Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 102

2018-10-19

Остаточної домовленості щодо відкриття нових напрямків досягли під час зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична та президент авіакомпанії Ernest Airlines Шаді Ель Таннір.
«Ще одна авіакомпанія заходить на харківський авіаринок. Сьогодні були досягнуті остаточні домовленості з генеральним президентом компанії Ernest Airlines щодо відкриття з березня наступного року двох напрямків авіарейсів з Харкова – до Мілана та Рима», - повідомила за результатами зустрічі Юлія Світлична.

2018-10-19

Це набір з 25 найнеобхідніших для новонароджених діток речей. Зокрема, це одяг, підгузки, ковдри, рушник, матрац, дитячі крем та мило, ножиці, серветки, пелюшки, термометри.
Урядову ініціативу для  підтримки родин з дітьми було запроваджено з 1 вересня. 
«Пакунок» - це додаткова допомога від держави батькам новонароджених, в якому є найнеобхідніші для малюка речі. Пакунок отримує кожна родина, в якій народжується дитина. Дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. На сьогодні «пакунки малюка» отримують 23 регіони, Донецька та Луганська області наразі ведуть документальне оформлення щодо отримання таких пакунків.
Як отримати «пакунок малюка»?
«Пакунок» надається всім новонародженим дітям, незалежно від місця народження, безпосередньо в пологовому будинку при виписці. Отримати його можуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини. Він надається у пологових будинках як  державної, так і приватної форми власності.

В разі, якщо «пакунок» на момент виписки в пологовому відсутній, батьки в пологовому подають заяву до управління соціального захисту, і працівники управляння доставлять його за місцем проживання дитини не пізніше 30 днів від її народження.
Що є в «пакунку малюка»?
Це набір з 25 найнеобхідніших для новонароджених діток речей. Зокрема, це одяг, підгузки, ковдри, рушник, матрац, дитячі крем та мило, ножиці, серветки, пелюшки, термометри. Весь комплект упакований в коробку-колиску з міцного картону розміром 43×70×27 см.


2018-10-19

В районній державній адміністрації відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з ініціативною групою жінок щодо випадку в пологовому відділенні КЗ «Дергачівська центральна районна лікарня».
Жінки виступили на підтримку завідувача пологового відділення КЗ «Дергачівська центральна районна лікарня» та висловили прохання розглянути даний випадок в рамках чинного законодавства, враховуючи медичний досвід лікаря та думку громадськості.
Голова районної державної адміністрації та ініціативна група жінок висловлюють щирі співчуття родині.


2018-10-18

18 жовтня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, заступник начальника управління – начальник відділу персоніфікованого обліку пільгового контингенту управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Світлана Лях привітали зі 100-річним ювілеєм мешканку с. Безруки  Медведєву Пелагію Іванівну, вручили вітальну грамоту від міністра соціальної політики України Андрія Реви і подарунок від голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова.
Інна Борисівна побажала ювілярці міцного здоров'я, щастя, сил і наснаги, благополуччя в родині, висловила найщиріші слова вдячності за прожиті роки і життєвий досвід, а також оголосила приємну звістку про те, що комісією з питань надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення при Дергачівській райдержадміністрації було прийнято рішення щодо надання Пелагії Іванівні матеріальної допомоги на лікування у розмірі 5000 гривень.
Прожиті роки ювілярки можуть слугувати прикладом життєвої мудрості, стійкості й працьовитості – була свідком Голодомору, учасницею Другої світової війни. Пелагія Іванівна проживає з донькою, мала трьох дітей, має п'ять онуків, вісім правнуків та одну праправнучку. Ця жінка є яскравим прикладом невтомної трудівниці та берегині родинного вогнища.

 

2018-10-18

18 жовтня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела виїзний прийом громадян в Безруківській сільській раді.
До першого заступника голови райдержадміністрації звернулися мешканці сільської громади за допомогою у вирішенні  земельних питань та з питання відкриття аптечного пункту в Безруківській медичній амбулаторії.
Питання щодо відкриття аптечного пункту знаходиться на особистому контролі голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова та найближчим часом буде вирішено.

