Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 175

2018-01-29

Заходи з нагоди 100-річчя бою під Крутами відбулися 29 січня на плацу Національної академії Національної гвардії України.
В урочистому шикуванні та мітингу взяли участь курсанти та викладачі академії, Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба, Інституту танкових військ імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», підрозділи Харківського гарнізону.
Від імені голови ХОДА Юлії Світличної до військових звернувся директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. Він відзначив, що історія бою під Крутами є прикладом не тільки для військово-патріотичного виховання, але й для осмислення позиції людини-патріота.

2018-01-29

З нагоди відзначення Дня пам'яті Героїв Крут бібліотечними закладами району проведені наступні заходи:
– Дергачівська центральна бібліотека – виставка, бесіда «Вони понад усе Україну любили»;
– Центральна дитяча бібліотека – виставка, бесіда «Через Крути до майбутнього»;
– Пересічанська бібліотека – години пам'яті «Герої Крут – для нащадків взірець»;
– Токарівська бібліотека – історична година, виставка «На Аскольдовій могилі поховали їх»;
– Вільшанська бібліотека – історична година «Сто років битві під Крутами»;
– Слатинська, Цупівська бібліотеки – година пам'яті «Бій під Крутами – 100 років».

2018-01-29

29 січня 2018 року з нагоди Дня пам'яті Героїв Крут в загальноосвітніх закладах Дергачівського району були проведені наступні заходи:
Урок мужності «100-річчя бою під Крутами»:
- на базі Дергачівської гімназії №3, Токарівського НВК, Козачолопанського НВК, Протопопівського НВК, Дергачівського ліцею №2, Подвірського НВК, Солоницівського колегіуму, Солоницівського ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Цупівського НВК, Дворічнокутянської ЗОШ І-ІІІ ст., Полівського НВК, Великопроходівського НВК, Русько-Лозівського НВК, Слатинського НВК;

Години спілкування:
- на базі Солоницівської гімназії №3, Дергачівської гімназії №3, Токарівського НВК, Козачолопанського НВК, Протопопівського НВК, Безруківського НВК,  Дергачівського ліцею №2, Подвірського НВК, Солоницівського колегіуму, Солоницівського ЗОШ І-ІІІ ст.  №2, Цупівського НВК, Дворічнокутянської ЗОШ І-ІІІ ст., Полівського НВК, Великопроходівського НВК, Русько-Лозівського НВК,   Прудянської ЗОШ І-ІІІ ст. проведені години спілкування «День пам'яті Героїв Крут»; «Крути... Мужність і біль України»;


2018-01-29

01 лютого 2018 року о 10.30 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови райдержадміністрації Інною Гаплєвською у Вільшанській селищній раді.

2018-01-29

Про це йдеться в указі Глави держави.
Петро Порошенко затвердив «План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2018 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях».
Також Петро Порошенко підписав Закон № 2270-VIII «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях».
Згідно з документами, в Україні цього року планується провести низку багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів Збройних сил: українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2018», українсько-американські навчання «Сі Бриз – 2018», багатонаціональні навчання «Світла Лавина – 2018», багатонаціональні навчання «Чисте небо – 2018» та українсько-румунські навчання «Ріверіан – 2018».

2018-01-29

29 січня 2018 року відбулася обласна нарада з питань організації роботи органів соцзахисту в об'єднаних громадах області під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка
В нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська, Малоданилівський селищний голова Олександр Гололобов, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Приходько, заступник начальника служби у справах дітей райдержадміністрації – начальник відділу усиновлення, опіки, піклування, розвитку сімейних форм виховання Інна Віннічук, директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Філіпченко.

2018-01-26

Відкриття експозиції Миколи Міщенка відбудеться 26 січня о 16:00.
На виставці представлено 40 робіт, її присвячено 80-річчю майстра.
Складовими творчої долі Миколи Міщенка стали наукова та виробнича діяльність, захоплення альпінізмом та живописом.
«Пейзажі Міщенка своєрідні, не схожі на інших. Майже завжди це чистий краєвид, без людських фігур. Працюючи в безпосередньому контакті з природою, художник передає її цілісний масив, величний масштаб, - розповідають у музеї. - Він любить писати сірі, неяскраві дні, коли локальні кольори звучать м'яко в загальному колірному ансамблі, відсутня гра світлотіні, але справжнє багатство нюансів виявляє природа, де переважають блакитно-зелені і сірувато-сині відтінки».

