ресурсний центр уже розпочав роботу в Балаклійському районі.

2018-02-14

14 лютого 2018 року під головуванням голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова, за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець, першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови райдержадміністрації Євгена Жувака, керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації відбулася нарада з питання готовності до проведення культурно-мистецького свята Масляна-2018, яке відбудеться 17 лютого 2018 року в смт Пересічне.

2018-02-14

14 лютого 2018 року в Дергачівській районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово–комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та пільг; було розглянуто 4 заяви та прийняті рішення: призначити субсидію 2 сім'ям та надати 2 сім'ям дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги.

2018-02-14

Про це йдеться в Указі Глави держави №31/2018 від 14 лютого 2018 року.
Так, «за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та плідну громадську діяльність» орденом «3а заслуги» II ступеня нагороджений Віталій КАЛИНОВСЬКИЙ - член правління Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено Володимира МАРТИНЕНКА - заступника голови громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району м.Харкова», учасника бойових дій в Афганістані, та Сергія ШЕВЧУКА - заступника голови громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Слобідського району міста Харкова», учасника бойових дій в Афганістані.

2018-02-14

Реформування первинної ланки медичної допомоги в селі стало одним із головних питань під час засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.
«Вперше за історію існування незалежної України Глава держави звернув увагу на незадовільний стан сільської медицини. І, я вважаю, - це велика можливість налагодити цю сферу, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Сільська медицина знаходиться в жахливому стані, її потрібно підтримувати. І ця підтримка сьогодні є з боку держави: у вигляді побудови нових амбулаторій або капітального ремонту тих, які придатні до використання».
Керівник області наголосила на необхідності всебічного аналізу та обговорення реформи сільської медицини в регіоні, а також ефективного інформування населення й самих медиків про всі нюанси реформи. Юлія Світлична повідомила, що в усіх районах області вже створені координаційні ради та робочі групи, до складу яких входять фахівці й представники органів виконавчої влади, та закликала представників місцевого самоврядування долучитися до роботи цих органів.

2018-02-13

12 лютого голова ХОДА взяла участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів регіону.
Під час спільного заходу керівництво регіональних органів прокуратури, СБУ та Нацполіції підбило підсумки роботи в 2017 році та розглянуло завдання на найближче майбутнє. Пріоритетні напрямки, на яких необхідно сконцентрувати роботу, силовикам позначила Юлія Світлична.
Вона підкреслила необхідність активної роботи щодо реалізації антидиверсійних та антитерористичних програм у регіоні.

2018-02-13

Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському тижневику «Профіль» розповів про нещодавно ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу, в якому на законодавчому рівні затверджується поняття російської агресії.
«Там не йдеться про втрачені території. Ми не кажемо «cut and forget» (відрізати та забути - ред.), суть закону – реінтеграція. Я проти вживання таких понять як «конфлікт у східній Україні». Це не конфлікт у східній Україні. Ми в Україні не маємо конфлікту. Ми потерпаємо від агресії. І саме це і затверджує закон. Хто агресор? Російська Федерація. Чого ми очікуємо від Росії? Дуже просто: заберіть свої війська, свої танки, свою артилерію, свої ракетні установки назад до себе, в Росію. І території одразу ж будуть реінтегровані в Україну», - підкреслив Президент.
Глава держави наголосив, що Україна наполягає на тому, що це можливо досягти лише політичними та дипломатичним інструментами. «Я – Президент миру. Моє президентство базується на досягненні припинення вогню. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб знову принести мир до своєї країни. Я пишаюся тим, що понад 70% українців бажають мирного вирішення, а не агресії у відповідь», - зазначив Петро Порошенко.


Подождите...