Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 178

2018-01-23

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку та ЖКГ України в ході підсумкової прес-конференції 23 січня розповів про напрямки співпраці Мінрегіону з Харківською областю.
«З Харківською областю ми працюємо дуже активно і відпрацьовуємо ті проекти, які є для нас перспективними, - відзначив Геннадій Зубко. - Наприклад, питання створення дитячих садків, опорних шкіл, надання адміністративних послуг населенню. Той фідбек, який ми отримуємо від Харківської області, потім імплементуємо та змінюємо нормативні акти».
Міністр регіонального розвитку відзначив роботу Харківщини у сфері поводження з побутовими відходами та активну роботу регіону щодо залучення коштів міжнародних донорів.

2018-01-23

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. 23 січня керівник області відвідала найбільше підприємство енергомашинобудування України.
Юлія Світлична поспілкувалась з колективом ПАТ «Турбоатом» та провела нараду з керівництвом підприємства. Вона також привітала колектив промгіганту з 84-річчям підприємства.
«Розвитку промисловості на Харківщині ми приділяємо велику увагу. Минулого року моя вимога була щодо підвищення заробітної плати на «Турбоатомі» мінімум на 20%. Зараз можу констатувати той факт, що на підприємстві перевиконали свої обіцянки, й на сьогодні підвищення заробітної плати складає в середньому 40%. Я наполягаю на тому, щоб така тенденція була збережена в 2018 році, - сказала керівник області. - Будемо приїздити на підприємства, працювати з керівниками, щоб заробітна плата зростала, підвищувалися соціальні гарантії, а ми, зі свого боку, як обласна влада будемо підтримувати підприємства та завантажувати їх контрактами».
Голова ХОДА повідомила, що зростання промисловості на Харківщині в 2017 році склало 6% у цілому та 7% - у галузі машинобудування, зокрема.

2018-01-23

Про це йдеться в Указі Глави держави від 23 січня 2018 року №14.
Так, стипендії призначено:
- Владиславі АЛЕКСІЇВІЙ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Марині АЛЕКСІЇВІЙ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Валерії АПРЄЛЄВІЙ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Анні ВОЛОШИНІЙ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Олександрі КАШУБІ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Яні НАРЄЖНІЙ – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Анастасії САВЧУК – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Ксенії СИДОРЕНКО – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
- Максиму ХВОРОСТУ – срібному призеру чемпіонату Європи 2017 року з фехтування;
- Юрію ШЕСТАКУ – чемпіону Європи 2017 року з боксу;
- Єлизаветі ЯХНО – бронзовій призерці чемпіонату світу 2017 року з плавання синхронного;
-

2018-01-22

З нагоди Дня Соборності України 22 січня 2018 року головою Дергачівської районної державної адміністрації Жидковим К.С. від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. було вручено 15 продуктових наборів членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.

2018-01-22

22 січня 2018 року в м. Дергачі з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку.
Шануючи цю визначну подію, в урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Костянтин Жидков, заступник голови районної ради Віра Стрілець, помічник народного депутата України Володимира Кацуби Олександр Цупило, керівництво Дергачівської міської ради, працівники Дергачівської районної державної адміністрації та районної ради, представники громадських організацій, політичних партій та служб району.
День Соборності України - це свято нагадує нам, що Український народ реалізовував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.
Урочистості присвячені Дню Соборності України, завершилися покладанням квітів учасниками заходу до пам'ятника Т.Г.Шевченку.

2018-01-22

22 січня в Харківській області відзначають День Соборності України та 100-річчя прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким було проголошено незалежність Української Народної Республіки.
Урочисті заходи проходять у всіх районах області. У Харкові до 99-річчя соборності відбулось покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. У заході взяло участь керівництво ХОДА, представники громадських організацій, воїни АТО, волонтери, харків'яни та гості міста.
«Сьогодні виповнюється 100 років з дня проголошення ІV Універсалу Української Центральної Ради про незалежність нашої держави. І ми сьогодні, як і сто років тому, кажемо, що Україна є соборною, неподільною та єдиною, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Саме в ці дні особливо відчуваєш єдність українського народу, взаємну підтримку. Єдність робить нас міцнішими, та саме в єдності наша сила».

2018-01-22

«Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу...».
«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка... і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.
Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».
Ваша Святосте, ваші блаженства!
Високоповажні панове дипломати!
Шановні члени українського Парламенту і українського Уряду!
Дорогі співвітчизники, громадяни України та українці всього світу!
Слова, якими я розпочав свій виступ, виглядають як суцільний текст. Другий абзац органічно випливає з першого, а третій – логічний висновок з перших двох. А насправді це - витяги з різних документів. І між ними помістився цілий рік драматичних подій, які змінили Україну, змінили Європу і змінили весь світ. Це - фрази з Четвертого Універсалу Центральної Ради та з Акта Злуки. Акт урочисто виголосили 22 січня 1919 року на Софійському майдані. А Універсал ухвалили роком раніше. І в ці дні, разом із Днем Соборності, ми з вами відзначаємо сто років проголошення незалежності Української Народної Республіки.

