Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 97

2018-11-22

Початок заходу – о 18:30 24 листопада.
У цей день на сцену Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка (CxidOPERA) вийде майстер художнього слова, Герой України, лауреат Національної премії ім.Т.Г. Шевченка, народний артист України Анатолій Паламаренко. Хор CxidOPERA та провідні хорові колективи міста виконають шедеври вітчизняної хорової музики. Також до програми включено частину з Концерту для голосу з оркестром видатного   композитора Рейнгольда Глієра, інтермецо з опери «Сільська честь» італійського композитора П'єтро Масканьї. У концерті прозвучать голоси солісток театру лауреата Міжнародних конкурсів Вікторії Житкової та заслуженої артистки України Олени Старікової.
«Концерт, який ми пропонуємо слухачам,  продовжує традицію художньо - громадянських акцій театру, яка особливо проявилася у таких масштабних музичних проектах, як виконання 9-ї симфонії Бетховена до Дня Європи або реквіємів Верді та Моцарта, - відзначають у ХНАТОБі. - Слід згадати також прем'єру вистави-реквієму «Жнива скорботи» («Панахида за померлими з голоду») Героя України, народного артиста України,  лауреата Національної премії ім. Т.Г. Шевченка Євгена Станковича на вірші Дмитра Павличка та канонічні тексти (до 75-ї річниці Голодомору 1932-33 років). Як театральну постановку, цей твір було здійснено уперше на харківській сцені у 2008 році. Акція до 85-ї річниці Голодомору 1932-33 років на сцені  Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка за участі численних хорових колективів міста сприятиме збереженню історичної пам'яті нашого народу. У цей день ми всі вклоняємось пам'яті жертв  голодоморів та політичних репресій. Це не може залишити байдужими».

2018-11-22

Дергачівська районна державна адміністрація повідомляє, що на виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 27 червня 2013 року № 231 «Про ефективність залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги на території Харківської області» (зі змінами) Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації проводиться збір проектних пропозицій щодо залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги на 2019 рік.
Відповідно до вищезазначеного розпорядження проектні пропозиції формуються до 01 грудня щороку. Звертаємо вашу увагу, що міжнародні донорські організації фінансують, насамперед, проекти розвитку, культурні та просвітні заходи, надають підтримку місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування у вирішенні питань сфери охорони здоров'я, освіти, культури, допомоги незахищеним верствам населення та підтримують інноваційні підходи у розвитку громади та залучення мешканців до вирішення місцевих питань.
Для надання проектної пропозиції необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням: https://goo.gl/forms/osxh2wokdWB5spfj1  та надіслати підтвердження офіційним листом з переліком проектів із зазначенням дати заповнення відповідної форми на адресу Департаменту: depcompet@kharkivoda.gov.ua до 30 листопада 2018 року.
Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації для забезпечення якісної розробки та реалізації проектів було зібрано тематичні матеріали та посібники, з якими можна ознайомитися на сайті Департаменту у розділі «Бібліотека МТД» за посиланням: http://www.compet.kh.gov.ua/ukr/granti-ta-programi/biblioteka-mtd. Також наголошуємо, що для розробки та реалізації проектів, міжнародними донорськими організаціями схвалюється співпраця та партнерство з представниками громади, а також місцевими та регіональними неурядовими організаціями.

2018-11-22

Заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак провів виїзний прийом громадян в Русько-Лозівській сільській раді.
До заступника голови райдержадміністрації за допомогою звернулися мешканці сільської громади з питань заміни електричних опор по вул. Невського, пров. Суворого та придбання і встановлення баків для роздільного збору сміття.
Всі питання, озвучені в ході прийому, Євген Жувак пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень районної державної адміністрації.

2018-11-22

22 листопада заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту районної державної адміністрації Наталія Матвєєва, провідний архітектор КП «Архітектурне бюро Дергачівського району» Дмитро Калита взяли участь у засіданні архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації. В ході засідання були розглянуті проекти  містобудівної документації Харківської області.

