Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 182

2018-01-04

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

 

2018-01-04

04 січня голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами відновлювальних робіт, проведених на транспортній розв'язці на дорозі Київ - Харків - Довжанський поблизу селища Пісочин.
Ремонтні роботи на шляхопроводі розпочалися наприкінці вересня 2017 року і проходили у дуже активному темпі, адже міст знаходився в аварійному стані.

2018-01-03

Глава держави підписав Закон №2210-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».
Закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні і приватні за формальними ознаками, усуває дисбаланс у законодавстві і запроваджує європейські принципи у питанні визначення та регулювання публічних компаній.
Так, положеннями документу змінюється підхід до віднесення акціонерних товариств до публічних та приватних і пропонується відмовитись від фіксування в найменуванні акціонерного товариства його типу. Також виключається вимога, що банки можуть бути не лише у формі публічних акціонерних товариств, при цьому на банки розповсюджуються вимоги з розкриття інформації, як і на публічні компанії, та встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління, зокрема - в частині формування наглядової ради та її комітетів. Крім того, законом розширюється обсяг інформації та способи її розкриття для публічних акціонерних товариств і банків, при цьому скасовано обов'язок публікувати інформацію в одному з офіційних видань.
Документом передбачається зменшення обсягу розкриття інформації для приватних акціонерних товариств, запроваджується можливість надання інформаційних послуг на фондовому ринку приватними особами, а не лише НКЦПФР та його установами, а також посилюються вимоги до прозорості діяльності наглядової ради акціонерного товариства, обрання незалежних членів, розширюються її повноваження.

2018-01-03

У 2017 році ветеранам та сім'ям загиблих воїнів було видано 4095 дозволів на розробку документації щодо виділення земельних ділянок.
До трійки регіонів - лідерів з виділення землі військовим також увійшли Київська (7987 дозволів) та Хмельницька (4017 дозволів) області.
Такі дані навели у ГУ Держгеокадастру в Харківській області. Загалом з 2014 року обласне управління видало 7487 дозвільних документів, а загальна площа ділянок, отриманих учасниками АТО, склала понад 9 тис. га.

2018-01-03

04 січня 2018 року о 10.30 відбудеться особистий прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Русько-Лозівській сільській раді.

2018-01-03

03 січня 2018 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
На прийом до керівника району звернувся житель міста Дергачі з питань кронування дерев по провулку Корсіковський та ліквідації стихійного сміттєзвалища по вулиці Залізничній (біля залізничної станції «Моторна»).
Під час прийому порушені питання були обговорені з керівниками відповідних служб району. Вирішення питань, озвучених у ході прийому, Костянтин Жидков взяв під особистий контроль.

2018-01-02

03 січня 2018 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

2018-01-01

Про це йдеться в Указі Глави держави № №458.
Так, за роботу «Розмірні ефекти в тонкоплівкових матеріалах для термоелектричного перетворення енергії» премії надано:
- МЕНЬШИКОВІЙ Світлані Іванівні – кандидатові фізико-математичних наук, науковому співробітникові Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
- БУДНИКУ Олександру Валентиновичу – кандидатові фізико-математичних наук, молодшому науковому співробітникові Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
- ДОРОШЕНКО Ганні Миколаївні – молодшому науковому співробітникові Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
- ОРЛОВІЙ Дар'ї Сергіївні – молодшому науковому співробітникові Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».
За роботу «Інноваційні технології харчової продукції, одержаної шляхом сферифікації»:

2017-12-31

Нові надії. Нові плани. Нові можливості. Я вірю, що для Харківської області він стане роком миру та розвитку. Адже саме цього бажає кожен із нас.
За верстатом на заводі чи за кермом комбайна у полі.
За монітором комп'ютера чи за пультом томографа.
Перед дітьми у класі чи перед вболівальниками на трибунах.
Кожен з нас – студент та підприємець, учений та митець – робить свій внесок у те, щоб життя на Харківщині було більш заможним, комфортним та безпечним.
Щоб у кожній родині були і хліб, і до хліба.
Щоб люди праці були у пошані.
Щоб молодь мала майбутнє.
Щоб сила держави стояла на захисті її громадян.
Щоб прапор України був символом перемог.
Вже сьогодні ми з вами заново відкриваємо Харківщину світу, робимо її центром міжнародної співпраці.
Вже сьогодні ми будуємо нові школи, капітально ремонтуємо лікарні, відкриваємо концертні зали та нові стадіони.
І ми будемо послідовні у цій роботі.
Дороги, метро, обласна філармонія, сільські амбулаторії, сучасні спортивні майданчики в кожному районі області – ось лише частина планів на 2018 рік.
У кожній сфері є свій пріоритет. У кожній сфері Харківська область налаштована зробити крок уперед. І я переконана, що об'єднуючи зусилля, спираючись на підтримку Президента України та наших міжнародних партнерів, ми зможемо закріпити Харківщину на шляху розвитку. На європейському шляху.
Дорогі харків'яни! Жителі області!
Я бажаю вам щастя і добробуту в новому році.

