Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 189

2017-12-04

Кошти на розробку необхідної документації та першочергові ремонтні роботи за ініціативи ХОДА планують виділити з обласного бюджету.
Відповідне питання винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради (7 грудня). За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головного архітектора області Михайла Рабіновича, йдеться про проведення першочергових протиаварійних заходів та розробку історико-архітектурного опорного плану селища Шарівка.

2017-12-04

04 грудня 2017 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулася чергова апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами під головуванням голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова.
На початку апаратної наради Костянтин Жидков провів церемонію нагородження відзнаками районної державної адміністрації та районної ради.

2017-12-04

04 грудня 2017 року Дергачівський район долучився до обласної програми «Бажаю здоров'я». Захід, організований Харківським обласним військовим комісаріатом відбувся за участю військового комісара Дергачівського районного військового комісаріату В.М. Тріщенка, голови громадської організації «Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО» С.В. Густіліна, які передали допомогу та подарунки від мешканців та дітей Дергачівського району пораненим бійцям АТО, які знаходяться на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

2017-12-01

Звернення Петра Порошенка з нагоди 26-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
Дорогі співвітчизники!
Сьогодні ми відзначаємо 26-ту річницю однієї зі знакових подій в історії українського державотворення - Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
Результати історичного референдуму, після схвалення Верховною Радою, фактично та юридично легітимізували Акт проголошення незалежності України. Вони мали фундаментальне значення для становлення нашої держави — стали основою для її міжнародного визнання.
Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року увійшов в історію України як безпрецедентний зразок національного єднання. «Так» незалежності сказали тоді понад 90 відсотків громадян України.

2017-12-01

01 грудня 2017 року в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар на тему: «Державна реєстрація нормативно-правових актів місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів. Організація правової роботи в місцевій державній адміністрації» за участю представників відділу державної реєстрації нормативно-правових актів управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

2017-12-01

Сьогодні – 26-та річниця знаменної події української історії – Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
1 грудня 1991 року під час Всеукраїнського референдуму переважна більшість громадян підтримали Акт проголошення незалежності України, 90-відсоткова підтримка на референдумі стала виявом національної згоди і досі залишається зразком консолідованих дій народу задля свого майбутнього. Саме цей день став відправною точкою для визнання всіма країнами світу незалежної України.
Віра у сильну, вільну, європейську Україну дає нам сил на боротьбу та натхнення для розбудови.

Вітаю вас із цим незабутнім днем. Хай у ваших домівках і в усій нашій державі буде мир та злагода.

Голова Дергачівської 
районної державної адміністрації              Костянтин Жидков

2017-12-01

01 грудня 2017 року у VIP-залі районного Будинку культури відбулася урочиста церемонія нагородження переможців районного огляду-конкурсу «Естафета культури – 2017» відзнаками Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради,за участю першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови райдержадміністрації Євгена Жувака.

2017-12-01

Про це йдеться в Указі Глави держави №394/2017.
Так, «за значний особистий внесок у розбудову правової держави, захист конституційних прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм постановляю надати почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ» Юрію Броніславовичу ДАНИЛЬЧЕНКУ - прокуророві Харківської області», - йдеться в документі.

2017-12-01

Під час урочистостей з нагоди Дня працівників прокуратури Петро Порошенко зазначив, що процес реформування органів прокуратури України має досить тривалу історію.
«Реформа прокуратури – найважливіше зобов'язання, яке наша держава взяла ще в 1995 році перед Радою Європи. В 1996 році ці зобов'язання увійшли до нашої Конституції. З того часу ПАРЄ, інші європейські інституції не втомлювалися нагадувати про необхідність реформування. Та якщо раніше про цю реформу тільки говорили, то ми з вами перейшли від слів до діла і, нарешті, втілюємо цю реформу в життя», - підкреслив Петро Порошенко.
Глава держави також зазначив, що безперечним досягненням є значне оновлення керівного та кадрового складу, що стало можливим завдяки відкритим і прозорим конкурсам. При цьому він нагадав про критику з боку скептиків, які не вірили в можливості проведення прозорих та відкритих конкурсів в прокуратурі.

2017-12-01

Заступник голови - керівник апарату ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Афганістан в Україні Сардар Мохаммад Рахман Огли обговорили перспективи співпраці у сфері освіти.
Презентуючи Харківську область під час зустрічі, Анатолій Бабічев зазначив, що наш регіон є одним з головних центрів розвитку держави - економічного, соціального, культурного.
«У тому числі Харківщина має найпотужнішу в країні мережу навчальних і наукових установ. Наші виші входять у рейтинги найкращих університетів Європи, - зазначив Анатолій Бабічев. - Велику увагу ми приділяємо і підготовці іноземних студентів. Третина всіх іноземців, що отримують освіту в Україні, навчаються саме в наших вишах».
Сардар Мохаммад Рахман Огли зазначив, що в Афганістані є чимало фахівців, які здобули освіту в українських ВНЗ багато років тому.

2017-11-30

30 листопада 2017 року у VIP-залі районного Будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників сільського господарства за участю голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, голови районної ради Геннадія Лазарєва.
За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток сільського господарства кращі працівники, колективи району нагороджені відзнаками Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради.

2017-11-30

Шановні працівники прокуратури!
Щиро вітаю вас з професійним святом!

З перших днів незалежності України ви активно втілюєте в життя принципи верховенства права, міцно стоїте на варті Закону в усіх сферах суспільного життя.
Завдяки вашій відповідальній і висококваліфікованій праці створюються умови щодо збереження в нашій державі політичної стабільності, зміцнення правопорядку.
Упевнений, що й надалі ви будете гідно виконувати покладені на вас повноваження, сприяючи розвитку України як демократичної й правової держави.
Бажаю Вам міцного здоров'я, щастя й благополуччя, творчої наснаги та наполегливості в досягненні благородної мети – забезпечення панування Права і Закону в ім'я людини і зміцнення авторитету України.

 Голова Дергачівської районної
 державної адміністрації                                 Костянтин Жидков

2017-11-30

Юлія Світлична разом із прокурором Харківської області Юрієм Данильченком взяла участь у заході з нагоди Дня працівника прокуратури України.
«На органи прокуратури покладається важлива роль у становленні України як правової держави, - наголосила керівник області, вітаючи працівників прокуратури. - На вас - велика відповідальність щодо захисту прав і свобод громадян та захисту інтересів держави – від злочинців, від корупційних дій, від усього того, що стримує українську державу на шляху до її розвитку».
Юлія Світлична відзначила, що процес реформування, який зараз проходить в органах прокуратури України, є випробуванням на фаховість та міцність для співробітників відомства.

2017-11-30

Захід пройде напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю - 1 грудня, з 10:00 до 12:00.
Під час ярмарку можливості працевлаштування для людей з інвалідністю представлять 16 підприємств, організацій та установ регіону.
«Підбір роботи відбуватиметься з урахуванням медичних показань особи, а також показань індивідуальної програми реабілітації. Для осіб, які не можуть відвідати ярмарок вакансій, під час заходу працюватиме Skype-зв'язок з роботодавцем», - пояснили фахівці Служби зайнятості.

2017-11-30

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження», схвалений Верховною Радою України 8 листопада 2017 року.
Приєднання до Конвенції сприятиме спрощенню умов торгівлі та збільшенню використання експортного потенціалу України, посилить торговельні зв'язки та економічну інтеграцію з Євросоюзом.


Подождите...