Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 92

2018-12-19

19 грудня о 16.00 на площі Перемоги міста Дергачі відбулося урочисте відкриття Новорічної ялинки за участю керівників району.
Гостей привітали святковим концертом, а діти отримали солодкі подарунки.

2018-12-19

Петро Порошенко разом з дружиною з нагоди Дня святого Миколая зустрілися з талановитою молоддю та ознайомилися з винаходами та творчими розробками школярів та студентів.
Глава держави зауважив, що для сьогоднішньої зустрічі Маріїнський палац, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, віддано у розпорядження талановитих дітей. «Ви сьогодні - найповажніші гості, можливо, навіть і не гості, а господарі країни», - сказав Петро Порошенко дітям.
За його словами, сьогодні зібралася молодь, яка представляє все багатство України з абсолютно всіх областей.
«Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу», - підкреслив Президент. Він додав, що юні розробники ще у шкільному віці вже намагаються отримати патенти на свої винаходи для захисту своєї інтелектуальної власності, бо впевнені, що ці винаходи будуть працювати.
«Ще школярами, ліцеїстами, студентами ви робите те, чого до вас не робили представники великої науки. Самі відчуваєте, що Мала академія наук аж ніяк не гірша Національної академії наук, бо творчий потенціал є надзвичайно високим», - сказав Петро Порошенко.
Президент підкреслив, що всі ці зміни в країні загалом та в освітній сфері, зокрема, стали можливими завдяки тому, що п'ять років тому такі ж студенти, як ті, що сьогодні присутні на зустрічі, вийшли на Майдан Незалежності аби захистити європейське майбутнє України. 

2018-12-18

Пане Міністре, вже декілька місяців шукаю роботу але нещастить. Чи маю я право на допомогу по безробіттю та як її отримати?
Володимир Гречко
Кому надається допомога по безробіттю?
Громадянам у разі втрати заробітної плати (грошового забезпечення) або інших доходів внаслідок втрати роботи через незалежні від них обставини. На допомогу по безробіттю може претендувати застрахована (офіційно працевлаштована) особа.

Реєстрація безробітних проводиться центром зайнятості за особистою заявою особи і призначається з восьмого дня після реєстрації.
Перелік документів, потрібних для реєстрації,можна переглянути на офіційному сайті Державної служби зайнятості: https://www.dcz.gov.u
Як визначається розмір допомоги по безробіттю?
Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до середньої заробітної плати (доходу) і залежно від страхового стажу:

- до 2 років - 50 %;
- від 2 до 6 років - 55 %;
- від 6 до 10 років - 60 %;
- понад 10 років - 70 %.
з 1 грудня мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 1630 грн.
Залежно від тривалості безробіття, визначена допомога по безробіттю становить:
- перші 90 календарних днів - 100 %;
- протягом наступних 90 календарних днів - 80 відсотків;
- у подальшому - 70 відсотків.
Допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

2018-12-18

18 грудня заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак провів виїзний прийом у Вільшанській селищній раді.
До заступника голови райдержадміністрації звернувся мешканець селищної громади з питання сприяння у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття по вулицях Спартака, Миру та ремонту центрального водопроводу.
Питання, озвучені в ході прийому, Євген Жувак пообіцяв вивчити і надати всю можливу допомогу в рамках повноважень районної державної адміністрації.

2018-12-18

18 грудня службою у справах дітей районної державної адміністрації за розпорядженням голови районної державної адміністрації було влаштовано двох малолітніх дітей до сім'ї патронатного вихователя, яка була створена у грудні 2018 року. 
На території Дергачівського району вже функціонує 2 сім'ї патронатних вихователів, що є дуже важливим для соціального захисту дітей Дергачівського району.

2018-12-18

18 грудня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков взяв участь у засіданні позачергової сесії XL cесії Дергачівської районної ради VII скликання.

2018-12-17

17 грудня в районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами.
На початку апаратної наради  Костянтин Жидков представив учасникам наради новопризначеного начальника Харківського прикордонного загону Романа Гоца.
Костянтин Жидков та Геннадій Лазарєв вручили медаль голови військово-цивільної адміністрації Авдіївського району Донецької області «За оборону Авдіївки»  Колодій Наталії Миколаївні – матері загиблого учасника АТО, героя України Колодія Сергія Володимировича.
Голова районної державної адміністрації та голова районної ради привітали з Днем народження начальника загального відділу апарату райдержадміністрації  Вікторію Ярову.
Керівники району нагородили  Почесною грамотою державного реєстратора відділу державної реєстрації районної державної адміністрації Юлію Литвин та завідувача сектору з питань туризму та культурної спадщини комунальної установи «Дергачівський районний Будинок культури» Віталія Гришина за активну громадянську позицію, високий професіоналізм, злагоджену та плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування та з нагоди Дня місцевого самоврядування.