2018-11-21

На базі Харківської державної зооветеринарної академії  відбулася Міжвузівська науково-практична конференція «СФЕРИ ВИКОРИСТАННЯ КОНЕЙ» за участю представників Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського навчально-наукового інституту державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи», Харківського обласного медичного коледжу, Харківського професійного ліцею будівництва і комунального господарства, учнів 6 – 11 класів шкіл міста Харкова  та Дергачівського району.
Вперше у рамках конференції проводився практичний конкурс, в якому учасники мали змогу продемонструвати знання порід та мастей коней і видів кінного спорту. За результатами конкурсу перше місце посіла студентка V курсу факультету ветеринарної медицини Харківської державної зооветеринарної академії Кристина Богомаз. Друге місце, набравши абсолютно однакову кількість балів, розділили четверо учасників: студентка ІІІ курсу Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Юлія Сударенко, представниця Харківського професійного ліцею будівництва і комунального господарства Олександра Васильченко та студентки технологічного факультету Зооветеринарної академії – Олександра Чуркіна і Олена Плохотніченко. Всі призери – вихованці кінно-спортивної школи.
Учасники конференції отримали сертифікати та подарунки. 

2018-11-21

День Гідності і Свободи – це вшанування подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави та себе.
Саме Євромайдан, Революція Гідності безповоротно визначили європейський вектор України.
І сьогодні, в час змін, нашим обов'язком є відродження країни, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Щиро вітаю  всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю. Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                            Костянтин Жидков

 

2018-11-21

21 листопада з нагоди Дня Гідності та Свободи відбулась церемонія покладання квітів до пам'ятника Т. Шевченку за участю керівництва районної державної адміністрації та районної ради.

2018-11-20
20 листопада 2018 року в КЗ «Русько-Лозівський ліцей» відбулося відкриття двох дошкільних груп на 65 місць за участю заступника голови Харківської облдержадміністрації Анатолія Бабічева, голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова, голови районної ради Геннадія Лазарєва, директора Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Лариси Карпової, начальника управління освіти, культури і туризму райдержадміністрації Наталі Давидової.
Після урочистого відкриття додаткових груп для дошкільнят всіх присутніх було запрошено оглянути нове приміщення їдальні, новий спортивний майданчик, де діти зможуть займатися баскетболом, волейболом, тенісом.
Завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє» (з проектом «Від благоустрою шкільної їдальні до збереження здоров'я дітей») у ліцеї вдалося відремонтувати приміщення їдальні на 120 місць.
2018-11-20

20 листопада 2018 року голова райдержадміністрації Костянтин Жидков та заступник голови Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев ознайомилися з проведеними роботами по ремонту трьох відрізків дороги по вулицях Слобожанська, Шкільна, Матюшенка та мережі вуличного освітлення по вул. Шкільній в селі Руська Лозова.
Роботи проводилися за рахунок районного та сільського бюджетів, а також коштів від перевиконання плану митних платежів.
Костянтин Жидков відзначив, що завдяки проекту голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної «Енергія світла» встановлено близько 100 світильників по вулиці Шкільній. 
Також встановлено нові дорожні знаки, що обмежують швидкість руху по вул. Матюшенка.

2018-11-19

19 листопада в районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами, головами первинних організацій воїнів – інтернаціоналістів, учасників бойових дій в Афганістані, учасниками АТО.
На початку апаратної наради Костянтин Жидков вручив посвідчення радника голови районної державної адміністрації з питань взаємодії з ветеранськими організаціями Кузьменку Олександру Сергійовичу.
Костянтин Жидков та Геннадій Лазарєв провели церемонію нагородження волейбольної жіночої команди за I місце у Всеукраїнських фінальних змаганнях ГО ВФСТ «Колос» в м. Житомир.

2018-11-19

Шановні мешканці Безруківської сільської ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території дошкільного навчального закладу за межами населених пунктів на території Безруківської сільської ради Дергачівського району Харківської області (с. Безруки, вул. Шевченко, 22б)» (далі – ДПТ).
Мета, склад, зміст та основні техніко-економічні показники ДПТ.
Метою ДПТ є уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, параметрів забудови при розміщенні дошкільного навчального закладу.

