Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 145

2018-04-11

11 квітня службою у справах дітей районної державної адміністрації було здійснено перевірку стану виховної роботи та ефективності заходів з питань попередження правопорушень і злочинів серед учнів Дергачівської гімназії № 3

2018-04-11

Це остання споруда, де необхідно провести монтажні роботи. Після їх закінчення будівельникам залишиться виконати тільки оздоблювальні роботи.
«На великий філармонічний комплекс харків'яни чекали майже 10 років. Комплекс буде включати три функціональних зали - у цілому на 2500 місць, - розповіла глава ХОДА Юлія Світлична. - Першою - у 2016 році - була відкрита велика органна зала. Сьогодні реконструюємо камерну залу, а також велику залу філармонії майже на 800 місць».
За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, роботи в філармонії ведуться без зупинки, незважаючи на те, що на початку весни були дуже складні для будівельників погодні умови.
За останній місяць у великій залі філармонії закінчили роботу над дрібними ліпними виробами, залишилося встановити великі конструкції - каріатид і атлантів. Фігури вже доставили на будівельний майданчик, монтажники почали працювати з ними.
Закінчено роботи з облаштування порталу сцени - конструкції, яка відокремлює залу для глядачів від основної сцени.
У кулуарах великої зали закінчують оздоблювальні роботи - обшивання гіпсокартоном, встановлення підвісних стель. Вже готові комунікації - проведена електрика, вентиляція, системи кондиціонування та опалення.
Зараз зусилля будівельників сконцентровані на будівництві головного вестибюлю філармонії. Тут був виритий котлован, облаштований фундамент, вилиті ростверки, встановлені плити перекриття, для зміцнення будівлі встановлюються додаткові палі.

2018-04-10

Презентація унікального IT-проекту відбудеться 13 квітня на базі НТУ «ХПІ».
За задумом ініціаторів - НТУ «ХПІ» та  проекту UNIT.City - інноваційний кампус (innovations campus) має стати простором освіти і розвитку підприємництва.
«Мета проекту - створити в Харкові умови, щоб талановиті IT-фахівці, студенти, автори стартапів та підприємці мали повноцінний доступ до знань і ресурсів та розвивали свій бізнес в Україні. Це допоможе підтримувати високий рівень харківських фахівців, впроваджувати передові технології у промисловий сектор регіону і підприємництво», - говорять організатори.
«Серце» кампуса - інноваційна освітня програма, розроблена фахівцями UNIT.Factory у співпраці з НТУ «ХПІ», де талановита молодь буде навчатися інформаційних технологій безкоштовно. Також там продовжить свою роботу Школа малого і середнього підприємництва, а сучасний коворкінг дасть можливість креативним молодим фахівцям отримати робочі місця, кваліфіковану професійну підтримку бізнесу, безпеку, доступ до знань.
Старт будівництва кампусу запланований на квітень, а початок роботи - вже на кінець 2018 року.
Планується, що до фінансування цього соціально-освітнього проекту будуть залучені інвестиції держави, підприємств та місцевого бізнесу.
13 квітня проект презентує ініціатор, засновник інвестиційної групи UFuture, голова Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василь Хмельницький.
Початок заходу - о 15:00, місце проведення - зала засідання Вченої ради НТУ «ХПІ» (головний корпус, 2 поверх, 12 аудиторія).

2018-04-10

Відкриття експозиції – 10 квітня о 15:00.
Фотовиставка «Ми всі різні, але всі – рівні: інклюзивне суспільство» покликана допомогти жителям Харкова прийняти дітей з особливостями розвитку, показати, що діти прекрасні попри діагнози і проблеми, що відмінності наші досить легко можуть доповнювати якості кожного.
Ініціатор заходу - «Дитяча програма» БО «Хесед Шаарей-Тіква», вже 15 років проводить соціально-психологічну роботу з дітьми з особливими потребами: це комплекс інклюзивних групових та індивідуальних занять. На базі Хеседа працює команда професійних психологів і соціальних працівників, логопед-дефектолог, медичний психолог.
Фотовиставка працюватиме до 15 квітня.

2018-04-10

10 квітня в районній державній адміністрації відбулося виїзне засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації щодо безпеки дорожнього руху на території Харківської області.
У виїзному засіданні взяли участь керівники організацій, установ, служб району, органів місцевого самоврядування, депутати районної ради, представники громадської ради при Дергачівській районній державній адміністрації.

