Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 100

2018-11-02

Нарада пройшла під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.
Один з центральних футбольних матчів країни пройде на ОСК «Металіст» 3 листопада. За попередніми даними, на матчі очікують понад 15 тисяч вболівальників.
Про готовність до його проведення під час наради доповіли представники стадіону, правоохоронних органів та ФК «Шахтар».
«Ми розуміємо, що матч «Шахтар» - «Динамо» має велике значення, це захід підвищеної складності. До його проведення ми ставимося, як і до матчів європейського рівня, - зазначив Анатолій Бабічев. – Харківщина має великий досвід успішного проведення спортивних заходів міжнародного рівня. Впевнений, що і матч 3 листопада буде організовано відповідним чином».
Також у ході наради обговорили проведення змагань з автокросу в Руській Лозовій Дергачівського району, які пройдуть 3-4 листопада.

2018-11-02

02 листопада в районному Будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівника соціальної сфери.
Зі словами привітання до учасників заходу звернулися заступник голови районної ради Віра Стрілець, керівник апарату районної державної адміністрації Таміла Остропілець, перший заступник Дергачівського міського голови Владислав Кисіль та провели церемонію нагородження кращих працівників соціальної сфери району відзнаками районної державної адміністрації та районної ради.
Аматорські колективи подарували присутнім святковий концерт.

2018-11-01

8 листопада 2018 року у VIP-залі Дергачівського районного Будинку культури за адресою м. Дергачі, площа  Перемоги, 1, відбудеться Форум розвитку сільських територій «Енергія змін – «Еко-громада».
Організатори форуму: – Дергачівська районна державна адміністрація, Дергачівська районна рада, Інформаційний центр Асоціації європейських прикордонних регіонів в ХНЕУ імені Семена Кузнеця, ТОВ «Еко-Країна».
В рамках роботи Форуму його учасники – представники Дергачівської районної державної  адміністрацій, Дергачівської міської ради, органів місцевого самоврядування Дергачівського району Харківської області, установ, підприємств та організацій Дергачівського району, Харківської області та областей України, обговорять  напрямки  розвитку міжмуніципального співробітництва громад Дергачівського району Харківської області в контексті проведення децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні.
В рамках Форуму  відбудуться панельні дискусії щодо розвитку  сільського туризму як напрямку розвитку сільської території, співробітництва громад та кращих практик розвитку органічного виробництва у Харківській області.
За підсумками роботи Форуму планується:
- підписання Меморандуму про розвиток співробітництва між територіальними громадами Дергачівського району Харківської області (краща практика Полтавської області: Меморандум про співробітництво з питань реалізації Стратегії поводження з відходами для Полтавської області»);
- розгляд проектів співробітництва територіальних громад Дергачівського району Харківської області, а саме: створення Агротуристичного кластеру «Енергія змін – «Еко-громада» (краща практика Львівської області: Агротуристичний  кластер  «ГорбоГори») та Дергачівського субрегіону (краща практика Полтавської області: Договір щодо розробки та реалізації Стратегії сталого розвитку Миргородського субрегіону на 2017-2026 роки).
Серед питань порядку денного Форуму будуть розглядатися також  питання просторового розвитку сільських територій (субрегіонального та транскордонного), позиціювання території співробітництва територіальних громад в українському, європейському та міжнародному  інформаційному просторі з метою  залучення інвестицій та управління проектами співробітництва територіальних громад Дергачівського  району.
Форум розвитку сільських територій «Енергія змін – «Еко-громада» планується проводити на постійній основі у Дергачівському районі як Форум розвитку міжмуніципального співробітництва територіальних громад.
Початок роботи Форуму  – 10.00. Початок реєстрації учасників о 9.30.
Додаткову інформацію можна отримати у відділі економічного розвитку і торгівлі Дергачівської районної державної адміністрації за телефоном т. 3-30-73,3-03-73; Е-mail: uek@dergachi.net.

2018-11-01

01 листопада в смт Мала Данилівка відбулося урочисте відкриття проекту «Реконструкція спортивного майданчику Малоданилівського ліцею Дергачівської районної ради Харківської області».
В урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв,  Малоданилівський селищний голова Олександр Гололобов, депутат Харківської обласної ради Людмила Гасан,  мешканці селища.

2018-11-01

Лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол.
Відтоді на стадіоні «Металіст» відбулися вже три поєдинки національної збірної України, де головна команда країни завоювала три впевнені перемоги.
Історичним став недавній тріумф збірної під керівництвом Андрія Шевченка у матчі з Чехією. Адже за підсумками цієї зустрічі синьо-жовті забезпечили собі перше місце у групі B1 прем'єрного турніру Ліги націй УЄФА та увійшли до 12-ти найсильніших збірних Європи.
Важливо, що в УЄФА і ФІФА відзначили високу якість організації міжнародних поєдинків у Харкові. Окрім того, і футболісти нашої збірної, і тренерський штаб, і експерти відзначали особливу атмосферу, яку своїми позитивними емоціями створювали на «Металісті» вболівальники.