2018-10-16

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!». Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення (UA: Харків), радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
17 жовтня 2018 року о 07.52 та 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

2018-10-16

16 жовтня відбулася чергова робоча нарада під головуванням голови районної державної адміністрації за участю головного лікаря комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», представників громадської організації та депутатів районної ради щодо випадку, який стався в пологовому відділенні КЗ «Дергачівська центральна районна лікарня».
На даний час відкрито кримінальне провадження. Матеріали кримінального провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводиться судово-медична експертиза.
Дергачівська районна державна адміністрація веде моніторинг ситуації, про що буде в подальшому інформувати.
Голова районної державної адміністрації та робоча група висловлюють щирі співчуття родині.

2018-10-16

16 жовтня заступник голови районної державної адміністрації  Антон Козлоков та перший заступник міського голови Владислав Кисіль беруть участь у III Польсько-Українському Форумі місцевого самоврядування «Громада. Ефективний розвиток. Інвестиції.», який відбувається в Харкові (коворкінг «FABRIKA»).
Розглядаються ключові теми форуму:
– Енергоефективність як самоінвестування громади.
– Інвестиції в людей.  Соціальні послуги в ОТГ як інструмент розвитку людського капіталу.

2018-10-16

17 жовтня о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03-69, 3-01-68.

2018-10-16

18 жовтня о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Безруківській сільській раді.

2018-10-16

19 жовтня о 14.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Антоном Козлоковим у Солоницівській селищній раді.

2018-10-14

Учасники АТО та Операції Об'єднаних сил Дергачівського району отримали подарунки та привітальні листівки від голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова та голови районної ради Геннадія Лазарєва.

2018-10-14

Шановні дергачівці!
Прийміть щирі вітання із величним національним святом – Днем захисника України, святом, яке уособлює мужність і героїзм сильних та патріотичних людей, які в різний час і на різних фронтах захищали незалежність нашої держави, нашу свободу та право на мирне життя.
Відзначення Дня захисника України саме у цей день пов'язане з історичною традицією вшанування українських козаків та відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці. Поєднання цих свят є символом непорушного зв'язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги до них. 
Від щирого серця вітаю всіх учасників АТО та Операції Об'єднаних сил, українців, які боролися проти нацизму в часи Другої світової війни, хто захищав нашу державу, хто стоїть на варті рідної землі сьогодні, і тих, хто в майбутньому виконуватиме цей святий обов'язок. Нехай любов до України та людська повага надихають вас на нові звершення у благородній справі служіння Батьківщині!

Схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність та суверенітет нашої держави. Вічна пам'ять і слава загиблим героям!
Щиро бажаю всім захисникам України міцного здоров'я, щастя, благополуччя, мирного неба.
Слава захисникам України!
Слава Україні!
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації      Костянтин Жидков

2018-10-14

З нагоди Дня захисників України та за ініціативи і особистої підтримки голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції та Операції Об'єднаних сил Дергачівського району вручені продуктові набори.

2018-10-12

12 жовтня у районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.
Зі словами привітання до учасників святкових заходів звернулися голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, військовий комісар Дергачівського районного військового комісаріату Володимир Тріщенко та провели церемонію нагородження відзнаками районної державної адміністрації та районної ради  військовослужбовців, учасників бойових дій за зразкове виконання службових обов'язків, підтримання обороноздатності держави та з нагоди Дня захисника України.
За сумлінну працю, активну національно-просвітницьку діяльність та з нагоди Дня захисника України нагороджено Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради колектив Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва».
Колективи Дергачівського, Козачолопанського, Вільшанського Будинків культури привітали учасників заходу святковим концертом.
Учасники АТО, ООС Дергачівського району отримали подарунки та привітальні листівки від голови районної державної адміністрації та голови районної ради. Члени сімей загиблих отримали від Костянтина Жидкова продуктові набори.


Подождите...