Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 130

2018-06-01

01 червня відбулося урочисте відкриття актової зали Великопроходівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний заклад" після капітального ремонту.
В урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, начальник управління освіти, культури і туризму Наталія Давидова, Проходівський сільський голова Олександр Євчун.
Учні закладу освіти привітали присутніх чудовою концертною програмою.

2018-05-31

Кожному новонародженому надаватиметься «пакунок малюка» від держави, а батькам, які працюють, у допомогу – «муніципальна няня».
Кожному новонародженому - «пакунок малюка» від держави
З 1 вересня 2018 року батьки новонароджених отримають додаткову допомогу від держави – «пакунок малюка». Кожна мама отримає в пологовому будинку для своєї дитини пакунок з найнеобхіднішими для малюка речами – це одяг, підгузки, ковдри, дитяча олійка та крем, присипка, пляшечка, соска, серветки, пелюшки, термометр, а також навчальні матеріали щодо догляду за дитиною. Кожна дитина, з 400 тисяч, які щороку народжуються в Україні, отримає від держави речі, які потрібні в перші дні життя.

«Муніципальна няня» - в допомогу працюючим батькам
З 1 січня 2019 року запроваджується проект «Муніципальна няня», який дозволить батькам зменшити витрати на послуги няні для дитини. Держава відшкодовуватиме батькам послуги няні, що доглядає за дитиною до 3-х років, через надання податкової знижки. Розмір відшкодування – один прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років (станом на 1.01.2018  це 1492 грн) – за кожний місяць роботи няні. Батьки складають офіційний договір з нянею, а держава повертатиме батькам гроші за її послуги.

Підтримка відповідального батьківства
З 1 січня 2019 року кожна майбутня родина отримає можливість пройти безоплатне медичне обстеження, щоб убезпечити народження дітей з вродженими вадами. За даними Держстату, щороку в Україні 10% дітей народжуються з вадами, що призводять до інвалідизації та смерті. Медичне обстеження майбутніх батьків допоможе зменшити цей сумний показник.  Особи, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, матимуть право пройти безоплатне медичне обстеження на TORCH-інфекцію (вірус герпесу, вірус краснухи, токсоплазми, цитомегаловірус, ентеровірус, віруси гепатитів В, С, ВІЛ).

Бонуси для громад, дружніх до дитини
Уряд стимулює отримання громадами статусу ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Громади, міста, що матимуть такий статус, зможуть розраховувати на додаткові надходження до своїх бюджетів, які можна спрямувати на розвиток дитячої інфраструктури, створення комфортних умов для розвитку та навчання дітей. З наступного року громади, дружні до дітей, отримають до своїх бюджетів додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 1% - це 150-700 тисяч грн на рік у розрахунку на 10 тисяч населення. Великі громади, населення яких складає 1 мільйон осіб, отримають додатково до бюджетів від 15 до 70 млн грн.

2018-05-31

Під час робочої поїздки до Держави Ізраїль голова ХОДА зустрілася з президентом країни Реувеном Рівліном, представниками уряду та впливових організацій, а також з Міністром екології Держави Ізраїль, Міністром у справах Єрусалима Зєевом Елькіним.
«Під час зустрічей обговорили різні питання стосовно нашої подальшої співпраці та активізації двосторонніх стосунків Харківської області та Держави Ізраїль. З Президентом Ізраїлю обговорили всі проблеми, які були порушені під час проведення Міжнародної конференції жінок-лідерів, у якій я брала участь на запрошення Уряду Ізраїлю», - розповіла Юлія Світлична.
Вона відзначила, що проведена робота має на меті активізацію співпраці з Ізраїлем, та наголосила, що досвід цієї країни може бути корисним для України та Харківської області в багатьох напрямках.

2018-05-31

Господарі ще 176 тисяч домоволодінь мають звернутися до органів соцзахисту населення з новою заявою, щоб підтвердити право на допомогу держави.
Про зміни у правилах призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, внесені Постановою Кабінету міністрів №329, розповів у ході брифінгу 30 травня директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.
За його даними, автоматично субсидії будуть перераховані 157 тис. сімей області.
«Це громадяни, які не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів (до 5 років), у складі родин яких немає працездатних осіб, які декларують нульові доходи», - уточнив Юрій Шпарага.
Натомість нову заяву і декларацію потрібно подати орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким субсидію було призначено за рішенням комісії - не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у помешканні осіб. Також за призначенням субсидії потрібно звернутися сім'ям, в яких відбулися зміни у складі родини протягом року, та тим громадянам, які мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги. Загалом, за підрахунками департаменту соцзахисту, на Харківщині близько 176 тис. таких родин.

2018-05-31

04 червня 2018 року о 10.00 в громадській приймальні районної державної адміністрації відбудеться виїзний прийом громадян заступником директора Департаменту – начальником відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області Іванською Євгенією Сергіївною.

2018-05-31

1 червня з 10:00 до 13:00 харків'янам пропонуватимуть роботу понад 40 компаній, які забезпечують легальну та продуктивну зайнятість.
Серед роботодавців: великі виробничі підприємства (ПАТ «Турбоатом», ПАТ «Харківський завод «Світло Шахтаря», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» ТОВ «Харківська ювелірна фабрика» та інші), компанії ТОВ «Асістас», ТОВ «Інформаційно-технічний центр «Професіонал», Dealist Solutions, Global bilgi, торговельні мережі (АТ «Новий стиль», ТОВ ПрАТ «Нова лінія», ХФ ТОВ «Експансія»), страхові та банківські установи. Про контрактну службу інформуватимуть Харківський обласний військовий комісаріат та Східне регіональне управління державної прикордонної служби.