Я бажаю вам визнання ваших успіхів та наснаги для втілення найсміливіших мрій.
Здоров'я, злагоди та добробуту вам та вашим близьким!
З Новим роком! З Різдвом Христовим!
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2017-12-31

Дорогі українці!
Перш за все, давайте разом порадіємо за наших співвітчизників, які днями повернулися з полону до рідних та близьких. Слава Богу, напередодні свят їх вдалося-таки вирвати з ворожих катівень.
Із глибокою пошаною привітаймо українських воїнів. Вони надійно тримають оборону на східних рубежах. А ми й надалі будемо зміцнювати нову армію, - нашу гордість і нашу славу.
Крізь штучні лінії розмежування мої щирі побажання хай почують Крим і Севастополь, Донецьк та Луганськ. Брати й сестри, ваш дім – Україна... А грабіжника, який сплюндрував нашу оселю - настане час - проженемо та покараємо.
Шлю щирі святкові поздоровлення нашим міжнародним партнерам. Сполучені Штати щойно оприлюднили рішення про постачання нам сучасної оборонної зброї. Крок у цьому напрямку зробила Канада та інші держави. Євросоюз також продовжив санкції проти країни-агресора.
І неначе під ялинку лягло рішення Стокгольмського арбітражу. Воно захистило нас від вкрай невигідних умов газового контракту дев'ятого року.
Ще раз вітаю сотні тисяч українців, які вже скористалися безвізом. І мільйони, яким він ще стане в нагоді. І всіх нас – із впевненим та безповоротним рухом до Європи. Ще минулорічної святкової ночі ми лише загадували бажання про безвіз, і от воно – здійснилося.

2017-12-29

Шановні друзі!
Щиро вітаю Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! З новим щастям, з новими планами та новими звершеннями!
Рік, що минає, подарував нам радість зустрічей й відкриттів, перемог і досягнень, новий професійний і життєвий досвід, згуртував і дав поштовх у майбутнє. 
Зустрічаючи Новий 2018 рік, святкуючи Різдво Христове бажаю Любові та Віри в себе, в процвітання Дергачівського району, всієї України. Переконаний, що разом, ми збережемо все краще, що маємо, та спільними зусиллями досягнемо успіхів.
Бажаю міцного здоров'я, добробуту, родинного затишку, миру й взаєморозуміння!
Щасливого всім Нового року та веселого Різдва!

Голова районної 
державної адміністрації      Костянтин Жидков

2017-12-29

Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації повідомляє, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній об'єктів індивідуального садівництва на території Русько-Лозівської сільської ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Замовником детального плану є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – комунальне підприємство «Архітектурне бюро Дергачівського району» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001676 від 22.06.2013). Підставою для розроблення детального плану є розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністрації № 339 від 13.07.2016 року «Про розроблення детального плану території для визначення можливості розміщення на ній об'єктів індивідуального садівництва на території Русько-Лозівської сільської ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».

2017-12-29

29 грудня 2017 року в Пересічанському навчально-виховному комплексі були відкриті три нові групи на 35 місць для дітей дошкільного віку. Відкриття нових груп дасть можливість охопити дошкільною освітою всіх маленьких мешканців Пересічанської селищної ради.

2017-12-28

Про це повідомляють у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
У НКРЕКП зазначають, що в особистих кабінетах у мережі Інтернет вказаний «рекомендований платіж» не може бути відбито як заборгованість побутового споживача за спожитий природний газ (віддільне значення поточного балансу споживача). Крім того, припинення газопостачання на об'єктах побутових споживачів може бути здійснено виключно у випадку простроченої заборгованості за фактично спожитий природний газ, а отже несплата «рекомендованого платежу» не є підставою для вжиття заходів з припинення газопостачання/розподілу.
Водночас наголошується на важливості передавання фактичних показань лічильників газу через особистий кабінет в мережі Інтернет, за телефоном, через мобільні додатки тощо. Це унеможливлює появу спірних ситуацій при здійсненні нарахувань за послуги з газопостачання.

2017-12-28

27 грудня 2017 року за сприяння голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Олександрівни Світличної керівництво Дергачівського району передало до Дергачівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» 10 гімнастичних матів для нової спортивної зали, які були отримані відповідно до сертифікату Харківської обласної державної адміністрації.


Подождите...