Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 172

2018-02-05

Пакет законопроектів допоможе економіці вийти на рівень зростання 5-7%, говорять в уряді.
«31 січня на засіданні Кабміну було презентовано 35 проектів ключових економічних законів, які стануть продовженням «осені реформ». Законопроекти, напрацьовані спільно з Президентом, парламентськими фракціями, діловими колами допоможуть ефективніше боротися з корупцією, посилять захист бізнесу і сприятимуть зростанню інвестицій в Україну», - відзначають урядовці.

2018-02-05

05 лютого 2018 року на базі Дворічнокутянської загальноосвітньої школи відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, керівниками установ, розташованих на території Полівської сільської ради, депутатами сільської ради під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець з порядком денним:
1.Про організацію підготовки до проведення культурно-мистецького свята Масляна в смт Пересічне.
2.Про надання послуг з монтажу системи вуличного освітлення.
3.Про можливість програмного забезпечення для зчитування паспорта громадянина України у вигляді ID – картки.
4.Про виконання плану соціально – економічного розвитку Полівської сільської ради за 2017 рік.

2018-02-05

07 лютого 2018 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

2018-02-05

08 лютого 2018 року о 10.00 в райдержадміністрації відбудеться особистий прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською.

2018-02-05

06 лютого 2018 року о 14.00 в райдержадміністрації відбудеться особистий прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Євгеном Жуваком.

 

2018-02-05

Круглий стіл на цю тему відбудеться 6 лютого об 11:00 за адресою: пров. Банний, 1.
«Метою круглого столу є обговорення питань посилення податкової спроможності місцевого самоврядування, зокрема, щодо надходжень ПДФО, акцизного збору, екологічного податку та рентної плати, місцевих податків та зборів, а також шляхів підвищення ефективності координації діяльності органів ДФС та місцевих фінансових органів у сфері обліку платників податків та податкових надходжень», - повідомила директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

2018-02-05

Змагання відбулись у Харкові з 2 по 4 лютого. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.
Участь у молодіжному чемпіонаті взяли самбісти з 24 регіонів країни, які розіграли медалі в двох вікових категоріях - U-18 та U-20 - у спортивному та бойовому розділі.
У категорії U-18 спортсмени Харківської області завоювали 9 золотих, 4 срібні та 12 бронзових нагород.
За підсумками змагань у віковій категорії до 18 років збірна Харківщини посіла перше місце в загальнокомандному заліку, залишивши позаду команди Києва та Дніпропетровської області, які, відповідно, стали другими та третіми.
У змаганнях серед самбістів до 20 років виступ харків'ян був менш успішним, але за підсумками вони також опинилися в трійці кращих команд чемпіонату. У загальнокомандному заліку збірна Харківської області, здобувши 4 золоті, 7 срібних та 6 бронзових нагород, посіла третє місце. Перше було за представниками Одеської області, а друге посіли кияни.

2018-02-02

02 лютого 2018 року відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного Олімпійського комітету України на знак підтримки участі Олімпійської збірної України у ХХІІІ зимових Олімпійських іграх – 2018, які пройдуть з 9 по 25 лютого у південнокорейському Пхьончхані.

2018-02-02

02 лютого 2018 року в Пересічанській селищній раді відбулася робоча зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з Пересічанським селищним головою Миколою Чалим, за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець, першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови райдержадміністрації Євгена Жувака та керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.
У ході зустрічі обговорювалося питання підготовки до проведення культурно-мистецького свята Масляна-2018, яке відбудеться 17 лютого 2018 року в смт Пересічне.

2018-02-02

Чимало українців досі вірять, що вакцина може ослабити імунну систему, що її не варто вводити дітям з хронічними захворюваннями, а також у те, що дітям краще отримати «природний імунітет», тобто перехворіти.
МОЗ разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спростовують найпоширеніші міфи про вакцинацію.
1. Не треба робити щеплення від захворювань, яких в Україні вже давно немає.
Правда: Деякі захворювання, яким можна запобігти шляхом вакцинації, і справді стали дуже рідкісними саме завдяки вакцинам. Проте, на жаль, усе ж трапляються давно забуті інфікування, як-от: правець, кашлюк, кір та краснуха.
З минулого року в Україні триває спалах кору, з 2015 року - спалах кашлюку, а 2015 року також був спалах поліомієліту.
Якщо ваша дитина не пропустила жодного планового щеплення, це дасть їй найкращий захист від захворювань.

