Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 129

2018-06-05

07 червня 2018 року о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в Полівській сільській раді.

2018-06-04

Шановний Олександре Івановичу!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя та подальших успіхів у будь-яких справах та починаннях. 
Нехай кожен Ваш день буде наповнений корисними справами і теплом людських відносин, а мрії втілюються у життя та приносять бажану радість і задоволення.

2018-06-04

У м. Жашків Черкаської області відбувся ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ з виїздки серед дорослих.
Вихованці Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи гідно представили Дергачівський район на змаганнях. За підсумками трьох днів спортсменка школи Анна Стрельнікова двічі стала срібною призеркою; майстер спорту Олена Пяткіна, що вперше приймала участь у змаганнях такого рівня, посіла два 7 місця серед кращих вершників країни.
Вітаємо наших спортсменів із вдалим виступом на Чемпіонаті!

2018-06-04

04 червня під час робочого візиту до Дергачівського району заступник директора Департаменту – начальник відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області Євгенія Іванська провела нараду за участю заступника голови районної державної адміністрації Євгена Жуваказ питання будівництва нових сільських медичних амбулаторій в селах Великі Проходи та Руська Лозова.

2018-06-04

04 червня в районній державній адміністрації відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва.
У нараді взяла участь заступник директора Департаменту – начальник відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області Євгенія Іванська.
В ході апаратної наради були розглянуті питання:
1. Про підсумки роботи  редакції газети «Вісник Дергачівщини» за перше півріччя.
2. Про видання книги до 95-річчя Дергачівського району.
3. Про дотримання правил безпеки під час пожежонебезпечного періоду.
4. Про підсумки проведення призову громадян на строкову військову службу.
5. Про електронну систему здійснення декларативних процедур у будівництві та внесення змін до чинного містобудівного законодавства та форм документів дозвільного характеру.

2018-06-04

04 червня в районній державній адміністрації під головуванням радника голови Харківської обласної державної адміністрації з соціальних питань Вікторії Мілютіної відбувся виїзний семінар на тему: «Як захистити права дітей, що потребують паліативної допомоги» з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, батьками та законними представниками дітей, які потребують паліативної допомоги за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської, заступника голови районної ради Віри Стрілець, керівника проекту «Програма розвитку надання паліативної допомоги дитячому населенню Харківської області» Олени Ріги, адвоката, експерта із захисту прав пацієнтів та лікарів, керівника практики медицина та фармація юридичної компанії ILF Олени Хитрової.

2018-06-04

Надзвичайні та повноважні посли Угорщини, Польщі, Чехії та Словаччини вперше разом відвідали Харківську область. Під час зустрічі говорили про розширення економічного співробітництва та освітніх програм.
«Під час зустрічі ми визначили напрями співпраці харківських підприємств з країнами Центральної Європи. Заплановане минулого року виконали. Маємо плюс 30% у торгових відносинах з цими країнами, - відзначила, підсумовуючи результати зустрічі, голова ХОДА Юлія Світлична. - Домовилися про те, що всі підприємства-інвестори цих країн, що працюють на території Харківської області, продовжуватимуть своє виробництво, а деякі з них - нарощуватимуть. Також домовилися про розширення співпраці у стипендіальній програмі Вишеградської групи, щоб обдаровані діти мали можливість навчатися в кращих вишах усіх країн-членів групи».
У ході зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень відзначив, що посли країн Вишеградської групи вперше відвідують Харківщину таким складом.

2018-06-04

05 червня 2018 року о 14.00 в райдержадміністрації відбудеться особистий прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Євгеном Жуваком.

2018-06-01

Голова ХОДА звернулась до обласної ради з цією пропозицією.
«Приміщення обласного диспансеру радіаційного захисту населення давно потребують ремонту. Запропонувала обласній раді виділити з обласного бюджету кошти, що необхідні для проведення робіт. І зробити це оперативно – на найближчій сесії, наступного тижня, щоб розпочати роботи вже найближчим часом», - повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.
У будівлі планують замінити комунікації, які знаходяться в аварійному стані, а також капітально відремонтувати корпуси. На цей рік облдержадміністрація пропонує виділити на реконструкцію диспансеру 9,7 млн грн.

2018-06-01

Дорогі діти! Шановні батьки!
Щиро вітаю Вас із прекрасним святом – Міжнародним днем захисту дітей!
Діти – наш найдорожчий скарб,майбутнє нашої держави. Саме тому обов'язок родини, суспільства і держави – турбуватися про підростаюче покоління, виховувати дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, адже для нас, дорослих, дуже важливо, щоб ви росли здоровими, щоб ваше дитинство було радісним і щасливим.
Наснаги і мудрості бітькам, педагогам, усім дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.
Любі діти! Щастя вам, чистого і мирного неба, світлих і неповторних вражень, успіху у всіх починаннях, здоров'я та здійснення мрій!

