Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 187

2017-12-12

Інформаційний простір Дергачівського району, в сучасних умовах, виходить далеко за межі газети «Вісті Дергачівщини». Ніхто в Дергачах не хоче визнавати, що Дергачівський район – це не тільки Дергачі, де є своя міська газета, а існують Вільшани зі своїм інформаційним середовищем, Пересічне, Солоницівка зі своїм урбанізованим центром в 85 багатоповерхівках та 7 телекомунікаційними компаніями, телевізійною кабельною мережею, власним каналом мовлення.
Сьогодні Солоницівська селищна рада має офіційне інтернет-представництво – власне видання, та офіційно публікує свої матеріали не використовуючи газету «Вісті Дергачівщини». До того ж, сама районна газета ніколи не працювала в конкурентних умовах, не бажала переходити в інші середовища такі як інтернет, телебачення та інші. Був, правда, період коли газетою керувала молода, амбітна та сучасна людина – Віталій Гришин який зробив і електронну версію і публікації були не одноманітні та статичні, та нажаль йому не дали працювати, тому що був справжній, творчий та незалежний. За керівництва головного редактора Олександра Алєксєєнка газета схожа на статистичне, одноманітне, інформаційне видання. Сам О.В. Алєксєєнко, маючи аби неякі амбіції, звик користуватися бюджетом району, як своїм карманом, в який потрібно було б спочатку щось покласти, щоб з нього брати кошти.

2017-12-12

Вихованці Дергачівського Будинку дитячої та юнацької творчості взяли участь у 35-й Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених «Краєзнавство у вимірах сучасної науки (до 90-річчя з дня народження Б.П. Зайцева)», яка відбулася 8 грудня 2017 р. на базі ХНУ імені В.Н. Каразіна. Учасники конференції – молоді вчені, студенти та учні з 34 вищих, середніх навчальних закладів, науковці музеїв та інших установ України та Чехії працювали у дев'яти секціях. 
На шкільній секції конференції виступили: Островерх Михайло, учень 9 класу Дергачівської гімназії №3, вихованець гуртка «Геологічне краєзнавство» з доповіддю «Верхньокрейдові остракоди з відслонень біля міста Ізюм та їх палеоекологічне значення», наукові керівники: Синєгубка Віталій Володимирович, керівник гуртка «Геологічне краєзнавство» Дергачівського Будинку дитячої та юнацької творчості, Древаль Наталія Іванівна, учитель географії Дергачівської гімназії № 3; Тараненко Анна, учениця 11 класу Дергачівського ліцею №2, вихованка гуртка «Юні музеєзнавці» з доповіддю «Храми моєї Дергачівщини», науковий керівник: Кологойда Світлана Павлівна керівник гуртка «Юні музеєзнавці» Дергачівського Будинку дитячої та юнацької творчості, учитель художньої культури Дергачівського ліцею № 2.
За підсумками конференції учасники отримали сертифікати та пам'ятні подарунки.

2017-12-12

11 грудня 2017 року відбулася нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, служб району щодо стану готовності до проведення заходів до Дня Святого Миколая, Новорічних свят та Різдвяних свят які відбудуться:
18 грудня о14.00 в VIP – залі районного Будинку культури – зустріч керівництва району з прийомними сім'ями та вихованцями дитячого будинку сімейного типу з нагоди Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят із залученням юних артистів, вокальних та хореографічних колективів;
18 грудня з 13.00 у районному Будинку культури (диско зал) – виставка малюнків та поробок;
18 грудня о 15.30 на пл. Перемоги м. Дергачі – урочисте відкриття районної ялинки;
19 грудня о 09.00 у дитячому відділенні районної лікарні – відвідування керівництвом району дітей, які перебувають у дитячому відділенні районної лікарні;
27 грудня о 16.00 Дергачівська дитяча музична школа на базі Дергачівського районного Будинку культури проводить новорічний концерт; 
3,4,5 січня о 12.00 діти та їхні батьки зможуть поринути у чарівний, казковий світ та відчути новорічну атмосферу, переглянувши виставу «Чудеса под Новый год». Перед виставою у фойє Будинку культури буде проводитись розважальна програма з аніматорами , веселими конкурсами та призами;
17 січня о 15.00 Дергачівський районний Будинок культури проводить районний фестиваль духовності «Різдвяні піснеспіви», який присвячений Різдву Христову.
Запрошуємо всіх бажаючих!