2018-02-02

Захід проходить у Страсбурзі (Франція) 2 лютого.
«Це засідання Бюро є свого роду «установчим» - розглядаємо плани роботи Конгресу в 2018 році, зокрема, порядок денний найближчої, 34-ї сесії, яка відбудеться в березні. Безумовно, опікуємося тим, щоб до планів увійшло якомога більше актуальних для України питань», - відзначила Юлія Світлична.
За її інформацією, найближча сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи буде присвячена правовому управлінню на місцевому та регіональному рівнях.
«Також у ході засідання Бюро буде прийнято проект угоди про співробітництво з Європейським комітетом регіонів (CoR) – для його підписання на майбутній сесії, - повідомила керівник ХОДА. – Крім того, розглянемо питання перегляду правил та процедур Конгресу з метою включення до нього кодексу поведінки для членів Конгресу. Це частина роботи для підтримки етики та попередження корупції на місцевому та регіональному рівнях».
Нагадаємо, Юлію Світличну в жовтні 2016 року було обрано Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.

2018-02-02

Ці заняття щодо дій у населених пунктах за програмою Збройних сил Великої Британії вперше включені до плану навчань військовослужбовців.
«Наприкінці минулого року 40 наших бійців на військовому полігоні у Львівській області успішно пройшли цей курс спеціальної підготовки, в ході якого свій досвід українцям передали кращі армійці з Туманного Альбіону. Навіть сертифікат про опанування основ «Orbital» отримали наші козаки. Своїми новими знаннями вони охоче діляться з бойовими побратимами, - розповів командир військової частини Сухопутних військ. - Зокрема, армійці «на ворожій території» вчаться встановлювати контакт з місцевим населенням, добувати необхідні дані про терористів, брати штурмом будинки,  знищувати противника і проводити «зачистку» території умовного селища».

2018-02-02

2 лютого заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у спільному засіданні ради Північно-східного наукового центру України МОН України та науково-технічної ради ННЦ «ХФТІ».
На початку свого виступу Анатолій Бабічев передав вітання від голови ХОДА Юлії Світличної та зазначив, що наука для Харківщини є брендом, і обласна влада зацікавлена у розвитку новітніх технологій.
«Джерело нейтронів» - це перша ядерна установка світового значення, розроблена за участю українських фахівців за роки незалежності України, це наше життя, розвиток і майбутнє. Ми повинні спиратися на той потенціал, що в нас є. Ми дійсно радіємо з того, що у нас є наші партнери зі США , які сьогодні вкладають кошти у проведення робіт. Вони дійсно в нас зацікавлені, тому що наші вчені - одні з небагатьох у світі, які можуть це зробити. На запуск установки чекає наше суспільство, адже розвиток медицини – болюче питання для багатьох українців. Вже є декілька проектів щодо розвитку ядерної медицини. До обласної адміністрації звертаються іноземні партнери з пропозиціями вкладання коштів у створення сучасних інститутів щодо лікування та діагностики онкологічних захворювань», - зазначив Анатолій Бабічев.
Під час засідання вчені наголосили на тому, що дослідницька ядерна установка «Джерело нейтронів» є унікальним науково-технічним об'єктом, який базується на авторських розробках науковців ННЦ «ХФТІ».

2018-02-02

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2258-VІІІ «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».
Закон визначає правові засади аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні, врегульовує відносини, що виникають при її здійсненні, та приводить норми національного законодавства у сфері аудиторської діяльності у відповідність із законодавством Європейського Союзу.
Реалізація Закону дозволить гармонізувати національне законодавство у сфері аудиту фінансової звітності й аудиторської діяльності із законодавством Європейського Союзу у відповідній сфері, сприятиме розвитку аудиторської діяльності в Україні, а також забезпечить покращення інвестиційної привабливості національної економіки.


Подождите...