Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 179

2018-01-18

18 січня 2018 року з 9.00 години до 11.00 години в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Дергачівської РДА підприємством ПП «ФОРВАРД ОРТО» було проведено виїзну консультацію з залученням лікаря-ортопеда та презентацією зразків ортопедичного взуття для здійснення замірів та підбору моделей за направленнями, виданими управлінням, для безоплатного забезпечення протезно-ортопедичними засобами реабілітації. Послугу було надано 9 особам, які виявили бажання замовити вироби у даного підприємства.

2018-01-18

18 січня 2018 року перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела особистий прийом в Токарівській сільській раді.
До першого заступника райдержадміністрації за допомогою звернулися мешканці сільської громади з питань оформлення технічної документації під сміттєзвалище; виготовлення проектної документації системи газопостачання в будинку; отримання субсидії; монетизація субсидії; кронування дерева, розташованого біля лінії електропередач; отримання лікарських препаратів мешканцями с. Гоптівка за програмою «Доступні ліки»; формування 10 класу за фактичною кількістю учнів в наступному навчальному році.
Всі громадяни, які звернулися до першого заступника голови районної державної адміністрації, отримали необхідні консультації. Питання, які потребують детального вивчення, Інна Гаплєвська взяла під особистий контроль.

2018-01-18

Під час зустрічі з представниками ЗМІ 18 січня голова ХОДА Юлія Світлична визначила головні завдання на 2018 рік.
За словами керівника області, в рамках програми соціально-економічного розвитку на Харківщині буде збудовано та реконструйовано близько 200 об'єктів у різних сферах.
Серед головних проектів - будівництво ще двох сучасних центрів надання адміністративних послуг у Харкові в рамках реалізації проекту Кабінету міністрів.
«У 2017 році ми збудували найбільший та найсистемніший ЦНАП в Україні та два центри надання послуг у районах Харкова. У цьому році такі центри з'являться ще у двох районах обласного центру», - розповіла Юлія Світлична.
Серед важливих об'єктів - продовження будівництва метрополітену: будуть збудовані дві станції, депо та оновлено рухомий склад на 25%. Також буде продовжено будівництво сміттєпереробного заводу в Дергачівському районі.
«Крім того, продовжимо будівництво філармонії. Я зроблю все, щоб вже у 2019 році в новій залі відбулися перші концерти», - пообіцяла голова ХОДА.

2018-01-18

18 січня Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №7066.
Він дає можливість «розморозити» велику приватизацію і прискорити продаж малих об'єктів державної власності за новими, абсолютно прозорими, зрозумілими і конкурентними правилами.
«Але це не означає, що держава повністю позбудеться своїх активів. У державній власності залишаться стратегічні підприємства, а також об'єкти, які виконують важливі державні, соціальні та інші функції. Про продаж таких об'єктів не може навіть йтися, - говорять урядовці. - Решта неефективних або взагалі фактично «мертвих» підприємств мають бути якомога швидше приватизовані.  Запуск тисяч підприємств стане додатковим потужним стимулом для розвитку вітчизняної економіки».

2018-01-18

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з журналістами 18 січня.
Підбиваючи підсумки минулого року, керівник області зазначила, що промислове виробництво на Харківщині зросло на 6%, у машинобудуванні цей показник склав 8%.
«Нам вдалося зберегти та завантажити такі важливі підприємства як «Турбоатом», завод ім. Малишева, ХТЗ. Відновив роботу сирний завод у Великому Бурлуку - зараз він відновлює потужності та вже переходить до випуску продукції. Головне, що на заводи повертаються люди. За рік у галузі створено 3600 нових робочих місць - така динаміка спостерігається вперше за останні 4 роки», - зауважила Юлія Світлична.
За її словами, загалом фінансовий результат діяльності підприємств області склав близько 4 млрд грн - це майже в 10 разів більше, ніж у 2016 році.
«Промисловість Харківської області має значення не регіонального, а загальнонаціонального масштабу. Це стосується і обороноздатності, і  економічної безпеки. Тому питання розвитку нашої промисловості стоїть окремим пунктом у керівництва держави», - підкреслила голова ХОДА.

2018-01-17

17 січня 2018 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Уривчасте звучання електросирен означає – «УВАГА ВСІМ!». Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації. Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

2018-01-17

Президент Петро Порошенко відзначив, що восени минулого року Україна зробила важливі кроки, ухваливши цілу низку стратегічних реформ. Ці реформи роблять нашу державу більш стійкою на внутрішньому фронті і цей шлях слід продовжити і в нинішньому році. Глава держави подякував партнерам, передусім країнам Великої сімки, за підтримку України.
«Дякую всім тим, хто підтримує Україну у її боротьбі за мир, добробут, процвітання та європейське майбутнє», - сказав Президент.
«Минулого року, особливо восени, Україна зробила дуже важливі кроки, ухваливши цілу низку стратегічних реформ. Вони роблять нас більш стійкими на внутрішньому фронті, і це той шлях, яким слід надалі йти і в нинішньому році», - сказав Президент під час виступу на зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.
Петро Порошенко подякував міжнародним партнерам, передусім країнам Великої сімки, за надзвичайно потужну підтримку України.

