Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 174

2018-01-30

Шановні жителі Дергачівщини!
Правоохоронцями фіксуються факти, коли громадяни знаходять у людних місцях пакунки чи сумки, у яких можуть бути сховані вибухонебезпечні примети. Щоб не допустити трагедії, яка буває наслідком вибуху такої знахідки, звертаюсь до усіх громадян з проханням бути пильними, не байдужими та відповідальними і сприяти роботі працівників поліції щодо профілактики таких випадків. Якщо у магазині, транспорті, під'їзді чи власному дворі Ви побачили пакет, картонний пакунок, валізу чи дорожню сумку і поруч не має власника речей, не залишайте це без уваги, не чіпайте невідомий предмет і не панікуйте. Негайно повідомте про знахідку на лінію 102. Треба знати, що при виявленні небезпечних або підозрілих предметів необхідно суворо дотримуватись заходів безпеки. У разі виявлення такого предмету не треба наближатись до нього Постарайтеся зробити так, щоб люди відійшли якнайдалі від підозрілого предмету. Ні в якому разі не чіпайте та не переміщуйте цей предмет; утримуйтесь від користування поблизу нього електро - чи радіоапаратурою. КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: наносити удари по корпусу знайденого небезпечного предмету; закопувати у землю; кидати у багаття; розбирати чи розпилювати. Обов'язково дочекайтеся прибуття викликаних вами працівників поліції. Тож, шановні громадяни, поводьтесь завжди обачно, бережіть себе, своїх близьких та не виявляйте байдужість до односельців.

Начальник Дергачівського ВП полковник поліції Едуард Коваленко.

2018-01-30

30 січня 2018 року в Дергачівському районному військовому комісаріаті відбулося роздільне штабне тренування з територіальної оборони з особовим складом штабу району територіальної оборони № 10. В заході взяв участь заступник голови райдержадміністрації Євгеній Жувак. 
Під час тренування відпрацьовувались заходи щодо злагодженості у роботі посадових осіб штабу територіальної оборони, рівень взаємодії між місцевими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, військовими формуваннями, правоохоронними органами та органами військового управління, які знаходяться в районі відповідальності.

2018-01-30

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер у ході прес-конференції 30 січня.
За словами Марка Беккера, враховуючи важливість озимих для сільськогосподарської галузі регіону, в ході посівної кампанії 2017 року в структуру посівних площ області були внесені зміни: озимий клин був збільшений на 7%.
«На даний момент стан його нормальний. Восени зерно тривалий період перебувало в ґрунті в непророслому стані. Але дощі в жовтні та теплі температури листопада-грудня сприяли проростанню і вегетації озимих. Тому ростові процеси були порушені несуттєво, і сьогодні всі посіви - в життєвому стані», - розповів перший заступник голови ХОДА.

2018-01-30

В інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель» Юлія Світлична розповіла про те, як харківська промисловість пережила кризу від втрати головного ринку збуту, та про хід і перспективи диверсифікації.
Голова Харківської ОДА визнала, що різке скорочення російського ринку стало викликом для багатьох підприємств.
«Але, щоб одужати, іноді треба пройти через кризу. Наразі Україна долає той обов'язковий етап, який не пройшла на початку незалежності: починає усвідомлювати себе як самостійну індустріальну державу, що має власні національні інтереси в промисловій сфері та здатна їх сформулювати», - відзначила Юлія Світлична.
Серед головних правил, до виконання яких зараз переходить наша країна, керівник області назвала диверсифікацію ринків збуту та обов'язкову орієнтацію не винятково на експорт, але й на внутрішній ринок.
Говорячи про експортну ситуацію на Харківщині, голова облдержадміністрації позначила перспективні ринки збуту для нашого регіону.