2018-01-22

23 січня 2018 року о 14.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Євгеном Жуваком в Русько-Лозівській сільській раді.

2018-01-22

22 січня 2018 року у приміщенні Прудянського сільського клубу відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, керівниками установ, розташованих на території Прудянської селищої ради, депутатами селищної ради під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Лазарєва Г.Ю. з порядком денним:
1. Про стан розрахунків за спожиті енергоносії станом на 01 січня 2018 року.
2. Про підготовку до підведення підсумків господарського комплексу району за 2017 рік та свята Масляна.
3. Про виконання плану соціально – економічного розвитку Прудянської селищної ради за 2017 рік.

2018-01-22

Відповідний указ підписав Президент Петро Порошенко.
Так, «за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю» орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджений Іван ПРИЩЕПА - проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня - Ольга СОКОЛЕНКО - директор товариства «ХАРКІВ ПАЛАС».
Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ» надано Володимиру НОСАНЮ - старшому викладачу кафедри Харківської державної академії дизайну і мистецтв.
Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ» - Галині МИХАЙЛЕНКО - директорові комунального закладу «Харківський санаторний навчально-виховний комплекс № 13» Харківської обласної ради.

2018-01-22

Керівник Харківщини стає лідером рейтингу другий рік поспіль.
Результати рейтингового оцінювання діяльності голів ОДА Комітет виборців України оприлюднив 22 січня. Під час його складання враховували показники соціально-економічного розвитку регіонів та результати експертного опитування.
«У 2017 році в Харківській області мало місце економічне зростання. Зокрема, зросли темпи промисловості (на 6% до показників 2016 року), будівництва (на 23%), інвестицій та експорту товарів (на 17%)», - відзначили в Комітеті виборців, пояснюючи 1-е місце Юлії Світличної в рейтингу.
Також, за інформацією КВУ, місцеві експерти високо оцінили міжнародну активність Харківської ОДА, відзначивши, зокрема, візит на Харківщину президентів Литви та Польщі. Експерти зауважили, що завдяки великій кількості міжнародних контактів вдалося переконати міжнародну спільноту в безпечності регіону.
«Також було відзначено будівництво Харківського метрополітену та залучення коштів ЄБРР на відповідні роботи. Крім того, було підкреслено взаємодію ОДА з облрадою: прийняття обласного бюджету без жодного голосу «проти», - уточнили в Комітеті виборців України.

2018-01-19

18 січня 2018 року під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Т. Д. Остропілець відбулося навчання з працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації з питань:
– про подання державними службовцями декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»;
– про виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»;
– про Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби».

2018-01-19

19 січня 2018 року в Дергачівській районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Дергачівської районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Комісією було розглянуто 9 заяв щодо призначення (відновлення) соціальних виплат: 7 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, 1 особі відновлено виплату пенсії, 1 особі призначено допомогу по безробіттю. За результатами прийняті відповідні рішення.

2018-01-18

Рада національної безпеки і оборони під головуванням Петра Порошенка обговорила проект Закону «Про національну безпеку України».
Президент підкреслив, що цей національний законодавчий акт у сфері безпеки і оборони має відповідати та забезпечувати реформування всього сектору безпеки і оборони України та сприяти покращенню нашого співробітництва з країнами НАТО.
«Цей законодавчий акт має привести стандарти національної безпеки і оборони у відповідність до стандартів національної безпеки Європейського Союзу», - наголосив Петро Порошенко.
«Проект ставить перед собою завдання членства України і в Європейському Союзі, і в Північноатлантичному договорі, що має бути безумовною гарантією безпеки, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», - сказав Президент та наголосив на надзвичайній важливості цього питання.

2018-01-18

17 січня 2018 року відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з директором ТОВ «ДТЕК ЕСКО» Євгеном Бушмою, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови райдержадміністрації Євгена Жувака, начальника управління освіти, культури і туризму райдержадміністрації Наталії Давидової.
У ході зустрічі обговорено питання проведення енергоаудиту та розробки енергетичних паспортів, розроблення комплексу заходів, у тому числі утеплення фасадів будівель загальноосвітніх навчальних закладів Дергачівського району, з метою зниження споживання енергоресурсів та підвищення ефективності використання джерел енергії.


Подождите...