2018-01-17

У 2018 році пріоритети України в реформах є не менш амбітними: приватизація, дерегуляція, покращення інвестиційного клімату, Національне бюро фінансової безпеки, податок на виведений капітал, ліберальне валютне законодавство, подальше удосконалення тендерного законодавства, роботи енергетичного сектору, а також законодавство про національну безпеку. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.
Президент зауважив, що Україна високо цінує підтримку з боку Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку. «Ви допомагали нам зміцнювати макроекономічну і фінансову стабільність в Україні та у такий спосіб поступово повертати довіру до українського ринку з боку потенційних інвесторів. Разом ми зробили можливою «осінь реформ» в Україні», - наголосив Глава держави.

2018-01-17

Президент Петро Порошенко подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку України.
«Минулого року наші американські партнери підтвердили своє лідерство у протистоянні російському реваншизму. З першої зустрічі з Президентом Трампом ми координували зміцнення нашого стратегічного партнерства на основі Великої угоди миру та Великого плану успіху», - наголосив Глава держави під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.
Президент додав: «Ми вдячні за підхід «мир через міць» і, відповідно, рішення про надання Україні оборонної летальної зброї, а також скоординовані кроки з метою реалізації ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі».
За його словами, Україна також високо цінує тверду позицію США щодо трансатлантичної єдності та солідарності з Українською державою, у тому числі щодо політики санкцій. «Вони є найбільш дієвою і цивілізованою відповіддю агресивній Росії», - зауважив Глава держави.

2018-01-17

Президент Петро Порошенко підкреслив, що цьогоріч Україна продовжить працювати для подальшого зближення з Європейським Союзом.
«Цього року ми маємо досягти успіху в реалізації пропозицій, про які ми домовилися з ЄС у контексті наступних кроків нашого поступового зближення – чи то торгівля або енергетика, чи то мобільність або цифровий ринок. Ми невтомно працюватимемо над цим порядком денним», - наголосив Глава держави під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.
Президент зауважив, що Україна змогла добитися результатів на двох фронтах – у протидії російській агресії і проведенні необхідних реформ.

2018-01-17

За прогнозами Гідрометцентру, 17-19 січня 2018 року очікується сильний сніг, ожеледиця. У зв'язку із посиленням вітру до 15-25 м/с можливі надзвичайні ситуації, як то обрив мереж електропостачання, падіння гілок та дерев, елементів дахів, огорож та парканів.
Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту разом з Дергачівським районним відділом ГУ ДСНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району до необхідності обережного пересування на вулицях населених пунктів.

2018-01-17

Її відкрито з метою виявлення фактів корупції та запобігання порушенням чинного законодавства.
Зателефонувати за номером 0-800-3000-76 та повідомити про факти зловживань може кожен охочий, телефонні дзвінки на лінії приймає і записує автовідповідач, усі дзвінки – безкоштовні.
Повідомлення можуть бути анонімними. Вони також підлягають розгляду, а зазначена інформація – перевірці.
Клієнти можуть звертатись на антикорупційну «гарячу лінію», якщо мають підстави вважати дії з боку працівників «Укрпошти» зловживанням своїм службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, використовують надані їм повноваження в особистих цілях, виказують майновий чи немайновий інтерес.

2018-01-17

В області завершено відбір та формування першої в цьому році команди призовників для проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України.
Усіх новобранців зібрали у Харківському обласному військкоматі, щоб урочисто проводити на армійську службу.
«Частина призовників вже брала участь у бойових діях. Серед новобранців - п'ять сміливих дівчат, - розповів тимчасовий виконувач обов'язків військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Микола Мосенцев. - Впевнений, що своїми службовими перемогами вони прославлять Харківщину та всю нашу країну».
До місця проходження служби новобранців супроводжували військовослужбовці різних військових частин, які надали їм повну інформацію про армійське життя.
Наступну команду новобранців-контрактників у Харківському обласному військкоматі проводжатимуть наприкінці січня.
Довідка. Протягом останніх років Харківщина тримається серед лідерів щодо відбору воїнів-контрактників для Збройних сил України. Так, у 2017 році понад 2100 мешканців області пішли на службу за контрактом. У 2016 році професійними військовими вирішили стати близько 3300 хлопців та дівчат.

2018-01-17

Його мета – перетворити військові предмети із зони АТО на арт-об'єкти з національною символікою.
18 січня о 16:00 у КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочиста церемонія відкриття Всеукраїнського мистецько-культурологічного проекту «Військово-польовий арт». Виставка висвітлюватиме події зони АТО крізь призму мистецтва українських художників. Серед майстрів є учасники АТО, які проходять службу безпосередньо в зоні бойових дій. Суть проекту полягає в тому, щоб накласти прояви українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження – амуніцію, обладнання і засоби, привезені із зони АТО.

2018-01-17

16 січня 2018 року заступник голови районної державної адміністрації Євгеній Жувак провів особистий прийом в Слатинській селищній раді.
До заступника голови райдержадміністрації за допомогою звернулися мешканці селищної громади з питань неналежного електропостачання по вул. Ярослава Мудрого; відновлення автобусного маршруту «Козача Лопань – Харків» через смт Слатине.
Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, Євген Жувак пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень районної державної адміністрації.


Подождите...