Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 94

2018-12-06

Про створення нової депутатської групи повідомила в ході сесії Харківської обласної ради 6 грудня голова ХОДА Юлія Світлична. Саме її депутати обрали главою «Єдності і розвитку Харківщини». До депутатської групи увійшло 90 депутатів з усіх 6 фракцій.
До складу групи «Єдність і розвиток Харківщини» увійшли представники всіх фракцій обласної ради - в цілому ¾ депутатського корпусу.
«У складні часи, як ніколи, потрібна консолідація. Сьогодні в обласній раді створена найбільша в Україні депутатська група. Метою нашої групи є розвиток регіону та країни, захист інтересів кожного жителя області. Людям потрібні реальні справи, а не політичні гасла та заяви. Потрібно працювати, будувати, створювати, підтримувати людей. Саме це і є найголовнішою функцією депутатів місцевих рад», - заявила Юлія Світлична.
Вона зазначила, що головним завданням «Єдності і розвитку Харківщини» є розробка конкретних проектів розвитку регіону.

2018-12-06

12 грудня 2018 року у рамках проекту «Абетка експортера-2018» відбудеться семінар «Інтернаціоналізація бізнесу та торгівельні суперечки». Експортуємо до Республіки Вірменія».
Під час освітнього заходу представники підприємств експортерів-початківців підвищать рівень обізнаності щодо інструментів отримання аналітичної інформації про обсяги ринків, географічну структуру, інститут фінансової медіації, сайти, які сприяють виходу товарів на зовнішні ринки, а також успішні кейси експорту товарів регіону до республіки Вірменія - країни-лідера за темпами росту ексорту за підсумками 9 місяців 2018 року.
Учасники: представники бізнес-асоціацій, власники компаній експортерів, керівники підприємств, що зацікавлені в розширенні ділового співробітництва.
Цільова аудиторія: представники компаній експортерів, керівники підприємств, що зацікавлені в розширені ділового співробітництва. Проект програми заходу додається.
Захід відбудеться 12 грудня о 16 годині на базі Харківського національного економічного університету ім. С.Кузнеця (м. Харків, просп. Науки,9-А, лабораторія №3 Обрахункового центру, 1 поверх.). Реєстрація учасників розпочнеться о 15:30 за даними попередньої електронної реєстрації https://goo.gl/forms/eps1NOhXYQRImWcs2.
Кількість місць обмежена. Довідки за телефоном 3-03-73.

2018-12-06

Відповідні зміни до обласного бюджету на 2018 рік внесли 6 грудня під час засідання сесії Харківської обласної ради.
Видатки обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги жителям Харківської області, які перебувають у скрутних життєвих ситуаціях, збільшено на 1,5 млн грн.
«Тобто, цього року у зв'язку зі збільшенням кількості таких звернень громадян цю суму також буде збільшено з 45 млн грн до 46,5 млн грн», - пояснив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.
Так, станом на 5 грудня надійшло 9047 звернень, що в 1,5 раза більше проти аналогічного періоду минулого року (6581 звернення). На даний час матеріальну допомогу надано 6523 особам.
Також у зв'язку зі збільшенням кількості учасників АТО та ООС збільшили видатки обласного бюджету для надання матеріальної допомоги до Дня захисника України в 2018 році (з 8 млн до 9,28 млн грн).

2018-12-06

Документ затвердили в захищених статтях.
Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії обласної ради 6 грудня.
«Прийняття бюджету дозволить у нормальному плановому режимі забезпечити життя області на наступний рік», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.
Вона також наголосила, що в проект бюджету закладено збільшення фінансування на сферу культури.
«Це надасть можливість на 30% збільшити зарплату всім колективам, які сьогодні підпорядковуються обласній раді та мають статус академічних. Це велика кількість людей, і справедливість має бути встановлена», - сказала керівник області.
«Проект бюджету на 2019 рік був розроблений на основі показників, які були нам доведені після першого читання державного бюджету, - відзначив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков. - У бюджеті, який ми запропонували, відбиті видатки лише на захищені статті: зарплата, медикаменти, енергоносії. За ними бюджетні установи мають розпочати новий рік уже з новою мінімальною заробітною платою, яка має складати 4173 грн, та новими соціальними стандартами».
За інформацією Сергія Овсяннікова, окремо з бюджету будуть виділені кошти на перший квартал для реалізації деяких заходів обласних програм. Зокрема, кошти виділені для надання матеріальної допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутному становищі, пільгового перевезення студентів у метрополітені, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, презентаційних заходів, підтримки театрів, ансамблів, концертних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл тощо.
«Такі точкові виділення здійснюються для того, щоб наші управління та департаменти в рамках програм, які діють на 2019 рік, могли розпочати бюджетний рік нормально», - пояснив директор Департаменту фінансів.
Надалі до бюджету-2019 будуть вноситися зміни.
На даний момент дохідна та видаткова частини бюджету заплановані в розмірі понад 13,4 млрд грн.

2018-12-06

Головна мета програми - забезпечити ефективну реалізацію державної політики у сфері боротьби з тероризмом.
Документ, розроблений Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА, підтримали депутати в ході пленарного засідання XVІІІ сесії облради.
«Програмою передбачено розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що можуть призвести до проявів тероризму, захист людини і громадянина, суспільства і держави від тероризму, зосередження основних зусиль на протидії терористичній діяльності, мінімізації її наслідків», - зазначили в Департаменті оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА.
Зокрема, передбачено забезпечення моніторингу обстановки щодо протидії тероризму та прогнозування терористичних загроз в області та вжиття разом з місцевими органами влади та самоврядування спільних заходів для недопущення або локалізації надзвичайних ситуацій терористичного характеру.