2018-04-10

10 квітня 2018 року в Дергачівському районному військовому комісаріаті відбулися урочисті проводи призовників на службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України.
Зі словами вітання і найкращими побажаннями перед новобранцями виступили заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак,  військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату Володимир Тріщенко, які побажали юнакам міцного здоров'я, успіхів, з честю виконати почесний обов'язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому.
Наші призовники – гордість нашого району:
Криворучко Родіон Володимирович, 1998 р.н., смт. Солоницівка
Браславець Руслан Юрійович, 1998 р.н., смт. Солоницівка
Поваляєв Андрій Володимирович, 1998 р.н., смт. Солоницівка
Литвин Руслан Русланович, 1998 р.н., смт. Слатине
Руденко Віталій Вячеславович, 1998 р.н., смт. Слатине
Глушенко Віктор Валерійович, 1996 р.н., смт. Слатине
Чигрін Володимир Вячеславович, 1995р.н., с. Польова
Шелест Микола Сергійович,. 1998 р.н., с. Польова
Бондар Артем Віталійович, 1998 р.н., с. Черкаська Лозова
Бондар Денис Віталійович, 1998 р.н., с. Черкаська Лозова
Ольховський Євген Валерійович, 1997 р.н., смт. Вільшани
Нішенко Сергій Іванович, 1997 р.н., смт. Вільшани
Гаврилов Володимир Юрійович, 1999 р.н., с. Руська Лозова
Дмитришин Денис Сергійович, 1998 р.н., с. Руська Лозова
Пересипкін Максим Сергійович, 1998р.н., с. Великі Проходи
Малахута Сергій Олександрович, 1998р.н. смт. Козача Лопань

2018-04-09

Президент України Петро Порошенко прибув до Стамбулу, де зустрівся з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.
Сторони обговорили стан підготовки до Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою.
Окремо були обговорені ключові напрями поглиблення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також можливості реалізації спільних проектів в енергетичній сфері. Серед іншого, йшлося про тристороннє співробітництво між Україною, Туреччиною та Катаром.
Президент Петро Порошенко поінформував турецьку сторону про ситуацію на Донбасі. Окрім цього, відбувся обмін думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема щодо звільнення з російських в'язниць українських політичних в'язнів.
Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність взяти у ній участь.
Сторони також засудили використання хімічної зброї на території Сирії.
У зустрічі також взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

2018-04-08

Шановні дергачівці!
Від щирого серця вітаю Вас з найбільшим православним святом – Великоднем!
Великдень – є символом духовної сили та благословення! Це величне та шановане свято наповнює наші серця світлом, радістю і любов'ю до життя. Воно дарує нам віру долати всі труднощі, символізує духовне оновлення, утвердження високих моральних цінностей у суспільстві, об'єднує нас і надихає на добрі праведні справи.
Бажаю душевного тепла, здоров'я, щастя, любові і миру! Нехай Світла Пасха принесе у кожний будинок радість і надію, благополуччя та весіннє тепло!
Христос Воскрес!
Голова Дергачівської 
районної державної адміністрації Костянтин Жидков

2018-04-08

Щиро вітаю всіх земляків із Великоднем! Це найсвітліше з християнських свят. День щирої радості та відкритої душі. День багатовікових традицій. Для всіх українців – ще й день національного великоднього мистецтва - писанкарства.
У Великдень ми не лише святимо паски й крашанки. Ми ділимося своєю любов'ю з людьми та світом навколо. Тож бажаю кожному в цей день зробити крок назустріч своїм ближнім, відчути бажання допомогти тим, хто цього потребує, радісно й душевно провести це свято в теплому родинному колі.
Зі святом!
Христос воскрес!
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2018-04-08

