Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 128

2018-06-06

Шановна Юліє Олександрівно!
Колектив Дергачівської районної державної адміністрації вітає Вас з Днем народження! 
Щиро бажаємо Вам миру, злагоди і добробуту, щирої підтримки колег, вірності друзів!
Завдяки Вашим діловим якостям та професіоналізму Ви здобули беззаперечний авторитет, запорукою якого є принциповість та відповідальність. 
Нехай кожен новий день приносить радість, надію, впевненість та бажання досягати поставленої мети та нових висот, доля буде щедрою на успіх, дарує здійснення найзаповітніших мрій та сподівань, а тепло та підтримка близьких зігрівають Вашу душу.

2018-06-06

Шановний Едуарде Вікторовичу!
У день Вашого народження прийміть найщиріші вітання і побажання міцного здоров'я, щастя і добробуту! 
Бажаємо, щоб Ваше життя було насичене радісними подіями, його нові сторінки заповнювалися яскравими зустрічами і плідними справами! Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив!

2018-06-06

Шановні працівники засобів масової інформації!
Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня журналіста!
У цей святковий день бажаю вдосконалення і зростання у професії, невичерпної енергії та творчих успіхів. Нехай поповнюється чисельність вдячної вам аудиторії, розширюється коло друзів, а нові проекти приносять успіх та задоволення. 
Від усього серця зичу вам міцного здоров'я, щастя, сімейного благополуччя, цікавих тем, якісних матеріалів. Нехай хист, фахова майстерність та наполегливість забезпечують творче зростання, а натхнення та удача ніколи не зраджують у підкоренні нових вершин на ниві журналістики!

2018-06-06

6 червня в Харківській області з робочою поїздкою перебуває Міністр закордонних справ України. Свій візит до регіону Павло Клімкін розпочав із зустрічі з головою ХОДА.
«Харківська область починає по-новому себе презентувати на світовій арені, - відзначила під час зустрічі Юлія Світлична. - Ми намагаємося акцентувати увагу на тому, що є в нас, та зав'язати нові стосунки з іноземними підприємствами, міжнародними організаціями та фондами, щоб підприємства, бізнес, кожен харків'янин змогли знайти себе разом з міжнародними партнерами. Маємо дуже плідні стосунки з усіма посольствами, тому маємо контакти та візити послів».
Керівник області нагадала, що минулого року саме на Харківщині Президент України зустрічався з президентами двох європейських країн – Литви та Польщі – та повідомила, що найближчим часом на Харківщині очікують делегацію польських високопосадовців.
«Такого потенціалу, як у Харкова, немає ні в кого в Україні, - відзначив Павло Клімкін. – Є дуже багато цікавих ідей на майбутнє. Можемо зробити декілька дуже важливих поштовхів – таким чином, щоб тут були високотехнологічні кластери. Кластери, які б мали світове та європейське значення. Харківські айтішники відомі в усьому світі, космонавти були відомі та мають знову прийти».

2018-06-06

Під час візиту на Харківщину Павло Клімкін разом з Юлією Світличною зустрілись зі студентами НЮУ ім. Ярослава Мудрого.
Під час спілкування обговорили питання розвитку відносин України з іноземними країнами та міжнародного співробітництва на Харківщині, а також акцентували увагу на питаннях міжнародного права.
«Не випадково сьогодні міністр закордонних справ зустрічається зі студентством саме на Харківщині, - сказала, відкриваючи зустріч, Юлія Світлична. - Попри те, що ми близькі до кордону з Російською Федерацією, а також межуємо з Донецькою та Луганською областями, першочерговим завданням для Харківщини було визначено активізацію міжнародної співпраці та залучення іноземних інвестицій. І ми гарно себе позиціюємо на міжнародній арені. Харківська область залучає до себе міжнародні проекти, програми та співпрацює з міжнародними партнерами».

2018-06-06

Дергачівський районний військовий комісаріат повідомляє, що відповідно до пункту 15 Положення про військово-транспортний обов'язок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1921 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 405) керівники підприємств, установ та організацій подають військовим комісаріатам щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці, за формою згідно з додатком 1 до вказаного положення.
Звертаю увагу, що відповідно до статті 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію застосовується штраф на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 510 грн.) і на посадових осіб - від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.).
підполковник В.М.ТРІЩЕНКО
військовий комісар Дергачівського районного 
військового комісаріату Харківської області