2018-12-17

17 грудня в смт Мала Данилівка відбулося урочисте відкриття міні-проекту «Священне джерело життя» – переможця обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ» у 2018 році.
В урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв,  Малоданилівський селищний голова Олександр Гололобов, депутати селищної, районної рад, громадськість.

2018-12-14

Шановні судді та працівники суду!
Прийміть щирі вітання з Днем працівників суду.
Ваша діяльність відіграє важливу роль в утвердженні принципу верховенства права та справедливості. Саме від Вашої самовідданої роботи багато в чому залежить збереження в суспільстві політичної стабільності, миру та спокою, дотримання конституційних прав і свобод людини, надійний захист громадян від беззаконня.
Бажаю Вам міцного здоров'я, великого людського щастя, благополуччя Вам і Вашим родинам. Нехай Ваш високий професіоналізм, досвід та знання будуть і надалі сприяти підвищенню рівня правової свідомості та справедливості у нашому суспільстві.
Голова районної

державної адміністрації        Костянтин Жидков

2018-12-14

14 грудня відбулась церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
У заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник голови районної ради Віра Стрілець, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, в.о. Дергачівського міського голови Катерина Бондаренко, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, депутати районної та міської рад, представники служб району, громадських організацій, молодь.

2018-12-13

Пане Міністре, звертають до Вас за порадою. Я інвалід ІІ групи, нещодавно була звільнена з роботи із причини встановлення групи інвалідності та відсутності вакансії для осіб з обмеженими можливостями на підприємстві. На мою думку таке звільнення є незаконним. Дуже прошу, порадьте, що мені робити та чи дійсно були підстави для мого звільнення? Дякую.
                                                  Олена Дегтярьова
Усі люди є рівними у своїх правах. А це означає, що жодна людина не може стати жертвою будь-яких обмежень.

Держава гарантує усім без винятку людям, і особам з інвалідністю в тому числі, всі соціально-економічні, політичні, особисті права і свободи, закріплені у Конституції, законах чи міжнародних договорах, які ратифіковані Верховною Радою.
Коли роботодавець може звільнити працівника?
Роботодавець має право звільнити працівника лише у разі його невідповідності займаній посаді чи виконуваній роботі. Факт встановлення інвалідності не може бути підставою для звільнення.

Що передбачено законодавством?
Чинне законодавство гарантує громадянам з інвалідністю право працювати на підприємствах, в установах, організаціях, а також займатися підприємницькою та іншою трудовою діяльністю, яка не заборонена законом.


2018-12-12

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у нараді з питань підготовки спортсменів Харківської області до ХХХІІ літніх Олімпійських ігор.
«Часу небагато. Ми очікуємо на гарні результати. Тому сьогодні наше основне завдання – скоординувати зусилля та підготувати стратегію, план підготовки спортсменів, який ми почнемо реалізовувати вже на початку 2019 року. Ми повинні створити належні умови для наших спортсменів, щоб вони вибороли нагороди та показали гарний результат.  На підтримку Харківської обласної державної адміністрації ви завжди можете розраховувати», - сказав, відкриваючи нараду, Анатолій Бабічев.
Голова Харківського обласного відділення НОК України Віктор Христоєв відзначив, що в першу чергу потрібно прийняти рішення ХОДА та міської ради про затвердження концепції підготовки до Олімпійських ігор. Також паралельно потрібно готувати концепцію підготовки спортивного резерву Харківщини - 2025 та плану її реалізації.
«Найближчими днями ми повинні провести необхідні наради, обговорити всі пропозиції та недоліки. Далі питання створення концепції повинно бути розглянуто на колегії в січні. Після цього ми узагальнимо всі висновки, проінформуємо голову області Юлію Світличну. Ми також просимо провести колегію обласної державної адміністрації за участі перших осіб регіону, щоб затвердити остаточну концепцію підготовки й приступити до її реалізації. Також ми повинні затвердити склад організаційного комітету й будемо просити, щоб його головою стала саме Юлія Світлична», - повідомив Віктор Христоєв.

2018-12-12

12 грудня в смт Козача Лопань відбулися заходи з нагоди вшанування пам'яті про мужніх козаків і старшин армії УНР боронивших Україну від більшовицьких загарбників на станції Козача Лопань за участю заступника голови облдержадміністрації Анатолія Бабічева, голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської, Козачолопанського селищного голови Вячеслава Задоренка, голови громадської організації «Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО» Сергія Густіліна, учнівської молоді.

2018-12-12

02 грудня в смт Козача Лопань відбулося виїзне засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева за участю голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської, Козачолопанського селищного голови Вячеслава Задоренка.
В ході засідання були розглянуті питання: 
1.Про проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
2.Про проведення обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
3.Про розвиток національно-патріотичного виховання в закладах освіти Дергачівського району.


Подождите...