2018-01-30

Про тенденції розвитку агропромислового комплексу Харківщини розповів перший заступник голови ХОДА Марк Беккер у ході прес-конференції 30 січня.
«Агропромисловий комплекс регіону демонструє динамічне зростання. Це пов'язано, перш за все, зі збільшенням виробництва озимої пшениці в минулому році. Це дозволило нам зібрати рекордний урожай - понад 2 млн тонн - і посісти друге місце в країні з виробництва ранніх зернових», - розповів Марк Беккер.
Він зазначив, що такі обсяги виробництва дозволяють не тільки повністю забезпечити внутрішній ринок, але й експортувати товар за межі України.
«Експорт сільгосппродукції в минулому році склав понад 500 млн дол. США - це на 26% більше попереднього року. Питома вага сільського господарства у зовнішньоторговельних відносинах області становить майже 47%», - уточнив перший заступник голови ХОДА.

2018-01-30

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична в інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель» 30 січня.
Говорячи про державну стратегію підтримки промисловості та її реалізацію на Харківщині, керівник області відзначила, що «час галузевих національних програм у тому вигляді, в якому вони були, минув разом із плановою економікою. Наразі працюють інші, більш ефективні та сучасні механізми».
Серед таких механізмів Юлія Світлична позначила програми стимулювання попиту на промислову продукцію (наприклад, програма 20-відсоткової компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки, розроблена за участю Харківщини).
«По-друге, це програми імпортозаміщення у стратегічно важливих галузях, - сказала керівник ХОДА. - Наприклад, про результати такої програми у військово-промисловому комплексі, до виконання якої залучено понад 130 харківських підприємств, сьогодні відомо усім. Вона дозволила у рекордні строки відродити галузь та озброїти армію сучасною технікою. За три роки вдалося відновити те, що цілеспрямовано руйнувалося попередні двадцять».

2018-01-30

Урядовці планують, що до липня буде утворена та розпочне роботу Національна служба здоров'я.
«Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року. Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров'я», - зазначають урядовці.
Вже триває підготовка до створення Національної служби здоров'я України - національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров'я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. «Тепер зможемо оголосити конкурс на посаду голови НСЗУ та двох його заступників. Плануємо, що до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу», - обіцяють на урядовому порталі.

2018-01-30

30 січня 2018 року відбулося засідання Координаційної ради при Харківській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева. У заході взяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська.
В ході засідання перший заступник голови райдержадміністрації відзвітувала про роботу координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Дергачівській райдержадміністрації.

2018-01-29

Урочистості розпочнуться о 9:00 29 січня на плацу Національної академії Національної гвардії України (майдан Захисників України, 3).
У шикуванні на плацу вишу візьмуть участь курсанти та викладачі академії, Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба, Інституту танкових військ імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», підрозділи Харківського гарнізону.
У рамках заходу заплановане підняття прапора України, хорове виконання національного гімну та мітинг, участь у якому візьмуть учасники АТО.
Після завершення заходу його учасники покладуть квіти до до каменю захисникам України на однойменній площі.

2018-01-29

8 лютого 2018 року Президент України Петро Порошенко на запрошення Федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена здійснить робочий візит до Австрії.
В ході візиту відбудуться двосторонні переговори Глави Української держави з Федеральним президентом Александером Ван дер Белленом та новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом.
Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між двома державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.
У рамках програми перебування заплановане також спільне відвідання Главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Президента Австрії. Віденський оперний бал – щорічний державний захід, в якому бере участь керівництво країни. Президент Австрії має привілей запросити на цей захід Главу однієї з держав як особистого гостя.

2018-01-29

У ці дні ми відзначаємо низку важливих історичних дат, що пов'язані з подіями Української революції 1917-1921 років. Від проголошення ІV Універсалом Української Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки до підписання Акту Злуки УНР та ЗУНР пройшов лише рік. Проте такої кількості драматичних подій, які пережила молода незалежна українська держава за 1918-й, вистачило б і на кілька віків. І перша в цій низці подій очікувала новонароджену незалежну Україну в перші ж дні її існування.
29 січня минає 100 років з дня героїчного та трагічного бою під Крутами. Бою, в якому наступ московсько-більшовицької орди, сформованої з солдатів та балтійських матросів, змогли стримати старшини та курсанти київських військових шкіл та вишів. Їх було в рази менше, їм не вистачало досвіду, у них було лише 16 кулеметів... Проте справжні українські «спартанці» затримали ворога на кілька дуже важливих днів. Саме в ці дні уряд УНР вперше за 150 років добився міжнародного визнання незалежної України на переговорах у Бресті.
Але історія бою під Крутами – не тільки про значущість моменту та історичну місію. Це в першу чергу історія мужності та сміливості, справжньої самовідданості та непідробного патріотизму української молоді. І ще – це історія про силу, яку дає впевненість у своїй правді.
Сьогодні, коли Україна знов змушена відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність у протистоянні з давнім ворогом, пам'ять Героїв Крут надає всім нам сил та підтримує віру в перемогу. Адже, як і тоді, 29 січня 1918-го, сьогодні правда на нашому боці. Тож ми обов'язково вистоїмо!
Слава Україні!

