Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 103

2018-10-12

12 жовтня відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.
В заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, установ, служб району, представники органів місцевого самоврядування, громадськість.

2018-10-12

Шановні мешканці Малоданилівської селищної ради (ОТГ), інформуємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення блоку цехів для виробництва обладнання для харчової промисловості з адміністративно-побутовими та складськими приміщеннями на території Малоданилівської селищної ради за межами населених пунктів Дергачівського району Харківської області» (далі – ДПТ).
Мета, склад, зміст та основні техніко-економічні показники ДПТ.
Метою ДПТ є уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, параметрів забудови при розміщенні блоку цехів для виробництва обладнання для харчової промисловості з адміністративно-побутовими та складськими приміщеннями.
Склад ДПТ – пояснювальна записка та графічні матеріали.
Зміст ДПТ складається з опису аналізу існуючої містобудівної ситуації, проектних пропозицій, заходів цивільного захисту та протипожежних заходів, основних техніко-економічних показників, які відображені у пояснювальній записці та графічних матеріалах ДПТ.
Загальна площа території проектованого підприємства становить орієнтовно 5,8629 га.
Замовник ДПТ:  Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області.
Розробник ДПТ: приватне підприємство «Перспектива-ДІ» (кваліфікаційний сертифікат серія АА № 001676 від 22.07.2013 р.).
Інформація про місце ознайомлення: ДПТ для ознайомлення, розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою: 62300, м. Дергачі, вул. 1Травня, 8, тел.: (05763) 3-20-42, 2-00-51 та в Малоданилівській селищній раді за адресою: 62341,  смт Мала Данилівка, вул. Ювілейна, 5, тел.: (05763) 57-213, 57-457.
Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій: Малоданилівський селищний голова та начальник відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення.
Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів:
-  розмістити матеріали ДПТ на стендах у приміщеннях відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації та Малоданилівської селищної ради;
-  провести громадські слухання у Малоданилівській селищній раді, про дату та місце проведення яких буде повідомлено додатково.
Пояснювальна записка ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ

Розділ ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

ГРАФІЧНІ МАТЕРІАЛИ


2018-10-11

Міністерство юстиції України в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» розпочинає інформаційну кампанію #ПраваЗахисників, спрямовану на інформування учасників бойових дій про їхні права.
У межах інформаційної кампанії ветеранам АТО буде роз'яснено процедуру отримання безоплатної правової допомоги, порядок безоплатного отримання земельної ділянки, повідомлено про існуючі пільги на оплату житлово-комунальних послуг та проїзд.
Зокрема, захисники мають право на:
отримання первинної та вторинної правової допомоги;
- першочергове відведення земельних ділянок для особистого селянського господарства; ведення садівництва; будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах; індивідуального дачного будівництва; будівництва гаражів;
- знижки на оплату користування житлом, комунальними послугами, вартості палива;
- безкоштовний проїзд міським, приміським і міжміським автотранспортом та додатково міжміським залізничним, водним, повітряним або автомобільним в обидва напрямки.
Також учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, членам сімей загиблих внаслідок війни передбачена щорічна разова грошова допомога. Крім цього, законодавством передбачене безоплатне медичне забезпечення, про яке буде детально ознайомлено під час інформаційної кампанії Міністерства юстиції.

2018-10-11

Захід «Громада. Інвестиції. Розвиток» пройде 16 жовтня.
Організатори форуму - Харківський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з партнерами – Генеральним консульством Республіки Польща у м. Харкові, Харківською обласною державною адміністрацією, Польсько-українською господарчою палатою та ГО «Польсько-українська аграрна асоціація».
За два роки форум став ефективним майданчиком для комунікації та обміну досвідом представників органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості обох країн.
Захід відбудеться за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, експертів Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, Генерального консула Республіки Польща у м. Харкові  Януша Яблонського, президента Польсько-української господарчої палати, президента Міжнародного об'єднання «Європа-Північ-Схід» Яцека Пєхоти, директора українських програм Фонду міжнародної солідарності Адама Зауера.
Кількість місць обмежена. Участь можлива тільки за попередньою реєстрацією.
Якщо ви представник депутатського корпусу, громадськості та бізнесу об'єднаних територіальних громад Харківщини, просимо заповнити відповідну заявку про участь за посиланням.
Ваша участь у заході буде підтверджена відповідним запрошенням на вказану вами електронну адресу.

