Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 184

2017-12-22

19 грудня 2017 року підведені підсумки районного конкурсу дитячого малюнка «Мої зимові мрії».
Вітаємо переможців районного конкурсу дитячого малюнка «Мої зимові мрії»!
 Абсолютних переможців:
-  Удянську Марію, ученицю 4 класу Полівського НВК;
-  Токар Анну, ученицю Токарівського НВК;
-  Зуб Валерію, ученицю 9-Б класу Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
-  Новикову Діану, ученицю 3 класу Цупівського НВК;
-  Бєлявцева Сергія, учня 3 класу Цупівського НВК;
-  Приступу Софію, ученицю 3-А класу Дергачівської гімназії №3;
-  Шевцова Андрія, учня 2 класу Великопроходівського НВК;
-  Гайдаржи Єлизавету, ученицю 7 класу Прудянської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Данько Марину, вихованку гуртка декоративного розпису по дереву  «Мальва» Дергачівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Слатинського НВК;
- Мальованіка Ігоря, вихованця гуртка декоративного розпису по дереву «Мальва» Дергачівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Слатинського НВК;
- Руденко Вероніку, вихованку гуртка декоративного розпису по дереву «Мальва» Дергачівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Слатинського НВК;
- Демченко Марію, вихованку гуртка декоративного розпису по дереву «Мальва» Дергачівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості;
- Гунбіну Вероніку, вихованку гуртка декоративного розпису по дереву «Мальва» Дергачівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості;
- Дьомінова Дениса, учня 1-Б класу Козачолопанського НВК;
- Крупу Анастасію, ученицю 6-А класу Пересічанського НВК;
- Євсєєва Івана, учня 7-В класу Пересічанського НВК;
- Шуляк Софію, ученицю 4-В класу Пересічанського НВК;
- Тимченко Катерину, ученицю 7-А класу Пересічанського НВК;
- Кієнко Ангеліну, ученицю 5-Б класу Пересічанського НВК;
- Бурду Марину, ученицю 8-А класу Пересічанського НВК;
- Григоренко Мар'яну, ученицю 7 класу Дворічнокутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Маслєнікова Богдана, учня 6 класу Русько-Лозівського НВК;
- Ковіну Тетяну, ученицю 9-А класу Козачолопанського НВК;
- Дигало Ілону, ученицю 9-А класу Козачолопанського НВК;
- Багрич Тетяну, ученицю 9-А класу Козачолопанського НВК;
- Калашник Марину, ученицю 4 класу Безруківського НВК. 

2017-12-21

20 грудня керівник області відвідала Державне науково-виробниче підприємство «Об'єднання «Комунар».
Голова ХОДА привітала колектив «Комунару» з 90-річчям підприємства та зачитала вітальне слово Президента України. Вона також передала кращим працівникам об'єднання державні нагороди й відзнаки ХОДА.
Юлія Світлична наголосила: і в Україні, і за кордоном Харківщину традиційно сприймають як значний промисловий центр.

2017-12-21

21 грудня 2017 року в залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації, голови колегії Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулося засідання колегії райдержадміністрації з порядком денним: «Про підсумки розвитку агропромислового комплексу району у 2017 році».
З питання порядку денного виступили начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Іщенко М.А., голова фермерського господарства «Світанок» Рубіжанський В.Г. За результатами розгляду питання членами колегії прийнято відповідне рішення.
Інформаційно було розглянуто питання: «Про роботу дорожньої галузі Дергачівського району у 2017 році», з якого проінформував начальник філії «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» Рогуля О.І.
На початку колегії Костянтин Жидков та Геннадій Лазарєв вручили подяки голови Дергачівської районної державної адміністрації та голови Дергачівської районної ради працівникам енергетичної галузі за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов'язків, вагомий особистий внесок у розвиток енергетичної галузі та з нагоди Дня енергетика.

2017-12-21

21 грудня 2017 року у залі засідань Дергачівської райдержадміністрації під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д., відбулося чергове засідання районної міжвідомчої координаційної-методичної ради з правової освіти населення.
На засіданні ради були підведені підсумки проведення Всеукраїнського тижня права у 2017 році на території Дергачівського району та затверджені плани роботи районної міжвідомчої координаційної-методичної ради з правової освіти населення на 2018 рік.

2017-12-21

Про підсумки роботи, що була проведена в 2017-му, та плани на наступний рік керівник області розповіла журналістам після завершення пленарного засідання сесії облради.
«Для Харківської області минулий рік відзначився масштабним будівництвом, - відзначила Юлія Світлична. - Це й реконструкція доріг, і збільшення в рази фінансування освіти, охорони здоров'я та спорту, всіх соціальних програм».
Голова ХОДА підкреслила: «Наступного року ми продовжимо будувати». Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів 2018-го керівник області відокремила будівництво метрополітену в місті Харків та сучасного комплексу перероблення побутових відходів у Дергачівському районі. Також у 2018-му триватимуть будівництво великої зали обласної філармонії, процес зміцнення матеріально-технічної бази опорних шкіл регіону. Буде приділено увагу розвитку сфери спорту.