2018-01-29

Дорогі українці!
Сьогодні ми відзначаємо 100-ту річницю однієї з найгероїчніших, але водночас найтрагічніших сторінок в українській історії – бою під Крутами.
Кілька сотень українських студентів і добровольців на підходах до м. Києва поблизу залізничної станції Крути 29 січня 1918 р. протистояли кількатисячній більшовицькій армії Муравйова, який згодом хвалився, що два дні воював із відбірними частинами армії Української Народної Республіки під проводом Петлюри. Сили були нерівними, але мужність і бойова звитяга української молоді вразили сучасників і стали взірцем жертовності та патріотизму.
Українцям також ніколи не забути вчинку тих 27 українських студентів, які потрапили у полон до більшовиків і під час розстрілу співали національний гімн України. На жаль, до нашого часу збереглися лише імена тих бійців студентського куреня, яких поховано на Аскольдовій могилі і яким молодий Павло Тичина присвятив вірш «Пам'яті тридцяти».
Герої Крут були, є і будуть гідним взірцем мужності та патріотизму для усіх наступних поколінь захисників рідної країни. Сьогодні українська молодь у лавах Збройних Сил захищає Батьківщину від російсько-терористичної агресії і творить нову героїчну сторінку нашої історії, бере активну участь у модернізації армії та оборони, запровадженні високих стандартів, які перетворять Збройні Сили на професійну армію нового покоління. Саме міцна, сучасна, професійна армія, яка здатна відповідати на найсерйозніші виклики і загрози, має стати запорукою того, що Україну більше ніколи не доведеться захищати підліткам і студентам, які ніколи до того не тримали зброї в руках.
Вічна пам'ять юним героям.
Слава Україні!                    Героям слава!


Прем'єр-міністр України                                                        Володимир ГРОЙСМАН

2018-01-29

29 січня 2018 року року в залі засідань районної державної адміністрації відбулася чергова апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами під головуванням голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець.
На початку апаратної наради голова районної державної адміністрації та заступник голови районної ради привітали з Днем народження начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Тетяну Володимирівну Гасс.

2018-01-29

Шановні курсанти, офіцери та генерали!
Дорогі українці!
«Прийшов грізний час для нашої Батьківщини. Як чорна гайворонь, обсіла нашу Україну російсько-більшевицька грабіжницька орда... В цей час українська фракція  Центру Університету Святого Володимира кличе студентів-українців негайно прийти на підмогу своєму краєві і народові, одностайно ставши під прапор борців за волю України проти нападників. Треба кинути на цей час науку і одною дружньою лавою стати на оборону прав українського народу».
Із цього звернення, оприлюдненого одинадцятого січня 1918 року, починалася історія героїв Крут. Ті, хто відгукнувся на цей заклик і записався у добровольці, пройшли короткий вишкіл молодого бійця саме тут, у ваших стінах. Ще раніше, у листопаді 1917-го, за наказом Генерального секретаря з військових справ Симона Петлюри тут була створена Перша українська військова юнацька школа.
Але не лише з історичних міркувань я зараз прийняв рішення присвоїти Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування «імені Героїв Крут». За роки Незалежності України в Інституті підготовлено понад п'ять тисяч висококласних спеціалістів для Збройних Сил України та інших військових формувань. Досвід боїв вкотре довів, якою важливою фігурою на полі бою був і залишається офіцер. Саме від його компетентності, професіоналізму, патріотизму, сили духу залежить не тільки результат битви, а й життя солдат.

 


Подождите...