2018-05-31

31 травня в районній державній адміністрації відбувся виїзний семінар, організований Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва та Харківською обласною громадською організацією «Асоціація приватних роботодавців» для представників малого та середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств Дергачівського району за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської.
В ході семінару висвітлені наступні питання:
–можливості отримання пільгового безвідсоткового кредитування за рахунок коштів обласного бюджету;
–освітні програми, бізнес-школи та інформаційні портали, які дають можливість на безкоштовній основі отримувати необхідні знання для ведення ефективної діяльності;
–про умови участі та особливості шостої хвилі проекту «Новий відлік. Малі міста»;
–про можливості сільськогосподарської кооперації;
–перевірки контролюючих та фіскальних органів.
Учасники семінару мали змогу отримати кваліфіковану консультацію від президента  ХОГО «Асоціації приватних роботодавців» Олександра Чумака та директора Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Ксенії Меркулової.

2018-05-30

Шановна Інно Вікторівно!
Прийміть найкращі привітання з Днем народження!
Бажаємо Вам здоров'я, родинного затишку, благополуччя і добра. Нехай кожен Ваш день буде наповнений корисними справами і теплом людських відносин, а мрії втілюються у життя та приносять бажану радість і задоволення.

2018-05-30

Шановна Вікторіє Анатоліївно!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!

Бажаємо міцного здоров'я, щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи!

 

2018-05-30

Сольні партії відомий музикант виконає на інструменті роботи Страдіварі.
Концерт «Душа скрипки» відбудеться 3 червня о 19:00 у Будинку Алчевських.
Валерій Соколов народився в Харкові в 1986 році. Початкову музичну освіту здобув у Дитячій музичній школі № 9 і Харківській середній спеціальній музичній школі-інтернаті. З 17 років його музична кар'єра розвивалася поза межами України.
«Сьогодні Валерій Соколов – один з кращих скрипалів світу, його сольні концерти проходять у кращих концертних залах Європи – Вігмор-Холі в Лондоні, театрі Шатле в Парижі, консерваторії їм. Джузеппе Верді в Мілані та інших, тому кожен його виступ у Харкові – знакова подія в музичному житті міста», – розповідає директорка оркестру Олена Єрьоміна.
Протягом своєї творчої кар'єри музикант співпрацював з оркестром Бі-Бі-Сі, оркестром де Парі, камерним оркестром Європи, оркестром радіо Франції, оркестром баварського радіо і багатьма іншими.

2018-05-30

Під час робочої поїздки до Держави Ізраїль голова ХОДА зустрілася з Патріархом Святого Граду Єрусалиму та всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання Феофілом ІІІ.
«З Патріархом Єрусалимським говорили про мир в Україні та про створення єдиної православної помісної церкви. Відчули підтримку в цьому питанні», - відзначила за результатами зустрічі голова ХОДА.
Серед тем, які обговорили Юлія Світлична та Його Блаженство Феофіл ІІІ, - ситуація в Україні у зв'язку з агресією Російської Федерації та розвиток прикордонної Харківської області. Керівник області також висловила сподівання, що Патріарх Єрусалимський прийме запрошення Президента України Петра Порошенка та найближчим часом відвідає нашу країну.
На завершення зустрічі Його Блаженство Феофіл ІІІ вручив Юлії Світличній Орден Святогробського братства.
«Ви багато зробили для загальної користі, саме тому ми вирішили благословити вас», - сказав патріарх.
Голова ХОДА відзначила, що найвища нагорода Єрусалимської православної церкви є великою честю.
«Це не тільки моя нагорода. Це нагорода всієї Харківщини», - наголосила Юлія Світлична.
Нагадаємо, до програми перебування голови ХОДА в Державі Ізраїль входить участь у Міжнародній конференції жінок-лідерів, яка проходить у місті Єрусалим та Кармельському Міжнародному навчальному центрі GoldaMeirMASHAV (MCTC) у м. Хайфі (Ізраїль) - одному з найперших світових міжнародних центрів для жінок, що мають справу з питаннями гендеру. Під час робочої поїздки керівник області також зустрінеться з Президентом Ізраїлю, представниками уряду, міністерств та іншими впливовими особами країни.

2018-05-30

30 травня представник районної державної адміністрації взяв участь в семінарі на тему «Моя рідна Харківщина» в рамках програми розвитку громадянського суспільства для представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, голів національно-культурних товариств області, який відбувся в Харківському регіональному інституті  Національної академії державного управління при Президентові України.

2018-05-29

29 травня службою у справах дітей районної державної адміністрації було проведено черговий профілактичний рейд на території Дергачівської міської ради, Малоданилівської та Солоницівської селищних рад.
Під час рейду було обстежено 5 сімей, в яких виховуються 8 дітей. За результатами обстеження проведено профілактичні бесіди з батьками та складено відповідні акти.

2018-05-29

З огляду на погодні умови, в районі зберігається підвищений клас природної пожежної небезпеки. Відтак, відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 02 травня  2018 року № 321 з метою запобігання пожеж, недопущення порушень правил пожежної безпеки в лісах району, враховуючи високу пожежонебезпечність хвойних насаджень заборонено відвідування населенням лісових масивів і в'їзд до лісів (крім транзитних шляхів) транспортних засобів в пожежонебезпечний період.
Відповідно до ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, громадянам за порушення вимог пожежної безпеки в лісах загрожує штраф у розмірі від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів, а у разі знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі передбачено накладання штрафу на громадян від п'ятнадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних доходів громадян.
У разі поширення пожежі на значну площу та нанесення збитків лісовому господарству передбачена кримінальна відповідальність.
 Дергачівська районна державна адміністрація   закликає громадян не порушувати правил пожежної безпеки в лісі та з розумінням поставитися до тимчасового обмеження на відвідування лісових масивів.

 


Подождите...