2017-12-21

21 грудня Юлія Світлична відвідала державне підприємство «Харківський машинобудівний завод «ФЕД».
Керівник області передала колективу підприємства привітання від Президента України. У вітальному листі Глави держави, який зачитала Юлія Світлична, зокрема, наголошується, що харківське підприємство «завдяки високому професіоналізму та досвіду, набутому за роки успішної багаторічної діяльності, гідно представляє український оборонно-промисловий комплекс якісною, інноваційною продукцією».
Керівник області побажала колективам трьох підприємств, що нині працюють на базі заводу ФЕД (ДП «ХМЗ «ФЕД», ДП «ХАКБ» та ПАТ «ФЕД») здоров'я, успіхів та добробуту.

2017-12-20
20 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян за участі головного спеціаліста — юрисконсульта відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації управління правової роботи, контролю та забезпечення режиму інформації Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації Корневої Аліни Олегівни.
На прийом до керівника району звернулися мешканці селищ Слатине, Солоницівка та Мала Данилівка зі своїми проблемними питаннями, а саме: отримання рішення комісії з питань захисту прав дитини Дергачівської районної державної адміністрації, щодо визначення способу у вихованні та спілкуванні батька з дитиною, отримання матеріальної допомоги на лікування дитини.

2017-12-20

Окрім перевірки ваги та габаритів транспортних засобів, мобільні комплекси оцінюватимуть дотримання вимог безпеки перевезення громадян.
20 грудня голова ХОДА разом із начальником Державної служби «Укртрансбезпека» Михайлом Ноняком провела нараду з автоперевізниками області щодо якісного використання доріг та гарантування безпеки руху.
Перед початком заходу керівник області передала бригадам обласного управління «Укртрансбезпеки» ключі від трьох нових мобільних лабораторій, що обладнані засобами габаритно-вагового контролю. Юлія Світлична підкреслила, що нові лабораторії дозволять комплексно підходити до питання забезпечення якості доріг та безпеки пасажирів у регіоні.

2017-12-19

Шановні Дергачівці! Дорогі батьки і діти!
Вітаю вас із Днем Святого Миколая – одним з найсвітліших і найрадісніших свят, який наповнений очікуванням чудес та радощами, здійснення мрій та уособлює добро, щедрість і справедливість, дарує кожній оселі радість, світло і добрі сподівання!
Цього дня ми, дорослі, подумки повертаємося у своє дитинство. Із вдячністю пригадуємо батьків, дідусів і бабусь, які створювали нам, так само як ми сьогодні своїм дітям та онукам, святковий настрій. 
Це свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей, до тих, хто цього найбільше потребує.
Бажаю усім, щоб у найкращих починаннях і добрих справах ви постійно відчували любов та опіку Святого Миколая, а ваші задуми і мрії здійснювалися.Нехай це свято надихає на добрі справи, наповнює оселі щастям і любов'ю.

Голова районної
державної адміністрації           Костянтин Жидков

2017-12-19

Увага! Попередження про погіршення погодних умов!
За даними УкрГідрометцентру, 19 грудня по місту Харкову та області очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

2017-12-19

19 грудня 2017 року з нагоди Дня Святого Миколая керівництвом району було передано до дитячого відділення комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» електрочайник, телевізор, комод-пеленатор, тумбочки та дитячі стільчики для комфортного перебування дітей в установі. Дітям, які перебувають в дитячому відділенні центральної лікарні, були вручені фруктові набори та солодощі.

2017-12-19

20 грудня 2017 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації К. С. Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Попередній запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68, 3-01-68.

2017-12-19

21 грудня 2017 року о 14.30 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Русько-Лозівській сільській раді.

2017-12-19

З 22 по 26 січня 2018 року в м. Вільнюсі за підтримки Посольства Литви в Україні, Департаменту міграції при Міністерстві внутрішніх справ Литви заплановано українсько-литовський семінар «Удосконалення системи комунікацій як фактор розвитку кадрового потенціалу державної міграційної служби».
Метою семінару є актуалізація питань розвитку й вдосконалення системи комунікацій державної міграційної служби; ознайомлення із зарубіжним досвідом підвищення комунікативної компетентності фахівців міграційної служби; розвиток міжкультурної взаємодії в ході міжнародного співробітництва.
До участі у семінарі запрошуються фахівці територіальних підрозділів та установ Державної міграційної служби України, співробітники центрів паспортного сервісу, та інші зацікавлені спеціалісти з надання адміністративних послуг населенню України.
Просимо сприяти участі у вищезазначеному заході спеціалістів відомства та поінформувати підпорядковані районні, міські структурні підрозділи про організацію семінару, а також визначити, та розмістити інформацію про захід на підвідомчих веб-сайтах.
Витрати на проїзд, проживання та харчування передбачаються за рахунок учасників семінару або відряджуючої сторони.
За більш детальною інформацією звертатися до організаторів заходу за телефонами: 044-453-73-43, 067-449-13-41, 050-334-40-92, 063-539-71-20, 050-311-32-80.
У разі необхідності оформлення шенгенської візи (тільки за відсутності біометричного закордонного паспорту!) документи надсилаються до 08 січня 2018 за адресою: м. Київ, вул. Бакинська, 37-г, офіс 306 після попередньої реєстрації за вказаними вище телефонами.
Додаток на 2-х арк. (орієнтовна програма та перелік необхідних документів для оформлення візи).


Подождите...