Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 190

2017-11-29

Шановна Віро Петрівно!
Дергачівська районна державна адміністрація щиро вітає Вас з Днем народження!
Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, благополуччя, безмежного людського щастя, сімейного добробуту! Бажаємо успіху в Ваших починаннях, твердості у виконанні намічених цілей, підтримки і розуміння з боку колег та близьких людей.
Хай буде щасливою кожна мить Вашого життя!

2017-11-29

Такі показники внесено в проект Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2018 рік.
Проект цієї програми, а також обласного бюджету на 2018 рік розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону і міжнародного співробітництва. Засідання пройшло під керівництвом голови комісії - глави ХОДА Юлії Світличної 29 листопада.
Підбиваючи підсумки виконання обласної програми соціально-економічного розвитку в 2017 році, заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов зазначив, що всі ключові планові показники розвитку регіону перевиконуються. Також істотно збільшилася кількість об'єктів, які фінансуються в рамках програми: за 3 останні роки - в 3,5 раза.
«Якщо в 2014 році це було 32 об'єкти, зараз (за даними за 9 місяців 2017 року) - 115. За підсумками року вийдемо на 160 - 170 об'єктів. Є база розвитку на 2018 рік», - зазначив Олександр Лукашов.
Проект програми на 2018 рік заступник директора департаменту назвав «амбітним, але реалістичним».

2017-11-29

У грудні 2017 року виходить перший випуск районної газети «Вісник Дергачівщини» – кольорове видання на 12 сторінках, де буде висвітлюватися інформація про соціально-культурні, освітні та інші події Дергачівського району.
Запрошуємо всіх мешканців району підтримати районну газету та здійснити передплату на видання.
Передплатити газету на 2018 рік можна в усіх відділеннях поштового зв'язку, оплата здійснюється як за готівку так і за безготівковим розрахунком.
Підписний індекс районної газети «Вісник Дергачівщини» 60317.
Вартість передплати:
- для фізичних осіб на рік становить 130,32 грн.;
- для юридичних осіб - 192 грн.

2017-11-29

29 листопада 2017 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання постійно діючої комісії з питань призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та пільг. За підсумками розгляду заяв громадян, комісією прийняті відповідні рішення.

2017-11-29

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична за підсумками зустрічі з делегацією експертів ізраїльського Медичного центру ім. Хаіма Шиби (Тель Ха-Шомер), яка відвідала 28 листопада Харківський НДІ протезування.
Метою візиту делегації ізраїльських реабілітологів до Харкова є обмін досвідом з українськими колегами – в першу чергу, щодо реабілітації військових.
Юлія Світлична відзначила, що центр «Шиба» є одним з найбільших медичних закладів Ізраїлю, який спеціалізується на реабілітації військових.
«Сьогоднішня зустріч - це результат домовленостей між ХОДА та посольством Ізраїлю. Ми вдячні за ту допомогу, яку надають Харківщині міжнародні партнери. Харківські лікарі, які рятують наших воїнів, стикаються з великою кількістю нестандартних ситуацій. І нам не завжди вистачає практики та засобів, які потрібні негайно. До вирішення цих питань ми залучаємо міжнародні представництва. Інститут протезування вже має позитивні результати співпраці з японськими колегами, з НАТО. Ізраїльська медицина - одна з найбільш розвинених у світі. І я впевнена, що досвід ізраїльських колег буде корисним нашим фахівцям, які теж мають унікальні знання та досвід».

2017-11-28

Ознайомитися з вакансіями та пройти співбесіду з потенційним роботодавцем, не виходячи з дому, можна буде 29-30 листопада.
Виставка проводиться за підтримки Харківської облдержадміністрації.
«Марафон вакансій - 2017» проходитиме на інтернет-платформі ExpoUniverse. Виставка буде доступна 24 години на добу, представники роботодавців перебуватимуть онлайн з 10:00 до 18:00. На платформі можна буде знайти повну інформацію про компанію та представлені вакансії, відправити резюме та пройти онлайн-співбесіду в режимі відеозв'язку.
Відвідання «Марафону вакансій» є безкоштовним.
Цільова аудиторія онлайн-виставки - студенти і випускники ВНЗ, ліцеїв, технікумів, інших навчальних закладів, здобувачі центрів зайнятості та інші зацікавлені у працевлаштуванні особи.
У виставці візьмуть участь великі організації і компанії різних напрямків і галузей Харківської області, такі як «Epam», «САН ІнБев Україна», «FreshLine», «EBC Group», «Япошка», «City Sites», «Global Bilgi», «Adelina Call Center», «Dealist Solutions», «FluentPro Software», «Personnel Service», «Майстер Сервіс», «Galaxy models agency», «Skyeng», «Vinson Agency», «КИСЕТ» та інші.

2017-11-28

Шановна Катерино Іванівно!
Дергачівська районна державна адміністрація щиро вітає Вас з Днем народження!
Від щирого серця бажаємо міцного здоров'я, успіху у ваших починаннях, твердості у виконанні намічених цілей, підтримки і розуміння з боку колег та близьких людей, сімейного щастя, злагоди та добробуту!

