Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 173

2018-02-01

Про це повідомили 31 січня під час засідання регіональної комісії.
Під час зустрічі члени комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися коштом ДФРР, визначили об'єкти для будівництва та реконструкції.
Так, за даними заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександра Лукашова, кошти ДФРР у державному бюджеті на цей рік затверджено в обсязі 6 млрд грн (минулого року - 3,5 млрд грн).

2018-02-01

01 лютого 2018 року Дергачівський район з робочим візитом відвідав заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненко Євгеній Дем'янович.
Євгеній Шахненко провів виїзний прийом громадян. Мешканці району зверталися за допомогою у вирішенні питань зі сфер будівництва та житлово-комунального господарства. Так, у ході прийому жителі міста Дергачі просили про сприяння у визначенні статусу гуртожитку № 18 та передачу у власність Дергачівської міської ради. Серед прохань, з якими зверталися до заступника голови ХОДА, – перехід житлового фонду Дергачівського району на індивідуальне опалення; ліквідація котельні за адресою вул. Академічна, 32 смт Мала Данилівка, завершення реконструкції очисних споруд каналізації в смт Мала Данилівка. Також було порушено питання надання житла ветеранам АТО та сім'ям загиблих учасників АТО в рамках програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області.
Вирішення всіх озвучених питань заступник голови Харківської обласної державної адміністрації взяв під особистий контроль.

2018-02-01

01 лютого 2018 року перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела особистий прийом в Вільшанській селищній раді.
До першого заступника райдержадміністрації за допомогою звернулися мешканці селищної громади з питань пільгового перевезення громадян; перерахування пенсій; забезпечення стоматологічного кабінету інвентарем.
Всі громадяни, які звернулися до першого заступника голови районної державної адміністрації, отримали необхідні консультації. Питання, які потребують детального вивчення, Інна Гаплєвська взяла під особистий контроль.

2018-01-31

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки, Діючим головою ОБСЄ Анджеліно Альфано.
Глава Української держави привітав Італію з початком головування в ОБСЄ та подякував за включення питання врегулювання ситуації на Донбасі до пріоритетів їхньої роботи. Було окремо привернуто увагу на подальше погіршення ситуації з правами людини на території окупованого Криму.
Президент України поінформував італійського співрозмовника про ситуацію на Донбасі  і привітав рішення Анджеліно Альфано відвідати цей регіон, який потерпає від російської агресії, 31 січня 2018 року.

2018-01-31

Під час проведення бойових стрільб зі штатної зброї свої навички продемонстрували бійці першого механізованого батальйону.
Зокрема, за допомогою сучасних бронетранспортерів типу БТР-4Е вони з місця вражали цілі, реагували на різні ввідні керівника занять тощо.
«Тим часом на інших ділянках полігону армійці виконували вогневі вправи з гранатометів, кулеметів, снайперських гвинтівок та автоматів, - розповідають у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України у м.Харкові. - Також військовослужбовці вдосконалили свої вміння і навички щодо знешкодження ворожих мін, виконання різних тактичних нормативів, навчилися евакуйовувати пораненого з поля бою тощо».
За словами командування військової частини Сухопутних військ, негода, яка цими днями тримається в регіоні, лише наблизила умови полігонних занять до бойових, розкрила усі можливості бронетехніки діяти в екстремальних умовах.
На наступних заняттях воїни 92-ї окремої механізованої бригади відпрацюють тактичні дії в умовах населених пунктів, а воїни-розвідники - різні спеціальні вправи, що обумовлені досвідом проведення миротворчих та антитерористичних операцій по всьому світові. 

2018-01-31

Цього року 15 українців вдруге візьмуть участь у міжнародних змаганнях у Сіднеї.
У 2017 році збірна України вперше дебютувала на міжнародних змаганнях Invictus games у Торонто з вражаючими результатами - 14 медалей (8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових) у шести напрямках спорту: пауерліфтинг, плавання, легка атлетика, веслування на тренажері, стрільба з лука та велоспорт на шосе.
У 2018 році Україна вдруге змагатиметься на міжнародних змаганнях 20-27 жовтня вже у Сіднеї (Австралія). Події цьогорічних Ігор нескорених охоплять весь Сідней - від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор.
15 учасників збірної України будуть змагатися з понад 550 учасниками з 18 країн світу, серед яких Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Нова Зеландія, Велика Британія, Сполучені Штати Америки, Йорданія, Ірак, Румунія та Польща.
Зареєструватися на відкриті спортивні тестування можуть ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов'язків у зоні бойових дій в АТО або в ході миротворчих операцій за участю України.

2018-01-31

Підсумки роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підбив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
Відкриваючи зустріч 30 січня, він зазначив, що в результаті проведеної минулого року роботи загальна кількість підприємств-боржників зменшилася на третину.
«Ліквідовані борги на 52 підприємствах, установах, організаціях (разом з філіями), скорочено заборгованість ще на 15-ти в загальній сумі 70,9 млн грн. При тому, що борги на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві протягом 2017 року зросли на 32,3 млн грн, вдалося скоротити загальну суму заборгованості по області на 6,4 млн грн (на 2,8%)», - навів дані Михайло Черняк.
Він також відзначив, що за результатами проведених 13 засідань обласної комісії було спрямовано 22 листи до центральних органів виконавчої влади, як органів управління підприємствами державної форми власності, на яких зосереджено 86,7 % загальних боргів в області.
«Позитивні зрушення відбулися на підприємствах-боржниках колективної та приватної форм власності, де на сьогодні борги скорочені в порівнянні з початком минулого року на 41,3 млн грн (на 51,4 %). Ліквідована заборгованість в АК «Харківобленерго» - 36,7 млн грн. Зменшені борги на підприємствах промислової групи «УПЕК» – на 3,8 млн грн (на 70,4 %)», - ознайомив з результатами роботи Михайло Черняк.