2017-12-12

Петро Порошенко зустрінеться з Анджеєм Дудою.
Основною темою переговорів стануть стратегічні питання двостороннього політичного співробітництва, а також посилення взаємодії у сфері безпеки та оборони, в тому числі у контексті протидії російській агресії.
Для акредитації представників ЗМІ для висвітлення заходів за участю президентів України та Польщі просимо надіслати до 17:00 12 грудня на адресу site@kh.gov.ua таку інформацію:
1. Прізвище, ім'я та по батькові.
2. Назва ЗМІ.
3. Посада.
4. Телефон.
5. Копія паспорта (1-ша сторінка).
6. Копія редакційного посвідчення.
За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном (057) 715-73-14.

2017-12-12

12 грудня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, начальник філії «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» Олександр Рогуля ознайомилися з ходом ремонтних робіт дороги Дергачі-П'ятихатки, яка проходить через с. Черкаська Лозова.

2017-12-11

Це Глава держави заявив під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Литви Далею Грібаускайте.
«Жодних небезпек політичного втручання в діяльність антикорупційних інституцій я не допущу. Я навпаки вважаю, що треба прискорити призначення аудиту, треба забезпечити ефективний захист будь-якого політичного втручання політиків у роботу НАБУ і політизацію роботи будь-яких правоохоронних органів і їх бажання впливати на політику. Я вважаю, що це правильні підходи», - заявив Петро Порошенко.
Президент підкреслив, що за весь час роботи антикорупційних органів в Україні, від самого початку їх створення, ані він, ані представники влади не втручались у їх роботу. «Більш, ніж за 2,5 роки діяльності антикорупційних органів всі, в тому числі і керівництво цих органів, стверджували, що жодного разу не було втручання в діяльність цих органів з боку Президента. Жодного разу. І я думаю, що це є яскравим свідченням і підтвердженням незалежності їх роботи», - констатував Петро Порошенко.

2017-12-11

16 грудня 2017 року відбудуться урочистості, присвячені 100-річчю Дергачівської першої (Дергачівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний заклад»). Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у відкритті музею історії школи.
Дійство відбудеться о 13.00 в приміщенні школи.
О 15.00 будемо раді Вас бачити в Дергачівському районному будинку культури на гала-концерті, присвяченому 100-річччю школи.

2017-12-11

Разом із Президентом України 11 грудня голова ХОДА взяла участь у церемонії підписання угод з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).
«Ресурси для подальшого будівництва Харківського метрополітену нададуть ЄБРР та ЄІБ, - відзначила голова ХОДА. - Дякую Президенту України, уряду та міжнародним фінансовим організаціям за підтримку розвитку регіону!».
За інформацією Юлії Світличної, усього на будівництво метро, відповідно до підписаних угод, буде спрямовано близько 330 млн євро: по 160 млн - від ЄБРР та ЄІБ та ще до 10 млн – з бюджету міста Харків.
«Це дозволить збудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо та придбати новий рухомий склад  - 85 вагонів», - повідомила керівник області.
Реалізація проекту розпочнеться після підписання відповідних угод КП «Харківський метрополітен» та міськрадою.
«Сьогоднішній день чітко продемонстрував довіру до Харківщини. Працюють з тими, кому довіряють, і хто дає результат», - наголосила Юлія Світлична.

2017-12-11

11 грудня 2017 року у приміщенні Токарівського сільського клубу відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, керівниками установ, розташованих на території Токарівської сільської ради, депутатами сільської ради під головуванням голови районної державної адміністрації К.С. Жидкова за участю заступника голови районної ради В.П. Стрілець з порядком денним:
1.Про підсумки проведення в районі призову громадян на строкову військову службу та службу за контрактом восени 2017 року.
2.Про результати перевірки робочою групою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій ланок цивільного захисту Дергачівського району.
3.Про заходи до Новорічних та Різдвяних свят, які плануються до проведення в районному Будинку культури.
4.Про хід виконання плану соціально – економічного розвитку Токарівської сільської ради.