2018-01-26

З роботою технологічного комплексу, завдяки якому студенти, зокрема, опановуватимуть сучасні енергоефективні та енергоощадні технології, під час відвідання вишу ознайомилась голова ХОДА Юлія Світлична.
Керівник області відзначила, що відкриття лабораторії дозволить готувати кваліфікованих фахівців для сфер виробництва, енергетики та житлово-комунального господарства. Вона підкреслила, що створення сучасних умов для української науки й освіти та підняття української науки на новий якісний щабель є одним із першочергових завдань, які ставить Президент України Петро Порошенко. Реалізація цього завдання особливо актуальна для Харківщини, адже наш регіон є освітнім і науковим центром України.
«Мені приємно, що сьогодні ми маємо можливість на цьому новітньому обладнанні навчати наших студентів та вирішувати таким чином велику кількість проблемних питань у промисловості. У тому числі питання підвищення якості технічних умов і конкурентоздатності, - відзначила Юлія Світлична. – Сподіваюся, що студенти в подальшому матимуть можливість долучатися до інноваційних та наукових проектів, побачити світ, знайти собі кращу роботу, бути конкурентоспроможними на ринку та запроваджувати новітні технології в наше повсякденне життя. Адже без фахівців цього університету вже не обходиться ні один проект, який запроваджується Президентом України».

2018-01-26

26 січня 2018 року в приміщенні Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Комісією було розглянуто 13 заяв щодо призначення (відновлення) соціальних виплат. Прийняті відповідні рішення, а саме: 13 особам призначено виплати державної соціальної допомоги.

2018-01-26
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом групи Світового банку Джим Йонг Кімом.
Президент Світового банку відзначив ухвалення Верховною Радою Закону України про приватизацію. Співрозмовники підтримали необхідність створення незалежного Антикорупційного суду у відповідності до Конституції України та з врахуванням рекомендацій Венеційської комісії.
Окрему увагу було приділено реалізації ініціативи Президента щодо розвитку сільської медицини в України з урахуванням кращих світових практик.
Президент Світового банку зазначив про готовність і надалі підтримувати Україну на шляху впровадження структурних реформ в економіці.
2018-01-26

У рамках візиту до Давосу для участі у Всесвітньому економічному форумі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з Президентом Швейцарії Аленом Берсе.
Глава держави висловив вдячність за важливу роль Швейцарії у мобілізації гуманітарних зусиль для подолання наслідків російської агресії на Донбасі.
Окремо відзначено динамічний розвиток двостороннього співробітництва, про що свідчить зростання двостороннього товарообороту та збільшення швейцарських інвестицій в економіку України.
Президент України відзначив позитивний ефект від запровадження Швейцарією у 2017 році безвізового режиму для українських громадян з точки зору зміцнення ділових та культурних контактів між двома країнами.
Співрозмовники наголосили на важливості активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення в Україну заморожених активів, які були незаконно виведені колишніми українськими посадовцями.
Петро Порошенко запросив Президента Швейцарії відвідати Україну з офіційним візитом.

2018-01-26

МОЗ закликає вакцинувати дітей і вакцинуватися дорослим.
У зв'язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями в Україні, МОЗ рекомендує вакцинацію для дітей і ревакцинацію для дорослих. Для лікування дифтерії в Україні є протидифтерійна сироватка.
Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).
Під час епідемії дифтерії в Україні з 1991-го до 1998-го року, спричиненої низьким охопленням дітей вакцинацією та відсутністю ревакцинації дорослих, на дифтерію захворіли близько 20 тисяч людей, 696 з них померли.
Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть з сироваткою залишається ризик смерті до 20%.
Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання.

2018-01-26

Під час візиту до Давосу для участі у Щорічному засіданні ВЕФ Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.
Президент України висловив вдячність Прем'єр-міністру Хорватії за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за активну політичну, гуманітарну і експертну допомогу, яку Загреб надає нашій країні на двосторонньому рівні.
Глава держави подякував Андрею Пленковичу за співавторство Хорватії Резолюції ГА ООН «Становище у галузі прав людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)», яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 2017 року.
Президент України та Прем'єр-міністр Хорватії висловили задоволення започаткуванням практичної діяльності двосторонньої робочої групи з вивчення унікального досвіду Хорватії в мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій.
Під час зустрічі було також обговорено перспективи участі України в енергетичних проектах, які реалізуються в Хорватії та спрямовані на зміцнення енергетичної безпеки Європи. 

2018-01-26

26 січня 2018 року під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю місцевих голів відбулася нарада з питання виділення коштів з бюджетів місцевих рад на фінансування витрат за перевезення громадян пільгового контингенту Дергачівського району у 2018 році.

2018-01-26
У зв'язку зі збільшенням кількості пожеж на території Харківської області та необхідністю проведення профілактичних заходів серед населення Дергачівського району 26 січня 2018 року співробітниками Дергачівського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області спільно з представниками Проходівської сільської ради, службою у справах дітей райдержадміністрації, Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації та кореспондентом районної газети «Вісник Дергачівщини» було проведено профілактичний рейд щодо навчання населення основних правил безпеки життєдіяльності, правил пожежної безпеки в побуті або дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території Проходівської сільської ради.
Метою заходу було попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, запобігання загибелі та травматизму людей у побуті внаслідок виникнення пожеж, а також вивчення першочергових дій населення у разі виникнення будь-якої критичної нестандартної ситуації.


Подождите...