2018-10-31

31 жовтня відбулося урочисте відкритті об'єктів-переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в селищі Лісне та в смт Мала Данилівка за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева, голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, голови районної ради Геннадія Лазарєва, Малоданилівського селищного голови Олександра Гололобова.

2018-10-31

На території Малоданилівської об'єднаної територіальної громади продовжується відкриття об'єктів-переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». 
Цього року у селищі Лісне за рахунок обласного, місцевого бюджетів та ініціативної групи було утеплено будинок ОСББ «Наша мрія» за міні-проектом «Разом в майбутнє у теплому будинку», а в смт Мала Данилівка реалізовано міні-проект «Тепла лікарня – здорова громада».

2018-10-31

31 жовтня в районній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією було розглянуто 21 заяву щодо призначення субсидій, пільг та соціальних виплат та прийняті відповідні рішення: 7 сім'ям надано житлову субсидію; 6 сім'ям надано право на отримання коштів невикористаної житлової субсидії; 2 сім'ям призначено державну соціальну допомогу як малозабезпеченій сім'ї; 3 сім'ям надано дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги; 3 сім'ям відмовлено у призначенні субсидії.

2018-10-26

26 жовтня заступник голови районної державної адміністрації Євген Жувак взяв участь у засіданні сесії Козачолопанської селищної ради.

2018-10-26

26 жовтня відбулась урочиста церемонія покладання квітів до обеліску «Вічний вогонь» м. Дергачі з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників.
В урочистому заході взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, заступник голови районної державної адміністрації Антон Козлоков, перший заступник Дергачівського міського голови Владислав Кисіль,  депутати районної та міської рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, установ, служб району, представники громадських організацій, політичних партій, громадськості та молодь.

2018-10-26

26 жовтня в районній державній адміністрації в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» відбувся інформаційно-роз'яснювальний захід щодо питань у сфері державної реєстрації, зокрема, щодо державної реєстрації актів цивільного стану, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань, а також щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
В заході взяли участь заступник начальника Управління-начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Андрій Гнатушок,  в.о. начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Євгенія Богданова, начальник відділу взаємодії з суб'єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Іван Часовськой,  заступник голови районної державної адміністрації Антон Козлоков.

2018-10-26

26 жовтня заступник голови районної державної адміністрації Антон Козлоков взяв участь у засіданні сесії Дергачівської міської ради.

2018-10-25

Під час зустрічі 25 жовтня керівник області також обговорила з діячками благодійної організації «БФ «Харків з тобою» подальші напрямки співпраці та спільні проекти.
Вітаючи Олену Шержукову та Ірину Маркевич, Юлія Світлична відзначила, що дуже важливо й приємно, що така міцна команда, яка досягає результату, працює саме в Харківській області.
«Ми з вами вже організували та реалізували велику кількість проектів, і я впевнена, що попереду – не менше, - сказала керівник області. – І, звичайно, ті люди, які вкладають свою душу в ту справу, яку роблять, повинні отримувати слова вдячності. І такі слова вдячності говорить уся моя команда. Ви кожного дня працюєте над тим, щоб втілювати в життя все найкраще та допомагати. Ми - поруч із вами, долучаємося до проектів, які запроваджуються в Харківській області, та будемо в подальшому робити все, щоб її зміцнювати та розвивати».
Олена Шержукова та Ірина Маркевич у свою чергу подякували керівнику області – не стільки за нагороди, скільки за постійну підтримку з боку команди облдержадміністрації.
«Нагородою для мене є та підтримка, яку ми завжди отримуємо від обласної адміністрації та особисто від Юлії Олександрівни, - сказала співорганізатор благодійної організації «БФ «Харків з тобою» Ірина Маркевич. – Тому що коли ти робиш корисну справу, але не маєш підтримки, доводиться витрачати свої сили не лише на роботу. Така підтримка нам допомагає менше сил витрачати на здолання спротиву, та зосередитися на своїй роботі».
«Сьогодні ми говоримо про те, що нарешті влада чує людей. Та системна підтримка, яку ми отримуємо від команди Юлії Світличної, - я не знаю, хто ще в країні може таким похвалитися. Ми дуже вдячні за те сприяння, яке отримуємо завжди, коли приходимо зі своїми проблемами та ідеями. Коли влада відкрита до ініціатив громадськості, це дуже класно», - додала Олена Шержукова.

2018-10-25

25 жовтня заступник голови районної державної адміністрації Антон Козлоков взяв участь у засіданні сесії Солоницівської селищної ради.

2018-10-25

25 жовтня в рамках виконання регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки, службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з Дергачівським районним управлінням Головного управління Держаної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, здійснено поширення інформаційних буклетів серед населення Дергачівського району: «Рівні можливості: «В Україні всі мають рівні можливості», «Молодь Слобожанщини. Гендерний вимір» та «Рівні можливості: «Жінки та чоловіки мають рівні права і можливості» та інформаційних пам'яток «Зупинимо тероризм разом» та «Психологічна допомога постраждалим від терористичних загроз та інших надзвичайних ситуацій».


Подождите...