Голова
районної державної адміністрації  Костянтин Жидков

2018-06-01

Шановні друзі!
Традиційно 1 червня разом з усім світом ми відзначаємо День захисту дітей.
Піклування про підростаюче покоління, підтримка сім'ї, забезпечення та захист прав дітей — пріоритетні завдання державної політики України. Спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості та суспільства ми створюємо умови для цілісного і гармонійного розвитку дітей, дбаємо про щастя і добробут кожної дитини.
Варто звернути увагу на важливість реформ у сфері охорони дитинства. Упровадження нової української школи, підвищення якості медичних послуг, реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, розроблення нових стандартів соціальних послуг — це неповний перелік наших дій, які спрямовані на те, щоб кожна дитина мала можливість зростати в сім'ї, розвиватись відповідно до своїх можливостей і потреб, отримувати необхідну підтримку і допомогу на рівні громади.
Упевнений, що наша наполеглива праця дасть хороший результат — ми виховаємо достойних українців, патріотів своєї держави, які примножать наші здобутки й прославлятимуть Україну у віках.
Шановні батьки, бабусі й дідусі, педагоги, медики, соціальні працівники, саме від вас залежить, яким буде дитинство наших дітей, ким вони виростуть і яке місце посядуть у дорослому житті. Давайте оточімо усіх діточок любов'ю і турботою, зігріємо теплом своїх сердець, наповнимо їх життя радістю і впевненістю у собі.
Любі діти, ви — наша гордість і надія! Бажаю вам хорошого настрою, успіхів у навчанні, реалізації своїх талантів та втілення найзаповітніших мрій. Миру і злагоди кожній дитині та всій Україні!
Петро ПОРОШЕНКО

2018-06-01

Голова ХОДА привітала з Днем захисту дітей учасників фінального гала-концерту фестивалю «Молоді таланти Харківщини».
Участь у щорічному обласному фестивалі цього разу взяли понад 5000 виконавців з районів та міст Харківщини. Учасники змагалися в номінаціях: вокал, хореографія, інструментальне виконання, напрямки молодіжних субкультур. 30 найкращих хорових та хореографічних колективів, що перемогли на районних етапах змагань, 1 червня беруть участь у фінальному гала-концерті в ХНАТОБі ім. М.В. Лисенка.
Під час урочистого відкриття заходу його учасників привітала голова ХОДА Юлія Світлична.
«Насправді кожен день має бути і є для нас Днем дітей. Адже саме ви – наше майбутнє. У вас ми віримо. На вас покладаємо сподівання. Для вас будуємо. Для вас створюємо країну, в якій хочеться жити», - відзначила керівник області у своєму відеозверненні, що транслювалося на головній сцені концерту.
Кращі з кращих учасників фестивалю отримали сертифікат на 300 путівок у літні оздоровчі табори. Сертифікат від голови ХОДА переможцям передав її заступник Анатолій Бабічев.
«Путівки були закуплені коштом обласного бюджету. Діти відпочинуть у літніх таборах оздоровлення на території Запорізької області», - сказав заступник голови ХОДА.
Він також повідомив, що понад 60 творчих колективів візьмуть участь у конкурсній програмі в рамках проекту Kharkiv Talents - 2018.

2018-06-01

01 червня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Комісією було розглянуто 48 заяв та прийняті відповідні рішення, а саме: 48 особам призначено виплати державної соціальної допомоги.

2018-06-01

01 червня біля районного Будинку культури відбувся святковий захід «Подорож у країну мрій» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської, голови районної ради  Геннадія Лазарєва, заступника голови районної ради Віри Стрілець, першого заступника міського голови Владислава Кисіля.
Свято "Подорож у країну мрій!" організоване службою у справах дітей районної державної адміністрації,  подарувало радість, незабутні враження та позитивні емоції для більш ніж 700 дітей.

Справжнім подарунком для дітей стали безкоштовні батути, конкурси з подарунками, шоу мильних бульбашок, катання на конях, солодощі та морозиво.
Діти роблять наше життя цікавим, наповнюють його радістю і щастям. Тож і ми, дорослі, маємо робити все аби їх дитинство було щасливим.

2018-06-01

У День захисту дітей Юлія Світлична відвідала головний обласний медичний заклад, де надають допомогу маленьким пацієнтам.
Вона ознайомилася з роботою закладу та оглянула результати проведених тут ремонтних робіт, передала колективу сертифікат на нове обладнання, закуплене коштом обласного бюджету, а також завітала на свято, яке влаштували для дітей у ОДКБ №1.
«У День захисту дітей приділяємо увагу всім діткам, особливо тим, які хворіють. До Обласної дитячої лікарні №1 за рік звертається більше ніж 100 тисяч дітей, у тому числі тут лікуються діти з Донецької та Луганської областей. Тому велику увагу приділяємо укріпленню матеріально-технічної бази закладу. Торік лікарня отримала 21 одиницю медичної техніки, сьогодні ми привезли надсучасний УЗД-апарат і протягом року плануємо придбання ще додаткового обладнання», - розповіла Юлія Світлична.
Коштом обласного бюджету для КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня № 1» цього року закупили апарат УЗД GE Versana Essential експертного класу виробництва General Electric (США). Це найсучасніша система, яка відповідає всім діагностичним завданням. Апарат дозволяє досліджувати органи черевної порожнини, судини, серце, опорно-руховий апарат у пацієнтів різного віку, включаючи новонароджених з різною патологією. За допомогою нового УЗД лікарі зможуть розгледіти найдрібніші деталі в різних площах сканування. Обладнання має сучасні аналітичні програми, щоб отримувати відповіді майже на всі клінічні питання.


Подождите...