Якщо ви представник ЗМІ, для акредитації просимо заповнити вас відповідну заявку за посиланням.
Реєстрація відкрита до 14:00 12 жовтня.
Контактна особа: Марина Гавриленкова, радник з питань комунікацій Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми U-LEAD та Мінрегіону. Телефон: (066) 647-01-55, (067) 618-37-80.
Програма форуму

2018-10-10

Петро Порошенко під час наради з силовиками доручив міністру оборони Степану Полтораку та міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з Північноатлантичним альянсом щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить безпечну експлуатацію і ефективну охорону об'єктів зберігання боєприпасів.
Глава держави зазначив, що, на жаль, на сьогодні в Україні ще немає жодного сучасного складу, який би повністю відповідав би стандартам НАТО.
Президент висловив сподівання, що найближчим часом відповідні програми будуть реалізовані. «Доручаю міністру оборони, міністру закордонних справ терміново завершити переговори з НАТО щодо створення і реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечує безпечну експлуатацію і ефективну сучасну охорону об'єктів зберігання боєприпасів», - сказав Петро Порошенко.

2018-10-10

10  жовтня в Малоданилівській селищній раді (ОТГ) в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!» відбулися інформаційні та роз'яснювальні заходи щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості».
В заході взяли участь заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова, перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, начальник юридичного відділу апарату районної державної адміністрації Аліса Деревянко.

2018-10-09

09 жовтня в районній державній адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини районної державної адміністрації. 
Комісією розглянуто 6 питань, в тому числі: розгляд заяви щодо перегляду рішення органу опіки піклування щодо вирішення спору про доцільність визначення місця проживання малолітньої дитини; про доцільність поповнення дитячого будинку сімейного типу дитиною з числа дітей, позбавлених батьківського піклування; розгляд питання щодо стану виконання батьками батьківських обов'язків відносно їхніх малолітніх дітей; про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та інші. За результатами розгляду ухвалені відповідні рішення.

2018-10-09

09 жовтня службою у справах дітей районної державної адміністрації було проведено позачерговий профілактичний рейд на території Слатинської селищної ради. Під час рейду було обстежено 2 сім'ї, в яких виховуються 5 дітей. За результатами обстеження було проведено профілактичні бесіди з батьками та складено відповідні акти.

2018-10-08

Шановний Романе Олександровичу!
Вітаємо Вас з Днем народження!

Бажаємо Вам міцного здоров'я, благополуччя, миру і добра.
Нехай ваше життя завжди буде наповнене оптимізмом, повагою і підтримкою колег, втілюються плани, здійснюються мрії.

2018-10-08

Вітаю юристів Дергачівщини із професійним святом - Днем юриста!
Ваш професіоналізм, усвідомлене почуття справедливості, принциповість і наполегливість є запорукою втілення верховенства права у справі розбудови демократичної держави на основі європейських цінностей.
Висловлюю вам щиру подяку за відданість обраній професії, відповідальність, справедливість і цілеспрямованість.
Зичу вам здоров'я, добробуту, нових здобутків у професійній діяльності.
Голова районної
державної адміністрації  Костянтин Жидков

2018-10-08

08 жовтня в Слатинській селищній раді під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, депутатами Слатинської селищної ради, представниками місцевої громади.

2018-10-05

05 жовтня на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала  І.С. Конєва» відбувся Всеукраїнський форум «Єдина родина України» під гаслом «Біда нас не зламала. Біда нас об'єднала».
В заходах взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Шпарага, голова громадської організації «Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих та загиблих захисників України» Марина Полякова, голова громадської організації «Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО» Сергій Густілін.

 

2018-10-05

Дергачівський районний військовий комісаріат запрошує на службу до військового комісаріату  осіб рядового та сержантського складу, демобілізованих зі Збройних Сил  України. Бажано (але не обов'язково) учасників бойових дій.
В першу чергу будуть розглянуті документи кандидатів, які позитивно характеризуються за останнім місцем служби, мають  вищу освіту, навички роботи з комп'ютером на рівні впевненого користувача, посвідчення водія.
Умовою служби є укладення контракту терміном на три роки. Грошове забезпечення з 01.01.2019  в розмірі від 10 000 грн., забезпечення речовим майном, соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством для військовослужбовців. Місце проходження служби – Дергачівський районний військовий комісаріат.
За довідками звертатися до Дергачівського районного військового комісаріату за адресою: м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 17, або за телефонами: 0952454296, 0933200363, 0576320811.


Подождите...