Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 188

2017-12-07

Всі бажаючі можуть ознайомитися з вакансіями, зареєстрованими по Україні, Харківській області та Дергачівському районі на порталі «ТРУД» за посиланням http://www.trud.gov.ua.

2017-12-07

АГРОФІНАНСОВИЙ ФОРУМ:
«Нові можливості для малих та середніх сільгоспвиробників»
18 грудня 2017 року о 14:00, проект «Кредитування сільськогосподарських виробників» (КЕП), проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (“Агросільрозвиток”), проект «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Харківський університетський консорціум та Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка запрошують представників підприємств, що працюють в аграрній галузі, а також представників суб'єктів, зацікавлених у розвитку експорту аграрної продукції, впровадженні нових фінансових інструментів підтримки агросектору на АГРОФІНАНСОВИЙ ФОРУМ: «НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ».

2017-12-07

Головний фінансовий документ регіону затверджений у захищених статтях.
За інформацією директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, документом передбачено необхідні кошти на оплату праці співробітникам бюджетних установ, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування та інші першочергові статті видатків.
Також у бюджеті-2018 передбачено понад 76,5 млн грн на реалізацію найнеобхідніших заходів окремих регіональних програм. Зокрема, за Програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» продовжать компенсувати 50 % вартості пільгового проїзду в харківському метрополітені студентів тих вишів, що знаходяться в обласній власності (на ці цілі передбачено понад 480 тис. грн). Фінансуватиметься й виплата обласних стипендій.
На реалізацію заходів Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки передбачили майже 11,9 млн грн.
У рамках реалізації обласних програм також майже 26,3 млн грн буде спрямовано на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортшкіл та фізкультурно-спортивних товариств, близько 1,8 млн грн – на організацію рятування на воді. Закладено й необхідні кошти на підтримку роботи комунальних підприємств та проведення презентаційних, виставкових та інших заходів тощо.
Резервний фонд обласного бюджету затверджено в сумі 128 млн грн – ці кошти можуть бути використані на капітальні видатки на підставі розпоряджень голови ХОДА з подальшим затвердженням на сесії облради.
У затвердженому сесією обласної ради документі доходи бюджету сформовано в обсязі понад 13,8 млрд грн. Видаткова частина дорівнює прибутковій.
Сергій Овсянніков додав, що необхідні зміни до обласного бюджету внесуть на сесії облради, яку буде скликано після прийняття в другому читанні державного бюджету 2018 року.

2017-12-06

Шановні захисники Вітчизни!
Щиро вітаю Вас з Днем Збройних Сил України!
Відзначаючи це свято, ми глибоко шануємо усіх, хто захищав і продовжує захищати честь і свободу рідної землі, хто зміцнює обороноздатність країни, підвищує безпеку і авторитет держави! Від вас залежить наш спокій, наше мирне і вільне майбутнє!
Український народ довіряє вам - своїм військовим, адже ви забезпечуєте надійну оборону, недоторканність і територіальну цілісність Вітчизни, і за це вам велике спасибі!
Нехай щира любов до України надихає вас на нові звершення у благородній справі військової служби, мужність і сила допомагають долати будь-які перешкоди! Підтримки вам від бойових товаришів і рідних, віри в справедливість і щасливе майбутнє нашої країни!
Бажаю вам здоров'я і сил, миру і спокою, успіхів, добра і достатку у ваших оселях, незламної волі.
Нехай серця наповнюють почуття гордості та патріотизму за свою справу на благо українського народу!

  

 Голова районної
 державної адміністрації         Костянтин Жидков
                                    

 

2017-12-06
06 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
До керівника району звернулися жителі з міста Дергачі, селища Солоницівка, села Черкаська Лозова за допомогою у вирішення житлово-комунальних питань, а саме: у проведенні ремонту покрівлі будинку, встановлення газового лічильника в квартирі, в підключенні до систем електропостачання та газопостачання, законності плати за в'їзд на територію садового кооперативу.

2017-12-06

06 грудня 2017 року на території військової частини А 1215 відбулися урочисті заходи до Дня Збройних Сил України за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б., керівництва Малоданилівської об'єднаної територіальної громади та ГО "Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО". Під час урочистої церемонії відбулося вручення відзнак та нагород районної державної адміністрації, районної ради кращим військовослужбовцям військової частини А 1215.

2017-12-06

06 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня місцевого самоврядування.

2017-12-06

З метою виконання плану заходів в рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудня 2017 року Дергачівським районним центром зайнятості проведено семінар з роботодавцями на тему: «Законодавчі аспекти взаємодії служби зайнятості та роботодавців».
Семінар проходив у форматі діалогу та відкритої дискусії. Учасники семінару ознайомилися з можливостями професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості; розглядалися переваги стажування безробітних осіб за направленням державної служби зайнятості, що дає можливість набути необхідних професійних вмінь і навиків для майбутнього працевлаштування.

2017-12-06

06 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, голова районної ради Геннадій Лазарєв, начальник філії «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» Олександр Рогуля ознайомилися з ходом ремонтних робіт дороги Дергачі-Козача Лопань.

2017-12-06

06 грудня 2017 року з метою поглиблення зв'язкiв у реалiзацii державної молодiжної полiтики та розвитку фiзичної культури i спорту,обмiну досвiдом i спiльного пошуку актуальних завдань i рiшень, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права,проведено семiнар-нараду за участю сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації, керівників та фахівців дитячо-юнацької спортивної школи, спортивних товариств. 

2017-12-06

06 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак привітали працівників Дергачівського районного військового комісаріату з Днем Збройних Сил України та вручили відзнаки Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради.

2017-12-05

Шановні друзі!
Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день волонтера.
Вітаю всіх членів волонтерських рухів, організацій, волонтерів!
Сьогодні слова подяки звучать на адресу тих, хто за покликом серця, за своїм моральним обов'язком йде на допомогу іншим, своєю добровільною, самовідданою і безкорисливою працею роблять свій внесок у захист батьківщини.
Волонтери засвідчують зрілість та відповідальність українського суспільства. Саме ваша активна громадянська позиція, небайдужість та невтомна праці додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє, сприяє ствердженню європейських цінностей у житті нашої держави!
Висловлюю вам слова подяки від імені кожної людини, яка отримала допомогу, за вашу людяність, безкорисливу працю!
Бажаю міцного здоров'я, успіхів, життєвих сил, невичерпної енергії та миру!
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації    Костянтин Жидков

2017-12-05

5 грудня на базі Дергачівського міжрайонного відділу пробації в рамках проведення Всеукраїнського тижня права проведено захід з особами, які засуджені до покарань без позбавлення волі. Мета заходу – підвищити рівень правової культури суб'єктів пробації та поінформованість щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.
В заході взяли участь представники районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, районного центру зайнятості, Харківської обласної громадської організації «Духовність і право».

2017-12-04

06 грудня 2017 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.

 

2017-12-04

07 грудня 2017 року о 10.30 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Проходівській сільській раді.


Подождите...