Дорогі співвітчизники!
Президент Петро Порошенко: В Україні є дуже добра традиція шанувати Воскресіння як Великдень – воістину Великий День. В силу його надзвичайної значимості це свято більше, ніж просто церковне. І відзначають його не лише християни, і не лише віруючі.
Отож, я вітаю всіх і кожного, чиї серця переповняються радістю у ці чудові дні довгоочікуваної весни.
Воскресіння – це перемога життя над смертю, це перемога правди над брехнею, перемога світла над темрявою, перемога добра над злом.
Це і наша з вами перемога над важкою економічною кризою, що її спричинила російська агресія. Цьогорічний Великдень – це є дуже особливий день, бо разом з ним приходить потроху і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду.
І щоб не втратити добру перспективу, що відкрилася перед нашою країною, слід забезпечити мир. Мир всередині країни. Мир на зовнішніх кордонах.
«Мир вам», - так казав Спаситель. А ще – «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».
У Вербну неділю я побував в Маріуполі. Там, як ніде більше, знають ціну миру. І моляться за те, щоби він нарешті якнайшвидше настав, остаточно і безповоротно.
Про мир та миротворців розпитували мене і мешканці Волновахи, де тепла зустріч з батьками та дітьми відбувалася у новій школі, яка сама собою і є символом миру.
Забезпечити мир абсолютно неможливо без високопрофесійної армії, яка міцно тримає оборону на страх агресору та на спокій людям. Лише погляньте на цих мужніх воїнів. Хіба вони не вселяють  віру в наші Збройні Сили, надію на мир та любов до України? Рівно як і впевненість в тому, що ми обов'язково переможемо.
До Великодня  передав воїнам паски, які спекла моя дружина Марина. Хлопці, до речі, просили за це дуже подякувати.
Дружина Президента Марина Порошенко:  Це ми маємо дякувати, за те, як вони боронять Україну. Світле Воскресіння Христа – це свято великої віри у перемогу добра над злом. У цей день ми просимо Всевишнього наповнити наші серця почуттям радості, благодаті та очищення. Це час, коли треба забути образи і негаразди. І жити зі світлими думками і добрими намірами. Великдень об'єднує нас у щирій молитві про мир і спокій в Україні. Тож нехай чудо Воскресіння Христового надихає нас на праведні справи.
Президент Петро Порошенко: Свято Воскресіння Христового ми святкуємо всі разом. Бо, нагадаю ще раз, як сказано в Святому Письмі: один Господь, одна віра, одне Хрещення.
Христос воскрес!
Воістину воскрес!

2018-04-08

На Дергачівщину доставили Благодатний вогонь із Єрусалиму.
Зі святом Великодня!
Христос Воскрес!

2018-04-06

5 квітня в Міжнародному аеропорту «Харків» зустріли перший літак із Німеччини.
Авіасполучення Харків – Дортмунд здійснює компанія Wizz Air. Рейси відбуватимуться двічі на тиждень – по четвергах та неділях.
Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична повідомила, що цього року відкриється низка нових рейсів з аеропорту «Харків» до Європи. Крім рейсу до німецького Дортмунда, в квітні харків'яни отримають можливість подорожувати в італійський Мілан та грузинський Тбілісі. У червні відкриються рейси до Іспанії (Барселона), Кіпру (Ларнака), Чорногорії (Тіват), Болгарії (Бургас), Італії (Ріміні) та Польщі (Катовіце). У планах на 2019-й – відкриття прямого сполучення з Великою Британією.

2018-04-06

06 квітня 2018 року в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської Інни Борисівни відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було розглянуто 31 заяву щодо призначення (відновлення) соціальних виплат та прийняті відповідні рішення: 28 особам призначено виплати державної соціальної допомоги, 1особі відновлено виплату пенсії та 2 особам призначено допомогу по безробіттю.

2018-04-06

05 квітня в Дергачівському районному військовому комісаріаті завершились командно – штабні навчання з територіальної оборони. 
Під час тренувань відпрацьована взаємодія з органами військового управління та правоохоронними органами, акцентовано на важливість проведення таких заходів та підведені підсумки навчань.

2018-04-06

06 квітня відбулося урочисте відкриття дошкільної групи в Слатинському навчально-виховному комплексі за участю голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, голови районної ради Геннадія Лазарєва, директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариси Карпової, заступника директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальника управління освіти і науки Володимира Ігнатьєва; координатора освітніх програм Представництва в Україні Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ольги Климовської, першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови районної ради Віри Стрілець, начальника управління освіти, культури і туризму районної державної адміністрації Наталії Давидової, Слатинського селищного голови Олега Гури


Подождите...