2018-06-06

Шановні друзі!
Щиро вітаю вас із професійним святом - Днем журналіста.
З перших років незалежності нашої держави вітчизняна журналістика стала невіддільною складовою її інтеграційного поступу до європейської спільноти. Завдяки своїй принциповості, небайдужості та об'єктивності українські журналісти здобули визнання і глибоку повагу в суспільстві.
Свобода слова, яка продовжує існувати в Україні навіть попри війну, є одним із беззаперечних досягнень української влади.
Ми завжди пам'ятатимемо про тих журналістів, які, виконуючи свої професійні обов'язки, віддали життя за свободу і незалежність України на фронті та в тилу.
Сьогодні, у складні часи протистояння українського народу інформаційній та військовій агресії з боку Росії, від професійності, відповідальності та патріотичності кожного українського журналіста значною мірою залежить наближення нашої перемоги в цій безкомпромісній боротьбі за майбутнє української держави.
Зичу вам, шановні друзі, міцного здоров'я, невтомної енергії і творчих злетів, незламності духу, миру та процвітання.
Слава українським журналістам!
Слава Україні!
Петро ПОРОШЕНКО

2018-06-06

06 червня відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з головою Харківської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Ніною Байбаковою, членом первинної профспілкової організації Харківської державної зооветеринарної академії Зоєю Ємець з питань створення первинної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Дергачівського району; про перспективу співпраці Харківської державної зооветеринарної академії з навчальними закладами Дергачівського району.

2018-06-06

06 червня відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з ініціативною группою батьків Протопопівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І - ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" за участю начальника управління освіти, культури і туризму районної державної адміністрації Наталії Давидової з питання створення філії Вільшанської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів Протопопівського навчально-виховного комплексу.

2018-06-06

Голова ХОДА вручила робітникам ЗМІ відзнаки облдержадміністрації.
Вітаючи харківських журналістів, керівник області відзначила, що саме робітники ЗМІ є тією ланкою, що поєднує голос народу та влади й доносить інформацію до людей.
«Оперативність, мобільність, професійність, швидка реакція, неупередженість та талановитість подавання інформації формують думку кожного з жителів Харківської області та кожного українця. Я дякую вам за ту роботу, яку ви робите. Всі якості, які повинні бути в професіонала, притаманні харківським журналістам. Мені приємно, що новини Харкова стають цікавими не тільки харків'янам, але всій нашій державі», - сказала голова ХОДА.
Усім учасникам святкового заходу, що відбувся в облдержадміністрації з нагоди Дня журналіста, та всім представникам ЗМІ регіону Юлія Світлична побажала бути успішними, знаходити завжди цікаві та оперативні новини.

2018-06-06

06 червня службою у справах дітей проведено черговий профілактичний рейд на території Солоницівської селищної ради.
Під час рейду було обстежено 4 сім'ї в яких виховуються 5 дітей. За результатами обстеження з батьками проведено профілактичні бесіди та складено відповідні акти. 
Здійснено перевірку стану утримання житла закріпленого за дітьми сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування, за трьома адресами.

2018-06-06

06 червня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
До керівника району звернулися жителі міста Дергачі, мешканці селищ Мала Данилівка і Козача Лопань, та сіл Черкаська Лозова і Гоптівка.
Жителька міста Дергачі порушила питання ремонту покрівлі даху багатоквартирного будинку, в якому вона проживає. Громадянин селища Мала Данилівка звернувся з питанням щодо порушення сусідом санітарних норм при будівництві вольєру для утримання коня. Мешканка селища Козача Лопань звернулася з питаннями реєстрації малолітньої дитини в будинку батька, отримання матеріальної допомоги та сприяння в отриманні житла, у зв'язку з сімейними обставинами, які склалися на даний час. Жителька села Черкаська Лозова звернулася за консультацією щодо приватизації земельної ділянки. Також, на прийом звернулася жителька села Гоптівка з питання прискорення розгляду кримінальної справи.

2018-06-05

Про це під час брифінгу 5 червня розповів заступник голови ХОДА Олександр Скакун.
Він відзначив, що завдання розробити відповідну програму поставила голова ХОДА Юлія Світлична. Проект програми винесуть на розгляд найближчої сесії обласної ради 7 червня.
«Проект містить 8 розділів. Зокрема, передбачається постійний моніторинг і вивчення дорожньої обстановки, яка складається в регіоні, та місць концентрації ДТП. Буде проводитися детальний аналіз виникнення ДТП на конкретній ділянці. Усі фактори, які сприяють ДТП, будуть усунуті. Управлінням капітального будівництва і Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА передбачені конкретні заходи, для чого передбачається відповідне фінансування», - повідомив Олександр Скакун.

2018-06-05

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Королівства Іспанія зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI.
Співрозмовники відзначили, що за понад 25-ть років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Іспанія основними принципами, що характеризували двосторонню взаємодію, були дружба та взаємна повага.
Президент України високо оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у протидії російській агресії. У свою чергу, Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.

2018-06-05

06 червня 2018 року о 13.00 відбудеться особистий прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим в громадській приймальні райдержадміністрації.
Запис та довідки за телефоном: (05763) 3-03- 69, 3-01-68.


Подождите...