2018-12-06

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична, підбиваючи підсумки XVIII сесії Харківської обласної ради.
Керівник області відзначила, що затвердження в ході сесії обласного бюджету - 2019 дозволить регіону спокійно та стабільно розпочати новий рік.
«В обласному бюджеті на 2019 рік було закладено чимало соціальних питань, які надають можливість забезпечити всі незахищені верстви населення тими грошовими допомогами, які були передбачені в 2018 році. Маємо повне розуміння того, що всі верстви населення будуть забезпечені необхідними виплатами та послугами, які гарантуються державою, а також тими, які забезпечуються на рівні області», - запевнила Юлія Світлична.
Керівник області також відзначила, що з 2019 року співробітники театральних та концертних установ регіону, які мають статус академічних та підпорядковуються обласній владі, отримуватимуть вищі на 30% зарплати. Відповідну ініціативу голови ХОДА підтримали депутати облради.
«Я вважаю, що це надзвичайно важливе питання, адже сьогодні прийнято рішення щодо відновлення справедливості», - прокоментувала Юлія Світлична.
Позначаючи пріоритети розвитку регіону на наступний період, керівник Харківської ОДА відзначила, що, окрім сфери культури, увага приділятиметься всьому гуманітарному блоку та соціальній сфері.

2018-12-06

Мужність, честь, відвага, сила, патріотизм – кожне з цих слів сьогодні в українців, у першу чергу, асоціюється з нашими військовими. Збройні сили України мають повагу, довіру та беззаперечну підтримку суспільства.
Мирним небом, можливістю жити звичайним життям, працювати, вчитися й розвивати свій край ми завдячуємо, в першу чергу, українському війську. Тим людям, які живуть та вмирають заради майбутнього України.
Вічна пам'ять загиблим.
Ми пам'ятаємо. Ми цінуємо. Ми віримо в українських воїнів. І віримо в перемогу.
Здоров'я, сил, упевненості та вдачі тим, хто береже Україну. Слава Збройним силам! Слава Україні!
Голова Харківської обласної державної адміністрації  Юлія Світлична

2018-12-06

06 грудня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська взяла участь у пленарному засіданні XVІІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання.

2018-12-05

05 грудня заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, голова районної ради Геннадій Лазарєв привітали працівників Дергачівського районного військового комісаріату та військових військової частини А1215 з нагоди Дня Збройних Сил України та провели церемонію нагородження  відзнаками Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради.

2018-12-05

Шановні друзі!
Щиро вітаю усіх, хто своєю добровільною, самовідданою працею щодня робить країну сильнішою.
Дякую всім, хто своєю добровільною, безкорисливою працею роблять свій внесок у захист України, за громадянську позицію, що додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє, сприяє ствердженню європейських цінностей у житті нашої держави! 
Бажаю волонтерам Дергачівщини міцного здоров'я, оптимізму, невичерпної енергії! Нехай ваші благородні справи повертаються вам добром!

Голова районної 
державної адміністрації  Костянтин Жидков

2018-12-05

05 грудня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією було розглянуто 146 заяви та прийняті відповідні рішення: 124 сім'ям надати житлову субсидію; відмовити в житловій субсидії 12 сім'ям; призначити 1 сім'ї державну соціальну допомогу як малозабезпеченій сім'ї; 6 заяв не потребували винесення рішення комісії; 3 сім'ям надати дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги.

2018-12-05

Шановні керівники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, шановні Дергачівці прошу Вас діяти у відповідності з вимогами Конституції України, Закону України “Про правовий режим воєнного стану ”, Закону України “Про затвердження Указу Президента України “ Про введення воєнного стану в Україні”.
У зв'язку з чим надаємо відповідні роз'яснення:
Указ Президента про введення воєнного стану опубліковано 28.11.2018 року в  газеті – Голос України № 226. Відповідно офіційно введено в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 26 листопада на 30 днів – до 14:00 26 грудня 2018 року.
Воєнний стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.
У період дії воєнного стану, часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України.
У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

2018-12-04

Протягом доби на дорогах державного значення регіону працювали 53 одиниці техніки та 76 робітників.
Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області. За інформацією САД, проїзд на дорогах державного значення забезпечено.
«Продовжуються роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг державного значення та очищення узбіччя. Проводяться підготовчі роботи для подальшого водовідведення», - повідомили дорожники.
За прогнозом метеорологів, 4 грудня істотних опадів у області не буде. Температура повітря вдень коливатиметься від 1 градуса тепла до 5 морозу.
«У зв'язку з переходом температури через нуль градусів на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху та зменшить керованість автомобілем! Автомобілістам рекомендовано бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції і не розвивати високу швидкість», - попередили в Службі автомобільних доріг.

2018-12-04

04 грудня в смт Вільшани по вулиці Центральна, 4/Ветеринарна,1 відбулося відкриття нового відділення ПАТ “Укрпошта”.
В заходах взяли участь начальник Управління з питань транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів ХОДА Володимир Наконечний, перший заступник генерального директора – керівник операційного блоку ПАТ «Укрпошта» Олександр Перцовський, директор з розвитку мережі ПАТ «Укрпошта» Валентина Дудко, заступник голови районної державної адміністрації Антон Козлоков, Вільшанський селищний голова Андрій Литвинов.

2018-12-03

Керівництво ХОДА та силових структур регіону взяло участь у координаційній нараді під головуванням командувача військ ОК «Схід».
Захід відбувся 1 грудня під головуванням командувача військ оперативного командування «Схід» генерал-лейтенанта Олександра Красноока. У координаційній нараді взяли участь представники керівництва ОДА та силових структур трьох регіонів – Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.
На нараді обговорили особливості взаємодії військового командування, органів державної влади та місцевого самоврядування щодо запровадження та здійснення у Запорізькій і Харківський областях заходів і повноважень, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану».


Подождите...