Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 78

2019-03-18

18 березня під головуванням заступника  голови районної державної адміністраціїї Євгена Жувака за участю головного  спеціаліста сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Харківській області Ірини Слащової відбулося навчання з суб'єктам декларування на тему: «Роз'яснення щодо чергового етапу електронного декларування».

2019-03-15

Шановний Сергій Миколайович!
Вітаємо Вас з Днем народження!

Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя та добра.
Нехай ваше життя завжди буде наповнене оптимізмом, повагою і підтримкою колег, втілюються плани, здійснюються мрії.

2019-03-15

15 березня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська взяла участь в урочистих заходах Харківської обласної державної адміністрації з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.
За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток житлово-комунальної галузі та сфери побуту, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення нагороджено Подякою фізичну особу -­ підприємця Валентину Золочевську.

2019-03-15

15 березня в районній державній адміністрації під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Євгена Жувака відбулося інструкторсько-методичне навчання з керівниками підприємств та посадовими особами, які відповідають за організацію та ведення військового обліку на підприємствах району.
У заході взяли участь завідувач сектору з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та роботи з правоохоронними органами апарату районної державної адміністрації Ольга Шкредова, старший офіцер відділення військового обліку і бронювання солдатів і сержантів запасу Дергачівського районного військового комісаріату Валерій ОГУРЦОВ.
Під час проведення навчання обговорені актуальні питання та  надані методичні матеріали для використання у роботі.

2019-03-14

14 березня делегація Дергачівського району на чолі з головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим беруть участь у засіданні Харківської Ради регіонального розвитку з питання плану перспективного розвитку Харківської області на 2019-2021 роки. Захід відбувається за участю Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

2019-03-14

Про плани подальшої розбудови області голова ХОДА розповіла під час засідання Ради регіонального розвитку. Захід відбувається на Харківщині під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.
«У нас є продуманий та чіткий план подальших дій, - запевнила у своїй доповіді Юлія Світлична. - Для Харківщини – це 2 тисячі об'єктів державного та регіонального значення, відновлення яких заплановано на найближчі три роки. Це по-перше. Друге - продовження диверсифікації ринків збуту для харківської промисловості, збільшення обсягів виробництва щонайменше удвічі. Трете - це реалізація масштабних інфраструктурних проектів. Таких, як будівництво метро; відновлення доріг, що не знали ремонту по 30 років; будівництво найсучасніших лікарень, і в першу чергу я маю на увазі новий онкологічний центр, де вже розпочаті роботи».
Також голова ХОДА відзначила такі важливі напрямки розвитку регіону, як подальша реалізація заходів для гарантування енергетичної безпеки та комплексний розвиток сільської місцевості.
«Послідовна, професійна та відповідальна праця з подальшого зміцнення України – це саме те, чого вимагає від нас час. Не балачки, свари та руйнування, а створювати та об'єднувати. Саме так і будемо робити. Тому що справи завжди важливіше за слова!», - наголосила Юлія Світлична.

2019-03-13

12 березня в нашому регіоні приземлився перший літак компанії Ernest Airlines сполученням Рим - Харків.
Надалі рейси здійснюватимуть 2 рази на тиждень - цілий рік. У дорозі пасажири будуть перебувати близько 3-х годин. Вартість квитків - від 65 євро в один бік.
Під час відкриття першого рейсу Рим - Харків перших його пасажирів у нашій області привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер. Він зазначив, що ця подія відбулась завдяки домовленостям, що були досягнуті між главою області Юлією Світличною та президентом компанії Ernest Airlines Шаді Ель Танніром.

2019-03-13

13 березня на базі Русько-Лозівської сільської ради відбулося тренування з практичним розгортанням пункту збору сільської ради (ПЗСР).
В тренуванні взяли участь сільські, селищні голови разом з керівниками військового-облікових столів, представники районного військового комісаріату та районної державної адміністрації.
Під час тренування розглянуто такі питання, як:
- порядок оповіщення та збору адміністрації ПЗСР;
- порядок оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів до пункту попереднього збору військовозобов'язаних (військового комісаріату) або безпосередньо до військової частини.
За підсумками тренування винесені відповідні рекомендації для подальшої роботи.

2019-03-12

14-17 березня 2019 року у рамках виставкового проекту «KharkivBUILD&Energy-Connecting Wall або Стіна контактів» у Палаці Спорту буде обладнана Стіна Контактів, де компанії будуть розміщувати оголошення про відкриті вакансії, а відвідувачі – матимуть можливість залишити свої резюме.
Захід відбудеться на базі Палацу Спорту, (м. Харків, пр. П. Григоренко, 2). Реєстрація учасників за даними попередньої електронної реєстрації https://www.kcci.kharkov.ua/uk/kharkiv-build-energy.html
Довідки за телефоном 057-714-96-89; 050-301-65-73.


2019-03-12

12 березня перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Наталя Приходько, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Наталя Філіпченко взяли участь у засіданні круглого столу «Стан інтеграції та адаптації ВПО у Харківській області» в рамках Програми Українського фонду соціальних інвестицій «Інтеграція ВПО спільними зусиллями», який відбувся у місті Харкові.

2019-03-11

11 березня в районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами.
Костянтин Жидков привітав з Днем народження директора Дергачівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Валерію Кисіль.