Склад ДПТ – пояснювальна записка та графічні матеріали.
Зміст ДПТ складається з опису аналізу існуючої містобудівної ситуації, проектних пропозицій, заходів цивільного захисту та протипожежних заходів, основних техніко-економічних показників, які відображені у пояснювальній записці та графічних матеріалах ДПТ. 
Загальна площа території ДПТ становить орієнтовно 3,1 га (в т.ч. для обслуговування дошкільного навчального закладу 0,4920 га).
Замовник ДПТ:  Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області.
Розробник ДПТ: комунальне підприємство «Архітектурне бюро Дергачівського району» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001676 від 22.06.2013).
Інформація про місце ознайомлення: ДПТ для ознайомлення, розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації.
Інформація про посадову особу, відповідальну за організацію розгляду пропозицій: головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою: 62300, м. Дергачі, вул. 1Травня, 8, тел.: (05763) 3-20-42, 2-00-51.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення.
Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів:
-  розмістити повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій у проекті ДПТ на стенді у приміщеннях відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації;

-  провести громадські слухання у Дергачівській районній державній адміністрації 03 грудня 2018 року о 16:00 год.

Пояснювальна записка

Розділ Охорона навколишнього середовища

Графічні матеріали

2018-11-19

В районній державній адміністрації за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської  відбулася нарада з представниками відповідних суб'єктів взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, з метою обговорення та складання плану реабілітації особи, яка постраждала від торгівлі людьми, визначення переліку послуг, з метою відновлення фізичного та психологічного стану постраждалої особи та її соціальної адаптації.

2018-11-16

Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку!
Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку!
Розвиток засобів комунікації та інформаційних технологій, телебачення і радіо – є головною передумовою подальшого успішного розвитку нашої держави, її інтеграції у світовий інформаційний простір. 
Сьогодні головними показниками вашої роботи є відповідальне ставлення до своєї справи та професіоналізм.
Бажаю вам міцного здоров'я, професійних успіхів та втілення нових цікавих ідей. Нехай щоденна праця приносить вам задоволення та приємні емоції.
Голова районної
державної адміністрації   Костянтин Жидков

2018-11-16

16 лиcтопада в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації підприємством ПП «ФОРВАРД ОРТО» було проведено виїзну консультацію та презентацію зразків ортопедичного взуття для здійснення замірів та підбору моделей за направленнями, виданими управлінням, для безоплатного забезпечення протезно-ортопедичними засобами реабілітації осіб з інвалідність та дітей з інвалідністю. Послугу було надано 6 особам.

2018-11-16

Шановні мешканці Малоданилівської селищної ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній об'єктів індивідуальної дачної забудови та зони відпочинку на території Малоданилівської селищної ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області» (далі – ДПТ).
Мета, склад, зміст та основні техніко-економічні показники ДПТ.
Метою ДПТ є уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, параметрів забудови при розміщенні об'єктів індивідуальної дачної забудови та зони відпочинку.

Склад ДПТ – пояснювальна записка та графічні матеріали.
Зміст ДПТ складається з опису аналізу існуючої містобудівної ситуації, проектних пропозицій, заходів цивільного захисту та протипожежних заходів, основних техніко-економічних показників, які відображені у пояснювальній записці та графічних матеріалах ДПТ.
Загальна площа території ДПТ становить орієнтовно 3,5233 га.
Замовник ДПТ:  Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області.
Розробник ДПТ: приватне  підприємство «Харківський   регіональний   інженерно-консультаційний  центр» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001934).
Інформація про місце ознайомлення: ДПТ для ознайомлення, розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації.
Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій: головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою: 62300, м. Дергачі, вул. 1Травня, 8, тел.: (05763) 3-20-42, 2-00-51.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення.
Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів:
-  розмістити повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій у проекті ДПТ на стенді у приміщеннях відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації;

-  провести громадські слухання у Дергачівській районній державній адміністрації 30 листопада 2018 року о 15:00 год.

Пояснювальна записка з розділом Охорона навколишнього природного середовища

Графічні матеріали


Подождите...