2018-01-31

У 2017 році до проекту долучилися понад 2,4 тис. чоловік.
З них понад 1120 осіб з-поміж безробітних малозабезпечених та переселенців повернулися на ринок праці. Зокрема, у минулому році понад 650 осіб працевлаштовано, 408 взяли участь в оплачуваних громадських роботах, а 62 - розпочали власний бізнес, скориставшись безвідсотковою фінансовою допомогою. Загальна сума наданої фінансової допомоги учасникам проекту становить понад 3,6 млн гривень.
Найбільший попит мають такі напрями діяльності, як організація громадського харчування, сільське господарство, виробництво меблів та складників, організація торгівлі, послуги з ремонту авто тощо. Підприємці користуються консультативною підтримкою регіональних офісів проекту та місцевих центрів зайнятості.
Проект «Рука допомоги» реалізується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку в трьох пілотних областях – Львівській, Полтавській та Харківській. Він націлений на повернення на ринок праці та соціальну активізацію безробітних членів малозабезпечених сімей, які отримують соціальну допомогу від держави. Проект також має на меті реінтеграцію на ринок праці вимушених переселенців з території проведення АТО.

2018-01-31

Забезпеченість господарств Харківщини насінням ярих зернових і зернобобових, а також інших культур обговорили на нараді з питань організації та контролю у сфері насінництва.
У ході наради директор Департаменту АПК ХОДА Олександр Нездюр зазначив, що в 2017 році в області збільшився валовий збір пшениці - завдяки підвищенню врожайності на 2,2 ц/га. Також спостерігається зростання обсягів виробництва по гороху на 13,9%, по ріпаку - в 4,4 рази, плодах і ягодах - на 5,1%.
«Одним з основних чинників отримання таких показників за 2017 рік є налагоджена організаційна структура системи насінництва в області» - підкреслив Олександр Нездюр.
Під урожай 2018 року озимі культури посіяні на площі 548 тис. га, в тому числі на зерно - 525,5 тис. га, що на 7% більше, ніж у попередньому році.

2018-01-31

За прогнозами Гідрометцентру, 01 лютого 2018 року очікується ожеледиця, посилення південно-західного вітру до 15-20 м/с можливі надзвичайні ситуації, як то обрив мереж електропостачання, падіння гілок та дерев, елементів дахів, огорож та парканів.
Районна державна адміністрація спільно з Дергачівським районним відділом ГУ ДСНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району до обережного пересування на вулицях населених пунктів.

2018-01-31

Згідно з розпорядженням КМУ, процес передачі розпочнеться вже з 1 лютого.
У Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України пояснюють - як саме земля буде передана в розпорядження громадам.
Уряд надав розпорядження Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру з 1 лютого 2018 року провести інвентаризацію таких земель з подальшою передачею земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідних об'єднаних територіальних громад відповідно до статті 117 Земельного кодексу України.  Також відтепер передача таких земельних ділянок у користування (винятково шляхом проведення аукціонів) або у власність буде здійснюватись тільки за погодженням з об'єднаними територіальними громадами та після прийняття ними рішення відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

2018-01-31

Новостворений заклад розрахований на дітей від 3 до 18 років. Заняття проводяться в ігровій формі за новітніми методиками.
«У вересні керівник області Юлія Світлична та Марина Порошенко підписали меморандум про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка» щодо розвитку інклюзивної освіти в Україні. Харківська область є флагманом у реалізації президентських ініціатив. Ми почали активну роботу щодо створення інклюзивного освітнього середовища у нашому регіоні, - відзначив під час відкриття центру заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. - Восени в одній зі шкіл Харкова було відкрито ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами. Сьогодні відкриваємо перший в області інклюзивно-ресурсний центр».
Інклюзивно-ресурсний центр розташувався на першому поверсі будівлі Балаклійської ЗОШ №1 ім. О.А. Тризни. Заняття для дітей від 3 до 18 років тут проводять у ігровій формі за новітніми методиками. У центрі працюють вчитель-логопед, дефектолог, психолог, вчитель з лікувальної фізкультури.

2018-01-30

01 лютого 2018 року об 11.00 відбудеться особистий прийом громадян заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненком Євгенієм Дем'яновичем.

2018-01-30

Протягом минулого року квартири завдяки програмі отримала 61 родина воїнів антитерористичної операції.
«Обласну програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області було розроблено за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної. У 2018 році активно продовжується робота щодо її реалізації. Так, на черговій сесії обласної ради планується виділення коштів у сумі 13 млн грн. Цим коштом можливо забезпечити житлом орієнтовно 55 родин», - повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.
Він відзначив, що програма реалізується ХОДА спільно з Харківським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Харківською обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» та ПАТ «Трест «Житлобуд-1».


Подождите...