2019-03-11

11 березня в районному Будинку культури були підведені підсумки проведення районного культурно-мистецького свята «Прощавай зима, на порозі вже весна».
Голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков та перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська  відзначили місцевих голів Дипломами та подарунками за участь у святкових заходах.

2019-03-11

Шановні мешканці Проходівської сільської ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості  будівництва  Свято-Миколаївського храму в с. Малі Проходи по вул. Конєва Дергачівського району Харківської області» (далі – ДПТ).
Мета, склад, зміст та основні техніко-економічні показники ДПТ.
ДПТ розробляється з метою будівництва Свято-Миколаївського храму, допоміжних будівель і споруд та розроблення планувальної структури прилеглої території сільського будинку культури, скверу та адміністративної  будівлі  сільської  ради  по вул. Конєва в с. Малі Проходи  Дергачівського району Харківської області.

Склад ДПТ – пояснювальна записка та графічні матеріали.
Зміст ДПТ складається з опису аналізу існуючої містобудівної ситуації, проектних пропозицій, заходів цивільного захисту та протипожежних заходів, основних техніко-економічних показників, які відображені у пояснювальній записці та графічних матеріалах ДПТ.
Загальна площа території ДПТ становить орієнтовно 5,8641 га (в т.ч. для обслуговування Свято-Миколаївського храму 0,2500 га).
Замовник ДПТ:  Проходівська сільська рада.
Розробник ДПТ: приватне підприємство «Перспектива-ДІ» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001676 від 18.06.2013).
Інформація про місце ознайомлення: ДПТ для ознайомлення, розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою: 62300, м. Дергачі, вул. 1Травня, 8, тел.: (05763) 3-20-42, 2-00-51.
Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій: Проходівський сільський голова Євчун Олександр Ананійович.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення.
Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів:
-  розмістити повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій у проекті ДПТ на стендах у приміщеннях відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації та Проходівської сільської ради;

-  провести громадські слухання у Малопроходівському сільському будинку культури 22 березня 2019 року о 14:00 год.
Графічні матеріали

Пояснювальна записка

2019-03-11

Шановні мешканці Проходівської сільської ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території кварталів садибної житлової забудови в селі Великі Проходи Дергачівського району Харківської області» (далі – ДПТ).
Мета, склад, зміст та основні техніко-економічні показники ДПТ.
ДПТ розробляється з метою визначення можливості розміщення кварталів індивідуальної присадибної забудови і об'єктів торгівельно-побутового призначення на вільних від забудови територіях (землі сільськогосподарського призначення, які підлягають зміні цільового призначення) в с. Великі Проходи Дергачівського району Харківської області.

Склад ДПТ – пояснювальна записка та графічні матеріали.
Зміст ДПТ складається з опису аналізу існуючої містобудівної ситуації, проектних пропозицій, заходів цивільного захисту та протипожежних заходів, основних техніко-економічних показників, які відображені у пояснювальній записці та графічних матеріалах ДПТ. 
Загальна площа території ДПТ становить орієнтовно 57,46 га.
Замовник ДПТ:  Проходівська сільська рада.
Розробник ДПТ: приватне підприємство «Перспектива-ДІ» (кваліфікаційний сертифікат архітектора серія АА № 001676 від 18.06.2013).
Інформація про місце ознайомлення: ДПТ для ознайомлення, розгляду та надання пропозицій знаходиться у відділі містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації за адресою: 62300, м. Дергачі, вул. 1Травня, 8, тел.: (05763) 3-20-42, 2-00-51.
Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій: Проходівський сільський голова Євчун Олександр Ананійович.
Термін надання пропозицій (зауважень) до проекту містобудівної документації один місяць з дня оприлюднення даного повідомлення.
Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів:
-  розмістити повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій у проекті ДПТ на стендах у приміщеннях відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту Дергачівської районної державної адміністрації та Проходівської сільської ради;

-  провести громадські слухання у Малопроходівському сільському будинку культури 22 березня 2019 року о 14:00 год.
Графічні матеріали

Пояснювальна записка

2019-03-11

Шановний Павло, щотижня залюбки читаю Ваші консультації з конкретними порадами і вирішила сама звернутись із запитанням.  Через 2 місяця я готуюсь стати мамою. Про послугу реєстрації народження у пологовому будинку вже знаю. Знайомі розповіли, що додатково можна отримати «пакунок малюка».  Можете більш детально про нього розповісти? 
                                                                                                                                 Світлана Гончарова
Що таке «Пакунок малюка»?
«Пакунок малюка» —  це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Загальна вартість набору становить не більш як 5 тис грн. Отримання цієї допомоги не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні.

Хто має право отримати  таку допомогу?
Отримати допомогу «пакунок малюка»  мають право як громадяни України,  так  й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину. Безпосередніми отримувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Патронатний вихователь  отримує «пакунок малюка» у випадку, коли батьки чи родичі відмовились від новонародженої дитини в пологовому будинку або якщо у матері новонародженої дитини виникли ускладнення при пологах чи хвороба, що унеможливлює здійснення нею догляду за новонародженою дитиною.
Що входить до набору?
До набору входить все, що необхідно для новонародженої дитини: підгузки, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штани-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води та для тіла, ножиці, ковдра, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.

Деталізований перелік та кількість дитячих товарів  визначено наказом Міністерства соціальної політики України від 17 липня 2018 року № 1025 «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини».


Подождите...