2017-11-28

Шановний Юрію Вікторовичу!
Дергачівська районна державна адміністрація щиро вітає Вас з Днем народження!
Зичимо міцного здоров'я та довголіття, добробуту, сімейного затишку. Бажаємо, щоб ваша праця на благо сільської громади була завжди плідною та результативною!

2017-11-28

28 листопада 2017 року відбулась зустріч керівництва районної державної адміністрації з представниками робочої групи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області щодо здійснення контрольної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки органів та сил цивільного захисту. 
Метою перевірки є здійснення контролю за станом усунення недоліків, виявлених під час комплексної перевірки реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, стану організації роботи з питань пожежної та техногенної безпеки, готовності органів управління та сил Дергачівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області.

2017-11-28

28 листопада 2017 року делегація Дергачівського району на чолі з головою райдержадміністрації Костянтином Жидковим бере участь в урочистостях з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
Кращі працівники агропромислового комплексу району відзначені нагородами:
Дипломом Міністерства аграрної та продовольчої політики України нагороджено Савчука Руслана Васильовича – тракториста-машиніста селянського (фермерського) господарства «Обрій»;  
Грамотою Харківської обласної ради нагороджено Бірюкова Максима Олексійовича – водія товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Інвест».


2017-11-28

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична за підсумками зустрічі з делегацією експертів ізраїльського Медичного центру ім. Хаіма Шиби (Тель Ха-Шомер), яка відвідала 28 листопада Харківський НДІ протезування.
Метою візиту делегації ізраїльських реабілітологів до Харкова є обмін досвідом з українськими колегами – в першу чергу, щодо реабілітації військових.
Юлія Світлична відзначила, що центр «Шиба» є одним з найбільших медичних закладів Ізраїлю, який спеціалізується на реабілітації військових.
«Сьогоднішня зустріч - це результат домовленостей між ХОДА та посольством Ізраїлю. Ми вдячні за ту допомогу, яку надають Харківщині міжнародні партнери. Харківські лікарі, які рятують наших воїнів, стикаються з великою кількістю нестандартних ситуацій. І нам не завжди вистачає практики та засобів, які потрібні негайно. До вирішення цих питань ми залучаємо міжнародні представництва. Інститут протезування вже має позитивні результати співпраці з японськими колегами, з НАТО. Ізраїльська медицина - одна з найбільш розвинених у світі. І я впевнена, що досвід ізраїльських колег буде корисним нашим фахівцям, які теж мають унікальні знання та досвід».

2017-11-27

27 листопада 2017 року у приміщенні Протопопівського сільського клубу відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, керівниками установ, розташованих на території Протопопівської сільської ради, депутатами сільської ради під головуванням голови районної державної адміністрації К.С. Жидкова за участю голови районної ради Г.Ю. Лазарєва. 

2017-11-27

27 листопада 2017 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання постійно діючої комісії з питань відбору суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної оцінки майна, що підлягає оренді, на конкурсних засадах. Комісією було розглянуто 3 питання щодо проведення незалежної оцінки майна.
За результатами розгляду питань прийнято рішення про визначення переможцем конкурсу ФОП Пушко Р.М.

2017-11-25

85 років тому було відкрито найтемнішу сторінку в історії українського народу. У 1932 - 33 роках радянська влада прирекла на смерть мільйони українців, винищуючи основу нації – роботяще та заможне українське селянство. Людей, що споконвіку поколіннями працювали на найродючішій у світі землі, змусили віддати врожай до останнього зернятка та помирати від голоду біля родючої ниви.
Голодний геноцид 1932 - 33 років став першим кроком на шляху зумисного винищення українства радянською Росією. У 1937 - 1938 роках було зроблено другий крок – масове знищення української інтелігенції, культурної еліти нації. Ці рани ніколи не загояться. Але пам'ять про них завжди налаштовуватиме нас на боротьбу. Пам'ять про них завжди мотивуватиме нас на розбудову своєї країни – такої, за яку загинули кращі з кращих, за яку загинули мільйони.
Українці пережили дуже важкі часи. Українці вижили, коли на державному рівні докладалися надзусилля для їх знищення. Українці не зламалися та вистояли. І ця сила духу є в нас сьогодні. Вона допомагає нашим воїнам відстоювати свободу України на сході. Вона допомагає нам розбудовувати країну в умовах зовнішньої агресії. І сьогодні ми впевнено можемо сказати, що ніколи не здамося та йтимемо лише вперед. Це наш святий обов'язок перед пам'яттю всіх, хто загинув за Україну.
Шановні земляки, прошу вас сьогодні долучитися до загальноукраїнської жалоби та запалити свічки в пам'ять про мільйони життів, які обірвалися в 1932-му та 33-му роках.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2017-11-25

25 листопада 2017 року відбулась урочиста церемонія вшанування пам'яті жертв голодоморів на Меморіальному комплексі пам'яті жертв Голодомору в Україні (с. Черкаська Лозова).
Захід відбувся за участю керівництва Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, Дергачівської районної державної адміністрації, районної ради, представників духовенства й громадськості, ветеранів АТО й волонтерів


Подождите...