2017-12-08

Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації повідомляє, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній цеху по виробництву пластмасових виробів на території Дергачівської міської ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Замовником детального плану є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – приватне підприємство «Перспектива-ДІ» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001676 від 22.06.2013). Підставою для розроблення детального плану є розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністрації № 124 від 10.03.2017 року «Про розроблення детального плану території для визначення можливості розміщення на ній цеху по виробництву пластмасових виробів на території Дергачівської міської ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області».
Детальний план території розробляється з метою розміщення на земельній ділянці, що знаходиться у власності громадянина, цеху по виробництву пластмасових виробів. Загальна площа території об'єкту проектування становить 1,2 га.
Містобудівна документація для розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації та в приміщені Дергачівської міської ради. Пропозиції надаються до відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою:  62300, м. Дергачі, вулиця 1 Травня, 8, тел. (05763) 3-20-42, 2-00-51 або до Дергачівської міської ради за адресою: м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79, (05763) 20-081, 30-114.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення (до 09 січня 2018 року).

2017-12-08
08 грудня 2017 року в райдержадміністрації відбувся семінар на тему: «Охорона праці та стан виробничого травматизму на підприємствах Дергачівського та Золочівського районів» за участю першого заступника голови Дергачівської районної державної адміністрації Гаплевської І.Б., представників Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, служб, організацій, установ району.
На семінарі були розглянуті питання: щодо стану виробничого травматизму та професійних захворювань та вжиття профілактичних заходів щодо запобігання нещасних випадків на виробництві; про порядок ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві; про стан соціально-трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками в розрізі легалізації «тіньових» робочих місць, оплати праці, створення нових робочих місць, а також додержання умов з охорони праці відповідно до чинного законодавства.
2017-12-08

В рамках тижня права 8 грудня 2017 року фахівцями відділу взаємодії з роботодавцями спільно з юрисконсультом Дергачівського районного центру зайнятості проведено семінар з роботодавцями на тему: «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам». Роботодавців було ознайомлено зі змінами в законодавстві про зайнятість населення. Презентовано перелік послуг, які надає державна служба зайнятості, ознайомлено роботодавців з ситуацією на місцевому ринку праці, обговореностимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць, та працевлаштування безробітних громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Роз'яснено порядок отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності громадян старше 45 років шляхом перепідготовки, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. 

2017-12-07

До уваги мешканців Дергачівського району!
У зв'язку з проведенням робіт з капітального ремонту дороги Дергачі-Козача Лопань 06 грудня (середа) та 07 грудня (четвер) 2017 року з 08.00 до 17.00 буде перекрито рух автотранспорту на дорозі Дергачі – Безруки.

2017-12-07

Шановні працівники місцевого самоврядування та депутати рад усіх рівнів!
Вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!

Відзначення цього державного свята є підтвердженням самоврядних традицій багатьох поколінь українців, реалізації їх права брати участь в управлінні державними справами на місцевому рівні, є підтвердженням великої значимості існування важливого інституту місцевої демократії!
Сьогодні в Україні створюється правове та інституційне підґрунтя для реформування системи місцевого самоврядування і регіонального управління. Невпинно зростає велика відповідальність органів місцевого самоврядування та депутатів рад разом з проведенням у нашій країні процесів децентралізації та об'єднання територіальних громад. Становлення об'єднаних територіальних громад демонструють вагомі здобутки завдяки фінансовій спроможності, розширенню власних повноважень, підвищенню рівня залученості громадськості до розв'язання проблем місцевого значення.
Ваша наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадянська позиція є гідним внеском у розбудову нашого Дергачівського району!
Бажаю всім міцного здоров'я, щастя й добробуту, миру і злагоди, нових трудових звершень та успіхів у подальшому зміцненні місцевого самоврядування в ім'я розвитку нашої Батьківщини – України.

Голова районної
державної адміністрації                                         Костянтин Жидков

2017-12-07

За результатами розгляду звернення батька загиблого учасника АТО Зернія А.М. мешканця смт Слатине, який звернувся 06 грудня 2017 року на особистому прийомі до голови райдержадміністрації з питання надання матеріальної допомоги членам сім'ї загиблого учасника АТО, за сприянням Костянтина Жидкова 07 грудня 2017 року, військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату Володимир Тріщенко, голова громадської організації «Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО» Сергій Густілін передали Анатолію Зернію матеріальну допомогу, яка була виділена з благодійного фонду «Підприємців та виробників Дергачівщини».


Подождите...